Turizmus

Buszmenetrend 2023.

hirdetés

Facebook

ÖKK Fehérvár Spotify

Projektek

hirdetés

Ügyintézés

Önkormányzat

Közélet

 1. Kettőskarrier-program

  Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Olimpiai Bizottság és a Kodolányi János Egyetem. A MOB szeptember végén mutatta be Kettőskarrier-programját, amelynek küldetése, hogy a sportolóknak segítsen céljaik elérésében – legyen szó fizikai vagy mentális segítségről –, illetve segítsen abban, hogy ne kelljen választaniuk a sport és a tanulás, illetve a sport és a munka között.

  2023.12.05.
 2. Egyetemisták a Városházán

  Szeptemberben Székesfehérváron is elindult az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar Gazdálkodás és menedzsment képzése. Az első évfolyamos hallgatókat kedden reggel dr. Cser-Palkovics András polgármester fogadta a Városházán.

  2023.12.05.
 3. JóPont jó ügyekért

  A Családok Átmeneti Otthonát támogathatják mindazok, akik csatlakoznak a JóPont Alapítvány újabb akciójához. Az alapítvány által működtetett két adománybolt három havi bevételeit olyan eszközökre és tárgyakra fordítják majd, amelyek a Családok Átmeneti Otthonában élőknek és dolgozóknak nyújtanak segítséget.

  2023.12.05.
 4. Balsay Miklós polgármesteri elismerése

  Polgármesteri emlékéremmel tüntették ki pénteken Balsay Miklós főorvost. Az elismerést a Fejér Megyei Cukorbetegek Egyesülete kérésére adta át Cser-Palkovics András a diabetológusnak.

  2023.12.04.
 5. Közösségi közlekedésfejlesztés

  Az átalakítást több ütemben tervezik, az első jövő tavasszal indulhat. A tervek között hálózatbővítés és menetrend-módosítás is szerepel.

  2023.12.04.

Kultúra

 1. Mikulásváró a Belvárosban

  Idén is találkozhatnak a székesfehérvári gyerekek a Mikulással a Belvárosban. A Télapóváró rendezvény 16.00 órakor kezdődik és 18.30 óráig tart a Városház téren, ahol rengeteg színes programmal és újdonságként díszes, kapcsos ezüstkönyvvel várják a családokat.

  2023.12.05.
 2. Meseírókat várnak

  Idén is meghirdette a Tollpihe Meseíró Pályázatot a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. A Fejér megyében tanuló általános iskolások december 8-ig, péntekig küldhetik be alkotásaikat, az eredményhirdetés várhatóan januárban lesz. Általános iskolába járó, Fejér vármegyei tanulók jelentkezését várják december 8-ig, az eredményhirdetés jövő év januárjában lesz.

  2023.12.05.
 3. Szinkópa és Amerika

  Amerikába kalauzolta a hallgatóságot a PartiTúra ifjúsági hangversenysorozat legújabb koncertjén az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A házigazda ezúttal is Dobri Dániel, a Zenekar kortárs művészeti vezetője volt, aki nem csak felkonferálta az egyes műveket, hanem mesélt az amerikai zenei hatásokról, a jazzről, az alkalmazott zenéről, és közös zenélésre is hívta a közönséget, akik a szinkópa alapú tapsolásokkal egy ragtime darabba kapcsolódtak be.

  2023.12.04.
 4. Amerika hangja

  Folytatódott a Partitúra, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar ifjúsági hangversenybérlet sorozata. A hétfői koncerten kortárs klasszikus muzsika szólalt meg Tóth-Vajna Gergely vezényletével.

  2023.12.04.
 5. Újszövetség Maraton

  A Vörösmarty Színházban advent első vasárnapján, ez évben is megrendezték az Újszövetség Maratont. A felolvasó napon Jézus és az apostolok tanításait osztották meg egymással a résztvevők.

  2023.12.04.

Sport

 1. Nyitott tornatermek decemberben

  Folytatódik Székesfehérváron a Nyitott Tornatermek program december 4-től, hétfőtől. A téli vakáció ideje átmeneti szünetet tartanak, ezt követően 2024. január 8-tól újra elérhetőek lesznek az ingyenes sportolási lehetőségek. Nordic walking foglalkozások a város négy pontjáról indulnak decemberben.

  2023.12.04.
 2. Első helyen az Extraligában

  Négy szettben nyert a MÁV Előre Foxconn a Dág KSE ellen a férfi röplabda Extraliga alapszakaszában vasárnap Esztergomban. Az újabb sikernek köszönhetően a fehérvári csapat átvette a vezetést a tabellán, egy csúnya sérülés miatt azonban nem volt felhőtlen az öröm.Dág KSE – MÁV Előre Foxconn 1-3 (26-24, 15-25, 11-25, 23-25)

  2023.12.03.
 3. Hazai győzelem

  Az éllovas Arconic-Alba Fehérvár a Sopront győzte le hazai pályán a férfi kosárlabda NB I alapszakaszának szombati játéknapján. A fordulóban a Szeged után a Fehérvár is elérte a százas határt, a hazaiaknál Isaiah Philmore 25, Jordan Barnett pedig 20 ponttal járult hozzá a sikerhez.Arconic-Alba Fehérvár - Sopron KC 100-73 (21-22, 19-17, 37-16, 23-18)

  2023.12.02.
 4. Kispályás focitorna a Főnixben

  A torna során az U7-U8-as csapatok mérték össze tudásukat. A Főnixnél jelenleg körülbelül 300 focistát foglalkoztatnak, ám ez a szám egyre csak nő.

  2023.12.04.
 5. Az Aranycsapat emlékei

  Hetven éve aratta világraszóló diadalát Angliában az Aranycsapat. Az évfordulón Németh János a Fehérvár FC utánpótlás vezetője bemutatta a mérkőzésről összegyűjtött relikviáit.

  2023.11.29.

Városfejlesztés

 1. Buszhálózat-bővítés 2024.

  Többszöri előkészítést követően jövőre tovább bővül a helyijáratos buszhálózat Székesfehérváron. Az elmúlt időszak tapasztalatait figyelembe véve nem egyszerre, hanem ütemezetten, bizonyos időszakonként, néhány járatot érintve lépnek majd életbe a hálózatot és a menetrendet is érintő változások. Az I. ütemet a jelenlegi elképzelések szerint tavasszal vezetnék be.

  2023.12.04.
 2. Zárul a Móri út felújítása

  Zárul a Móri út felújítása, a város egyik jelentős bevezető útját két ütemben, egy év alatt újította fel a közbeszerzésen nyertes Útéppark Kft. A város és a kivitelező képviselői hétfőn reggel sajtónyilvános bejáráson nézték meg a beruházást.

  2023.12.04.
 3. Több mint 200 fát ültetnek

  223 darab háromszor iskolázott fát ültetnek el a napokban a Városgondnokság kertészei a Béla úti temetőben és Börgöndön. A fákat az Alba Aréna kivitelezője, a Market Építő Zrt. ajánlotta fel a környezetvédelmi és társadalmi felelősségvállalás programjának keretében. 

  2023.11.29.
 4. Felújítják a Barátság Házát

  A Modern Városok Program keretében kapott forrásokból indulhat el a Barátság házának részleges felújítása és átalakítása - írta Facebook oldalán Székesfehérvár polgármestere. "Erre az épületre is ráfér a renoválás, hiszen városunk kulturális, közösségi intézményei és civil szervezetei állandó helyhiánnyal küzdenek, ebben is jelenthet majd előrelépést a mostani beruházás."

  2023.11.19.
 5. Óvodák újultak meg

  Hét óvoda, két bölcsőde és két szociális intézmény fejlesztésére összesen 415 millió forintot költött saját forrásból Székesfehérvár Önkormányzata az elmúlt időszakban. A munkálatok sokrétűek voltak, hiszen az igényeknek megfelelően újult meg a tetőszerkezet, a fűtésrendszer, cseréltek nyílászárókat, vagy szépült meg a homlokzat.

  2023.11.16.

Gazdaság

 1. Óbudai nyílt napok

  Két nyílt napot szerveznek az Óbudai Egyetem székesfehérvári képzéseinek a bemutatására december 11-én, illetve 2024 január 15-én. Az alkalmakon lehetőséget biztosítanak az egyetem duális partnereinek is a kitelepülésre, illetve a tájékoztatók mellett, bemutatják a legújabb laborokat is.

