Fehérvári Színes

/ 2020.04.10. 14:40:20 |

Vasárnapig várják a „karanténrecepteket” a #maradjotthonFehérvár eheti kihívására

A hosszú hétvégére és az ünnepre való tekintettel ezen a héten vasárnap éjfélig várja a pályázatokat a #maradjotthonFehérvár zsűrije. A meghosszabbított határidejű héten a fehérváriak legjobb „karanténreceptjeire” kíváncsiak, amelyeknél pluszpontot ér majd, ha hozzávalók fellelhetők a kamrában.
/ 2020.04.09. 16:35:32 |

Közel harminc mű fecskefészket helyeztek ki a Fecskepart utcában

A Duna-Ipoly Nemzeti Park felajánlása nyomán idén is közel harminc új mű fecskefészket helyeztek el a Városgondnokság és a „VÖLGY-HÍD” Természetvédelmi Alapítvány szakemberei a városban. A kis kerámia fészkek ezúttal a Fecskepart és a Zámoly utca sarkán található trafóházra kerültek fel, mivel ez a háborítatlan terület beleesik a parti fecskék vonulási útvonalába.
/ 2020.04.09. 14:03:35 |

Folyamatosan új tartalmakkal jelentkezik a fehérvári kézművesek online műhelye

Már több mint egy tucatnyi tippet adtak a Fehérvéri Kézművesek Egyesületének tagjai arra, hogy miként töltsük hasznosan, kreatívan a napjainkat a rendkívüli időszakban. A szervezet honlapján és közösségi oldalán elérhető online műhelyt folyamatosan új tartalommal töltik fel, melyet érdemes figyelemmel kísérni.
/ 2020.04.09. 12:06:00 |

Játékra hívja a fehérváriakat a város új applikációja

Az új Székesfehérvár applikáció is csatlakozott a Maradj Otthon Fehérvár! kihíváshoz, melynek keretében minden héten egy megadott témában várják az otthon készült fotókat videókat. Az város applikációjának Hibabejelentés funkciójával bejelenthetőek az otthoni "karantén-problémák". A legötletesebb képek beküldői a veszélyhelyzet elmúltával értékes ajándékokat nyernek majd! 

/ 2020.04.09. 08:26:57 |

Pazarlásmentesen, környezettudatosan! - egy éves a Ki?-Ti & Mi civil projekt

A Föld napján lesz egy éves a Ki? – Ti & Mi projekt. A hulladékmentes mindennapokat, a fenntartható és környezettudatos szemléletet hirdetik, terjesztik – a járvány idején online, most is a közös gondolkodást, a felelősségteljes viselkedést hangsúlyozva. A vírushelyzetben a türelmes együttműködés mellett felhívják a figyelmet az élelmiszer tudatos beosztására, a pazarlás elkerülésére és a folytatható szelektív hulladékgyűjtésre is.
/ 2020.04.08. 15:57:00 |

A locsolóvers-irodalom reneszánsza – költészeti pályázat minden korosztálynak

A húsvéti költészet felfrissítése a célja annak a locsolóvers-író pályázatnak, melyet irodalmi társaságok, közösségek összefogásával hirdettek meg. A pályázaton bárki részt vehet korhatár nélkül, az alkotások beküldési határideje április 12-e, húsvétvasárnap.
/ 2020.04.08. 11:19:24 |

Nézze meg hogyan készülnek a Nemere szárnybordái

Betartva az egészségügyi előírásokat felváltva egyenként dolgoznak a Nemere projekten. Jelenleg a törzshöz közelebbi bordákat készitik, ami jóval erősebb anyagból lesz, hiszen méretük is jóval nagyobb az eddig gyártottaknál.
/ 2020.04.08. 10:06:14 |

