Családi hírlevél

2017.04.03. |

Székesfehérvár városa 2011 februárjában, újszerű kezdeményezésként indította el a Családi Hírlevelet. A cél, hogy az óvodás, általános,- illetve középiskolás korú gyermekek és szüleik egyetlen felületről kapjanak információkat a legfrissebb városi programajánlatokról, rendezvényekről, kikapcsolódási lehetőségekről, illetve különféle pályázatokról és fontos felhívásokról. A Családi Hírlevelet heti egy alkalommal küldjük ki a regisztrált címzetteknek.

Adatvédelmi Tájékoztató


1. Általános rendelkezések

1.1. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Társadalmi Kapcsolatok Főosztály Önkormányzati Kommunikációs Központ-továbbiakban: ÖKK - mint adatkezelő a www.oktatas.fehervar.hu alatt weboldalt üzemeltet. Az oldal működtetése során az ÖKK a jelen tájékoztatóban ismertetett szabályok szerint adatkezelést végez a felhasználók - továbbiakban: Felhasználó - személyes adatai tekintetében.

1.2. Az ÖKK a Felhasználó személyes adatait a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény ( Avtv.) rendelkezéseivel összhangban kezeli és őrzi meg. Az ÖKK különleges adatot nem kezel.

1.3. Az ÖKK a Felhasználó személyes adatait csak akkor kezeli, ha ahhoz az érintett hozzájárul. A Regisztráció a Felhasználó részéről egyben a személyes adatok kezeléséhez való hozzájárulást is jelenti, ahhoz külön nyilatkozat megléte nem szükséges.

1.4. A Felhasználó személyes adatait az ÖKK a jelen tájékoztatóban meghatározott célból kezeli, amely az adatkezelés minden szakaszában megfelel ennek a célnak. Az adatkezelés során csak olyan személyes adat kezelésére kerül sor, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlenül szükséges, a cél elérésére alkalmas.

1.5. Az ÖKK a rögzítésre került személyes adatokat az Avtv. szabályainak megfelelően, előírásainak betartása mellett kezeli és őrzi, azokat biztonságosan tárolja.

2. Az adatkezelés célja

2.1. A Regisztráció során megadott személyes adatok kezelésének a célja az ÖKK által havi rendszerességgel megküldött hírlevélre - továbbiakban: Hírlevél - történő feliratkozás, melyben a Felhasználó értesül Székesfehérvár Megyei Jogú Város kulturális, sport és szórakoztató programjairól, a közoktatást érintő, illetve a gyermekegészségüggyel kapcsolatos tudnivalókról.

2.2. Az ÖKK a 2.1. pontban megjelölt céloktól eltérő célra a személyes adatokat nem kezeli

2.3 A Regisztráció során az alábbi személyes adatok kerülnek megadásra:
- Felhasználó ( Szülő) neve: 
- Felhasználó ( Szülő) e-mail címe: 

3. Az adatkezelés időtartama

3.1. A Felhasználó a megadott személyes adatait bármikor, az ÖKK-hoz címzett írásbeli kérelmével töröltetheti a rendszerből. A személyes adatok törlésére akkor is sor kerül, ha az adatkezelés célja megszűnik.

4. A Felhasználó jogai

4.1. A Felhasználó az Avtv. 11-16. §-ban meghatározottak szerint jogosult a személyes adatai kezeléséről tájékoztatást kérni, adatainak helyesbítését valamint törlését kérni.

4.2. Az ÖKK a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül köteles írásban megadni a tájékoztatást.

5. Adatvédelmi intézkedések

5.1.Az ÖKK a Felhasználó személyes adatait köteles bizalmasan kezelni, azok biztonságáról gondoskodni, így megakadályozni azok nyilvánosságra hozását, jogosulatlan törlését, megváltoztatását. Az ÖKK a Felhasználók személyes adatainak továbbítására kizárólag az Avtv. 8. § - ban meghatározott feltételek - érintett hozzájárulása, vagy a törvény azt megengedi - mellett jogosult.

