Közéleti hírek

/ 2021.01.20. 14:18:40 |

Járványköltségvetés készült, de idén is garantált a város hitelfelvétel nélküli, stabil gazdálkodása

Szerdán lépett hatályba Székesfehérvár 2021. évi költségvetése. Dr. Cser-Palkovics András polgármester „járványköltségvetést” írt alá a Városházán, 75 milliárd forint főösszeggel, amiből 21 milliárd forint az Önkormányzat saját bevétele, működésre 30 milliárd, fejlesztésekre pedig több mint 40 milliárd forintot számolva. 
/ 2021.01.20. 13:19:08 |

Honvédelmi ismeretek és hazafias tradíciók átadását segítő megállapodást kötöttek

Együttműködési megállapodást írt alá a Honvédelmi Sportszövetség, a Székesfehérvári Tankerületi Központ és a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola abból a célból, hogy elősegítse a hagyományőrző, hazafias tradíciók és a honvédelmi ismeretek átadását a fiatalok számára.
/ 2021.01.20. 12:05:45 |

Szombaton írják országszerte a középiskolai központi írásbeli felvételi vizsgát

Január 23-án, szombaton délelőtt írják országszerte, így Székesfehérváron is a középiskolai központi felvételi vizsgákat a diákok. A járványvédelmi szabályok értelmében egy teremben legfeljebb 10 vizsgázó lehet, minimum másfél méteres védőtávolsággal. Számukra nem teszik kötelezővé a védőmaszk használatát, a felügyelő tanároknak azonban igen – olvasható az Oktatási Hivatal honlapján közzétett egészségügyi ajánlásokban.
/ 2021.01.19. 19:06:00 |

A Wannsee-i konferenciára emlékeznek Székesfehérváron

Wannsee-i konferenciáról emlékezik meg az idei év első Közéleti klubjában a Tarsoly Ifjúságért Egyesület és az MTA VEAB Politikatudományi Munkabizottsága. A rendkívüli helyzet miatt idén a hagyományos emlékező program elmarad, helyette egyéni emlékezésre kérik a fehérváriakat. 
/ 2021.01.19. 13:09:13 |

Útnak indult az adomány a horvátországi földrengés károsultjainak

Ma indult útnak Sziszekbe a horvátországi földrengés károsultjai számára összegyűjtött adomány, amit a Székesfehérvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat, a Karitász és a Szent István Művelődési Ház hirdetett meg. Az adományok között tartós élelmiszer, tisztító- és fertőtlenítőszer, ágynemű, kéziszerszám, illetve kisgép-felajánlások is vannak, amihez az Önkormányzat egymillió forintot ajánlott fel.
/ 2021.01.19. 10:19:40 |

Amiről nem szeretünk beszélni – így történnek Fehérváron az elhunytakkal kapcsolatos kegyeleti feladatok

Az elmúlás sajnos ugyanúgy része az életünknek, mint a születés. Nem is nagyon szeretünk foglalkozni azzal, hogy mi történik az elhunytak testével a halál után. Pedig komoly infrastruktúrát kell működtetni ahhoz, hogy tisztességgel, emberséggel búcsúzhassunk el szeretteinktől. 
/ 2021.01.18. 17:39:18 |

Újrakezdés: sikeres volt a Városgondnokság hajléktalanokat foglalkoztató programja

Mint arról korábban beszámoltunk 2019 februárjában kezdődött a még Nemzetgazdasági Minisztérium által a Kormányhivatalok részére finanszírozott „Hajléktalan személyek reintegrálása a munkaerő-piacra” program, amelynek keretében a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvár Városgondnokságával együtt indította el húsz hajléktalan foglalkoztatását. 
/ 2021.01.18. 07:49:10 |

Székesfehérváron is tesztelték a gyermekvédelemben és a szociális alapellátásban dolgozókat

