Fehérvári Színes

/ 2021.04.13. 08:55:44 |

Anyáknapi pályázatot hirdet a VOKE - április 26-ig várják az alkotásokat

Antonie de Saint-Exupéry „Jól csak a szívével lát az ember” idézetével hirdet anyák napja alkalmából pályázatot a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár. A gyerekeket szebbnél szebb kreatív alkotások készítésére hívják egészen április 26-ig.
/ 2021.04.13. 08:37:00 |

Fecske otthon lett a Mura utca is - videón a fecskefészkek telepítése

Újabb mű fecskefészket helyeztek el a Városgondnokság és a „VÖLGY-HÍD” Természetvédelmi Alapítvány szakemberei a városban, ezúttal a Mura utcai társasházaknál. A speciálisan kialakított fészkek kifejezetten a városi környezetet kedvelő molnárfecskék számára készültek. A telepítésről videó is készült.
/ 2021.04.12. 17:23:22 |

Helyszínelés után az idős férfi defektes kerekét is kicserélték a fehérvári rendőrök

Székesfehérváron, a Palotai útra egy anyagi káros közúti közlekedési balesethez kértek rendőri segítséget. Az intézkedés során a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának járőrei észlelték, hogy a balesetben résztvevő egyik jármű kereke defektet kapott, és hogy az autót vezető idős férfi önerőből kicserélni azt nem tudná. 
/ 2021.04.12. 12:41:58 |

Mi fakad a tollamból? Legyél idegenvezető! - iskolásoknak hirdetett pályázatot a VOKE

A VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár „Mi fakad a tollamból?” című vers- és történetíró pályázatának 2021-es témája nyomán a kis írók idegenvezetők bőrébe bújhatnak, és kedvenc tájaikra kalauzolhatják olvasóikat. Az általános és középiskolásoknak május 31-ig lesz lehetőségük, hogy leadják pályázatukat.
/ 2021.04.12. 06:41:00 |

A Vadex is csatlakozott a Tavaszi Nagytakarítás kampányhoz

A Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. is csatlakozott a Tavaszi Nagytakarítás kampányhoz, amelynek célja, hogy minél többen ragadjanak kesztyűt, illetve szemeteszsákot, és túrájuk során annyi szemetet juttassanak vissza a civilizációba, amennyit csak tudnak. A közösségi oldalon eddig megjelent képes beszámolók szerint már sokan tettek azért, hogy megtisztítsák az erdőket.
/ 2021.04.10. 13:40:44 |

Megtisztult a kiserdő - önkéntesek szedtek össze több mint tíz köbméternyi szemetet

A Fecskepart egyik legkedveltebb szegletébe, az elkerülő út mögötti kiserdőbe indultak el szombaton délelőtt a környéken lakók: azonban a délelőtti kirándulás és kutyasétáltatás helyett azért, hogy több mint tíz köbméternyi hulladékot szedjenek össze önkéntes munkával.
/ 2021.04.09. 13:05:27 |

Online dietetikai tanácsadást szervez kismamáknak az Egészségfejlesztési Iroda

Folyamatosan dolgozik és szervez online programokat a családok egészségéért a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda. Különös hangsúlyt fektetnek a kismamákra, akiket dietetikai tanácsadással segít az EFI szakembere, illetve szülésre felkészítő tanfolyamra is lehet jelentkezni.
/ 2021.04.09. 08:43:15 |

Online kiállítás a MÁV fotókör közösségi oldalán

Minden hónapban új online kiállítással várja az érdeklődőket a MÁV Fotószakkör közösségi oldalán és a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár honlapján. A tavalyi évben útnak indított tematikus tárlat témái között „lendületes”, „fehér”, „játékos”, „absztrakt” és „magányos” képek is láthatóak.
/ 2021.04.09. 06:34:00 |

Bringázz munkába - ha menned kell valahova, inkább ülj biciklire!

„Kerékpárral másoktól távolságot tartva, egészségesen, gyorsan, szabadon és olcsón juthatsz el oda, ahova szeretnél.” – a Bringázz a Munkába kampány ugyan rendhagyó módon, de a járványhelyzetben is elindult. A Magyar Kerékpárosklub a bringázásra ösztönöz, amihez a legfontosabb tippeket és információkat letölthető kisokos és videósorozat formájában is közzéteszik.
/ 2021.04.08. 20:44:47 |

Az idei évben is folytatódik a Fecskebarát Fehérvár Program

2019-ben indította el a „Fecskebarát Fehérvár Programot” dr. Cser-Palkovics András polgármester kezdeményezésére Székesfehérvár a „VÖLGY-HÍD” Természetvédelmi Alapítvánnyal közösen. Azóta több mint 130 kerámia fecskefészek segíti városszerte a hasznos kis madarak fészkelését. Most újabb helyszínre kerülnek fészkek a városban.
/ 2021.04.08. 09:41:54 |

A tavasz első vitaminforrásai - Herbarius online sorozat a múzeumban

Nem maradnak útmutatás nélkül, akik szeretnének gyógynövényeket gyűjteni a természetben: amíg nem lehet közösségi programokat szervezni, a Herbarius túraprogramok gyógynövényszakértője, Lencsés Rita kisfilmekben vezet minket a közeli erdőkben, mezőkön, és avat be a gyűjtés, illetve a felhasználás praktikáiba.
/ 2021.04.08. 07:30:14 |

Fehérváron is épül műanyag borítású sítanpálya

Négy sítanpálya építéséhez összesen 68 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást nyújt az Aktív Magyarország Program keretében az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda. Novemberig Székesfehérváron, Keszthelyen, Miskolcon és Agárdon épülnek műanyag borítású tanpályák, mintegy 230 millió forintos beruházással – tájékoztatta az AMFKI az MTI-t.
/ 2021.04.07. 07:40:50 |

Hagyományt teremtettek - óriási érdeklődés volt a színház nyuszikereső akciója iránt

Hatalmas érdeklődés övezte a Vörösmarty Színház húsvéti nyuszikereső akcióját, amelynek keretén belül 51 - a színház munkatársai által készített - nyuszit rejtettek el a város nagyobb parkjaiban. Számos kisgyermeknek tudtak így örömet szerezni, így már most azon törik a fejüket, hogy mit rejtsenek el legközelebb.
/ 2021.04.06. 15:00:12 |

Április 18-ig teljesíthető a tavaszköszöntő túra a Velencei-hegységben

Nem a hagyományos keretek között, de idén is megtartják a Tavaszköszöntő túrát a Velencei-hegyégben. A 15-25 kilométeres távokat egyénileg vagy családilag lehet teljesíteni április 18-ig, a regisztrálás április 14-ig tart – olvasható a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület honlapján.
/ 2021.04.06. 12:12:55 |

Kézműves játékok lesznek a középpontban a szombati Szakmák találkozásán

Szakmák találkozása címmel, a gyerekek és felnőttek számára is szórakoztató, hasznos kézműves játékokról szervez online programot április 10-én, szombaton a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. Kiállítás-megnyitóval, előadásokkal és gyakorlati játékkészítő bemutatókkal várják az érdeklődőket a szervezet youtube csatornáján.
 

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár