Közéleti hírek

/ 2022.12.01. 10:32:59 |

Decemberben is folytatódnak a véradások, pénteken a Ciszterci Gimiben lesz akció

Decemberben is folytatódnak a véradó akciók Székesfehérváron. A Szent György Kórháznál található Területi Vérellátóban minden hétköznap várják a donorokat, de lesznek külső helyszínes akciók is a Ciszterci Szent István Gimnáziumban és a Plazma Ponton, a Jancsár közben.
/ 2022.12.01. 10:11:41 |

Téli nyitvatartás szerint látogatható a pákozdi Katonai Emlékpark

Áttért a téli nyitvatartásra a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely. December 18-ig pénteki, szombati és vasárnapi napokon látogatható a létesítmény, mintegy hatórás időtartamban.
/ 2022.11.29. 15:45:00 |

Ma még pályázhatnak a középiskolások a Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíjra

Már csak szerdáig jelentkezhetnek a diákok az önkormányzati támogatással ismét meghirdetett, a fehérvári fiatalokat segítő 2023-as ösztöndíjpályázatra, a Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíj Közalapítvány kiírására. A hagyományos tanulmányi ösztöndíjra a tehetséges, de rászoruló középiskolások november 30-ig, a felsőoktatási hallgatók 2023. február 20-ig pályázhatnak.
/ 2022.11.29. 15:19:12 |

Az emlékezet fája – díszcseresznyét ültetett a Tarsoly Egyesület a Salétrom utcában

Nem először ültettek fát a Németh László Általános Iskola előtti téren. Az első világháború befejezésének századik évfordulóján már ültetett az egyesület néhány méterrel arrébb egy fát, azonban a távhővezeték cseréjekor a fa annyira megsínylette az építkezést, hogy nem hajtott ki többet.
/ 2022.11.29. 10:37:15 |

Ölelés az elfogadásért december 3-án, szombaton az Országalmánál

December 3-a a fogyatékos emberek világnapja. Ezen a napon egy különleges eseménnyel készülnek az Országalmánál, hagyományteremtő szándékkal. Székesfehérvár jelképét ép és fogyatékkal élő emberek együtt fogják körülölelni, majd különféle produkciók következnek a Városház téri színpadon. Szeretettel várnak mindenkit a közös ölelésre az elfogadás jegyében!
/ 2022.11.28. 16:33:26 |

Szabadegyetemi előadás-sorozatot indít a Kodolányi János Egyetem

Magyarország a változó világban címmel indít szabadegyetemi előadássorozatot a Kodolányi János Egyetem a Titkok Házával együttműködve. Az első előadás december 20-án lesz A civilizáció mai rendszere, működési struktúrái címmel, amely webinárium formában, online is elérhető lesz.
/ 2022.11.28. 16:07:42 |

Átadták az Alba Regia Ösztöndíjakat - 89 középiskolást és egyetemistát támogat a város

Az idei tanév első félévében 89 diákot támogat Székesfehérvár Önkormányzata az „Alba Regia” tanulmányi ösztöndíjjal. A Hiemer-ház báltermében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte hétfőn délután azokat a középiskolásokat és felsőoktatásban tanuló hallgatókat, akik sikeresen pályáztak.
/ 2022.11.26. 14:15:50 |

Diákból állampolgár: érdekképviseletre tanítják a fiatalokat a Kárpát-medencében

Kétéves képzési programot indít partnereivel a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) európai uniós támogatással. Az Erasmus+ finanszírozásában megvalósuló projekt lehetőséget ad többek között tanárok és közszolgálati tisztségviselők képzésére, egy tudásközpont és információs portál létrehozására.
/ 2022.11.25. 13:48:05 |

Sportos együttműködés - megállapodást kötött az Alba Regia Kar a MÁV Előre clubbal

Együttműködési megállapodást kötött egymással az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Máv Előre Sport Club. A cél, az egészségmegőrzés mellett a szakmai kapcsolat erősítése, valamint a profi sportolók pályafutásának meghosszabbítása és tanulásuk támogatása.
/ 2022.11.24. 15:47:18 |

Jogásznap Székesfehérváron – országos szakmai konferenciát rendeztek

Jogásznapot szerveztek csütörtökön a székesfehérvári Városházán. Ez volt a Jogi hivatásrendek szakmai kihívásai a megújult jogi környezetben című konferencia második állomása, melyre mintegy 70 szakember érkezett az ország több megyéjéből. A tanácskozáson részt vett Prof. Dr. Varga Zs. András, a Kúria elnöke, akinek ez volt az idei második látogatása a megyeszékhelyen.
/ 2022.11.24. 11:11:07 |

Időpont-egyeztetés nélkül, inkubátorban fogadja télen a sérült madarakat a sukorói Vadmadárkórház

Téli nyitvatartásra váltott ettől a hónaptól a sukorói Vadmadárkórház. A talált, sérült madarakat folyamatosan fogadják, fűtött inkubátorban lehet őket elhelyezni. Az egyre nehezedő gazdasági helyzet a kórházat is érinti, ezért kérik, hogy aki teheti, felajánlásával, karácsonyi ajándékkal támogassa a mindennapi működést.
/ 2022.11.23. 20:25:35 |

Székesfehérváron tanácskoznak a víziközmű-szolgáltatók vezetői

Két napon át Székesfehérváron tanácskoznak a hazai víziközmű-szolgáltató cégek vezetői. A Fejérvíz Zrt. és a Magyar Víziközmű Szövetség meghívására az igazgatói értekezlet résztvevői szeretnék felhívni a figyelmet a víziközmű ágazat problémáira, és közösen próbálnak megoldásokat, új utakat, lehetőségeket keresni.
/ 2022.11.23. 11:40:55 |

Karácsonyi adománygyűjtés - hét szociális szervezet fogott össze az önkormányzat

Az önkormányzat hét szociális alapítvánnyal és egyesülettel közösen indít Városi karácsonyi adománygyűjtést – jelentették be szerdán sajtótájékoztató keretében. Tartós élelmiszert, gyümölcsöt, édességet és tisztálkodási szereket várnak az Alba Bástya Irányi Dániel utcai központjában december 16-ig. A beérkezett adományokat a szociális szervezetek osztják szét még az ünnepek előtt, az általuk segített mintegy 1200 rászoruló család között.
/ 2022.11.22. 17:59:28 |

A Hiemer-házban adták át az emlékdiplomákat - a tanár az oktatás szíve

Idén is átvehették emlékdiplomájukat azok a pedagógusok, óvónők és oktatási szakemberek, akik ötven, hatvan, hatvanöt vagy éppen hetven évvel ezelőtt szereztek diplomát. A "színes" diplomások a Hiemer-ház Báltermében gyűltek össze az ünnepségre.
/ 2022.11.22. 16:39:58 |

Átadták a Wichern Alapítvány új központját Székesfehérváron a Budai úton

Kedden délután adták át a Wichern Alapítvány új székesfehérvári központját. Elsősorban szenvedélybetegekkel foglalkoznak, mellette pedig gyermek- és ifjúságvédelmi feladatokat is ellát az alapítvány, melynek eddig a Sziget utcában volt a fehérvári otthona.