Sporthírek

/ 2017.05.27. 21:08:43 |

Ezüstérmes a Videoton - a Honvéd nyerte az aranycsatát

Küzdelmes, sokszor kapkodó mérkőzésen Eppel góljával legyőzte a Budapest Honvéd a Videotont a labdarúgó NBI utolsó fordulójában. A Vidi hiába kezdte lendületesen a mérkőzést nem tudta felőrölni a fővárosiakat. A több mint nyolcezer néző elképesztő hangulatot teremtett a Bozsik stadionban, ahol a Vidinek győznie kellett volna az aranyéremhez.

Budapest Honvéd - Videoton 1-0 (0-0)

/ 2017.05.26. 21:32:55 |

Végig vezetve vette vissza a pályaelőnyt az Alba

Lépéskényszerbe került az Alba Fehérvár, miután hazai pályán kikapott a Zalaegerszegtől: mindenképpen nyernie kellett idegenben egy meccset. Ezt a lehető leghamarabb, az elődöntő második találkozóján megtették Lóránt Péterék, mert jó dobóformát mutatva, a meccset végig kézben tartva visszavágtak a zalaiaknak. Az Albából hatan is tíz pont fölé jutottak és ezúttal a triplákat is a mieink dobták hatékonyabban. Az állás 1-1, folytatás kedden Fehérváron.
/ 2017.05.26. 10:40:39 |

Józsa Dávid és Siági Istvánné Varga Vera kapta idén a „Székesfehérvár Sportjáért” díjakat

Józsa Dávid vitorlázó műrepülő és Siági Istvánné Varga Vera mű- és szinkronkorcsolya edző kapta idén a Székesfehérvár Közgyűlése által odaítélt „Székesfehérvár Sportjáért” díjat. Az elismeréseket a díjazottaknak ma reggel adta át a közgyűlésen a város polgármestere.
/ 2017.05.25. 19:11:30 |

Különleges akcióval készül a Honvéd elleni aranycsatára a Red Blue Devils

A Vidi szombaton megtette a szükséges lépést a 3. bajnoki cím felé. Ennek kapcsán a Red Blue Devils ultrái  azzal a kéréssel fordulnak minden Vidi szurkolóhoz, aki Kispestre elkíséri a csapatot, hogy csatlakozzanak akciójukhoz, amellyel a teljes vendégszektorban egységes megjelenést kívánnak megvalósítani, ami piros pólót, és kék nadrágot jelent.
/ 2017.05.24. 18:09:09 |

Pocsék kezdés, elvesztett fehérvári pályaelőny a kosár-elődöntőben

A döntőbe jutásért találkozott az Alba Fehérvár Puebla Plus és a Zalaegerszeg a kosárlabda-bajnokságban. A pályaelőnyben lévő fehérváriakat az első negyedben állva hagyta a kintről parádésan célzó vendégcsapat, szünetig húsz pont fölé nőtt a ZTE előnye. A harmadik negyedben játszott úgy az Alba, ahogy elvárható volt, sikerült öt pontig feljönnie, de a hajrában már nem engedte ki a kezéből a győzelmet a ZTE, így elvette a pályaelőnyt és vezet az elődöntőben.
/ 2017.05.24. 17:27:02 |

A Városházán járt délután a női kosárlabda válogatott

Székesfehérváron edzőtáborozik a júniusi csehországi Európa-bajnokságra készülő magyar női kosárlabda-válogatott. A csapat szerdán látogatást tett a Városházán.
/ 2017.05.24. 15:40:00 |

Kihívás Napja - május 31-én áloműző tornával kezdődnek a Fehérvári programok

A Kihívás Napjának célja az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz. Székesfehérváron idén is rengeteg sportolási lehetőség közül választhatunk a Kihívás Napján. Tornával indul majd a nap első perce az uszoda előtt, de ritka alkalom, hogy éjszaka aquafitness lesz az uszodában és a Bregyóban hajnali egykor villanyfényes görhoki kupa is lesz. A programok ingyenesek!
/ 2017.05.24. 14:08:01 |

Megkezdődött az Atlétika Diákolimpia országos döntője a Bregyó-közi Sportcentrumban

Megyei selejtezőkön győztes diák atléta tehetségek küzdenek öt napon át, több korcsportban a diákolimpiai bajnoki címekért Székesfehérváron. Az első versenynapon, szerdán a II. korcsoportos diákok összetett versenye zajlott, ahol minden megye és Budapest bajnoka, valamint a megyei döntőkön legmagasabb pontszámot elért három iskola és egyéni versenyzők képviselték településüket, iskolájukat.
/ 2017.05.24. 12:20:41 |

Magyar és orosz válogatottal érősít az Alba Fehérvár KC

Rendhagyó módon, még az utolsó bajnoki mérkőzés előtt bejelentette nyári igazolásait az Alba Fehérvár KC. Deli Rita csapatát erősíti a jövőben majd az orosz válogatott Olga Gorshenina, valamint a huszonnyolcszoros válogatott Temes Bernadett.

/ 2017.05.24. 08:04:00 |

Fehérvári kempós sikerek a Magyar bajnokságban

A II. Budakeszi Kempo Kupa - Magyar bajnokság volt Lepsényi Zoltán első meccse, melyen Full A kategóriában második helyet szerzett a Középbogárdi Pitbull Teamnek. Nagy Tibor szintén Full A kategóriában KO-val első helyen végzett, ezzel gyarapítva a székesfehérvári és Soroksári Pitbull Team sikereit. Mindketten Sándor György tanítványai.
/ 2017.05.23. 20:26:39 |

Sugár Tímea: Alapítvánnyal a kapusképzésért!

Sugár Tímeát a honi kézilabda barátoknak nem nagyon, a fehérváriaknak pedig egyáltalán nem kell bemutatni. Az Alba Fehérvár KC kapusedzőjének egy régi álmát sikerült megvalósítania azzal, hogy létrehozta a Sugár Tímea Kézilabda Kapusképzés Alapítványt.

/ 2017.05.23. 19:02:14 |

Szurkoljuk ki együtt a Vidi harmadik bajnoki címét!

Székesfehérvár Önkormányzata és a Videoton FC közös meccsnézést szervez a Hotel Magyar Király előtti térre szombaton 18 órától. Óriáskivetítővel, sörpadokkal és büfékkel várnak minden olyan drukkert, aki már nem kapott jegyet vagy nem tud elutazni Budapestre.
/ 2017.05.23. 17:16:05 |

Kezdődik az elődöntő, élő közvetítés a város honlapján az Alba-ZTE meccsről!

Szerda este már a bajnoki döntőbe jutás lesz a tét a kosarasoknál, az Alba Fehérvár Puebla Plus a Zalaegerszeg ellen kezdi meg párharcát. Pályaelőnyben, ami mindenképpen a fehérváriak mellett szól, de nehéz, kemény csatára van kilátás a bajnoki címvédőt búcsúztató csapat ellen. A szerdai találkozó ismét élő online közvetítésben lesz látható!
/ 2017.05.23. 16:42:01 |

Fehérvári rögbis sikerek az esztergomi tornán

A magyar rögbi válogatott szombaton pályaválasztóként két ponttal, 19-17-re legyőzte Bosznia-Hercegovina együttesét a világbajnoki pótselejtező európai zónájának első körében, ezzel továbbjutott. A válogatottak mérkőzése előtt a Fehérvár Rugby Club által felkészített iskolai és klubcsapatok is pályára léptek.
/ 2017.05.23. 16:02:55 |

Békefutás Székesfehérváron az Úrhidai úttól a Zámolyi útig

Székesfehérvár városa is csatlakozik a Peace Run, azaz Békefutás nemzetközi kezdeményezéshez. Pénteken reggel az Úrhidai úti székelykaputól indul, majd a Városház tér érintésével a Zámolyi útig tart a program helyi szakasza. A lassú tempójú futáshoz bárki, bármely időpontban csatlakozhat.
 

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak