Közéleti hírek

/ 2020.03.31. 14:46:36 |

Megkezdte munkáját a Szent György Kórház kórházparancsnoka

Megkezdték a munkát kórházparancsnokok, a Szent György Kórházban ezt a feladatot Bernhardt-Kupi Krisztián őrnagy látja el. - számolt be közösségi oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.
/ 2020.03.31. 14:32:48 |

129 diák és hallgató részesül Alba Regia Ösztöndíjban

Megszületett a döntés: idén 129 középiskolás és felsőoktatásban tanuló hallgató részesül Alba Regia Ösztöndíjban. Székesfehérvár mintegy 10 millió forinttal támogatja a szakgimnáziumi és szakközépiskolai képzésben résztvevő diákok, valamint a felsőoktatásban résztvevő hallgatók tanulmányait.
/ 2020.03.31. 13:01:08 |

Védőfelszereléseket kapnak a székesfehérvári háziorvosok is

Ezen a héten is megkapják a járványügyi védőfelszerelés-egységcsomagjaikat a felnőtt háziorvosok Székesfehérváron. A maszkok, a gumikesztyűk, a kézmosó folyadék és a levegőtisztító gépek biztonságot nyújtanak orvosnak, asszisztensnek, betegnek egyaránt. Az Önkormányzat a Humán Szolgáltató Intézeten keresztül a járvány végéig folyamatosan igyekszik biztosítani a felszereléseket. 
/ 2020.03.31. 09:35:33 |

Koronavírus idején is tovább dolgoznak a mozgássérültekért a Viktóriában

A mozgássérültek világszerte a koronavírus-járvány egyik legsérülékenyebb csoportjának számítanak. A Viktória Rehabilitációs Központban a járványveszély miatt bezárt a nappali részleg, de a szolgálat tovább működik, otthonukban látják el a mozgássérülteket és gondozzák a lakóotthonban élőket.
/ 2020.03.31. 09:01:15 |

Közös imára hívja a fehérvári főpásztor az egyházmegye híveit elsőcsütörtökön

A Székesfehérvári Egyházmegyében, különösen is Székesfehérváron hagyománynak számít, hogy a plébániák közös imával, koncelebrált szentmisével és szentségimádással ünneplik meg az elsőcsütörtököket. Erre most a járvány fenyegetettsége miatt nincs mód, ezért Spányi Antal, püspök kéri a híveket, hogy április 2-án, az egyházmegye egész területén azonos időben: 18 órakor otthonaikban, lehetőségeik szerint családi körben imádkozzanak közösen.
/ 2020.03.30. 17:08:25 |

Hasznos információk a városapplikáción keresztül - lakossági tájékoztató hétfőn

Kiegészítés a buszmenetrendben és ingyenesség az egészségügyben dolgozóknak a helyi közösségi közlekedésben. Tovább nőtt a városi segítséget kérő és otthon maradást vállaló 70 év felettiek, valamint az önkéntesnek jelentkezők száma. Már 4485-en használják az új Székesfehérvár applikációt, amely sok hasznos és gyors információ elérését biztosítja. A hétfői polgármesteri tájékoztató az alábbiakban olvasható. 
/ 2020.03.30. 12:30:35 |

Így változik a szakdolgozatok leadási határideje a fehérvári egyetemeken

A felsőoktatás is átállt a távoktatásra, ezzel együtt a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán is meg kell oldani a diplomázó hallgatók esetében a szakdolgozatok leadását. A Corvinuson május 18-ig, az OE Alba Regia Műszaki Karán május 15-ig várják a szakdolgozatokat.
/ 2020.03.30. 10:45:32 |

Elektronikusan vagy postai úton fogadja a kérelmeket az Egyenlő Bánásmód Hatóság

A rendkívüli járványügyi időszakban az Egyenlő Bánásmód Hatóság és a megyei referensek is szüneteltetik a személyes ügyfélfogadásokat. Az eljárások lefolytatása iránti kérelmeket írásban vagy elektronikus úton lehet előterjeszteni – olvasható a hatóság honlapján.
/ 2020.03.28. 12:40:44 |

Folyik a maszkok kézbesítése - kérjük, mindenki csak a sajátját vegye ki a postaládából

Folyik azoknak a maszkoknak a kézbesítése, melyeket Székesfehérvár Önkormányzata vásárolt, hogy segítse a városlakók koronavírus-járvány elleni felelős védekezését. Több visszajelzés érkezett azonban arról, hogy kiveszik a postaládából a maszkokat tartalmazó borítékot. Szeretnénk mindenkit nyomatékosan megkérni, hogy csak a saját postaládájába tett maszkokat vegye el!
/ 2020.03.28. 08:03:17 |

Két rászoruló család kapott számítógépet Székesfehérváron

A Titkok Háza két számítógépet ajánlott fel két olyan család számára, akiknek ez gyermekeik taníttatása érdekében ez felbecsülhetetlen segítséget jelent. Az adományt a SZETA munkatársai juttaták el a családokhoz.

/ 2020.03.27. 14:19:47 |

Háromszáz liter hypót adományoztak a Családok Átmeneti Otthonának

A korábbi beszerzési forrás ellehetetlenülése okán, - az intézmény aktuális szükségleteiről történt egyeztetést követően - háromszáz liter hypót adományozott a Családok Átmeneti Otthonának a jelenleg önkéntesként szolgáló Deák Lajosné, a 11. számú választókörzet önkormányzati képviselője és családja pénteken. Az adományból a női és férfi hajléktalanszálló is részesül.
/ 2020.03.27. 13:21:05 |

Minden fehérvári postaládába eljuttatják a maszkokat

Megkezdődött azoknak a maszkoknak a kézbesítése, melyeket Székesfehérvár Önkormányzata vásárolt, hogy segítse a városlakók koronavírus-járvány elleni felelős védekezését. A felszereléseket, egy tájékoztató kiadvánnyal együtt juttatják el a fehérvári háztartásokba. 
/ 2020.03.27. 11:59:47 |

Video chaten és telefonon tartják a családokkal a kapcsolatot a védőnők

A védőnői szolgálat a járvány miatt kialakult veszélyhelyzetben is működik: amit lehet, telefonon vagy video chaten bonyolítanak le a védőnők a várandós kismamákkal és a családokkal. Folyamatos zajlanak a védőoltások, és a sürgős esetekben személyes tanácsadást is biztosítanak. Molnár Krisztina védőnő azt mondta: tapasztalata alapján felelősen viselkednek a helyi kisgyermekes szülők, és betartják az előírásokat, a szakemberek higiénés javaslatait. 
/ 2020.03.27. 07:42:00 |

Tudnivalók a koronavírusról - kérdések és válaszok fehérvári információk

Csendes utcák, ingyen maszkok és rengeteg önkéntes felajánlás – a koronavírus-járvány teljesen átalakította Székesfehérvár és az ország életét is. Összegyűjtöttük az elmúlt hét legfontosabb intézkedéseit és eseményeit.
/ 2020.03.26. 13:24:39 |

Forgó Béla: Fontos, hogy a védekezésből mindenki kivegye a részét!

Fontos, hogy a védekezésből mindenki kivegye a részét! – vallja Forgó Béla, Székesfehérvár díszpolgára, aki adományával is támogatta a városi összefogást. Az Alcoa-Köfém Kft. korábbi vezérigazgatója, aki a Szenátus tagjaként is segítette a várost, betartja az iránymutatásokat, otthon marad a koronavírus-járvány idejére és erre kéri korosztályának tagjait is.
 

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin