Városfejlesztés

/ 2023.09.21. 16:51:00 |

Technológiai újdonságokat tesztelt a Városfejlesztési Kft.

Több nemzetközi gyártó, a legújabb technológiával dolgozó tisztítórobotját tesztelik a Sóstói Stadionban. Guti Péter, a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az általuk üzemeltetett nagyméretű létesítmények tisztítására keresnek modern, innovatív megoldást a jövő vonatkozásában.
/ 2023.09.18. 15:01:01 |

Elkészült a Sziget utcai Iskola felújítása - energetikai korszerűsítést végeztek az épületben

Elkészült a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget Utcai Tagintézményének teljes energetikai felújítása. A több mint negyvenéves épület a munkálatok során hő- és tetőszigetelést kapott, modern nyílászárókat szereltek fel, és elvégezték a fűtési rendszer korszerűsítését is. A részletekről hétfőn délelőtt számoltak be a Sziget utcai Iskola udvarán.
/ 2023.09.15. 16:15:00 |

Bokrétaünnep a Szent György Kórház új tömbjénél – A Modern Városok Program újabb fehérvári fejlesztése valósul meg

A Modern Városok Program keretében megvalósuló fehérvári fejlesztések egyik legfontosabb eleme a Szent György Kórház új épülettömbje. A Magyar Kormány összességében több mint 16 milliárd forintos támogatásával zajló nagyberuházás eredményének köszönhetően még modernebb és teljesebb körű gyógyítási munka valósulhatnak majd meg, szolgálva a fehérváriakat és az ellátási területen élőket.
/ 2023.09.06. 14:41:25 |

Közelebb kerül a Szedreskerti lakónegyedhez az új buszmegálló

Egy új, ideiglenes peront és buszmegállót építenek ki a Palotai út 79-es számú ház mögött a Tansütöde előtt. Ide helyezik át hamarosan a mintegy 200 méterre található buszmegállót, így az közelebb kerül a lakótelephez és a temető melletti jelzőlámpás gyalogos átkelőhelyhez is a 30-as, a 36-os és a 37-es busz megállója.
/ 2023.09.05. 20:27:11 |

Energetikai fejlesztések az Alba Regia Sportcsarnokban

Korszerű világítás, komfortosabbá vált belső terek, megújult vizesblokkok fogadják az Alba Regia Sportcsarnokba érkezőket. Az Alba Regia SC a várossal közösen, két ütemben valósítja meg az energetikai és egyéb fejlesztési beruházást mintegy 485 millió forint értékben.
/ 2023.09.04. 14:30:22 |

Megkezdte működősét Székesfehérvár új bölcsődéje, a Kis Gömböc a Maroshegyen

Megkezdte működését Székesfehérvár vadonatúj intézménye, a 56 férőhelyes Kis Gömböc Tagbölcsőde a Maroshegyen. 11 kisgyermek beszoktatása indult el hétfőn, az intézmény ezzel megnyitotta kapuit a családok előtt. Hamarosan elkészül az Úrhidai úton a járda, a gyalogátkelőhely és a közvilágítás is, ami biztonságossá és komfortossá teszi a közlekedést.
/ 2023.09.01. 15:44:01 |

Az önkormányzat elkészíttette az Új Csóri úti körforgalom bővítésének megvalósíthatósági tanulmányát

Elkészült az a megvalósíthatósági tanulmány, illetve tanulmányterv, amelynek elkészítését még tavaly indította el Székesfehérvár Önkormányzata. A város az Új Csóri út kapcsán felmerült közlekedési problémák megoldása érdekében tett lépéseket, amelyek elsősorban a jelentősen túlterhelt körforgalom, illetve a város határában lévő útszakasz vonatkozásában vizsgálják a lehetséges megoldásokat. 
/ 2023.08.23. 08:07:59 |

Tervezettnél gyorsabban halad a közvilágításának korszerűsítése Fehérváron

Az előre tervezettnél gyorsabban halad a kivitelező konzorcium a fehérvári közvilágítás korszerűsítésével, így több mint kilencezer lámpatestet lecseréltek már a 11.500 régi fényforrásból. Minden valószínűség szerint, így a tervezett befejezési határidő előtt már az őszi sötétebb időszakig végezhetnek a munkával.
/ 2023.08.18. 13:10:15 |

Megkezdődtek a járda és a gyalogos-átkelőhely építési munkái a Kisgömböc Bölcsőde előtt

Szeptembertől már fogadja a gyermekeket a maroshegyi új bölcsőde. A város új, mintegy egymilliárd forintos uniós forrásból megvalósult szociális intézményében 56 bölcsődésről gondoskodnak majd.
/ 2023.08.16. 13:45:08 |

Közösségi összefogás - megkezdődött a Donát-kápolna tetőszigetelésének cseréje

A közösségi összefogásnak köszönhetően összegyűlt támogatásból megkezdődött a Szent Donát-kápolna tetőszigetelésének cseréje – számolt be képekkel a munkálatok megkezdéséről közösségi oldalán a Székesfehérvár-Öreghegy Római Katolikus Plébánia.
/ 2023.08.16. 11:45:01 |

Kezdődhet a Kodolányi Gimnázium felújítása - elindul a LED-csere program második üteme

Fehérvár ügyeinek a nyár során is haladniuk kell! – írja közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András. A polgármester több, a pénteki rendkívüli közgyűlésen napirendre kerülő témát is megemlít, így az átfogó iskolafejlesztési program folytatását a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, illetve a régi Ybl iskola épületében. 
/ 2023.08.14. 13:12:41 |

Öt év alatt 17 és fél kilométer kerékpárutas fejlesztés valósult meg Székesfehérváron

Befejeződött az a nagyszabású projekt, melynek keretében 17 és fél kilométernyi kerékpárutas fejlesztés valósult meg az elmúlt öt évben Székesfehérváron. A programra 1,918 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós forrást nyert az Önkormányzat még az előző támogatási ciklusban. 
/ 2023.08.14. 07:51:35 |

Folytatódik az okoszebra-program Székesfehérváron - nyolc helyszínen fejlesztenek

Két hét múlva kezdődik és összesen nyolc helyszínen építenek ki okoszebrákat Székesfehérváron, amik a gyalogosok biztonságos átkelését mozgásra aktiválódó fényjelzésekkel segítő rendszerek - tájékoztatott Facebook oldalán Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András.
/ 2023.08.08. 18:37:12 |

Kezdődik a Rózsa liget teljes felújítása - közel hatezer új rózsát ültetnek a parkban

Napokon belül elkezdődik a Rózsa liget rekonstrukciója, Székesfehérvár egyik legnépszerűbb pihenőparkja teljesen megújul a követező hónapokban. A terület struktúrája megmarad, kicserélik az elöregedett rózsákat, helyettük 5.770 új, ellenálló tövet ültetnek, de lesznek levendulák és fák is. Emellett megújítják a sétányokat, a padokat, a pergolákat is.
/ 2023.08.01. 10:48:22 |

Befejezéséhez közelít a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnbázium felújítása

A két éve indult munkálatok során EU-s forrásokból épült új tornacsarnok, tantermek és megvalósult a nyílászárók cseréje, kormányzati támogatásból pedig a tető és a homlokzat teljes felújítása - írta Facebook oldalán Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere.