Közéleti hírek

/ 2023.06.05. 16:05:26 |

Köszönet a pedagógusoknak - ünnepélyes keretek között adták át a város elismeréseit

Pedagógusnap alkalmából a Szent István Király Múzeum díszudvarán rendezte hagyományos ünnepséget Székesfehérvár Önkormányzata hétfőn. A város polgármesterének köszöntőjét követően átadták a „Székesfehérvár Oktatásáért” díjakat, a „Székesfehérvár Ifjúságáért” díjat és egy Polgármesteri Elismerő Emlékérmet is.
/ 2023.06.05. 13:17:32 |

Örömmel a jövő felé – okostantermet adtak át a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában

Okostanteremmel gazdagodott a Székesfehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskola. A digitális kompetenciák fejlesztését és a közismereti tárgyak elsajátítását egyaránt szolgáló módszertant és eszközöket egy projektóra keretében mutatták be hétfőn délelőtt. A terem az Alba Innovár Digitális Élményközpont, a város Önkormányzata és a Székesfehérvári Tankerület összefogásával valósult meg ebben az iskolában is.
/ 2023.06.04. 17:23:46 |

12.500 órányi szolgálatot adott tavaly a Székesfehérvári Városi Polgárőrség

A Székesfehérvári Városi Polgárőrség a Palotavárosi tavaknál tartotta éves közgyűlését, melyen mintegy száz embernek tartott beszámolót a tavalyi évben végzett munkáról Pintér László elnök. Elhangzott, hogy 2022-ben összesen 12.500 óra szolgálatot teljesítettek Székesfehérváron.
/ 2023.06.04. 12:09:24 |

Néma koszorúzással emlékeztek a nemzeti összetartozás napján

A nemzeti összetartozás napja alkalmából néma koszorúzással emlékezett Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, a város önkormányzata nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint a képviselőtestület tagjai vasárnap reggel az Országzászló emlékműnél.
/ 2023.06.01. 13:48:53 |

Jótékonysági tanszergyűjtést rendeznek a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárral

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár az Adypapír papír-írószer bolttal és az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központtal együttműködve jótékonysági tanszergyűjtést szervez június 5. és augusztus 19. között. A szervezők két helyszínen várják az új, illetve jó állapotú használt tanszereket.
/ 2023.05.31. 14:45:38 |

Vöröskereszt Világnapja – köszönet az önkénteseknek

Megalakulásának 160. évfordulóját ünnepli a Vöröskereszt. A mozgalom megalapítója, Henry Dunant születésnapjához kapcsolódik a Vöröskereszt Világnapja, amikor minden évben kitüntetésekkel köszönik meg önkénteseik áldozatos munkáját.
/ 2023.05.31. 13:10:41 |

A szolidaritási hozzájárulásról higgadtan és tényszerűen – dr. Cser-Palkovics András posztja

A múlt héten sok hír és nyilatkozat jelent meg az önkormányzatok jövő évi szolidaritási hozzájárulásával kapcsolatban – írja közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András. Mivel Székesfehérvár polgármestere maga is számos interjúmegkeresést kapott, ezért egy posztban járja körül a kérdést, tájékoztatva minden érintettet és érdeklődőt a fehérvári önkormányzat számára is fontos kérdésről
/ 2023.05.30. 21:49:26 |

Diktátorok, polgárháború és forradalom - Hahner Péter előadása Fehérváron

Diáktátorok a történelem fejezeteiből címmel tartott előadást dr. Hahner Péter, az MCC-Rubicon Történettudományi Műhelyének vezetője kedden délután az MCC Székesfehérvári Képzési Központjában. Többek között polgárháborúkról, forradalmakról, a forradalom fogalmáról és az e mögött álló személyiségekről is szó volt a rendkívül érdekes előadáson.
/ 2023.05.30. 14:40:25 |

Magyarország a változó világban - júniusban folytatódik a szabadegyetem

Június 1-jén csütörtökön 15.30-tól folytatja Magyarország a változó világban című szabadegyetemi programsorozatát a Kodolányi János Egyetem. A téma ezúttal a nyugati társadalom előtt álló kihívások lesznek és arra a kérdésre is válaszokat keresnek majd, hogy merre tart a demokrácia?
/ 2023.05.30. 08:56:00 |

Diktátorok a történelem fejezeteiből - érdekes előadás a fehérvári MCC-ben

Diáktátorok a történelem fejezeteiből címmel tart előadást dr. Hahner Péter, az MCC-Rubicon Történettudományi Műhelyének vezetője. A május 30-án, kedden 17 órakor az MCC Székesfehérvári Képzési Központjában kezdődő eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
/ 2023.05.28. 21:27:00 |

Megemlékezés a Hősök Napján - koszorúzás a Fekvő katonánál

Minden év májusának utolsó vasárnapja a Hősök Napja. Székesfehérváron pénteken kezdődött és vasárnap a Belvárosban, a Hősök terén zárult a megemlékezéssorozat, amelynek keretében a háborúkban elesett katonákra emlékeztek.
/ 2023.05.26. 17:07:25 |

Hősök napja – főhajtás a háborúban elesett katonák emléke előtt

A Hősök Napja alkalmából a háborúkban elesett katonák emléke előtt tisztelegtek több székesfehérvári temetőben pénteken. Az Önkormányzat által szervezett koszorúzásokon a vármegye és a város, a Fejér Vármegyei Kormányhivatal, valamint a Magyar Honvédség képviselői hajtottak fejet.
/ 2023.05.26. 11:19:41 |

Közgyűlés - iskola- és utcafelújításokról is döntött a város képviselőtestülete

A Hétvezér iskola energetikai felújításáról, a KÉPES program idei folytatrásáról és a Krasznai illetve az Udvardi utcák felújítására fordítható forrásról is döntés született a pénteki közgyűlésen. A testület kiadott egy tulajdonosi hozzájárulást is a Székesfehérvári Szakképzési Centrum részére, ugyanis egy 5.2 milliárd forint értékű iskolafelújítási programot indítanak, ami érinti a Deákot, a Bugátot, a Széchenyit és a Vácit is.
/ 2023.05.25. 11:47:28 |

Fehérvári kis- és középvállalkozások a Kodolányi János Egyetem új tulajdonosai

Június 1-vel új tulajdonosa van a harmincéves Kodolányi János Egyetemnek. Gattyán György 2020 márciusában 3 évre vállalta az Egyetem fenntartását. A 3 év alatt a felsőoktatási intézmény növelni tudta hallgatói létszámát, számos racionalizálást hajtott végre és mintegy tucatnyi új szakot, szakirányú képzést indított el. 
/ 2023.05.25. 09:42:58 |

Az Egészséges Városok Kárpát-medencei Egyesülete is a földrengés sújtotta török települések támogatására buzdít

Lassan négy hónap telt el a Törökországot megrázó, minden eddiginél nagyobb erősségű földrengés óta. Rengeteg adomány érkezett azóta a térségbe, a világ minden tájáról sokan segítik a helyreállítási munkákat, azonban a katasztrófa mérete miatt még sok támogatásra van szükségük az ott élőknek, hogy újra fedél kerüljön mindenki feje fölé. Most az Egészséges Városok Kárpát-medencei Egyesületén keresztül is eljuttathatóak az adományok.