Városfejlesztés

/ 2024.04.17. 14:43:13 |

Településindex-díj – Székesfehérvár a leggyorsabb ütemben fejlődő város

Ünnepélyes keretek között vette át az Egyensúly Intézet által alapított Településindex-díjat dr. Cser-Palkovics András polgármester szerdán Gödöllőn A jövő települései Magyarországon konferencia keretében. Az Egyensúly Intézet minden évben frissítve teszi közzé településindexét, hogy minden döntéshozó és érdeklődő olvasó számára követhetővé válhasson az egyes magyar települések fejlődésének üteme. 
/ 2024.04.14. 20:23:00 |

Tematikus tanösvényt alakítanak ki még tavasszal a Rác bányában

Hamarosan egy tematikus, geológiai tanösvényt alakítanak ki a Rác bányában, ami a Velencei-hegység legnyugatibb látható része. A terület geológiai érdekességei mellett a Rác bánya növény- és állatvilágát is bemutatják úgy, hogy a terüelt alkalmas lesz környezetismeret, természetismeret és földrajz órák megtartására is.
/ 2024.04.03. 17:46:35 |

A Török udvarban épül Székesfehérvár első esőkertje a Grundfos támogatásával

Már épül Székesfehérvár első esőkertje a Török udvarban, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. támogatásával. A rossz minőségű, homogén fű helyére mintegy ezer tő, mutatós, évelő növényt telepítenek, melyeket a környező épületekről levezetett esővízzel öntöznek majd önfenntartó módon.
/ 2024.03.25. 15:20:00 |

Kaszap Istvánról nevezték el a Ciszterci Szent István Gimnázium új tornacsarnokát

Éppen 108 esztendeje, Székesfehérváron született a legendás Kaszap István. Az évforduló alkalmából emléknapot rendeztek egykori iskolájában, a mai Ciszterci Szent István Gimnáziumban, és mostantól az ő nevét őrzi az intézmény új tornacsarnoka, melyet Spányi Antal megyés püspök áldott meg. Az emléknap programját ünnepi konferenciával és csarnokavató röplabdamérkőzésekkel folytatták.
/ 2024.03.22. 07:58:59 |

Elkészült a Rózsa liget felújítása - szépen kibújtak már az első hajtások is

A Városgondnokság és a Polgármesteri Hivatal szakemberei a terület önkormányzati képviselőjével közösen tartottak bejárást a Rózsa ligetben, ahol az új rózsatövek elültetésével befejeződött a parkfelújítás. Megújultak a pergolák, a sétányok, felújították a füvesítést, új fákat ültettek és mintegy hatezer új, a gombás betegségekkel szemben ellenálló rózsatövet ültettek el az ágyásokban.
/ 2024.03.20. 20:12:23 |

Július végére készül el a teljesen új extrém pálya a Bregyóban

Rendkívül drága, több tízmillió forint ezért közbeszerzési eljárást írt ki a Városgondnokságnak a Bregyóban található BMX, roller és gördeszka pálya újjáépítésére. A munkát elnyerő vállalkozónak TÜV minősítéssel együtt kell elkészítenie és felépítenie az új extrém pályát július végéig.
/ 2024.03.20. 14:23:37 |

Kezdődik a végleges körforgalom kialakítása a Pozsonyi kanyarban

Napokon belül elkezdődik a végleges körforgalom kialakítása a Pozsonyi - Zsolnai - Pöstyéni kereszteződésben az Öreghegyen. Minden ágon lesznek gyalogos átkelőhelyek és megújul a közvilágítás is, ami jóval biztonságosabbá teszi a közlekedést. A beruházás május végéig készül majd el.
/ 2024.03.12. 14:05:31 |

Döntött a kormány - megkezdődhet az Auchan - körforgalom bővítése

A már elkészült tervek alapján megkezdődhet a székesfehérvári Auchan-körforgalom bővítése – jelentette be sajtótájékoztatóján Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter. A kormány nemcsak az Auchan-körforgalom áttervezett változatának kivitelezését hagyta jóvá, hanem az M7-es negyedik sztrádalehajtójának tervezése is zöld utat kapott.
/ 2024.03.08. 10:28:00 |

Március 11-én, hétfőn kezdik a Gáz utcai garázssor előtti út felújítását

A munkaterületet ugyan már tavaly ősz végén átadták a kivitelezőnek, azonban a kivitelezést most, március 11-én, hétfőn kezdik a Gáz utcai garázssornál. A teljes útfelújítás felújítás első üteme a Rákóczi utcai négyemeletes épületek felőli oldalt és a házak közötti parkolók bekötőútjait érinti. A munkát az aszfaltkeverő telepek tavaszi újraindulásához igazították.
/ 2024.03.08. 09:05:00 |

Feketehegy-Szárazrét után a Szedreskerten is kihelyezték az új utcajelző táblákat

Feketehegy-Szárazrét városrész után a Szedreskerten is új utcajelző táblákat helyeztek ki, a munka a mai nappal befejeződött – jelentette be sajtótájékoztatón Szigli István, a 9. számú választókörzet önkormányzati képviselője. Most azt szeretnék, hogy a városrészeket jelző táblák is készüljenek.
/ 2024.02.28. 16:34:34 |

Okostantermet avattak a Teleki Gimnázium Sziget utcai Tagintézményében

Folytatódik Székesfehérváron az okostanterem-program a Howmet Aerospace Alapítvány és az Alba Innovár Digitális Élményközpont támogatásával. Szerdán a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai Tagintézményében avattak új, a XXI. század kihívásaira építő, a gyerekek készségeinek és képességeinek fejlesztését szolgáló termet.
/ 2024.02.27. 17:03:10 |

Iskolafelújítások Székesfehérváron – a Tóparti tavaszra elkészül, az egykori Ybl is megújul

Javában zajlik két iskolaépület nagyszabású felújítása a Csónakázó-tó közelében. A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban mintegy 80 százalékos készültségen áll a teljes körű korszerűsítés, míg a volt Ybl Miklós Általános Iskola épületénél jelenleg a szerkezeti megerősítés zajlik. A két intézmény fejlesztései közel 6 milliárdos keretből valósulhatnak meg.
/ 2024.02.23. 17:25:10 |

Bárki megnézhette – nyílt napok voltak az új Alba Arénában

Már a péntek délutáni nyitáskor nagyon sokan vártak arra, hogy beléphessenek és megnézhessék a város új, ikonikus épületét az Alba Arénát és szombaton is rendkívüli volt az érdeklődés. Az alapszakasz második helyén végző, már biztos CHL résztvevő Fehérvár AV19 játékosai is ott voltak a szombati napon az arénában és több mint ezer autogrammot adtak.
/ 2024.02.19. 14:43:18 |

Iskolafelújítás - megújul a Deák, a Bugát, a Széchenyi és a Váci épülete is

Összesen 6.4 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével újul meg a Székesfehérvári Szakképzési Centrum hat intézménye, köztük négy székesfehérvári iskola. A projekt keretében érintett valamennyi beruházás 2026 első negyedévében elkészül. A részleteket hétfőn a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskolában megrendezett projektnyitón ismertették.
/ 2024.02.19. 12:21:48 |

Példaértékű pályázatok, kiemelkedő fejlesztések Székesfehérváron uniós forrásból

Közel 21 milliárd forintot fordíthatott városfejlesztésre Székesfehérvár 2014-2020 között. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, az önkormányzaton keresztül felhasznált uniós források felhasználásáról adott összefoglalót hétfői sajtótájékoztatóján Székesfehérvár polgármestere.