A hétvégi ingyenes tesztelésben a szociális alapszolgáltatásban, a gyermekjóléti alapellátásban, valamint a gyermekvédelmi szakellátásban, javítóintézeti ellátásban dolgozók vehetnek részt, így többek között falugondnokok, házi segítségnyújtást végző szociális dolgozók, családsegítők, utcai és közösségi szociális munkát végzők, hajléktalanellátásban dolgozók, gyermekvédelemben dolgozók. 
/ 2021.01.18. 06:50:00 |

Március 31-ig várják a javaslatokat a 2021-es Ember Mária díjra

A Raoul Wallenberg Egyesület elnöksége az Ember Mária-díjjal azokat a személyeket kívánja elismerni, akik munkásságukkal kiemelkedő módon mutatták be zsidó és nem zsidó magyarok együttélésének történetét. A díjra  2021. március 31-ig tehetnek javaslatot magánszemélyek, szervezetek.
/ 2021.01.16. 09:28:00 |

Két hónapja állnak helyt a fehérvári kórházban az MH 43. ezred katonái

Tóth István százados a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház katonaállományának kijelölt rangidős parancsnoki tisztségét látja el 2020. november 16. óta az MH 43. ezred alakulatából. Már a második napon nyolc különböző munkaterületre, nyolcféle munkaidő beosztással sikerült a rábízott állományt a helyi egészségügyi intézmény mindennapjainak ,,vérkeringésébe” beillesztenie.
/ 2021.01.15. 15:37:15 |

Hogyan tovább suli után? - pályaorientációs tanácsadás középiskolásoknak díjmentesen

Hogyan tovább a suli után? címmel középiskolásokat vár ingyenes pályaorientációs tanácsadásra a Sikerativ Életmód Egyesület jövő hétfőtől, több alkalommal. A korlátozott létszám miatt az online programra e-mailben kell regisztrálni.
/ 2021.01.15. 11:09:21 |

Zöldsuli Program az István Király Iskola kisdiákjaival

Az István Király Általános Iskola második osztályos kisdiákjai egy kisfilmmel hirdetik, mennyire fontos a szelektív gyűjtés a fenntarthatóság szempontjából. A zenés videóban újrahasznosított sakkfigurákat készítenek egy játszmához, és a bábuk elkészítésébe is beavatják a nézőket. A Youtube-on megnézhető pályamunka a Cetelem Zöldsuli Programhoz készült
/ 2021.01.15. 10:51:59 |

Iskolanyitogató kicsit másképp - online mutatkoznak be az intézmények

Szép hagyomány Székesfehérváron is, hogy a leendő első osztályosoknak és szüleiknek iskolanyitogató, ‘csibehívogató‘ programokon keresztül mutatkoznak be a város általános iskolái. Bár a személyes találkozásokra és közös játékokra most nincs lehetőség, az intézmények nem hagyják cserben a döntés előtt állókat.
/ 2021.01.14. 16:14:47 |

Mindenkinek bántja a szemét - felszámolják az illegális hulladéklerakókat Fehérváron

A „Tisztítsuk meg az országot!” pályázaton elnyert támogatás segítségével több mint negyven helyen számolnak fel az önkormányzat megbízásából illegális hulladéklerakó telepeket a Városgondnokság munkatársai. Csütörtökön délután a Hernád utca végénél szedték össze az illegálisan lerakott szemetet.
/ 2021.01.14. 15:34:08 |

Január 20-ig várja az önkéntes tartalékos kiképzésre jelentkezőket a honvédség

Speciális önkéntes tartalékos szolgálatra várja a jelentkezőket a Magyar Honvédség. A kétszer hat hónapos munkahelyteremtő programban büntetlen előéletű, fizikailag és pszichésen is alkalmas, felnőtt magyar állampolgárok vehetnek részt. A jelentkezéseket január 20-ig fogadják a helyi toborzó irodáknál, így Székesfehérváron is.
 

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár