Gazdasági hírek

/ 2024.10.21. 14:06:32 |

Hogyan építsük fel sikeresen vállalkozásunkat? – FIVOSZ-rendezvény kedden a jogi és szervezeti alapokról

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége különleges programot szervez „A sikeres indulás feltételei” címmel. Az ingyenes rendezvényre szeretettel várják a vármegyei vállalkozások tulajdonosait és üzleti vezetőit 2024. október 22-én, kedden 17.00 órától a volt Technika Házába, a Kodolányi János Egyetemre.
/ 2024.10.21. 12:48:24 |

Logisztika, pénzügy, stratégia játékosan - PROFI-T-ABILITY régiós döntő

Kilenc csapatban 36 középiskolás vetette be stratégiai, logisztikai és pénzügyi tudását a PROFI-T-ABILITY játék regionális döntőjében, amelynek a Grundfos Magyarország Szerszámgyártó Kft. adott otthont hétfőn. A székesfehérvári, dunaújvárosi és pápai szakképzési centrumok iskoláiból érkezett diákok közül a legjobb négy jut tovább a november 15-i országos döntőbe.
/ 2024.10.16. 18:44:34 |

A SZÉPHŐ, a DENSO és a Grundfos is díjat nyert "Az Év Felelős Foglalkoztatója 2024" pályázaton

Öt kategóriában közel 200 jelentkezés érkezett idén az OFA által kiírt Az Év Felelős Foglalkoztatója pályázatra. A díjátadón tripla székesfehérvári siker született, hiszen kategóriájában a SZÉPHŐ Zrt. és a DENSO Gyártó Magyarország Kft. is dobogós helyen végzett, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. pedig “Zöld jövő különdíj” elismerésben részesült.
/ 2024.10.04. 13:39:02 |

Ipari és műszaki örökségek jövője - kettős konferencia az Alumíniumipari Múzeumban

A hagyományos bányász-kohász gasztrokultúra, az ipari örökségeket bemutató túraútvonalak tervezése és a múzeumok fejlesztési lehetőségei álltak annak a konferenciának a fókuszában, amelyet pénteken délelőtt egy új, geológiai kiállítással nyitottak meg az Alumíniumipari Múzeumban.
/ 2024.10.03. 16:12:02 |

Az ország egyik legkorszerűbb aszfaltkeverő üzemét adták át a Takarodó úton

A régió és az ország egyik legkorszerűbb aszfaltkeverő üzemét adta át Székesfehérváron a Swietelsky Magyarország Kft. Az új gép munkába állásával jelentősen csökken a telep karbonlábnyoma és a mart aszfalt újrafelhasználásának aránya is növekedhet.
/ 2024.10.02. 07:32:11 |

Hamarosan eljöhet az önvezető Ikarus buszok kora

A német kormány közlekedési minisztere az InnoTrans nyitónapján látogatta meg az Ikarus standját. A székesfehérvári buszgyártó kitüntetett figyelmet kapott az InnoTranson, nem is ok nélkül: két legújabb fejlesztésű elektromos buszukat is kiállították. - számolt be cikkében a Magyar Hírlap.
/ 2024.09.24. 09:00:39 |

Rekordszámú székesfehérvári helyszínnel és programmal csábít a Kutatók Éjszakája

Immár egy évtizede, minden szeptemberben megnyitják kapuikat az európai kutatólaborok, hogy megmutassák, a tudomány nem egy „elefántcsonttoronyban” művelt, magányos tevékenység, hanem egy izgalmas lehetőségeket kínáló, szorgalommal bárki számára elérhető hivatás.
/ 2024.09.23. 16:38:08 |

Székesfehérvár és a környék munkakeresőit is várják az Óbudai Egyetem keddi, régiós állásbörzéjére

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Kara immár harmadik alkalommal ad helyet az egyetem állásbörzéjének, amelyre az egyetemistákon túl a régió minden álláskeresőjét szeretettel várják kedden 10 órától. A kiállítók között számos nagyfoglalkoztató ajánlataival is megismerkedhetnek az érdeklődők.
/ 2024.09.12. 17:26:19 |

Pályaválasztás előtt - a Grundfosba látogattak a saját családjuk nélkül nevelkedő tinik

Tizenhét pályaválasztás előtt álló, saját családjuk nélkül nevelkedő tini vett részt a székesfehérvári Grundfos Magyarország Gyártó Kft által szervezett pályaválasztási programon. A „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület által támogatott gyerekeket Udvar Csaba ügyvezető várta a fehérvári gyárban.
/ 2024.09.12. 12:54:31 |

Lehet már jelentkezni a 3. Harman Hackathon kihívásra

Harmadik alkalommal hirdeti meg az Óbudai Egyetem Alba Regia Kar, a Harman Becker Kft. és Székesfehérvár Önkormányzata a „Junior Engineers Camp – HARMAN Hackathon” ötlet- és prototípusfejlesztő versenyt. A középiskolások és egyetemisták alkotta csapatok október 18-ig, egy kisfilm elkészítésével nevezhetnek a selejtezőbe, ahonnan hat középiskolai és nyolc egyetemi csapat jut a november 15-én kezdődő 24 órás döntőbe.
/ 2024.09.10. 19:40:11 |

Fogyasztói és termelési hulladékból állít elő alapanyagot a Hydro új üzeme

Modern, hatékony és fenntartható üzemet épített a Hydro Székesfehérváron. Az új gyáregység fogyasztói és termelési hulladékból állít elő új alapanyagot, ezzel csökkentve az alumíniumtermelés környezeti terhelését. Kedden a Hydro és partnerei, valamint a város és a kormány képviselői jelenlétében indították el a termelést az új üzemben.
/ 2024.09.05. 16:01:16 |

Fülöp-szigeteki üzleti delegáció látogatott Székesfehérvárra

A Fülöp-szigeteki Kereskedelmi és Iparkamara delegációja járt hivatalos látogatáson csütörtökön Székesfehérváron. A 12 iparágat képviselő, 23 fős csoport tagjait Lehrner Zsolt alpolgármester fogadta a Városházán. A kamara magyar tagozatának elnöke, Ferdinand Ferrer vezette delegáció megbeszélést folytatott a vármegye gazdasági szereplőivel és látogatást tettek az Alba ipari Zónában is.
/ 2024.09.02. 06:57:20 |

Két fehérvári hallgatónak szurkolhatunk az idei WorldSkills versenyen

Szeptember 10-e és szeptember 15-e között Lyonban rendezik meg idén a hagyományos WorldSkills versenyt. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Kar két diákja az Ipari robotika területen képviseli hazánkat.
/ 2024.08.24. 15:45:55 |

Új üzem kezdi meg működését a környezeti fenntarthatóság jegyében az Alba Ipari Zónában

A körforgásos gazdaság erősítése és a környezeti fenntarthatóság jegyében végzi tevékenységét az SRF Factory Kft., amelynek üzemét szombaton adták át az Alba Ipari Zónában. A cég a városi és ipari hulladékfeldolgozásba kapcsolódik be, a legmodernebb technológiát felhasználva. Kétműszakos működési rendben összesen tizenöt embernek biztosítanak munkát.
/ 2024.08.24. 11:13:37 |

Stabil pályán a WREN-1 műhold - az Óbudai Egyetem is közreműködött a projektben

A műholdat az amerikai SpaceX vállalat Falcon 9-es űrrakétája juttatta pályára, még augusztus 16-án. A projekt konzorciumban valósulhatott meg európai uniós támogatásból. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Karának közreműködésével megvalósuló sikerhez közösségi oldalán gratulált dr. Cser-Palkovics András polgármester.