Városfejlesztés

/ 2023.12.06. 14:58:32 |

Lezárult a Munkácsy Mihály Általános Iskola energetikai korszerűsítése

Lezajlott a Székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskola felújítása, ami közel 350 millió forint értékben kapott többek között új nyílászárókat, homlokzat-hőszigetelést, tetőszerkezet hő- és vízszigetelést, valamint napelemes rendszert. A beruházást szerdán délelőtt sajtónyilvános bejáráson zárták le.
/ 2023.12.06. 11:41:35 |

Út- és járdafelújítás, parkolóépítés a Királykúton, kutyafuttató a Fecskeparton

Régóta ígért beruházásoknak örülhetnek a Királykút lakónegyedben élők. Megújult és kétsávosra bővült a Cserkész és a Mikszáth Kálmán utcákat összekötő út, megújult a járda, illetve új parkolók is épültek. A Fecskeparton egy új kutyafuttató szolgálja a lakosok és kedvenceik kikapcsolódását. A beruházásokról helyszíni sajtótájékoztatón számolt be Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője.
/ 2023.12.05. 19:02:02 |

Közvilágítás-fejlesztés Székesfehérváron - több mint 11 ezer lámpatestet cseréltek

Tavasz elején kezdődött és az év végi határidőnél gyorsabban megtörtént több mint 11 ezer közvilágítási lámpatest cseréje Székesfehérváron. A város egészét érintő közvilágítás-fejlesztési beruházás műszaki része lezárult, de folyamatosan dolgoznak a szakemberek a hálózat hibáinak javításán is. Ha közvilágítási hibát észlelnek, akkor a Városgondnokság hibabejelentő felületén vagy a Székesfehérvár applikáción keresztül lehet jelezni.
/ 2023.12.04. 12:36:21 |

Buszhálózat-bővítés 2024. – december 31-ig lehet véleményezni a tervezetet

Többszöri előkészítést követően jövőre tovább bővül a helyijáratos buszhálózat Székesfehérváron. Az elmúlt időszak tapasztalatait figyelembe véve nem egyszerre, hanem ütemezetten, bizonyos időszakonként, néhány járatot érintve lépnek majd életbe a hálózatot és a menetrendet is érintő változások. Az I. ütemet a jelenlegi elképzelések szerint tavasszal vezetnék be.
/ 2023.12.04. 10:41:36 |

Két új körforgalom, több mint 1300 méter felújított burkolat a Móri úton

Zárul a Móri út felújítása, a város egyik jelentős bevezető útját két ütemben, egy év alatt újította fel a közbeszerzésen nyertes Útéppark Kft. A város és a kivitelező képviselői hétfőn reggel sajtónyilvános bejáráson nézték meg a beruházást.
/ 2023.11.29. 15:03:03 |

Több mint kétszáz fát ültetnek a napokban a Béla úton és Börgöndön

223 darab háromszor iskolázott fát ültetnek el a napokban a Városgondnokság kertészei a Béla úti temetőben és Börgöndön. A fákat az Alba Aréna kivitelezője, a Market Építő Zrt. ajánlotta fel a környezetvédelmi és társadalmi felelősségvállalás programjának keretében. 
/ 2023.11.19. 11:21:19 |

Kezdődhet a Barátság háza tetőterének beépítése és az épület részleges felújítása

A Modern Városok Program keretében kapott forrásokból indulhat el a Barátság házának részleges felújítása és átalakítása - írta Facebook oldalán Székesfehérvár polgármestere. "Erre az épületre is ráfér a renoválás, hiszen városunk kulturális, közösségi intézményei és civil szervezetei állandó helyhiánnyal küzdenek, ebben is jelenthet majd előrelépést a mostani beruházás."
/ 2023.11.16. 15:18:36 |

Közel félmilliárd forintos fejlesztés a város intézményeiben

Hét óvoda, két bölcsőde és két szociális intézmény fejlesztésére összesen 415 millió forintot költött saját forrásból Székesfehérvár Önkormányzata az elmúlt időszakban. A munkálatok sokrétűek voltak, hiszen az igényeknek megfelelően újult meg a tetőszerkezet, a fűtésrendszer, cseréltek nyílászárókat, vagy szépült meg a homlokzat.
/ 2023.11.06. 14:47:12 |

Befejeződött a Táncsics iskola energetikai korszerűsítése, külsőleg is megújult az intézmény

Lezárult a komplex energetikai felújítás a Székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskolában. Közel 300 millió forintból korszerűsítették a nyílászárókat, és elkészült a hőszigetelés és a napelemes rendszer is. A küllemében is megújult, szép és vonzó épületben hétfőn sajtónyilvános bejárást tartottak, ahol elhangzott, hogy hamarosan a Hétvezér iskolában kezdődik hasonló volumenű felújítás.
/ 2023.11.03. 18:53:23 |

Történelmi pillanat - ilyen volt az első jégre lépés az Alba Arénában

Pénteken délután egy kis időre birtokba vehette a még épülő Alba Aréna jegét a Hydro Fehérvár AV19 csapata. A fehérvári hokisok egy sajtónyilvános esemény keretein belül 2x8 perces mérkőzésen tesztelték le jövőbeli otthonukat, ahol a történelmi első gólt is meglőtték. A tervek szerint a hokisok a következő szezont már az új csarnokban kezdik.
/ 2023.11.02. 14:23:33 |

Megvalósult a Polgármesteri Hivatal épületének teljeskörű energetikai korszerűsítése

Csütörtökön délelőtt a Városházán tartották a Polgármesteri Hivatal épületegyüttesének felújításához kapcsolódó projektzáró rendezvényt. A patinás épület teljeskörű energetikai korszerűsítése tavaly év elején kezdődött, utolsó lépésként pedig a Városház tér 2. nyílászáróinak cseréjével zárult. A beruházás része volt az épületek homlokzatának restaurálása és felújítása, valamint egy napelemes rendszer telepítése is.
/ 2023.10.25. 13:46:16 |

Újabb zöld oázissal bővül Fehérvár - szombaton avatják az Alsóvárosi réten elkészült új közösségi teret

Gyaloglással, futással, sportos programokkal avathatják fel a székesfehérváriak a város új közösségi terét. Az Alsóvárosi réten kialakított sétányokon október 28-án, szombaton 10 órától a közös bemelegítést követően, a Világ gyalogló (hó)nap eseményéhez csatlakozva indulnak nordic walking csapatok, valamint 10.15 órától a Székesfehérvári Futók Köre vezetésével futhatnak az egészségükért a csatlakozók.
/ 2023.10.19. 11:09:12 |

Újabb járdákat újítottak fel a Sarló utcában - akadálymentesítették a bejáratokat

A Saára Gyula Út- és Járdafelújítási Program keretében elkészült a felújítása és akadálymentesítése a Sarló utca 14-es, 16-os és 23-as társasházak előtti járdáknak. A kivitelezés során akadálymentesítették a lépcsőházak és az üzletek bejáratait is.
/ 2023.10.19. 11:01:00 |

Kezdődik a Krasznai és az Udvardi utca felújítása az Öreghegyen

Az ivóvízvezeték átépítésével, valamint az erősáram és gyengeáram kiváltásával megkezdődnek a felújítási munkálatok a Krasznai és az Udvardi utcában. A közművek cseréjét követően, várhatóan a jövő év tavaszán kezdődhet a teljes útburkolat felújítása mindkét utcában. A munkálatok ideje alatt forgalomkorlátozásokra kell számítani.
/ 2023.10.18. 16:12:12 |

Kezdődik a Gáz utcai garázssor melletti utak felújítása

A munkaterület átadásával elkezdődik a Gáz utcai garázssor-felújítás első üteme, ami a Rákóczi utcai négyemeletes épületek felőli oldalt és a házak közötti parkolók bekötőútjait érinti. A kivitelező az időjárás függvényében kezdi a munkát: ha be tudják még idén fejezni, akkor november elején kezdenek, ellenkező esetben jövő év elején indul a kivitelezés, hogy az aszfaltkeverő telepek tavaszi újraindulásakor már a burkolatépítésnél tartson az építkezés.