Projektek

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Ügyintézés

Önkormányzat

Közélet

 1. A hadifogságban elhunyt Gyóni Géza költőre emlékeznek

  Június 25-én, kedden 16 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Díszudvarán emlékeznek meg Gyóni Géza, költő születésének 135., halálának 102. évfordulójáról. A megemlékezést követően Toldi Éva pedagógus, szerkesztő, újságíró előadására várják az érdeklődőket.

  2019.06.24.
 2. Több mint 60 millióval támogatja a megyei önkormányzat a kötelező feladatellátást

  Összesen kilenc Fejér megyei település, több mint hatvanmillió forintos támogatásban részesült a Fejér Megyei Önkormányzat Pénzügyi Keretéből. A támogatások kötelező feladatellátásokban segítik a településeket. Intézményfelújításokra, útépítésekre és Helyi Építési Szabályzat felülvizsgálatára is biztosítottak forrást.

  2019.06.24.
 3. Lakossági fórum lesz kedden Maroshegyen, a Gárdonyi Géza Művelődési Házban

  Lakossági fórumra várja a Maroshegyen élőket a körzet önkormányzati képviselője, Brájer Éva. A kedden 17.30 órakor kezdődő rendezvényen a városrészben jelenleg zajló fejlesztésekről lesz szó, a fórumon részt vesz Dr. Cser-Palkovics András polgármester is. 

  2019.06.24.
 4. Közös szentmisével és körmenettel ünnepelték úrnapját Székesfehérváron

  Vasárnap, a város papságával a Szent Imre templomban koncelebrált ünnepi püspöki szentmise után került sor Székesfehérvár egyházközségeinek közös úrnapi körmenetére. A főpásztor hívek sokaságának kíséretében, ünnepélyes körmenetben hordozta körül az Oltáriszentséget a Belvárosban, ahol négy oltárt állítottak fel a körmenet útvonala mentén. A virágokkal díszített ideiglenes oltároknál rövid szertartást végeztek evangéliumolvasással, énekléssel és áldással.

  2019.06.23.

Kultúra

 1. 4 koncert, 4 helyszínen – indul a Harmonia Albensis templomi koncertsorozat

  Júliusban csütörtökönként ismét gyönyörű muzsika csendül fel Székesfehérvár templomaiban. A négy alkalomból álló nyári hangversenysorozat keretében olyan neves művészekkel találkozhatunk, mint Miklósa Erika, Kossuth-díjas operaénekes, a Savaria Barokk Zenekar és vezetőjük, Németh Pál, Liszt-díjas karnagy, Selmeczi György, Kossuth-díjas zeneszerző, Megyesi Schwartz Lúcia, Tóka Ágoston.

  2019.06.24.
 2. Kalandozás a város kulturális tereiben a Múzeumok Éjszakáján

  Bár a Székesfehérvárra kora este érkezett vihar és nagy eső a kültéri rendezvényeket elmosta, a Múzeumok Éjszakájára érkezők bőven válogathattak kedvükre való programot a város kulturális tereiben. A különleges éjszakán számtalan olyan kulturális értékkel is találkozhattak, amelyek a mindennapokban rejtve maradnak előttünk.

  2019.06.22.
 3. Nyáron is várja az olvasni vágyókat a Vörösmarty Mihály Könyvtár

  Meleg és vakáció ide vagy oda, nyáron is várja az olvasni vágyókat a Vörösmarty Mihály Könyvtár. Ugyan rövidített heti nyitva tartással, de továbbra is kölcsönözhetőek a nyári csemegét kínáló újdonságok és régi klasszikusok is.

  2019.06.21.
 4. Kiállítás, koncert, tűzugrás, távcső - Múzeumok Éjszakája A Szabadművelődés Házában

  Június 22-én kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája A Szabadművelődés Házában. A 17 órakor kezdődő programok a következők lesznek: László Bandy kiállítás-finissage, Sipos F. Tamás koncertje, Baboth Dóra néprajzkutató előadása, Tűzugrás a Táncol”KODO” Táncegyüttessel, MÉHKASAULA diaprojekt, az este folyamán távcsöves bemutató várja a látogatókat.

  2019.06.21.

Sport

 1. Szuperliga bronz-, és vidékbajnoki aranyérem – ez a Kiskút hétvégi termése

  Budaörsön ért véget vasárnap a női Szuperliga csapatbajnoki küzdelmei, a székesfehérvári Kiskút Tenisz Klub győzelemmel, és egy bronzéremmel zárta a sorozatot. Az utánpótlás korosztályban pedig vidékbajnoki csapataranyat hozott össze a klub L14-es gárdája.