6. Az adatkezelő adatai

6.1. Neve: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Társadalmi Kapcsolatok Főosztály Önkormányzati Kommunikációs Központ ( ÖKK)

6.2.Címe: 8000 Székesfehérvár, Jókai u. 3. (Hiemer-ház)

6.3.Telefonszáma: +36 70/ 66 99 219

6.4. E-mail cím: havasi.timea@okkfehervar.hu

6.5. Képviselője: Havasi Tímea


Kérem fogadja el az adatvédelmi nyilatkozatot.


kik_head.jpg
Jövő szombaton lesz az V. Fehérvári Halünnep -
a horgászversenyre és a főzőversenyre is
 várják a nevezéseket
halunnep.jpg
helyszín Palotavárosi tavak időpont ápr. 8.
Neves színművészek, a Színész Horgász Válogatott tagjai – Baráth Attila, Csöre Gábor, Reviczky Gábor és Trokán Péter – is elfogadták a szervezők meghívását az idei, sorrendben ötödik Fehérvári Halünnepre, ami április 8-án, szombaton lesz a Palotavárosi tavaknál. A közösségkovácsoló rendezvényre ízletes fogásokkal és szórakoztató programokkal várják a családokat. A nyílt, egyéni horgászversenyre április 5-ig, a főzőversenyre április 6-ig várják a nevezéseket.
kik_csalad.gif
kik_line_pink.gif kik_reszletek_pink.gif
Augusztus 20-ig tekinthető meg a
Pompeji - Élet és halál a Vezúv árnyékában
című kiállítás Gorsiumban
pompeji.jpg
helyszín Gosium Régészeti Park időpont aug.
20-ig
A táci Gorsiumban egészen augusztus 20-ig látogatható a „Pompeji – Élet és halál a Vezúv árnyékában” című kiállítás. Virtuális sétát tehetünk az i.sz. 79-ben, a Vezúv kitörése miatt elpusztult Pompeji utcáin, de bepillantást nyerhetünk a magánszférába és a közéletbe is: láthatjuk a fürdőket, a színházakat, a katonák és a gladiátorok világát, az orvoslás, valamint a mezőgazdaság, halászat és kereskedelem eszközeit, de a lakóházak különböző tárgyait, sőt, az ókori bordélyházak működését is. Összesen 102 tárgyat mutatnak be, melyek között vannak szobrok, festmények és különböző használati tárgyak, illetve olvashatunk az ásatások történetéről is a Pompeji falfestészetre jellemző, vörös színű kiállítótérben.
kik_csalad.gif
kik_line_pink.gif kik_reszletek_pink.gif
Május 20-ig meghosszabbították
A DÖNTÉS kiállítást a Csók Képtárban
adontes_meghosszabitva.jpg
helyszín Csók István Képtár időpont máj.
 20-ig
Meghosszabbították A DÖNTÉS kiállítást, amely a leglátogatottabb kortárs képzőművészeti tárlat a múzeum kiállítóhelyei, köztük a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény életében. A tárlatot eddig csaknem tízezren látták. A kiállítás május 20-ig tart nyitva.
kik_csalad.gif
kik_line_pink.gif kik_reszletek_pink.gif

Szurkolunk nektek, szurkoljatok Ti is nekünk! -
színes programokkal vár minden érdeklődőt a Fejér Megyei Diáknapok