  2023.12.04.
 2. Nyílt nap a KJE-n

  Online nyílt napra várja az érdeklődőket 2023. december 8-án, pénteken 17 órától a Kodolányi János Egyetem. A 2024-es felvételi eljárás során alap- és mesterképzésekre, valamint szakirányú továbbképzésekre jelentkezhetnek majd nappali, levelező és távoktatás formában.

  2023.12.04.
 3. KarrierKavalkád Fehérváron

  A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ és a Konnekt Egyesület advent első szombatján Karrier Kavalkádot szervezett a központ Fürdő sori épületében, ahol előadások, szakmai beszélgetések, önismereti workshopok segítettnek abban, hogy a fiatalok megtalálhassák, vagy közelebbről megismerhessék jövendőbeli szakmájukat.

  2023.12.02.
 4. Fórum az Óbudai Egyetemen

  Szerdán délután közös fórumot tartott a középiskolai igazgatók, pedagógusok, osztályfőnökök számára az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Keleti Károly Gazdasági Kar. A fórumon bemutatták a műszaki és gazdasági képzéseket, valamint a felvételi eljárásról és a többletpontokról is szó esett.

  2023.11.29.
 5. Közös fejlesztésű alváz

  Az Ikarus Járműtechnika Kft. és az Óbudai Egyetem együttműködésében megvalósult kutatás-fejlesztési projekt sikeresen lezárult a GINOP-2.2.1-18 kódszámú "K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések" című pályázati felhívás keretében. A megalkotott új, elektromos meghajtású autóbusz alvázcsaládot kedden délelőtt sajtónyilvános rendezvényen mutatták be.

  2023.11.28.

Fehérvári színes

 1. Karácsonyi fúvóskoncert

  Szeretettel várja a közönséget karácsonyi koncertjére a Székesfehérvári Fúvószenekar, 2023. december 17-én vasárnap 17 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba. Az esten a Hermann László Zeneiskola fúvószenekara és a Fehérvári Fúvószenekar játszik, vezényel Hámori János és Zsédely Tamás. 

  2023.12.05.
 2. Születésnapi köszöntő

  Örömteli családi ünnepség helyszíne volt a székesfehérvári Fuksz Istvánné otthona hétfőn. Kati nénit szerető családtagjai köszöntötték 90. születésnapja alkalmából. Székesfehérvár közössége nevében Mészáros Attila alpolgármester, önkormányzati képviselő üdvözölte az ünnepeltet, és nyújtotta át számára a város ajándékait és a miniszterelnöki emléklapot.

  2023.12.04.
 3. Állami gondozottak Mikulása

  Hetedik alkalommal szerveztek Mikulás-ünnepséget állami gondoskodásban élő gyerekek és értelmi fogyatékossággal élők számára hétfőn délután az Alba Regia Sportcsarnokban. A kezdeményezés egy magánjellegű összefogásnak köszönhetően, önkéntesek és családtagok közreműködésével valósul meg évről évre. A résztvevők ajándékot kaptak a Mikulástól és meglepetés sztárvendégként Essemm szórakoztatta őket.

  2023.12.04.
 4. Nyílt nap a Szent Imrében

  A székesfehérvári Szent Imre Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tisztelettel és szeretettel várja az érdeklődőket a gimnáziumi képzést bemutató tanulói nyílt napra, valamint szülői tájékoztatóra december 7-én, illetve december 13-án.

  2023.12.04.
 5. Hintón járja Maroshegyet a Mikulás

  Ismét hintón indul útjára a Mikulás a Maroshegyen. December 6-án, szerdán délután 15 órától járja a városrészt és több helyen fogadja a gyermekek énekeit, köszöntéseit. A kicsiket szeretettel várják a találkozási pontokon!

  2023.12.04.

Várostörténet

 1. Film a borzalmakról

  A pákozdi katonai emlékpark lövészárkaiban folytatódott a „Haza! ­– Lantai Májer József szibériai hadifogoly naplója" című film forgatása. A fiatal katona az I. világháborús harcokról és a hadifogoly létről számol be naplójában.