  2019.06.24.
 2. Magyar bajnok és HFL-döntős a Fehérvár Enthroners

  Drámai mérkőzésen, óriási csatában legyőzte a magyar bajnokság elődöntőjében a Fehérvár Enthroners a Budapest Cowbellst, így a Bajnokok Városa amerikai futball csapata nem csak, hogy bejutott a HFL fináléjába, hanem a legjobb magyar csapatnak járó címet is bezsebelte, miután a döntő másik résztvevője az ukrán Kijev Capitals lesz. A Koronázók 16-13-ra verték fővárosiakat a First Fielden.

  2019.06.23.
 3. Mégis idegenben kezd a Vidi - felkészülési vereség Ausztriában

  Az Ahmat Groznij ellen játszotta első nyári edzőmeccsét a MOL Vidi. Félidőben még vezettek a fehérváriak, végül azonban egy góllal kikaptak. Közben újabb változás az Európa-ligában: július 11-én vendégként játszik a csapat az FK Zeta ellen, a visszavágó lesz itthon.

  2019.06.22.
 4. Kicsik és nagyok egyaránt bemutatkoztak a a Flash Aerobik SE évzáró gáláján

  A Köfém Művelődési Házban került sor a Flash Aerobik SE évzáró aerobik gálájára, ahol az egyesület kicsi és nagy tagjai egyaránt bemutatkozhattak. A kisebbek közül sokan életükben először mutattak be aerobik koreográfiát színpadon, ám ennek ellenére remekül szerepeltek, a nagyobbak pedig már rutinosan adták elő versenygyakorlatukat. 

  2019.06.20.

Gazdaság - Városfejlesztés

 1. Harmincegy csapat versenyzett a LEGO robotépítési és programozási versenyen

  Az Edutus Egyetem hatodik alkalommal rendezi meg a World Robot Olympiad™ (WRO™) LEGO robotépítési és -programozási tanulmányi versenyt, a regionális elődöntőre Székesfehérváron, a Kertész Csárdában került sor kedden. A verseny célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására.

  2019.06.11.
 2. Konferenciával ünnepelt Fehérváron az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület

  Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület megalakulásának 70., míg a Székesfehérvári Csoport fennállásának 40. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepi konferenciát, szerdán, Fehérváron a Városháza Dísztermében. Az eseményen Fehérvár polgármestere mondott köszöntőt, majd Kádár Andrea, a Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára „A készülő új nemzeti energiapolitika” című átfogó előadását hallhatták a résztvevők, Bakács István, egyesületi elnök pedig a 70 év történetét foglalta össze.

  2019.06.05.
 3. Innováció napja az Óbudai Egyetemen - középpontban a robotizáció

  Ebben az évben a robotizációt és az ehhez kapcsolódó székesfehérvári felsőoktatási képzési paletta bemutatását választották központi témának az innováció napja alkalmából. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára ellátogattak a duális képzésben résztvevő partnervállalatok is.

  2019.06.05.
 4. Nyolc díjat adományoztak a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén

  A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) 47. küldöttgyűlésének adott otthont a Gazdaság Háza csütörtökön. A Küldöttgyűlés tárgysorozatai között szerepelt a 1018. évi számadás és a 2019. évi üzleti terv elfogadása. Az esemény első részében ünnepélyes keretek között adták át a kamara díjait.

  2019.05.23.
 1. Épített örökségünk üzenete - felavatták a megújult Szent II. János Pál pápa teret

  Ünnepi pillanatokkal kezdődött a Múzeumok Éjszakája Székesfehérváron. Felavatták és megszentelték a felújított Szent II. János Pál pápa teret a Szent István-székesegyház előtt. Az eseményen köszöntőt mondott Dr. Cser-Palkovics András polgármester és Kulcsár Mihály, a Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont igazgatója. A teret Spányi Antal megyéspüspök áldotta meg. 

  2019.06.22.
 2. Megnyitotta kapuit az újonnan kialakított csalai közösségi tér

  Pénteken nyitották meg és mutatták be Székesfehérvár új közösségi terét Csalán, az egykori Picur büfé helyén. A városrészben élők régi vágya volt egy olyan fedett közösségi tér, ahol találkozhatnak, különböző programokat, rendezvényeket szervezhetnek. A közel húszmillió forintos fejlesztést Székesfehérvár Önkormányzata saját forrásból valósította meg.

