Városfejlesztés

/ 2024.03.12. 14:05:31 |

Döntött a kormány - megkezdődhet az Auchan - körforgalom bővítése

A már elkészült tervek alapján megkezdődhet a székesfehérvári Auchan-körforgalom bővítése – jelentette be sajtótájékoztatóján Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter. A kormány nemcsak az Auchan-körforgalom áttervezett változatának kivitelezését hagyta jóvá, hanem az M7-es negyedik sztrádalehajtójának tervezése is zöld utat kapott.
/ 2024.03.08. 10:28:00 |

Március 11-én, hétfőn kezdik a Gáz utcai garázssor előtti út felújítását

A munkaterületet ugyan már tavaly ősz végén átadták a kivitelezőnek, azonban a kivitelezést most, március 11-én, hétfőn kezdik a Gáz utcai garázssornál. A teljes útfelújítás felújítás első üteme a Rákóczi utcai négyemeletes épületek felőli oldalt és a házak közötti parkolók bekötőútjait érinti. A munkát az aszfaltkeverő telepek tavaszi újraindulásához igazították.
/ 2024.03.08. 09:05:00 |

Feketehegy-Szárazrét után a Szedreskerten is kihelyezték az új utcajelző táblákat

Feketehegy-Szárazrét városrész után a Szedreskerten is új utcajelző táblákat helyeztek ki, a munka a mai nappal befejeződött – jelentette be sajtótájékoztatón Szigli István, a 9. számú választókörzet önkormányzati képviselője. Most azt szeretnék, hogy a városrészeket jelző táblák is készüljenek.
/ 2024.02.28. 16:34:34 |

Okostantermet avattak a Teleki Gimnázium Sziget utcai Tagintézményében

Folytatódik Székesfehérváron az okostanterem-program a Howmet Aerospace Alapítvány és az Alba Innovár Digitális Élményközpont támogatásával. Szerdán a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai Tagintézményében avattak új, a XXI. század kihívásaira építő, a gyerekek készségeinek és képességeinek fejlesztését szolgáló termet.
/ 2024.02.27. 17:03:10 |

Iskolafelújítások Székesfehérváron – a Tóparti tavaszra elkészül, az egykori Ybl is megújul

Javában zajlik két iskolaépület nagyszabású felújítása a Csónakázó-tó közelében. A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban mintegy 80 százalékos készültségen áll a teljes körű korszerűsítés, míg a volt Ybl Miklós Általános Iskola épületénél jelenleg a szerkezeti megerősítés zajlik. A két intézmény fejlesztései közel 6 milliárdos keretből valósulhatnak meg.
/ 2024.02.23. 17:25:10 |

Bárki megnézhette – nyílt napok voltak az új Alba Arénában

Már a péntek délutáni nyitáskor nagyon sokan vártak arra, hogy beléphessenek és megnézhessék a város új, ikonikus épületét az Alba Arénát és szombaton is rendkívüli volt az érdeklődés. Az alapszakasz második helyén végző, már biztos CHL résztvevő Fehérvár AV19 játékosai is ott voltak a szombati napon az arénában és több mint ezer autogrammot adtak.
/ 2024.02.19. 14:43:18 |

Iskolafelújítás - megújul a Deák, a Bugát, a Széchenyi és a Váci épülete is

Összesen 6.4 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével újul meg a Székesfehérvári Szakképzési Centrum hat intézménye, köztük négy székesfehérvári iskola. A projekt keretében érintett valamennyi beruházás 2026 első negyedévében elkészül. A részleteket hétfőn a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskolában megrendezett projektnyitón ismertették.
/ 2024.02.19. 12:21:48 |

Példaértékű pályázatok, kiemelkedő fejlesztések Székesfehérváron uniós forrásból

Közel 21 milliárd forintot fordíthatott városfejlesztésre Székesfehérvár 2014-2020 között. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, az önkormányzaton keresztül felhasznált uniós források felhasználásáról adott összefoglalót hétfői sajtótájékoztatóján Székesfehérvár polgármestere.
/ 2024.02.14. 09:31:44 |

Júniusban fejeződik be a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház teljes felújítása

A záró szakaszánál tart a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház teljes körű felújítása. Jelenleg a Szent Gellért Hotel udvara felőli homlokzaton és a nyílászárók megújításán dolgoznak a szakemberek, majd a Szent István terem nagyméretű ablakainak modernizálása, ezzel együtt a terem szellőzésének megoldása lesz komoly feladat.
/ 2024.02.13. 12:32:34 |

Nyílt napok az új Alba Arénában

Megkapta a hatósági engedélyeket a város új, multifunkcionális sportcsarnoka, az Alba Aréna. A hírt dr. Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán tette közzé, ahol azt is bejelentette, hogy a jövő héten nyílt napokat szerveznek, ahol minden érdeklődő bejárhatja az új arénát, hamarosan pedig az avatóról is további információkat osztanak meg.
/ 2024.02.12. 16:26:46 |

Hálózatbővítés áprilistól a fehérvári közösségi közlekedésben

Többszöri előkészítést követően idén tovább bővül a helyijáratos buszhálózat Székesfehérváron. Az elmúlt időszak tapasztalatait figyelembe véve nem egyszerre, hanem ütemezetten, bizonyos időszakonként, néhány járatot érintve lépnek majd életbe a hálózatot és a menetrendet is érintő változások. 
A fehérvári buszhálózat-bővítésről ITT olvashat részletesen!
/ 2024.02.11. 08:45:00 |

Tavasszal folytatódik a Géza nagyfejedelem tér megújítása

A régészeti feltárások ősszel befejeződtek és kedden elszállították a munkavégzés miatti konténert is a Géza nagyfejedelem térről. Tavasszal indulhat a befejező szakasz, azaz a tér megújítása. A tervek szerint még idén elkészül a Belváros megszépülő, új közösségi tere.
/ 2024.01.25. 14:21:46 |

Okostanteremmel gazdagodott a Németh László Általános Iskola

A KÉPES program keretében újabb okostantermet adtak át szerdán délelőtt, ezúttal a Németh László Általános Iskolában. Az intézmény pedagógusai már szeptember óta részt vesznek az Alba Innovár képzésében, az ünnepélyes megnyitón pedig egy rendhagyó matekórával mutatták meg, milyen változatos feladatokat és csoportos munkákat is rejteget a módszertan.
/ 2024.01.22. 14:50:02 |

Még az idei évben elkészülhet a Bodrogi utcában a szárazréti bölcsőde

Új, 28 férőhelyes bölcsőde építés indul a Bodrogi utcában Feketehegy-Szárazrét gyermekei számára. A cél egy olyan intézmény létrehozása, ami biztosítja a minőségi nappali ellátást és a gyermekek személyiségének, egészségének fejlődését. Az épülő új bölcsőde kivitelezési szerződésének aláírására hétfőn került sor.
/ 2024.01.19. 18:25:22 |

Megnyílt és már használható az Alba Aréna úthálózata

Elkészült és a közlekedők már birtokba is vették Székesfehérvár legújabb útját, amelyen mostantól az Alba Ipari Zóna a Budai út felől is megközelíthető. Az Alba Arénához kapcsolódó úthálózat-fejlesztésnek köszönhetően bő 3 kilométernyi új út, illetve kerékpárút épült. Az Aréna és az ipari park új útjai mellé 125 facsemetét és 50 cserjét is telepített a kivitelező.