Egymásra hangolva - közösségerősítő alkotói pályázat hermannos diákoknak

„Egymásra hangolva” címmel rajzpályázatot hirdet a Tálos Edit Alapítvány a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak, valamint az alapítvány zeneovisainak. A zenei témakörben készülő alkotások mellett egy kérdőív is szerepel, amelybe többek között arra kérik a pályázókat, írják meg, miért is jó hermannosnak lenni. A pályázat beadási határideje: 2020. május 30.
/ 2020.04.07. 12:09:26 |

Irodai torna ma 14 órától! - az ülőmunkát végzők problémáira fókuszálnak

Kifejezetten az ülőmunkát végzőknek állít össze minden kedden 15 perces átmozgató tornát Takács Klára gyógytornász. Az online foglalkozásra az EFI Facebook-oldalán jelentkezhetünk, akár már most. A program ma koradélután indul, a szervezők mindenkit örömmel megmozgatnak.
/ 2020.04.06. 18:23:37 |

Egyszerű házi technikák tojásfestéshez csodás húsvéti mintákkal

Egyszerű, otthon található eszközökkel is készíthetünk mutatós tojásos tálat húsvétra: Kárpátiné Somogyi Csilla tanárnő arra biztatja a családokat, a gyerekeket, hogy az újszerű technikák közül bátran próbálják ki a borotvahabos márványozást vagy az ecetes maratást rizzsel, levéldarabkákkal.
/ 2020.04.06. 10:58:00 |

Húsvéti vásár - rendkívüli piaci nap lesz szerdán délután a Jancsárkertben

Szerdán 13 és 17 óra között rendkívüli piaci napot tartanak a Jancsárkert biopiacon, ahol húsvéti vásár lesz friss háztáji termékekből. Többek között sonka, tojás, bor, sajt, retek, újhagyma, csíra, spárga, zöldség, savanyúság, méz, pékáru, száraztészta, gyümölcskristály, gyógygomba, rétes, sertés és csirke tőkehús, kolbász, szalonna, tökmagolaj, dió, almalé és zöldséglé is megtalálható lesz a standokon.

/ 2020.04.06. 08:05:00 |

Honvédelmi témájú, online gyermekrajzpályázatot hirdetett a KEMPP

A pályázat fő célja, hogy népszerűsítsék nemzetünk hadtörténelmét, lehetőséget teremtsenek az egyéni pályamunkák elkészítésére, s az ahhoz kapcsolódó történelmi kalandozásokra, felfedezésekre és az otthoni alkotás sikereire.
/ 2020.04.05. 17:48:30 |

Kihirdették a #maradjotthonFehérvár kihívás második fordulójának győzteseit

A #maradjotthonFehérvár eheti kihívása a digitális oktatásról szólt, és a zsűrinek most sem volt könnyű dolga, hiszen több tucat pályamunkából kellett kiválasztania a legkreatívabbakat. Az első helyezett a Tóparti Gimnázium 9. A osztályfőnöki órája lett, Szűcs Krisztina tanárnő vezetésével!
/ 2020.04.04. 13:10:00 |

Állást keresel? - 5 tipp a tökéletes kísérőlevélhez

Megoszlanak a vélemények, hogy kell-e kísérőlevelet, azaz motivációs levelet küldeni álláspályázathoz akkor, ha ezt külön nem kérik. Pedig rengeteg múlhat egy ügyesen megfogalmazott és szépen kivitelezett szövegen, akár a pozíciónk is. Manapság egyre nehezebb állást találni, telített a piac, sokan olyan munkára jelentkeznek, amihez se képesítésük, se gyakorlatuk benne. 
/ 2020.04.03. 14:50:00 |

Csak a lábnyomodat hagyd az erdőben! - megnövekedett a Sóstóra látogatók száma

A koronavírus okozta járványhelyzet idején és a tavasz beköszöntével egyre többen keresik fel a nyugalmasabb, természetközeli helyeket, vagy akár a természetvédelmi területeket. Megnövekedett a Sóstó Természetvédelmi Területre és tanösvényre látogatók létszáma is. Ezzel egyidőben azonban sajnálatos módon megnőtt a szemetelők és rongálások száma is. 
 

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19