diaknapok.jpg
helyszín Székesfehérvár időpont márc. 31. - ápr. 2.
Három nap, harmincnyolc intézmény, hatszázhuszonhat produkció és alkotás, több mint ezer résztvevő. Röviden így foglalható össze a Fejér Megyei Diáknapok programsorozata, amely péntektől vasárnapig várja a résztvevőket és minden kedves érdeklődőt.  Fejér megye középiskolásai tizenegy művészeti kategóriában mérik össze tudásukat Székesfehérváron.
kik_kozep.gif
kik_line_lila.gif kik_reszletek_lila.gif
Az én Anyukám -
rajzpályázat óvódásoknak és kisiskolásoknak
azenanyukam.jpg
helyszín Fehérvári Civil Központ időpont márc.
31-ig
Anyák-napi rajzpályázatot hirdetett általános iskolások és óvodások részére a FEFINE Egyesület „Az én Anyukám” címmel. Az alkotásokat A/4-es méretben kell elkészíteni és beküldeni a Fehérvári Civil Központba március 31-ig. A rajzokból az egyesület kiállítást rendez, melyet május 6-án nyitnak meg.
kik_altalanos.gif
kik_line_orange.gif kik_reszletek_orange.gif
Pályázatot hirdet a Fiatalok Fehérvárért Egyesület
az 56-os emlékév kapcsán
otvenhatospalyazat.jpg
helyszín Székesfehérvár időpont ápr.
10-ig
A Fiatalok Fehérvárért Egyesület pályázatot hirdet az 1956-os emlékév alkalmából olyan Székesfehérváron tanuló 7-8. osztályos, középiskolás vagy egyetemista diákok részére, akik kiváló csapatjátékosok és mindent megtesznek csapatuk sikerességéért. A versenyre április 10-ig lehet jelentkezni, a pályaművek leadási határideje április 16.
kik_kozep.gif
kik_line_lila.gif kik_reszletek_lila.gif
Újabb két alkalommal folytatódik
a kézművesek tojásfestő műhelye
tojafestomuhely.jpg
helyszín Kézművesek Háza időpont márc. 31. és ápr 7.
Újabb két alkalommal, most pénteken és egy hét múlva folytatódik a népi tojásfestő műhely a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezésében. Részvételi díj alkalmanként 500 forint lesz, amely tartalmazza az oktatást, az anyagok és eszközök használatát és a sokszorosított mintagyűjteményt. A sorozatot ismét méltó módon zárja a Tojásfestő Maraton április 8-án, 10.00-16.00 óra között a Kézművesek Házában.
kik_csalad.gif
kik_line_pink.gif kik_reszletek_pink.gif
A kézművesség összekovácsol!
a székesfehérvári műhelyek is nyitva lesznek  
az alkotóházak országos hétvégéjén
kezmuveshazak.jpg
helyszín Kézművesek Háza, Mesterségek Háza időpont ápr. 1-2.

Március 31-től április 2-ig tart a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák IV. Országos Hétvégéje. A székesfehérvári mesterek is megnyitják műhelykapuikat, szombaton a Rác utca 27. szám alatti Kézművesek Házában, míg szombaton és vasárnap a Rác utca 20. szám alatti Mesterségek Házában ismerkedhetünk meg a különféle szakmák titkaival, fortélyaival. Mindkét helyszínre ingyenes lesz a belépés.  

