Önkéntesség Székesfehérváron

Buszmenetrend 2022.

hirdetés

Facebook

ÖKK Fehérvár Spotify

Turizmus

Ügyintézés

Önkormányzat

Közélet

 1. Tervezés az új buszjáratokkal

  A szekesfehervar.realcity.io oldalra kattintva érhető el az új, bővített menetrendet és a hálózatokat bemutató felület. A térképen az egyes megállóhelyekre kattintva az ott megálló járatok menetrendjei is elérhető. Emellett két tetszőleges pont között pár kattintással a rendszer az Ön számára legkedvezőbb eljutást is megmutatja.

  2022.05.23.
 2. Augusztustól lehet új menetrend

  A korszerűsített buszhálózat tervezett változásai már egy hónapja elérhetőek a lakosság számára, az ebben az időszakban beérkezett észrevételeket pedig folyamatosan értékelték a szakemberek. A tervek szerint augusztus elsejétől életbe lépő, bővített menetrend részleteiről Mészáros Attila alpolgármester hétfőn sajtótájékoztatón számolt be.

  2022.05.23.
 3. Napraforgók Háza

  Önálló életvitelhez segítő egyéni, valamint mozgás-, zene-, művészet- és illaterápiás csoportfoglakozások is szerepelnek a Napraforgók Háza napirendjében. A nappali ellátást biztosító intézmény 2021 januárjában nyitotta meg kapuit a fogyatékkal élők előtt. A jelenleg három szakemberrel és tíz fővel működő Ház mindennapjaiba kapott betekintést látogatása során dr. Cser-Palkovics András polgármester.

  2022.05.23.
 4. Tíz éves a Hetedhét Játékmúzeum

  Tíz éves a Hetedhét Játékmúzeum. A Hiemer Házban 2002 óta állandó kiállítások várják a látogatókat, múzeumpedagógiai foglalkozások a kisebbeket és nagyobbakat.

  2022.05.24.
 5. Megújult a lomtalanítás rendszere

  Már zajlik a lomtalanítás a társasházi övezetekben, azonban nem a korábban megszokott rendben. Érdemes odafigyelni, mert ezúttal nem a házak elé kell kirakni a lomokat, hanem a közelben kijelölt gyűjtöpontokban kell leadni.

  2022.05.23.

Kultúra

Sport

 1. Újra TESZ futás!

  Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Belvárosban az Alba Regia Atlétika Klub, a Depónia és az Önkormányzat szervezésében a TESZ-futást. A Tiszta Egészséges Székesfehérvárért futófesztiválon a környezetvédelmet és az egészséges életmódot népszerűsítik a sportolók.

  2022.05.24.
 2. Kedden továbbjuthatnak!

  Az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapata kedden, 19 órától Sopronban vívja a legjobb négy közé jutásért vívott páros csatája harmadik mérkőzését a házigazda Sopron KC ellen. Ha a fehérváriak nyernek, továbbjutnak, ha nem marad izgulni való péntek estére, az itthon megvívandó 4. mérkőzésre.

  2022.05.23.
 3. Megyei bajnoki döntő után

  A 2021-22-es bajnoki szezon utolsó mozzanataként került megrendezésre a Fejér Megyei Kosárlabda Nap. Hat mérkőzés, két női és négy férfi, került megrendezésre a Magyar Korsárlabdázók Országos Szövetségének fehérvári termében.

  2022.05.23.
 4. Futóversenyek Fehérváron

  A környezetvédelmi világnap alkalmából futóversenyeket rendeznek Székesfehérváron június 6-án, hétfőn. A Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért versenyen egyéniben és váltóban lehet indulni, emellett a depónia futáson is részt lehet venni.

  2022.05.24.
 5. Itthon sem hibázott az Alba

  A kosárlabda-bajnokság negyeddöntőjében idegenben nyerte meg az eső mérkőzést a Sopron ellen az Alba Fehérvár. Ezzel elvette a pályaelőnyt, és szombaton, hazai környezetben úgy lépett pályára, hogy egy újabb győzelemmel a továbbjutás küszöbére érhet.

  2022.05.23.

Városfejlesztés

 1. Települési jól-lét

  Új társadalmi innovációs programot indított a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány. A települési jól-lét, az idős- és fogyatékospolitika, valamint az adományozás rendszerszintű fejlesztését célzó WellOSyst erősíti az összefogást és az együttműködést az önkormányzat és a különböző szervezetek, intézmények, civilek között.

  2022.04.30.
 2. Mondja el véleményét!

  Már zajlik az aktuális Európai Uniós támogatási ciklushoz kapcsolódó fejlesztési tervezés, amelyhez Székesfehérvár Önkormányzata a lakosság véleményét várja. Kérik, hogy minél többen töltsék ki április 30-án éjfélig a városi honlapon elérhető kérdőívet!

  2022.04.27.
 3. Megszépült az Aranybulla környéke

  Az Aranybullánál megmaradt a felfelé vezető út, de sokkal gyalogos-barátabb lett. Kialakítottak egy rendezvényterületet is, ami egyfajta kilátó teraszként is funkcionál és épült egy fa burkolatú pihenőterasz, ami akár színpadként is szolgálhat. A Csúcsos hegyen sokezer tő növényt ültettek és öntözőrendszert is építettek.

  2022.04.25.
 4. Zöld busz teszt

  Egy hete járja Székesfehérvár utcáit a MAN tisztán elektromos csuklós autóbusza. A Zöld Busz még egy hétig lesz kipróbálható, ennek alkalmából csütörtökön délelőtt sajtótájékoztatón ismertették a jövőbeli e-busz beszerzéseket és a közösségi közlekedést érintő fejlesztéseket.

  2022.04.21.
 5. újabb fontos lépés

  Újabb fontos, a székesfehérvári vasúti csomópont fejlesztésére vonatkozó közbeszerzési eljárást hirdettek meg a vasútállomás déli oldali munkálataira. A felhívás külön részprojektként fűződik az intermodális beruházáshoz és a már elkészült gyalogos felüljáróhoz. A 153 parkoló mellett 100 kerékpáros tárolót is kialakítanak.

  2022.04.12.

Gazdaság

 1. A Városi Alap is segített a Continest 2,4 milliárd forintos tőkebevonásában

  A Székesfehérvár Városi Alap és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures egyaránt 1-1 milliárd forintos tőkeinjekció révén kisebbségi tulajdonosként jelent meg az összecsukható konténertechnológiát fejlesztő és gyártó társaságban, míg a Continest jelenlegi kockázati tőkebefektetője, a Takarék Kockázati Tőkealap további 400 millió forintos befektetést eszközölt a társaságban.

  2022.05.20.
 2. Újabb gyárat épít a Continest

  Három hazai kockázati tőkealap-kezelő összesen 2,4 milliárd forint összegű befektetéssel támogatja a Continest Technologies Zrt-t növekedési terveinek megvalósításában - írja a Világgazdaság. A mostani tőkebevonással lehetővé válik a Continest Factory második székesfehérvári gyáregységének létrejötte.

  2022.05.18.
 3. A vegán fele nyitnak

  A Cerbona Élelmiszergyártó Kft. megjelent a vegán élelmiszerek piacán, amelytől a következő években érdemi, évi mintegy 100 millió forint többletbevételt remél.

  2022.05.13.
 4. Megyei együttműködés

  A Fejér Megyei Önkormányzat, a Fejér Megyei Kormányhivatal, Székesfehérvár Önkormányzata és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei Szervezete között olyan stratégiai együttműködés veszi kezdetét, amelynek célja a vállalkozások szolgáltatás-alapú segítése, továbbá a térségi munkaerő-kereslet és -kínálat megyei szintű összehangolásának erősítése.

  2022.05.05.
 5. Fehérvári szakma-sztárok

  A háromnapos versenysorozat utolsó napját hatalmas sikerrel zárták a Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskola növendékei. A Vörösmarty csapatából a legszebben csillogó érem Svehlik László burkoló nyakába került, így méltán mondhatja, hogy ma a szakmájában ő a legjobb.

  2022.04.28.

Fehérvári színes

 1. Gardróbfrissítés a kávézóban

  Használtruha-cserére hívja vendégeit a Museum Café. A nyári csereberén lehetőség lesz a megunt ruhákat elcserélni, vagy jótékony célra leadni.

  2022.05.24.
 2. Együtt színezik újra

  A Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola idén is indult a Let’s Colour programban. A székesfehérváriak május 27-ig segíthetnek napi egy-egy szavazattal abban, hogy az intézmény a döntőbe kerüljön. A szakmai zsűri által kiválasztott nyertesek jutalma a színes festékek mellett a profi látvány, amely a helyi közösség munkájával valósulhat meg. Együtt színezzük újra!

  2022.05.24.
 3. Táska Rádiós sikerek

  2022-ben is átadták a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázat díjait, ahol hét kategóriában jutalmazták a legtehetségesebb, legügyesebb, médiával foglalkozó fiatalokat. A díjakat a Sajtófesztivál Média Pódiumán vehették át a díjazottak az UP Rendezvénytérben.

  2022.05.24.
 4. Temetői séta

  A Városszépítő- és Védő Egyesület május 25-én, szerdán 17:00-kor rendhagyó történelemórára várja az érdeklődőket a Hosszú-temetőben. Poklosi Péter tanár úr, az egyesület elnöke az ott nyugvó neves személyiségek síremlékeivel és a temető művészi értékű alkotásaival ismerteti meg a résztvevőket. Az érdeklődőknek a Palotai úti Hosszú-temető kápolnájánál lesz a találkozó a programra.

  2022.05.24.
 5. Játékokkal segítettek

  A Kis Gyémántok Gyermeket Támogató Egyesület felajánlásának köszönhetően játékokkal bővült Felsőváros hét játszótere. A mindenki által használható labdákkal, kismotorokkal, homokozószettekkel a kisgyermekes családokat segíti a játszótereken az egyesület.

  2022.05.23.

Várostörténet

 1. 334 éve szabadult fel a város

  Székesfehérvár török uralom alóli felszabadítása, a város visszavételének 334. évfordulója alkalmából tartottak megemlékező ünnepséget csütörtökön a Nemzeti Emlékhelynél.

  2022.05.19.
 2. 800 éves az Aranybulla

  Az Aranybullát hét példányban állították ki. Az elsőt a pápának küldték, hogy írassa be regisztrumába, a másodikat a johanniták, a harmadikat a templomosok kapták, a negyedik maradt a királynál, az ötödiket az esztergomi, a hatodikat a kalocsai káptalan, a hetediket pedig a nádor őrizte. Az alábbiakban Szabados György írását olvashatják, aki a Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont történésze.

  2022.04.24.
 3. Azonosítják a csontokat

  A székesfehérvári osszáriumból vett mintákból két Árpád-házi személyt azonosítottak a Magyarságkutató Intézet kutatói, akik Corvin János és családja csontjaiból meghatározták a Hunyadi-család származását is - jeletette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

  2022.04.13.
 4. Történelmi könyvbemutató

  A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban mutatták be pénteken este Ribi András: A fehérvári keresztes konvent története című könyvét. A fehérvári keresztes konvent most megjelent monográfiája a város és környéke középkori történetének egy igen fontos szeletét tárja elénk. 

  2022.02.25.
 5. 579 éve ezen a napon, február 23-án született Mátyás király

  Mátyás horoszkópja több kódexben is fennmaradt, s ezek mindegyike február 23-at írja a király születése napjának. Arra azonban már Gouth Kálmán rámutatott 1943-ban, hogy miután az asztrológiai napkezdetet a kor sajátosságait figyelembe véve déli időpontra kell helyezni, ezen ábrázolásokat úgy kell értelmezni, hogy a király valójában másnap, 24-én, azaz Mátyás napján hajnali 3 körül látta meg a napvilágot.

  2022.02.23.

Interjú

 1. Lelki egészségóra

  Érdekes foglalkozásra invitálta a Vörösmarty Színház az ifjakat. Az UNICEF és a Színház közös programja részeként az Antigone című darabot beszélték meg a középiskolásokkal a Lelki Egészségóra és közönségtalálkozó során.

  2022.05.14.
 2. Néptánc egy életen át

  Botos József hatvan sikeres évet töltött el a táncművészet szolgálatában. Négy földrészt bejárt az Alba Regia Táncegyüttes Művészeti vezetőjeként, sok értékes hazai és külföldi fesztivál díjat, többek között 1993-ban az Európa díj a Népművészetért díjat és az Örökös Kiváló Együttes címet is elnyerték.

  2022.04.29.
 3. Gál Péter Pál elnök értékel

  A Hydro Fehrvár AV19 jégkorongcsapata fennállása legnagyobb sikerét érte el. Tudjuk, a sportoló, a szurkoló mindig a legtöbbet akarja elérni abban a versenyben, amiben részt vesz. De ennek van objektív valósága, lehetősége, vagy lehetetlensége.

  2022.04.21.
 4. Interjú Tóth Norbert bajnokkal

  A Honvéd Szondi SE atlétikai szakosztályában gyaloglók eddzenek, szerepelnek. Az Őze Tibor által irányított csapat fiataljai ebben a furcsa sportban sikeresek. Furcsa sport ez, a technikája teszi különlegessé, nem elég gyorsnak és kitartónak lenni, de a technikára is figyelni kell, mert a pontatlan lépésekért nagy árat kell fizetni...

  2022.04.19.
 5. Öveket bekapcsolni

  Jó hangulatú dedikáláson mutatta be első könyvét Szujó Zoltán sportriporter. Az Öveket bekapcsolni című kötet több mint kétszáz oldalnyi történetet elevenít fel a Formula-1 helyszíni riportereként 18 évet eltöltött riporter élményeiből. A dedikálást követően beszélgettünk a szerzővel.

  2022.04.07.

ÖKK Spotify

Választás 2022.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Eseménynaptár

2022. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

városgondnokság hibabejelentés

Székesfehérvári Futók Köre

KÉMÉNYSEPRŐ-IPARI KÖZSZOLGÁLTATÁS

Városi hírlevél feliratkozás

Webkamera


Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Vörösmarty Rádió

Fehérvár Magazin