  2023.11.24.
 2. A Bakony Füszért múltja

  Ismét érdekes gyűjtemény került fel a Városi Levéltár és Kutatóintézet oldalára, a Székesfehérvár Topotékára, ahol ezúttal egy 1950-ben alapított székesfehérvári cég, a Bakony Füszért fotói, kordokumentumai láthatók.

  2023.11.21.
 3. 497 éve temették el II. Lajost

  A török elleni küzdelemben a középkori Magyar Királyság két uralkodóját veszítette el: 1444. november 10-én hunyt el a várnai csatában az akkor húsz éves I. Ulászló magyar király (1440–1444), majd 1526. augusztus 29-én az ugyancsak huszadik életévében járó II. Lajos (1516–1526) Mohácsnál.

  2023.11.10.
 4. 940 éve avatták szentté Imre herceget Székesfehérváron

  1083 november 4-én Székesfehérvár ismét szentté avatási ünnepre készülődött. István király földi maradványainak augusztusi felemeltetését két és fél hónappal követte fia, Imre herceg kanonizációja. Amint az ismeretes, a kezdeményező király I. László (1077–1095) volt, akit 1192-ben III. Béla (1172–1196) kezdeményezésére iktattak a szentek sorába.

  2023.11.06.
 5. Emlékeket vár a múzeum

  150 éves a Szent István Király Múzeum – ehhez kapcsolódóan intézett felhívást a látogatókhoz az intézmény. Várják a múzeumhoz kötődő élményeket, így például a múzeumi eseményekről készült fotókat, emlékeket digitálisan és analóg formában!

  2023.11.03.

Interjú

 1. 15 éve a fehérvári közterületekért

  A napokban volt 15 esztendeje, hogy városgondnokká választotta Székesfehérvár Közgyűlése Bozai Istvánt. 2008-ban még intézményként működött és alvállalkozókkal üzemeltette a közterületeket a Városgondnokság, ma viszont több mint hárommilliárdos városi vagyonnal és 540 munkavállalóval dolgoznak. Az elmúlt másfél évtized városüzemeltetéséről Bozai Istvánnal beszélgettünk.

  2023.11.21.
 2. Sikeres a program Fehérváron

  A csütörtökön megjelent Magyar Közlönyben a kormány bejelentette, hogy lezárja a Modern Városok Programot. Mit jelent ez Székesfehérvár esetében – erről kérdeztük dr. Cser-Palkovics András polgármestert, aki megerősítette: a folyamatban lévő valamennyi fejlesztés befejeződik, ezek forrása is biztosított, illetve visszafizetési kötelezettsége sincs a városnak. Az interjúban valamennyi programpontra kitérünk.

  2023.11.03.
 3. „Síppal, dobbal, nádi hegedűvel”

  Egy több mint ezer darabból álló hangszergyűjteménybe ad betekintést a velencei Meszleny-Wenckheim Kastélyban november közepéig látható tárlat. A Velencei Helytörténeti Egyesület kiállítótermében mintegy 80 népi hangszert ismerhetünk meg a tárogatóktól a cserépsípokon át a citerákig. 

  2023.10.27.
 4. A gondolkodó, szófogadó segítőtárs

  Az anyai ölelést, a gondozók szeretetét, a nevelőcsalád felelős szocializációját, majd a kiképző határozott tanítását követve lép munkába a segítő kutya. Olyan társsá válik, aki végtelenül engedelmes, mindig lesi a gazdája óhajait, de közben önálló, saját gondolatokkal rendelkezik, és elég magabiztos ahhoz, hogy váratlan, szokatlan helyzetekben gondolkodjon és megoldja azt, meséli Rózsa Kata.

  2023.10.16.
 5. Mutatom az utat!

  A népművészet és a népi iparművészet legrangosabb hazai elismerése a Népművészeti Egyesületek Szövetsége által alapított Király Zsiga-díj, melynek idei kitüntetettjei között szerepel Szenczi Jánosné, a Fehérvári Kézművesek Egyesületének elnöke is.

  2023.10.10.

Tegyünk Együtt 2030.

Eseménynaptár

2023. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

városgondnokság hibabejelentés

Székesfehérvári Futók Köre

Városi hírlevél feliratkozás

Webkamera


Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Vörösmarty Rádió

Fehérvár Magazin