  2019.06.21.
 3. Megújult járdaszakaszokat adtak át a Köfém lakótelepen

  Mint számos más fehérvári útfelújítás, a Köfém lakótelepiek is a Városgondnokság ÚT 2017-19. programjának keretében valósultak meg. A munkálatok a Köfém lakótelep 18-20., 21-23. és 36-39. közötti szakaszokat, az orvosi rendelőhöz vezető járdát, valamint a lakótelepi belső úton a Budai út 163. szám előtti szakaszt érintették. A műszaki átadást kedden, a körzet önkormányzati képviselőjének jelenlétében végezték.

  2019.06.18.
 4. A város történetének eddigi legnagyobb egyetemi fejlesztése készült el

  Szeptembertől birtokba vehetik a diákok a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának B épületét. A beruházás során az épület teljes gépészeti és esztétikai rekonstrukción esett át. A közel 2000 négyzetméteres épület öt előadóteremnek, több konferenciateremnek, labornak és a campus könyvtárának is helyet ad.

  2019.06.18.

Fehérvári színes

 1. Szent Iván-éji tűzugrás lesz hétfőn este a Prohászka ligetben

  Június 24-én, hétfőn este Szent Iván-éji tűzugrás kerül megrendezésre a Prohászka ligetben. A 20:30-kor kezdődő eseményen fellép a Kákics Együttes és a Táncol”KODO” Táncegyüttes, akik bemutatják a jeles naphoz kötődő hagyományokat. A részvétel díjtalan.

  2019.06.24.
 2. Panorámabuszos és kisvonatos programok június utolsó hétvégéjén a Tourinformmal

  Június utolsó hétvégéjén újra panorámabuszos és kisvonatos programjainkra invitálja az érdeklődőket a Tourinform Iroda. A panorámabusszal gasztrokalandozásra és kultúrkalandra, a kisvonattal pedig  a Bory vár meglátogatására invitálnak.

  2019.06.24.
 3. Látogatók százait fogadta a hetedik Fehérvári Egészségpiac a Jancsárkertben

  Idén is népszerű volt a látogatók körében a Fehérvári Egészségpiac, melyet hetedik alkalommal rendeztek meg a Jancsárkert termelői és biopiacon az egészséges életmód és a korszerű, környezetbarát életvitel népszerűsítésére. A szervezők minden évben igyekeznek újdonságot „becsempészni” a programok közé.

  2019.06.22.
 4. Fúvószene a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekarral a Múzeumok Éjszakáján

  A 30 éves Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar ebben az esztendőben is fellép a Múzeumok Éjszakáján, a Városház téren, 21:30 órai kezdettel. Idén a pop és rock zenék legnagyobb slágereit hallhatja a közönség az esti koncerten, amely ingyenesen látogatható.

  2019.06.21.
 1. Az Apostol együttes koncertje a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban

  Június 21-én, pénteken az Apostol együttes ad koncertet a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban. A 19 órakor kezdődő eseményre a belépő 1000 forintba kerül, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2019.06.21.
 2. Ötödik alkalommal népszerűsítették a jógát a Belvárosban

  Ötödik alkalommal szerveztek jóga flashmobot a Hotel Magyar Király előtti téren ma délután. A szervezők így tisztelegtek a jóga világnapja előtt, melyet az ENSZ kezdeményezésére 2014 óta minden év június 21-én tartanak.

  2019.06.20.
 3. A Sumákok nyerték a Bejczy Antal robotépítő versenyt az Óbudai Egyetemen

  Kihirdették a középiskolásoknak szóló, negyedik alkalommal meghirdetett Bejczy Antal robotépítő verseny eredményeit az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. A január óta tartó, többfordulós innovációs megmérettetést a Sumákok csapata nyerte a Széchenyi Szakgimnáziumból, dobogóra állhatott még a Teleki Gimnázium és a Hunyadi Szakgimnázium csapata.

  2019.06.20.
 4. A nyár ajándékai - vasárnap Pátkára indul gyógynövénytúra

  Herbarius túra indul vasárnap Pátkára. A víztározó mellett a nyár ajándékaiból gyűjthetnek gyógynövényeket a résztvevők Lencsés Rita szakértő vezetésével. A mezei és vízparti növények élőhelyén gyűjthetünk apróbojtorjánt, amit ’zöld antibiotikumként’ tartanak számon, vagy napégésre és gyulladásokra is kiválóan használható orbáncfüvet.

  2019.06.20.

Kék hírek

Városi hírlevél feliratkozás

Webkamera


városgondnokság hibabejelentés

Nyitott tornatermek

Vörösmarty Rádió

Fehérvár Magazin