Hírek

/ 2024.02.29. 06:56:21 |

Barokk harmóniák csendültek fel a szimfonikusok koncertjén

Izgalmas, barokk zenékből válogatott programmal várta a zenebarátokat az Alba Regia Szimfonikus Zenekar szerdán este a Szent István terembe. A hangversenymester a magyar régizene-játék egyik legkiválóbb reprezentánsa, a szombathelyi Capella Savaria Zenekar művészeti vezetője, Kalló Zsolt Liszt-díjas hegedűművész volt.
/ 2024.02.29. 06:45:16 |

Francia nyelvű sikerfilmeket láthatunk a Barátság moziban március 7-én és 8-án

Oscar- és César-jelölt filmeket is vetít a Barátság mozi a Frankofón Filmnapokon, amelyet idén már 14. alkalommal szervez meg partnerei segítségével a budapesti Francia Intézet a fővárosi és a vidéki filmszínházakban. A filmeket francia nyelven, magyar felirattal láthatja a közönség március 7-én és 8-án, jegyek a mozi honlapján és jegypénztárában válthatók.
/ 2024.02.28. 20:41:33 |

AI – ÁLLJ! - várakozásokról és félelmekről is szó volt az MCC előadásán

A mesterséges intelligencia társadalmi hatásairól volt szó szerdán az AI – ÁLLJ! című előadáson, amelyre az MCC Székesfehérvári Képzési Központjában került sor. A téma szakértője, Székely Levente, az MCC Ifjúságkutató Intézetének igazgatója zsúfolásig megtelt teremben beszélt a hallgatóságnak az MI hatóköréről és sebezhetőségéről.
/ 2024.02.28. 19:26:52 |

Jó tanuló – jó sportoló gála a Városházán - tizenegy sportág képviselőjét köszöntötték

Ünnepélyes keretek között adták át a Fejér vármegyei „Jó tanuló – Jó sportoló” elismeréseket szerdán. A Fejér Megyei Diáksport Szövetség éves gáláján, amelynek a Városháza Díszterme adott otthont, két kategóriában húsz diák vehette át a kiváló teljesítményért járó díjat, míg a vármegyei diáksportban dolgozó pedagógusok munkáját különdíjjal ismerték el.
/ 2024.02.28. 16:34:34 |

Okostantermet avattak a Teleki Gimnázium Sziget utcai Tagintézményében

Folytatódik Székesfehérváron az okostanterem-program a Howmet Aerospace Alapítvány és az Alba Innovár Digitális Élményközpont támogatásával. Szerdán a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai Tagintézményében avattak új, a XXI. század kihívásaira építő, a gyerekek készségeinek és képességeinek fejlesztését szolgáló termet.
/ 2024.02.28. 16:18:06 |

Huszáros kitűző készül a Bütyköldében - bárki csatlakozhat az Aranybulla Könyvtár programjához

A közelgő nemzeti ünnep kapcsán az Aranybulla Könyvtár Bütyköldéjében egyedi huszár kitűzők készülnek. Az érdeklődőket február 29-én, csütörtökön 16.30 órára várják.
/ 2024.02.28. 14:09:04 |

A Városházán ülésezett a Városi Idősügyi Tanács

A Városháza Dísztermében ülésezett szerdán délelőtt a Városi Idősügyi Tanács. A bővülő testület tagjait dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, a VIT elnöke tájékoztatta a 2024-ben megvalósuló kulturális és sportrendezvényekről, az egészségügyi szűrőprogramokról, a 65 év felettieknek járó egyszeri juttatásról és az idősügyi szervezeteket támogató pénzügyi forrásokról.
/ 2024.02.28. 12:44:25 |

Interaktívan Weöres Sándorról – tantermi előadásban mutatják be a költő életét

Weöres Sándor élete és munkássága a megszokottól eltérő módon, azaz játékos, interaktív formában jelenik meg az alsós gyerekek számára az iGenerációért Egyesület új programsorozatában. A Tűzkő Sándor és társulata által megálmodott produkciót először szerdán reggel, a Táncsics Mihály Általános Iskola diákjai láthatták.
/ 2024.02.28. 12:15:57 |

A szennyvíz-gerincvezetéket javítják – időszakos forgalmirend-változások a Deák Ferenc utcában

Megkezdődtek a munkálatok a Deák Ferenc utca Budai út és Horvát István utca közötti szakaszán, ahol önkormányzati forrásból közel 580 méter hosszúságban a szennyvíz-gerincvezeték kitakarás nélküli rekonstrukciója valósul meg. Lezárásokra és forgalmirend-változásokra kell számítani a környéken.
/ 2024.02.28. 11:56:17 |

Fehérvári orvosok a Szent-Györgyi Albert Díjra jelöltek között

Mintegy félszáz székesfehérvári orvos neve szerepel a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj várományosai között az idei évben. Arról, hogy ki kaphatja meg e rangos elismerést, a szakmai zsűri mellett a fehérváriak is dönthetnek. A március 19-ig tartó szavazásnak nagy a tétje, hiszen a verseny tisztaságát figyelembe véve egy e-mail címről kizárólag egyetlen szavazat adható le. A szavazási időszakban EZEN az oldalon naprakészen nyomon követhető a legfrissebb eredmény.
/ 2024.02.28. 10:45:11 |

Nemzetközi mezőnyben ért fel a dobogóra a Fehérvár Lionz

Az elmúlt hétvégén kétnapos nemzetközi bajnokságon vett részt a Fehérvár Lionz ultimate csapata. A repülőkorongosok a Seven-X nagypályás tornán osztrák, szlovák, román és szlovén csapatokból álló mezőnyben értek fel a dobogóra.
/ 2024.02.28. 10:42:08 |

Szakmai nap a bűnmegelőzés jegyében - kerekasztal beszélgetést is tartottak

A prevenciós tevékenység hatékonyságának növelése érdekében szerveztek konferenciát a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság szakemberei. A szakmai napon a kiberbűnözés és a gyermekvédelem került a középpontba.
/ 2024.02.28. 10:12:03 |

A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkról szól a Vadvédelmi esték záró programja

A téli időszak utolsó Vadvédelmi estjére kerül sor február 29-én, csütörtökön 17.30 órai kezdettel a Sóstó Látogatóközpontban. Ezúttal a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkot és az ott folyó természetvédelmi munkát ismerhetjük meg.
/ 2024.02.28. 09:46:50 |

Így védekezik a Városgondnokság a villámárvizek ellen Székesfehérváron

Folyamatosan zajlik a villámárvizek elleni védekezés Székesfehérváron. Erre azért van szükség, mert több aszályos évet követően az utóbbi időszakban nagy mennyiségű csapadék hullott. A vízrendezésről, a kárelhárításról, a vízelvezetésről a települési önkormányzatoknak kell gondoskodniuk, hogy megelőzzék az esetleges károkat.
/ 2024.02.28. 09:04:55 |

Elismerés a hősies helytállásért - székesfehérvári tűzoltókat tüntettek ki

Családi ház és melléképületének tetőszerkezete gyulladt ki és teljes terjedelmében égett 2023. november 7-én Abán. A székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság két szabadnapos tűzoltója, Bali Attila tűzoltó zászlós és Mészáros Tamás tűzoltó főtörzsőrmester a közelben tartózkodtak és a füst észlelésekor azonnal odasiettek a lángoló épülethez.