Interjúk

/ 2023.01.28. 10:07:00 |

Beszélgetés Sohonyai Edittel boldogságról, tiszteletről, a szeretett városáról

Sohonyai Edit írónő. Fiatalon lett azzá, Fejér megyei Príma díjas. Két gyerek édesanyja, emellett nagyon sok gyerek életét segítette tanácsokkal élőben és a könyveiben. A kamaszok életét, örömét, bánatát mindig kiemelten kezelte, segítette őket ahogy és amivel tudta. 
/ 2023.01.27. 07:10:00 |

A Fehérvár Rögbi Klub csapatai és súlyemelői is „célba” értek - beszélgetés Gyolcsos Ferenc edzővel

A Fehérvár Rögbi SE egyesület két szakosztállyal működik: rögbi és súlyemelő. Mindkettőben jeleskednek, válogatott versenyzőkkel, nemzetközi sikerekkel is büszkélkedhetnek. Az egyesület tavalyi évét Gyolcsos Ferenc edző, alelnök értékelte.
/ 2023.01.12. 18:26:43 |

Polgármesteri Elismerő Emlékérmet kapott Zákányi Tamás

A városüzemeltetésért és a város fejlesztéséért Polgármesteri Elismerő Emlékérmet adományozott Cser Palkovics András polgármester Zákányi Tamásnak, aki majd húsz éve a Városgondnokság munkatársa és az utóbbi mintegy másfél évtizedben városüzemeltetési igazgatóként dolgozott, most azonban nyugdíjba vonul.
/ 2022.12.29. 16:02:00 |

„Egyértelműen ez a polgármesteri ciklus hozta a legtöbb kihívást eddigi szolgálatomban"

Éppen csak fellélegezhettünk volna a pandémiás időszak után, amikor értelmetlen háború kezdődött tőlünk néhány száz kilométerre, melynek hatásait mostanra mindannyian érezzük már a hétköznapokban is. Az épített és közösségi környezetünk fejlesztése fenntartása is rég nem látott nehéz döntéseket hozott 2022-ben, de megannyi örömteli dolog is történt a város életében. Az idei esztendőről Cser-Palkovics Andrással, Székesfehérvár polgármesterével beszélgettünk. Az interjú alatt meghallgathatja az ÖKK podcast polgármesteri évértékelőjét is.
/ 2022.12.23. 20:04:00 |

A közös családi éneklésektől a díjakkal kikövezett karmesteri pulpitusig

Dobszay Péter. Fiatalember és sikeres. Karmesterként, orgonistaként nem csupán itthon, de a nagyvilágban is ismert, nagy és híres koncerttermekben léphetett fel hangszer játékosként, dirigensként egyaránt. Sikerei ellenére szerény ember. Ismerjék meg őt!
/ 2022.12.05. 14:35:32 |

Térítésmentes onkopszichológiai támogatás a Szent György Kórházban

Egy daganatos megbetegedés nemcsak a páciens testét, hanem lelkét is jelentősen megterheli. Fontos azonban hangsúlyozni, van segítség! Pájer Alexandra pszichológus mesélt arról a lehetőségről, mellyel a betegek élhetnek a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban.
/ 2022.11.26. 12:36:26 |

Afrika csodái, a Száhel problémái, letőségek és lehetetlenségek

Rejtő nyomában, Magyar katonai szerepvállalás a száheli migrációs válságban címmel tematikus estet hirdet az MCC Székesfehérvári Központja, ahol a Migrációkutató Intézet kutatási igazgatója, Marsai Viktor tartott előadást. 
/ 2022.11.23. 16:59:00 |

A zene Vörös Tamás családi hagyománya, életfogytig tartó örömforrása

A Vörös Tamás Projektnek új albuma jelent meg nem is oly régen, MF címmel. A két betűből álló cím jelentését mindenkinek a fantáziájára bízzuk. Ami tény: a jazz különböző stílusaiban készült el az új anyag.
/ 2022.11.13. 08:55:00 |

Navracsics Tibor az Európai Unióról, fejlesztésről, háborúról és békéről

A Mathias Corvinus Collegium rendezvényének vendége volt Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter. A Hiemer házban a zsúfolásig megtelt teremben tartott Új feladatok, új megoldások címet viselő előadás kezdete előtt a sajtó képviselői találkozhattak a miniszterrel, ott beszélgettünk vele.
/ 2022.10.30. 14:52:00 |

Az Univerzum óriási, benne a Föld parányi, de nekünk mégis ez a fontos

Az MCC Székesfehérvári szervezete Ferencz Orsolya, Űrkutatásért felelős miniszteri biztost látta vendégül, aki lenyűgöző előadást tartott Burokban született emberiség – Hogyan működik a Föld, Magyarország szerepe a nemzetközi űrtevékenységben? címmel. Ott beszélgettünk vele.
/ 2022.10.29. 11:44:06 |

Megható, szívhez szóló rendezvénnyel adták át a Vörösmarty Társaság régi-új otthonát

Eljött hát a már nagyon várt pillanat, amikor a Vörösmarty Társaság végre a régi, megszokott, immár felújított otthonában fogadta tagjait, a terem átadása alkalmával megrendezett estén. Amikor Vakler Lajos beszélgetett Eszterhai Katalin írónővel.
/ 2022.10.28. 11:24:00 |

Letette esküjét a Közgyűlés legfiatalabb képviselője Rédei Norbert

A pénteki közgyűlésen tette le önkormányzati képviselői esküjét Rédei Norbert, aki a DK, JOBBIK, LMP, Mindenki Magyarországa Mozgalom, Momentum Mozgalom, MSZP, Párbeszéd Magyarországért Párt közös kompenzációs listáján szerepelt. A Széchenyiben végzett, 23 éves fiatalember egy multinacionális cégnél informatikai üzleti elemző. Szabadidejében középkori fantasy regényeket olvas, nagy kedvence Tolkien, érdekli a történelem, a filozófia, a szociológia és ha ideje engedi túrázik.
/ 2022.10.19. 19:58:00 |

Fontosak a díjak, de a mosoly többet jelent - beszélgetés Pass Szilvia mestercukrásszal

Húsz éve költözött Fehérvárra és nyitotta meg cukrászdáját Pass Szilvia mestercukrász. Két éve az Év Mákos Bejglije díjat is elhozta, tavaly második lett a diós bejglije a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének megmérettetésén. Mint mondja, ismeri a vevőket, a város ritmusát, a legtöbbek ízlését és egyáltalán nem vágyik máshová, szereti Székesfehérvárt.
/ 2022.10.10. 08:15:00 |

Koncertek, sorozatok, nyitott ház a nézőknek - beszélgetés a szimfonikusok igazgatójával

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar megléte óta töretlen pályán fut, évről évre nívósabb produkciókkal rukkolt elő. Bő egy éve nagy változások következtek be a zenekar életében, amiről Ruff Tamás igazgatóval beszélgettünk.
/ 2022.09.29. 08:24:00 |

Rácz Lajos, Székesfehérvár kis-nagy embere, aki végigverte az egész világot

A Csepelről indult és Székesfehérváron beteljesült birkózó, Rácz Lajos végigverte a világot, mindent megnyert mi nyerhető. Kivéve egyet. A nagy álom, az olimpiai aranyérem nem jutott neki, mert „csak” ezüstérmes lett, elképesztő lelkierővel, hihetetlen akarattal tűrve a fájdalmat, mind a hét meccsén.