Elektronikus Fizetési Szolgáltatás tájékoztató

2021.02.24. |

Az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és országos kiterjesztése (ASP 2.0) elnevezésű projekt fejlesztéseinek köszönhetően a természetes személyek részére elérhetővé vált az un. Elektronikus Fizetési szolgáltatás (EFER) igénybevételének lehetősége, ami az ASP KASZPER rendszerben kiállított számlák, az azokkal kapcsolatos fizetési kötelezettségek online módon történő lekérdezését, kiegyenlítését biztosítja. Felhívjuk a figyelmet, hogy az önkormányzati lakások bérleti díjának, valamint központi fűtés hőszolgáltatási díjának EFER keretében történő kiegyenlítésére, az ezekről készült számlák lekérdezésére nincs lehetőség.

Az önkormányzathoz tartozó számlák lekérdezésének és interneten keresztül bankkártyával történő kifizetésének menete a következő:

 • Nyissa meg az E-Önkormányzat portált (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap).
 • Jelentkezzen be az E-Önkormányzat Portálra KAÜ-s azonosítással (például Ügyfélkapuval)
 • Válassza ki Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatát és a „Számlák befizetése” menüpontot
 • Ezen menüponton belül a számlák lekérdezésére és bankkártyával történő kifizetésére kétféle lehetőség áll rendelkezésre:
  1. a „Lekérdezés egyedi számlabefizetési kód alapján” szöveg előtti jelölőnégyzetre kattintva, a Számlabefizetési kód beírásával (a befizetési kód megtalálható a kiállított és megküldött számlán szereplő közlemény alatt „Számlabefizetési kód” elnevezéssel! VAGY
  2. a „Saját számlák lekérése” gombra kattintva a rendszer megjeleníti az Ön nevére kiállított számlákat, amennyiben
   1. a természetes személyazonosító adatait (viselt családi és utónév, születési családi és utónév; születési hely; születési idő; anyja születési családi és utóneve) megadta az Önkormányzatnak és
   2. hozzájárult a személyes adatainak kezeléséhez (a hozzájáruló nyilatkozat letölthető innen, a hozzá kapcsolódó adatkezelési tájékoztató pedig a szekesfehervar.hu/adatvedelem oldalon érhető el)

A fizetést követően a tranzakcióról visszaigazoló SMS érkezik. Tájékoztatjuk Önöket, hogy a sikeres fizetéseket követően a bankok által küldött visszaigazoló SMS tartalmára nincs ráhatásunk. Az SMS-ben esetlegesen előforduló Budapest városnév a Magyar Államkincstár székhelyére utal, nem a kedvezményezett önkormányzatra.