Városfejlesztés

/ 2021.04.09. 11:47:18 |

Rekortán borítású futópálya épül Maroshegyen

Újabb rekortán borítású futópálya épül Székesfehérváron. Az Országos Futópálya-építési Program keretében idén elnyert támogatással és saját forrás felhasználásával Maroshegyen, az Aradi és a Nagyszebeni utcák közötti szabad területen valósul meg a fejlesztés. 
/ 2021.04.08. 11:34:33 |

Faültetés teljes földcserével a Vízivárosban - nyolc nagy csemetét telepítettek

A Vízivárosban az iskola udvara melletti murvás területen ültettek csütörtökön nagy előnevelt fákat a Városgondnokság kertészei. Egy ginkgo, kettő mezei juhar, egy-egy darab 'Elsrijk' és 'Pacific Sunset' fajtájú juhar, illetve kettő oszlopos 'Lobel' szil került a területre.
/ 2021.04.08. 07:42:58 |

A Szivárvány Óvodában fejeződik be a tavaly indult udvarfelújítási program

Tavaly nyáron indult az a program, aminek köszönhetően öt székesfehérvári óvoda udvara újult meg bruttó 141 millió forintos uniós forrásból. Biztonságos eszközökkel és tereprendezéssel szépültek meg az udvarok a Napsugár, az Árpád úti, a Liget sori, a Szivárvány és a Tolnai utcai óvodában. Összesen kilencszáz kisgyermek mindennapjait teszik komfortossá a fejlesztések.
/ 2021.04.07. 07:39:51 |

A Móri úton is lesz kerékpárút a hét hónapig tartó felújítás után

Székesfehérvár önkormányzata az elmúlt években számos fontos gyűjtőutat megújított. Ennek folytatásaként készül a város a Móri út felújítására is, amit évtizedek óta óriási forgalom terhel. Az útszerkezetet, az út- és járdafelületet, a vízelvezetést, a közvilágítást, a kerékpáros létesítményeket és a forgalmi rendet érintő változásokat is tartalmazó felújítás pályázati forrásból valósul meg.
/ 2021.04.06. 08:27:00 |

Ilyen lesz az új bölcsőde a Maroshegyen - már a kiviteli tervek készülnek

Az új bölcsőde engedélyezési tervei elkészültek, jelenleg a kiviteli tervek kidolgozása zajlik. Az építésre vonatkozó közbeszerzési eljárást várhatóan még idén tavasszal kiírják. Az épület a tervek szerint 2022 végéig megépül, és mindenben megfelel majd a legkorszerűbb szakmai, szolgáltatási, építészeti és energiahatékonysági kívánalmaknak.
/ 2021.03.31. 09:50:22 |

Ütemezetten halad a felújítás - már építik a Kodály Zoltán Iskola új tornateremét

A tervezett ütemben halad a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola felújítása, bővítése. Jelenleg a tető bontása zajlik azon az épületszárnyon, melynek beépítésével új tantermek valósulnak meg, illetve készül már az új, a korábbinál kétszer nagyobb tornaterem alapja is. A részletekről Kneifel Imre, az intézmény igazgatója adott tájékoztatást.
/ 2021.03.23. 13:06:03 |

Restaurálják az Ybl-szobrot - április végén kerül vissza a Zichy ligetbe

Megszépült formában egy hónap múlva tér vissza eredeti helyére Ybl Miklós szobra a Zichy ligetbe. Az alkotáson állagmegóvást végeznek, megtisztítják, statikai vázát megerősítik. A felújítási munkát az alkotó, Lestány-Goda János szobrászművész és öntőmester végzi.
/ 2021.03.23. 06:57:53 |

Éjszaka emelték be a déli összekötő vasúti hídjának gerendáit

Hétfőn késő estétől kezdték beemelni a déli összekötőút építésénél a budapesti vasútvonal fölé a hídgerendákat. A munkák este kezdődtek és egészen hajnalig tartottak. A tervek szerint öt este és éjszaka alatt megtörténik a hossztartók daruzása, és a kapcsolódó munkák elvégzése. 
/ 2021.03.23. 06:03:00 |

Kerékpársávok lesznek a Zámoly utcában és megépül a járda Kiskút útján a Park centerig

A tervek szerint még idén elkezdődik a Zámoly utcai körforgalomtól a Fecskeparti útig a kerékpársávok építése. Onnantól pedig egészen a Kiskút útja végéig önálló nyomvonalon járda és kerékpárút épül az év második felében induló beruházás keretében.
/ 2021.03.22. 11:30:18 |

Hétfőn este kezdik a déli összekötő vasút fölötti hídgerendáinak beemelését

Jelentős eseményhez érkezik a déli összekötőút építése. Hétfőn estétől emelik be a budapesti vasútvonal fölé a hídgerendákat, az esti és éjszakai munkavégzés egészen péntekig tart majd. Az építkezés ideje alatt mindenki türelmét és megértését kérik.
/ 2021.03.17. 10:05:06 |

Elkészült a Poprádi utca komplex felújítása - a közműveket is kicserélték

A Homonnai utca után elkészült a Poprádi utca felújítása is az Öreghegyen. Az utca teljes hosszában új pályaszerkezet készült egyoldali járdával és kétoldali szegélyekkel, illetve csapadékvíz elvezető csatornával. A 850 méter hosszú Poprádi utca komplex felújítása nagy munkának tekinthető, hiszen az összes közművet kicserélték beleértve az erősáramú vezetékeket is.
/ 2021.03.11. 07:30:28 |

Fejlesztések és bővülő parkolási lehetőségek a Corvinus fehérvári campusán

Tovább fejlődik, szépül a Székesfehérvári Campus. Bővült az ingyenes parkolóhelyek száma, és a tervek szerint 2021-ben felépül egy többfunkciós tárolóépület is a campus parkban.
/ 2021.03.08. 13:29:47 |

Elkészült az Alba Bástya új központja – minden intézményegység az Irányi Dániel utcai épületbe költözik

Befejeződött az Irányi Dániel utca 4. számú épület felújítása, és hamarosan birtokba veheti a korszerű létesítményt az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ. Több mint 700 millió forintos pályázati támogatással egy innovatív szociális szolgáltató központot alakítottak ki, ahol – a tervek szerint májustól – végre minden kolléga közös helyen láthatja el feladatait, és mindezt korszerű körülmények és eszközök segítik.
/ 2021.02.20. 13:44:40 |

A börgöndi reptérfejlesztésről, új elektromos buszokról és új kutatóközpontról is megállapodtak

A börgöndi repülőtér fejlesztésének irányairól, új elektromos buszok beszerzésének támogatásáról és egy, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karához kapcsolódó technológiai kutatóközpont kialakításáról is tárgyalt szombaton dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel dr. Cser-Palkovics András polgármester és Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.
/ 2021.02.18. 11:47:21 |

Hétfőn kezdődnek a Szekfű Gyula utcai rendelő felújítási munkálatai

A munkaterület átadását követően február 22-én, hétfőn megkezdődik a Szekfű Gyula utcai rendelő teljes körű felújítása és akadálymentesítése. A porral, zajjal és megnövekedett forgalommal járó munkálatok idejére kérik a lakosok megértését és türelmét!
 

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár