Városfejlesztés

/ 2024.10.18. 09:09:53 |

Útépítési munkálatok kezdődnek hétfőtől a Szent György Kórház területén

Közleményben tájékoztatja a lakosságot a Szent György Kórház arról, hogy hétfőtől útépítési munkálatok kezdődnek a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Seregélyesi út 3. szám alatti székhelyének területén.
/ 2024.10.07. 13:14:32 |

Elkészült a teljes felújítás - megújult a Bregyó skatepark összes eleme

Két részletben építette teljesen újjá a Városgondnokság a Bregyóban található extrém pályát. Az új pálya első része július végére elkészült mostanra pedig további négy elemmel bővítették a Bregyó skateparkot, ezzel lett teljes a pálya, amit ingyenesen lehet használni.
/ 2024.09.30. 15:09:39 |

Folytatódik a Gáz utcai garázssor melletti út és járda felújítása

Folytatódik a Gáz utcai garázssor melletti út és járda felújítása. Az első ütem tavaszra már elkészült, a második ütem munkaterület-átadását szeptember 30-án, hétfőn tartották. Teljes pályaszerkezet-cserére és a csapadékvíz-elvezetés korszerűsítésére is sor kerül, továbbá az ivóvíz vezetéket is érinti a felújítás.
/ 2024.09.30. 13:54:04 |

Elkészült az új közvilágítás és a járda a Gyümölcs utcában, a Munkácsy Iskola mellett

Elkészült az új közvilágítás és a teljes járdafelújítás a székesfehérvári Gyümölcs utcában, a Munkácsy Mihály Általános Iskola mellett. Ezen a szakaszon korábban egyáltalán nem voltak lámpatestek, így a mostani beruházás kiemelten fontos volt a beláthatóság és a közbiztonság szempontjából egyaránt. Minderről helyszíni sajtótájékoztatón számoltak be.
/ 2024.09.05. 17:47:07 |

Újabb fejlesztések a Sóstón – lezárult Fehérvár eddigi legnagyobb rehabilitációs projektje

Befejeződött a Sóstó Természetvédelmi Terület és a Csónakázó-tó rehabilitációját, valamint a Sóstói Stadion fejlesztését összefogó tízéves projekt, amely mintegy 20 milliárd forint vissza nem térítendő kormányzati forrásból valósult meg. A program záró elemeit csütörtökön mutatták be a Sóstó Vadvédelmi Központban, melynek játszótere új eszközökkel, élményelemekkel bővült, készült egy új röpde és egy kifutó is.
/ 2024.08.14. 17:26:49 |

Indul a Vasvári Pál Gimnázium épületének felújítása

Az iskola minden felszerelése átköltözött mostanra a Tolnai utcába, és a következő kettő tanévben az egykori Bory Jenő Általános Iskola épülete lesz a Vasvári Pál Gimnázium otthona - tájékoztatott Facebook oldalán Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András. 
/ 2024.07.31. 06:57:16 |

Elkészült a Jancsárkert új piaccsarnoka - augusztus 8-tól várják a vásárlókat

Befejeződtek a Jancsárkert Termelői és Biopiac területén az új, kibővült piactér építési munkálatai. Az új csarnok augusztus 8-tól várja a vásárlókat. A kényelmes vásárlást szolgálva átépítették a területen levő parkolókat, zöldterületeket és utakat is.
/ 2024.07.26. 13:49:00 |

Négy új elemmel nyitott a Bregyó újjáépített skateparkja - tovább épül ősszel a pálya

Két részletben építi teljesen újjá a Városgondnokság a Bregyóban található extrém pályát. Az új pálya első része már elkészült és ismét használható. Ősszel pedig további négy elemmel bővítik a Bregyó skateparkot, ezzel lesz majd teljes.
/ 2024.07.04. 13:20:28 |

Új játszóeszközöket adtak át a Széna téri és a Zsolt utcai játszótéren

Új játszóeszközöket adtak át két székesfehérvári játszótéren, a kisgyermekes családok örömére. A Széna téren egy nagy játszóvár készült, ami mellé ősszel fát telepítenek, míg a Zsolt utcába két mókuskereket és a homokozóhoz ülőkéket telepítettek. A beruházásokról Deák Lajosné önkormányzati képviselő adott tájékoztatást.
/ 2024.06.20. 10:23:29 |

Elkészült a Gáz utcai garázssor felújításának első üteme

A munkaterületet tavaly ősz végén átadták a kivitelezőnek, azonban a kivitelezést tavasszal kezdték el a Gáz utcai garázssornál. A teljes útfelújítás első üteme a Rákóczi utcai négyemeletes épületek felőli oldalt és a házak közötti parkolók bekötőútjait érintette és várhatóan még ebben az évben elkészül a felújítása a garázssor másik oldalán található útnak is.
/ 2024.06.19. 20:17:19 |

Letették a Székesfehérvári Hit Gyülekezete épülő bölcsődéjének alapkövét

Ünnepélyes keretek között tették le szerdán délután annak az új, 28 férőhelyes bölcsődének az alapkövét, amely a Bodrogi utcában Feketehegy-Szárazrét gyermekei számára épül. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg 420 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A Székesfehérvári Hit Gyülekezete fenntartásában működő intézmény a tervek szerint idén nyitja meg kapuit.
/ 2024.06.18. 14:14:56 |

Iskolaöleléssel búcsúztatták a diákok a felújítás előtt álló Vasvári Pál Gimnáziumot

Zajlik a pakolás és a visszaszámlálás a Vasvári Pál Gimnáziumban, amely átfogó felújítás előtt áll. A diákok és tanáraik egymás kezét fogva ölelték át az ódon falakat, majd az udvaron egy óriási bulival búcsúztak a szeretett intézménytől. A Vasvári a nyár folyamán beköltözik a régi Bory Jenő Általános Iskola épületébe és a teljes körű rekonstrukciót, bővítést követően, várhatóan két év múlva költözhet majd vissza a megszokott helyére.
/ 2024.06.13. 13:16:20 |

A jövő szolgálatában – elektromosautó-töltőt adtak át a Fal közben

Újabb elektromosautó-töltők létesültek Székesfehérváron. A Vantage Towers Zrt., az Elektromotive Hungary és a város Önkormányzata együttműködésében három új állomást telepítettek a városba. Egyiket – egy gyorstöltőt – a Belváros peremén, a Fal közben adták át csütörtökön, valamint a Zichy liget és az Uszoda mellé is került egy-egy töltő néhány hete. Ezekkel együtt már több mint 50 elektromos töltőállomás szolgálja az autósokat Székesfehérváron.
/ 2024.05.31. 16:27:34 |

Elkészült - végzős diákok nézték meg elsőként a felújított Tóparti Gimnáziumot

Befejeződött a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, valamint a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ épületegyüttesének teljes körű felújítása. Pénteken dr. Cser-Palkovics András polgármester a végzős gimnazistákkal közösen nézte meg a kívül-belül megújult intézményt. Az iskola a nyár folyamán visszaköltözik az épületbe, az új tanévet már itt kezdhetik majd a tópartis tanulók és tanáraik.
/ 2024.05.30. 15:15:22 |

Új tanösvény készült a Rácbányában - szabadtéri órákat is lehet tartani

Tematikus tanösvényt alakítottak ki a Rácbányában, ami a Velencei-hegység legnyugatibb látható része. A terület geológiai érdekességei mellett a Rácbánya növény- és állatvilágát is bemutatják úgy, hogy a tanösvény alkalmas környezetismeret, természetismeret és földrajz órák megtartására is. A Rácbánya 2012 óta természeti emlék besorolású területe Székesfehérvárnak.