kik_csalad.gif
kik_line_pink.gif kik_reszletek_pink.gif
Ragyogj kékben Fehérvár! -
belvárosi program az Autizmus Világnapján
ragyogjkekben.jpg
helyszín Vörösmarty Színház időpont ápr. 2.
20.00
Április 2-án ismét kék fénybe borul a Belváros Székesfehérváron, hogy felhívja a figyelmet az autizmussal élőkre és családjaikra. Vasárnap este 8 órára szeretettel várják az érdeklődőket a Vörösmarty Színháznál és a Hotel Magyar Királynál megvalósuló, különleges fényfestésre. A programon tájékoztatják a résztvevőket a tavaly decemberben megnyílt AOSZ Info-Pont iroda működéséről, szolgáltatásairól.
kik_csalad.gif
kik_line_pink.gif kik_reszletek_pink.gif
Húsvéti adománygyűjtés lesz
jövő hétfőtől péntekig az Öreghegyen
adomanygyujtes.jpg
helyszín Öreghegyi Közösségi Ház időpont ápr. 3-7.
Újabb jótékony célú adománygyűjtő akciót hirdettek az Öreghegyi Közösségi Házban, ezúttal Húsvét alkalmából. Az április 3-7-e között zajló akció keretében lehet vinni tartós élelmiszereket, játékokat, könyveket, ruhaneműt, és működőképes háztartási eszközöket. A felajánlások a Smart Grant Alapítványhoz kerülnek, innen továbbítják a rászorulóknak.
kik_csalad.gif
kik_line_pink.gif kik_reszletek_pink.gif
Újra vetítik a Barátság moziban a
 Csak még egyszer előre! című filmet
csakmegegyszer.jpg
helyszín Barátság mozi időpont ápr. 6. 18.00
Ismét műsorra tűzte jövő csütörtökre a Csak még egyszer előre! című háborús drámát a Barátság mozi. Burján Zsigmond filmje a Nagy Háborúban harcolt fehérvári 17-es ezrednek állít emléket. Jegyeket foglalni a filmszínház honlapján lehet.
kik_csalad.gif
kik_line_pink.gif kik_reszletek_pink.gif
Ismeretterjesztő est a mari kultúráról
mini nyelvleckével, dal- és tánctanulással
marifold.jpg
helyszín A Szabadművelődés Háza időpont ápr. 6. 18.00
A mari kultúrát megismertető programot szerveznek április 6-án, csütörtökön este A Szabadművelődés Házában. Lesz képekkel, zenével és tánccal színesített előadás, nyelv- és daltanulás, illetve kötetlen beszélgetés. A program meghívott vendége lesz Tatiana Efremova, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Finnugor Tanszékének mari lektora, aki rendkívül színes bemutató anyaggal érkezik.
kik_csalad.gif
kik_line_pink.gif kik_reszletek_pink.gif
Kozma-Vízkeleti Dániel előadása Fehérváron -
jövő szerdáig lehet regisztrálni
kvd_eloadas.jpg
helyszín Hotel Magyar Király időpont ápr. 7. 09.00-12.00
Április 7-e az Egészségügy Világnapja. Ez alkalomból érkezik Székesfehérvárra és tart előadást Kozma-Vízkeleti Dániel ismert család- és pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus. A „Hangulatfelelősök, hangulat és hangulatzavarok” című programra ingyenes a belépés, de regisztrációhoz kötött, amit április 5-ig lehet megtenni.
kik_csalad.gif
kik_line_pink.gif kik_reszletek_pink.gif
Tavaszköszöntő és nyuszi túra lesz
jövő szombaton a Velencei-hegységben
nyuszitura.jpg
helyszín Velencei-hegység időpont árp. 8.
Április 8-án, jövő szombaton tartják a hagyományos tavaszköszöntő és nyuszi túrát a Velencei-hegységben. A program teljesítmény- és egyben IVV-túra, továbbá része a Fejér megye teljesítménytúrázója mozgalomnak. 6, 14 és 26 kilométeres távokat lehet teljesíteni. A rajt és a cél a sukorói iskolánál lesz.
kik_csalad.gif
kik_line_pink.gif kik_reszletek_pink.gif
Véradás lesz jövő szombaton
a Fehér Palota Üzletközpont emeletén
veradas_feherpalota.jpg
helyszín Fehér Palota Üzletközpont időpont ápr. 8. 14.00-18.00

Folytatódik az önkéntes véradó akciók sorozata a Fehér Palota Üzletközpontban. Legközelebb április 8-án, szombaton 14.00-18.00 óra között várják a segíteni szándékozókat az üzletközpont emeletén minden vércsoportból.

