Városfejlesztés

/ 2023.01.31. 09:00:01 |

Megújul a Tóparti gimnázium épülete - a tornateremben kezdődött el a munka

Megkezdődött a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium épületének teljes körű felújítása. A január 20-i munkaterület-átadást követően a tornaterem épületében indultak el a munkálatok. A mintegy 3,1 milliárd forint értékű fejlesztés során, amely a város több oktatási intézményét érintő „Székesfehérvári komplex oktatási célú fejlesztés” elnevezésű projekt keretében valósulhat meg, kívül-belül megújul az épület. A beruházással tervezetten 2024 tavaszára végeznek.
/ 2023.01.27. 16:01:00 |

A homlokzat, a bejárat és a díszudvar is megújul a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban

Javában zajlik a Szent István Hitoktatási Művelődési Ház felújítása. Székesfehérvár egyik legnagyobb közművelődési intézményének homlokzata és udvara is megszépül a falak, a díszítőelemek, a nyílászárók rekonstrukciójával és a belső díszkivilágítás bővítésével. Utoljára még a Megyei Művközpont épületeként a nyolcvanas években újították fel az épületet.
/ 2023.01.25. 08:46:52 |

Jogerőssé vált a szárazréti bölcsőde építési engedélye

Jogerőssé vál a szárazréti bölcsőde építési engedélye, a létesítmény a Bodrogi utca 4. szám alatt épül. Az intézmény kétszer 14 fő gyermeket tud fogadni és minden törvényi előírásnak megfelel - számolt be közösségi oldalán Szigli István, a városrész önkormányzati képviselője.
/ 2023.01.24. 09:27:36 |

Folyamatosan épül és szépül a volt Köztársaság mozi épülete

Nemsokára kőtár és kutatóközpont várja majd az érdeklődőket a volt Köztársaság mozi épületében. A beruházás nemcsak azért fontos, mert az egykori királyi bazilika kövei méltó elhelyezést kapnak, de egyúttal egy építészettörténeti emléket is megmentenek vele. A munkálatokról videóban számolt be közösségi oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.
/ 2023.01.20. 07:58:34 |

Mikortól lehet majd használni a déli összekötő utat?

Miért nem lehet használni egy utat, ami láthatóan készen van? - teszi fel a kérdést Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András közösségi oldalán annak kapcsán, hogy a déli összekötő út lassan a befejezéséhez közeledik. Facebook posztjában leírja, hogy milyen folyamatoknak kell megelőznie azt, hogy az új utat használhassák a közlekedők.
/ 2023.01.12. 15:23:24 |

Vonatváró és parkoló épül a Szárazrét megállóhely mellett

December óta a Fehérvár-Komárom vonalon járó vonatok Szárazrét megállóhelyen is megállnak. A városrészben élők, akik ezt a közlekedési eszközt választják, hat perc alatt érnek be a székesfehérvári vasútállomásra. Az elővárosi közlekedés lehetőségét erősíti, hogy hamarosan elkészül egy fedett vonatváró a peronon és a megálló mellett egy 18 férőhelyes parkoló. A további tervek között szerepel kerékpártárolók kialakítása is.
/ 2023.01.12. 09:37:42 |

A közvilágítási hálózat érintésvédelmi felülvizsgálata zajlik Székesfehérváron

2023 első félévében az E.ON a közvilágítási hálózat érintésvédelmi felülvizsgálatát végzi Székesfehérváron. A munkák jellemzően nappal, munkaidőben zajlanak, ezért időszakosan üzemidőn kívül is felkapcsolásra kerülhetnek közvilágítási lámpák, teljes szakaszok.
/ 2023.01.11. 08:53:23 |

Új parkolók, liftek és kerékpártámaszok építésével folytatódik a vasútállomás fejlesztése

Folytatódik a székesfehérvári vasútállomás fejlesztése – adta hírül közösségi oldalán a város polgármestere. 152 új parkolóhely, két új személylift, 100 kerékpártámasz épül és egyéb fejlesztések is lesznek a Déli Vasút utcában.
/ 2023.01.07. 17:04:04 |

15 hektárnyi új erdő - facsemetéket telepítenek a Fehérvár Tüdeje program keretében

Egy új erdő teljes kifejlődése hosszú folyamat, évekbe, évtizedekbe telik mirre megnőnek a gondosan kiválasztott fajták. A legfontosabb, egyben legnehezebb első lépést azonban most megtették: az Alsóvárosi rét rehabilitációja során a kivitelező cég szakemberei 15 hektárnyi területen telepítenek facsemetéket ezekben a napokban.
/ 2022.12.06. 09:47:48 |

Gyalogos átkelőhelyek épültek a Kassai út - Vágújhelyi utca kereszteződésében

Elkészült az új gyalogos átkelőhely a Kassai út és a Vágújhelyi utca sarkán, a buszmegállók mellett. A környéken élők kérésére készült el a fejlesztés, ami nem pusztán a burkolati jelek felfestését jelentette, hiszen egy biztonságos gyalogos átkelőhely létesítéséhez a megfelelő közvilágítást és a járdakapcsolatokat is ki kellett építeni a szegélyek szintbe süllyesztésével együtt - mondta Östör Annamária a terület önkormányzati képviselője.
/ 2022.12.02. 13:33:47 |

95%-os készültségen a déli összekötő út kivitelezése - kora tavasszal vehetjük használatba

Végéhez közeledik a Seregélyesi és Sárkeresztúri utak közötti déli összekötő kivitelezése. Elérték a 95%-os készültséget, a tervek szerint a lakosság a műszaki átadás után, kora tavasszal veheti használatba a modern közvilágítással és kerékpárúttal szegélyezett, közel 5 kilométeres szakaszt.
/ 2022.11.21. 12:11:30 |

KÉPES pályaorientációs nap a Rákóczi iskolában

Robotikai bemutatóval, tájékoztató előadásokkal, interaktív foglalkozásokkal várta a KÉPES programban részt vevő nyolc nagyvállalat a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola felső tagozatosait a hétfői pályaorientációs napon. Az iskolában tartott rendezvényen a diákok megismerkedtek azokkal a képességekkel, készségekkel, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy a jövőben sikeres munkavállalók lehessenek Székesfehérváron.
/ 2022.11.17. 08:56:56 |

Épül már az új kishíd a Malom-csatornán, a Fürdő utcánál

Jövő év tavaszára készül el a Malom-csatorna feletti új kishíd a Fürdő utcánál. A héten a kivitelezők beemelték helyére az átvezetést biztosító vasbeton szerkezeti elemeket.
/ 2022.11.15. 13:25:45 |

Április közepére megújul a Géza nagyfejedelem tér

Megkezdődött a középkori Székesfehérvár egykori legmagasabb pontján lévő, ma Géza nagyfejedelemről elnevezett tér felújítása. A járófelület felbontását követően jelenleg régészeti feltárások zajlanak azon a helyszínen, ahol egykoron az ispáni, későbbi királyi vár állt.
/ 2022.11.14. 14:01:03 |

Számos önkormányzati óvoda újult meg idén saját forrásból

Mindösszesen 200 millió forint körül tudott költeni idén az önkormányzat a város ovijainak felújítására - számolt be közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András. A polgármester bízik abban, hogy ha nem is ekkora nagyságrendben, de kisebb munkákkal 2023-ban is lehet majd haladni, saját, önkormányzati forrásból is.