Közéleti hírek

/ 2024.06.24. 09:43:39 |

Elhunyt Sáringer Károly Príma díjas író és újságíró

Életének 64. esztendejében hosszan tartó súlyos betegséget követően elhunyt Sáringer Károly, a Vasvári Pál Gimnázium egykori diákja, a székesfehérvári úszósport kiválósága, számos könyv szerzője, a Fehérvár Televízió egykori főszerkesztője. 
/ 2024.06.22. 16:34:14 |

Egészségügyi szűrőnap volt a Feketehegy-Szárazréten

Feketehegy-Szárazréten folytatódott a városrészi szűrőnapok sorozata. A Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda és az Önkormányzat közös egészségmegőrző eseményére ezúttal is nagy volt az érdeklődés. A városrészben élők EKG, kardiológiai, boka-kar index, COPD vizsgálaton és általános állapotfelmérésen is részt vehettek.
/ 2024.06.21. 12:40:50 |

Közös múltból közös jövő – Pálos települések találkoztak Göncön

Immár 12. alkalommal tartottak találkozót azok a települések, akiknek múltja – hosszabb vagy rövidebb időre – összekapcsolódott a Magyar Pálos Renddel. Az idei esztendőben Gönc adott otthont az összejövetelnek, ahol közel százan vettek részt a közösségépítő és a múltbeli értékekre épülő, de a jövőt és a fejlődést szolgáló kezdeményezésekről is szóló programokon. Székesfehérvárt Deák Lajosné tanácsnok képviselte.
/ 2024.06.20. 15:26:59 |

Átvették megbízóleveleiket a mandátumot szerzett képviselők és a polgármester

Jogerőre emelkedtek a 2024. június 9-i önkormányzati választás eredményei, így a Városháza Dísztermében csütörtökön – több időpontban – került sor a mandátumok ünnepélyes átadására. A 2024. június 9-i választások székesfehérvári lebonyolításáról és eredményéről a Helyi Választási Bizottság elnöke adott rövid összegzést. Az új képviselőtestület alakuló ülésére októberben kerül majd sor.
/ 2024.06.19. 15:24:53 |

Együttműködés a tudományért, a társadalomért és a felsőoktatásért

Együttműködési megállapodást kötött a Kodolányi János Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a székesfehérvári Vármegyeházán. A kooperáció során megosztják egymással a felek a kiemelkedő szellemi kapacitásaikat, melynek révén a társadalom, a felsőoktatás és a tudományos közélet számára egyaránt hasznos eredményeket tudnak elérni.
/ 2024.06.17. 18:19:42 |

Polgármesteri elismerés a Fejérvíz Zrt. gazdagsági vezérigazgató-helyettesének

Polgármesteri Elismerő Emlékéremmel köszöntötte dr. Cser- Palkovics András a Fejérvíz Zrt. nyugdíjba vonuló gazdasági vezérigazgató-helyettesét hétfőn a Városházán. Nagyné Lang Julianna közel harminc éven át erősítette a „vízműves dolgozók” csapatát szaktudásával, emberségével.
/ 2024.06.17. 15:48:36 |

A kiberbiztonságról szervezett szakmai konferenciát a Jogász Egylet a Városházán

Egy, a mindennapi életünket és biztonságunkat befolyásoló, fontos témáról, a kiberbiztonságról szervezett szakmai konferenciát hétfőn a Városházán a Székesfehérvári Törvényszék és a Magyar Jogász Egylet Fejér Vármegyei Szervezete. A tanácskozáson – ami akkreditált képzési esemény is volt – közel százan vettek részt. 
/ 2024.06.16. 14:47:32 |

A Mártírok csarnokában emlékeztek a 80 évvel ezelőtt deportált fehérvári zsidókra

Vasárnap délelőtt a Mártírok Emléknapján, a Fejér megyei és székesfehérvári zsidóság deportálásának 80. évfordulóján tartottak megemlékezést a Mártírok Emlékcsarnokában és az Óvoda utcai Izraelita temetőben.
/ 2024.06.15. 13:08:57 |

Ukrán menekültek látogathatják meg a fehérvári múzeumokat adományokból

A tavalyi és a tavalyelőtti Múzeumok Éjszakája fehérvári rendezvényén befolyt támogatásokból szerveztek székesfehérvári látogatást Magyarországon élő ukrajnai menekülteknek. Szombaton délelőtt közel százan érkeztek a Püspöki Palota elé, ahol Spányi Antal megyés püspök és Lehrner Zsolt, Székesfehérvár alpolgármestere köszöntötte a több korosztályból álló csoportot.
/ 2024.06.14. 19:13:01 |

Június végéig jelentkezhetnek a felsősök az MCC Fiatal Tehetség Programjára

Élmény, közösség és hasznos tudás – ezekkel az értékekkel gazdagodhatnak azok a diákok, akik felvételt nyernek a Mathias Corvinus Collegium Székesfehérvári Képzési Központjának Fiatal Tehetség Programjára. A most negyedikes, szeptembertől ötödikes tanulók 2024. június 30-ig jelentkezhetnek a https://fit.mcc.hu/ weboldalon.
/ 2024.06.14. 11:24:00 |

A közösség szolgálatában – a védőnőket ünnepelték a Szent György Kórházban

A Védőnők Napja alkalmából tartottak ünnepséget pénteken a Szent György Kórházban. A meghívottak arra emlékeztek, hogy 1915. június 13-án alakult meg az Országos Stefánia Szövetség, a védőnői szolgálat elődje az édesanyák és a csecsemőik egészségének védelmére. A több mint 100 éves múltra visszatekintő hivatás és a Magyar Védőnői Szolgálat ma is egyedülállónak tekinthető nemzetközileg.
/ 2024.06.13. 10:05:52 |

Kérdőív segítségével állapítanák meg Székesfehérvár aktív idősödési indexét

Újabb úttörő kutatásnak lehetünk részesei a WellOSyst rövid kérdőívén keresztül. Az egyedülálló vizsgálat hazánkban Székesfehérváron indul útjára elsőként. Az 5-10 perces kérdőív kitöltésére június 30-ig van mód. Az 55 év felettieket hívja a kutatócsapat, ezzel akár egész generációk életére lehetnek hatással a kitöltők.
/ 2024.06.12. 09:13:00 |

Tudom, hogy nincs igazad, tehát én győztem – az érvelésről csütörtökön

Az érvelési hibák izgalmas és fontos területet képviselnek az érvelés és a logika világában – ezek adják a Királykúti Társalgó témáját június 13-án, csütörtökön 18 órától a Királykút Emlékházban. Az est résztvevői Szemere Alexandrától, az MCC Vitaakadémia oktatási vezetőjétől kapnak tippeket arra, hogyan ismerjék fel ezeket a hibákat és hogyan kerüljék el őket annak érdekében, hogy racionálisabb és konstruktívabb párbeszédet tudjanak folytatni.
/ 2024.06.09. 23:30:00 |

Nagy többséggel választották újra dr. Cser-Palkovics András polgármestert

Dr. Cser-Palkovics Andrást meggyőző fölénnyel, több mint 74 százalékos támogatottsággal választották újra vasárnap a fehérváriak. A város polgármestere a Fehérvár TV választási műsorában elmondta, hogy a következő öt évben sem pártpolitikai alapon szeretné vezetni Székesfehérvárt.
/ 2024.06.09. 23:23:00 |

Meggyőző többséggel vezetheti tovább Fehérvárt Cser-Palkovics András csapata

A 14 egyéni választókerületből 13 körzetben a Fidesz Magyar Polgári Szövetség önkormányzati képviselője jutott be a közgyűlésbe. Ekkora támogatottsággal még soha nem győzött a kormánypárt Székesfehérváron. Egyetlen választókerületben, a Palotaváros déli részén győzött a városrészt a rendszerváltás óta képviselő Farkas László függetlenként.
Az egyéni választókerületi eredményei Székesfehérváron