kik_csalad.gif
kik_line_pink.gif kik_reszletek_pink.gif
Földbe zárt csodák – magyarországi ásványok
kiállítása a Tolnai utcai könyvtárban   
asvanykiallitas.jpg
helyszín Tolnai utcai könyvtár időpont ápr. 8-ig
Szebbnél szebb kalcitkristályok, azuritok és malachitok is láthatóak azon az ásványkiállításon, amely a Vörösmarty Mihály Könyvtár Tolnai utcai Tagkönyvtárában nyílt meg. Mondik Csaba 30 éves gyűjteményének legjavát csaknem három héten át, április 8-ig tekinthetik meg az érdeklődők. Nem erről a kiállításról szól, ám az ásványokhoz kapcsolódik a Vörösmarty Mihály Könyvtár honlapján található totó, melyen értékes nyeremények várják a helyes megfejtőket.
kik_csalad.gif
kik_line_pink.gif kik_reszletek_pink.gif
Minden korosztálynak kínálnak programokat
 a távhőszolgáltatás napján
tavhoszolgaltatasnapja.jpg
helyszín Székesfehérvár időpont ápr. 12.
 A SZÉPHŐ Zrt. 2017-ben is megrendezi a távhőszolgáltatás napját Székesfehérváron. A szervezők minden korosztályra gondoltak: szakvezetéses erőműbejárásra hívják az érdeklődőket a Király sorra, a kisebb gyerekeknek kreatív pályázatot, a nagyobbaknak izgalmas, városjáró vetélkedőt hirdetnek április 12-ére.
kik_csalad.gif
kik_line_pink.gif kik_reszletek_pink.gif
Áprilistól decemberig tartó programsorozattal
ünnepli 25 éves fennállását
a Herosz Fehérvári Állatotthona
herosz25.jpg
helyszín Székesfehérvár időpont ápr.
17-től
Áprilistól decemberig tartó, nagyszabású programsorozattal ünnepli fennállásának 25 éves évfordulóját a HEROSZ Fehérvári Állatotthona. Ismét lesznek közösségi, családi programok, szerveznek többféle, gyerekeknek szóló versenyt, novellaíró pályázatot, de lesz kreatív felnőtteknek szóló verseny is az állatvédelem jegyében. A nyitó program a húsvéti Nyuszisímogató lesz április 17-én, Húsvéthétfőn.
kik_csalad.gif
kik_line_pink.gif kik_reszletek_pink.gif
Képzőművészeti pályázatot hirdetett
a múzeum a Floralia alkalmából
floralia_palyazat.jpg
helyszín Székesfehérvár időpont ápr.
 21-ig
A Szent István Király Múzeum képzőművészeti pályázatot hirdet a 41. Floralia tavaszköszöntő ünnep alkalmából. A pályázat célja, hogy a tehetséges alkotók számára bemutatkozási lehetőséget biztosítson a rendezvényen, a téma: „Az ókori Római Birodalom és Pannonia”. A kiállítandó művek közül kategóriánként a legjobbakat a múzeum művészeti szakemberei választják ki, a leadási határidő: 2017. április 21.
kik_csalad.gif
kik_line_pink.gif kik_reszletek_pink.gif
Tagfelvétel a Prospero Színkörnél -
felnőtt férfiak jelentkezését várják
prospero.jpg
helyszín Székesfehérvár időpont folyamatosan

Tagfelvételt hirdet a Prospero Színkör 18 év feletti fiúk, férfiak számára. Az amatőr színkör 2000-ben alakult Székesfehérváron. Aki szeretne csatlakozni a társulathoz, további információért egy rövid bemutatkozó levéllel jelentkezhet a prosperoszk@gmail.com e-mail címen.

kik_csalad.gif
kik_line_pink.gif kik_reszletek_pink.gif
Elindult a nevezés a hatodik TESZ-futásra -
családi, munkahelyi csapatok, egyéni versenyzők jelentkezését várják
teszfutas2017.jpg
helyszín Székesfehérvár időpont jún. 5.
A környezetvédelem világnapja alkalmából hagyományosan június első hétvégéjén rendezik meg a TESZ futóversenyt. A sportesemény június 5-én, Pünkösdhétfőn 17.00 órától lesz a Várkörúton. Családi és munkahelyi váltók, illetve egyéni futók jelentkezését várják. Érdemes előzetesen nevezni, mert az április 17-ig visszaigazolt nevezések mellé ajándék futópólót adnak a szervezők. ITT jelentkezhet.
kik_csalad.gif
kik_line_pink.gif kik_reszletek_pink.gif