Közéleti hírek

/ 2023.03.29. 12:35:49 |

Székesfehérváron tárgyalt dr. Marjan Cencen szlovén nagykövet

Székesfehérvárra látogatott szerdán dr. Marjan Cencen, Szlovénia magyarországi nagykövete. A diplomata dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel tárgyalt a két ország közötti kapcsolatról és az együttműködés lehetőségeiről, különös tekintettel a Székesfehérvár és Kranj városa között körvonalazódó testvérvárosi kapcsolatra. A találkozó közös sétával zárult a Belvárosban.
/ 2023.03.29. 09:49:33 |

Országos műszaki versenyt rendeznek a Széchenyi Technikumban

Március 30-án pénteken reggel 9 órától országos műszaki és közismereti versenyt rendeznek a Széchenyi Technikumban a Denso, a Harman, a HTM és az Emerson támogatásával. A kétnapos versenyen a résztvevők a szakmai feladatok megoldása mellett megismerkednek majd a várossal és ellátogatnak a Polgármesteri Hivatalba is.
/ 2023.03.28. 14:46:05 |

Új digitális eszközöket kapott a Jáky József Technikum

Új eszközökkel ajándékozta meg a British Telecommunications a Székesfehérvári SZC Jáky József Technikum informatika és távközlés ágazaton tanuló diákjait. A cég és az intézmény együttműködésében a diákok képzéseken is részt vehetnek.
/ 2023.03.27. 16:16:00 |

Hagyományteremtő ünnep - Rákóczira emlékeztek a fejedelem születésnapján

Hagyományteremtő szándékkal rendeztek ünnepséget hétfőn a Rákóczi-emlékműnél. Nagy Benedek októberben felavatott alkotása előtt a fejedelem születésnapján adtak műsort a Székesfehérvári II. Rákóczi Ferenc Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulói.
/ 2023.03.27. 15:38:29 |

A civil szervezetekkel kapcsolatos, új kurzus indul ősszel a Kodolányi Egyetemen

A civil szervezeti működéssel kapcsolatos, szabadon választható kurzust indít ősztől Székesfehérváron a Kodolányi János Egyetem. Több hazai felsőoktatási intézményben zajlik már hasonló képzés a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága együttműködésével. Szükség is van rá, hiszen hazánkban mintegy 60 ezer civil szervezet működik, és a civil szervezeti kultúra fejlesztéshez kell a humán utánpótlás és a szakszerű vezetői tudás – hangzott el a fórumon.
/ 2023.03.27. 14:09:25 |

Nyolcadik alkalommal ítélték oda az Aranyember-díjakat

Az Aranyember-díj odaítéléséről nyolcadik alkalommal döntött a Tarsoly Ifjúságért Egyesület által megbízott Aranyember-díj Bizottság. Ebben az évben Egyed Imréné egészségügyi dolgozó, Magony Imre író, könyvtáros, amatőr színész és a Vox Mirabilis Kamarakórus kiváló zenei teljesítményéért és a bajba jutottaknak elsők között nyújtott támogatásukért részesülnek az elismerésben.
/ 2023.03.27. 07:01:00 |

Nyílt napot szervez a Szent György Kórház március 31-én

Március végén ismét nyílt napra várják a diákokat a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktatókórházban. MInt az erről szóló közleményében a kórház írta: "akit érdekel az egészségügy, szereti a biológiát, itt a helye!" 
/ 2023.03.26. 15:08:00 |

58 pontos javaslatcsomag elfogadásával zárult az Országos Diákparlament Székesfehérváron

Véget ért vasárnap késő délelőtt a XI. Országos Diákparlament Székesfehérváron. A háromnapos érdekegyeztető tanácskozás zárásaként a résztvevők kidolgoztak és elfogadtak egy 58 pontból álló javaslatcsomagot, melyet továbbítanak az oktatási döntéshozók számára. 
/ 2023.03.25. 16:17:07 |

Szekcióülésekkel folytatódott szombaton az Országos Diákparlament Székesfehérváron

Pénteken kezdődött és vasárnapig tart Székesfehérváron a XI. Országos Diákparlament. A fiatalok szombaton szekcióüléseken folytatták az érdekegyeztető munkát, emellett szabadidős programon ismerkedtek a Sóstó Természetvédelmi Területtel.
Elkezdődött az XI. Országos Diákparlament Székesfehérváron
/ 2023.03.24. 19:50:15 |

Elkezdődött az XI. Országos Diákparlament Székesfehérváron

Az ország valamennyi megyéjéből - a szombaton csatlakozó küldöttekkel - összesen közel 120 diák érkezett a városba, hogy részt vegyenek az egész hétvégén át tartó 2023-as Országos Diákparlament ülésén. A fiatalok az ügyrend elfogadásával a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében kezdték meg a tanácskozást.
/ 2023.03.24. 13:22:40 |

A Szent György Kórházban is látható lesz a tuberkulózist bemutató vándorkiállítás

A tbc-t bemutató új vándorkiállítást szervezett az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet. Az akció célja, hogy bemutassák az egykor rettegett kór történetét, valamint a diagnosztika, a terápiás módok, a megelőzés és a gondozás egyre fejlettebb módszereit. A Szent György Kórházban 3 héten keresztül láthatóak majd a poszterek.
/ 2023.03.23. 16:21:36 |

Klímavédelmi workshopot rendeztek a Sóstó Vadvédelmi Központban

Klímavédelmi workshopot rendezett a városok és vállalatok helyi klímaadaptációjának segítése érdekében a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért a Sóstó Vadvédelmi Központban. Az ENSZ LIFE-CLIMCOOP projektjének keretében a tavalyi év végén indult el az az előadássorozat, amelyhez Székesfehérvár az elsők között csatlakozott.
/ 2023.03.23. 14:23:44 |

Híd, amely összeköt - a lengyel-magyar barátságot ünnepelték Székesfehérváron

Ünnepséget rendeztek csütörtökön délelőtt a Jávor Ottó téren, a lengyel-magyar barátság napja alkalmából. Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Vármegyei Önkormányzat meghívására részt vettek Fehérvár lengyel testvérvárosa, Opole képviselői, valamint Opole Vajdaság küldöttjei.
/ 2023.03.23. 10:51:00 |

Polgár és politika Európában - Nemzetközi konferencia a Károlyi Kastélyban

Számos országban a fiatalok egyre inkább távol maradnak a szavazástól, ezért a Károlyi József Alapítvány hagyományos, tavaszi (2023. március 24.)konferenciájának témája 2023-ban a „Polgár és politika Európában”. A konferencia helyszíne a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély Európai Kulturális Találkozó Központja.
/ 2023.03.22. 15:29:10 |

Társaséneklési verseny a Kodály iskolában - nyolcvan előadást hallgathatott meg a zsűri

Bartók Béla születésnapjához kapcsolódóan ma rendezte meg a társaséneklési versenyt a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI. A háromfős zsűri közel 80 duettet, triót, kánont és kórusművet hallgatott végig. Az iskola diákjai alkotta kamaracsoportok előadását a verseny végén arany, ezüst és bronz minősítéssel jutalmazták.