Ahol a kereslet és a kínálat találkozik – harmadszor rendezték meg az Alba Regia Állásbörzét

Harmadik alkalommal rendezték meg az Alba Regia Állásbörzét a Sóstói Stadionban pénteken. Többek között iparvállalatok, kereskedelmi szolgáltatók és közlekedési társaságok jelentek meg a seregszemlén, de voltak munkaerő-közvetítők is. A kiállítás iránt már a nyitáskor nagy volt az érdeklődés.
2024.04.12. 20:00 |
Ahol a kereslet és a kínálat találkozik – harmadszor rendezték meg az Alba Regia Állásbörzét

Az állásbörzékre jellemzően azok a cégek jönnek el, amelyek 100-150 főnél több embert foglalkoztatnak. A mostani rendezvényen 24 kiállító vett részt, döntően Székesfehérvár iparát képviselve, de jelen voltak a nagy kereskedelmi láncok, a közlekedési társaságok, a banki szektor és a munkaerő-kölcsönzéssel és – közvetítéssel foglalkozó ügynökségek is.

Előzetesen mintegy 2.400 érdeklődő regisztrált a programra online formában, erre a helyszínen is volt lehetőség. Az álláskeresőket illetően manapság igen széles a skála, vannak köztük fiatalok, felnőttek és idősebbek, a fizikai munkát, szakmunkát végzőktől egészen a felsőfokú végzettségűekig, legyen az mérnök, informatikus vagy éppen jogász – mondta kérdésünkre Batthyányi Csaba főszervező, az Állás Fou You Kft. ügyvezetője.

A megnyitón úgy fogalmazott, hogy négyéves tapasztalatuk alapján az Alba Regia Állásbörze a székesfehérvári munkaerőpiac meghatározó rendezvényévé vált. Aktív életünkben a legtöbb időt a munkahelyünkön, a munkatársainkkal töltjük, éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy hol és mit dolgozunk. Jómagunk és velünk együtt az igényeink is változnak az életünk során, hiszen más munkára van szükségünk 20 évesen, majd családosként, illetve 50 év felett. Az álláskeresőknek kiváló lehetőséget nyújt a börze a fehérvári kínálat feltérképezésére, míg a munkáltatók személyesen találkozhatnak a lehetséges munkavállalóikkal, így többet tudnak meg róluk, mint az önéletrajzból. A főszervező reményét fejezte ki, hogy az előző két börzéhez hasonlóan a mostanin is sok munkakapcsolat jön létre.

Székesfehérvár Önkormányzatát Lehrner Zsolt alpolgármester képviselte, aki köszönetét fejezte ki a szervezőknek és a kiállítóknak. Mint mondta, azért fontos ez a rendezvény, mert Székesfehérvár gazdasági erőcentrum, Magyarország egyik legmeghatározóbb ipari szereplője. A város heterogén, széles spektrumú gazdasággal rendelkezik, ahol széleskörű ismeretekre, sokféle szaktudásra van szükség. Nagy hangsúlyt helyeznek az oktatásra, a duális képzésre a technikumokban, a szakképző intézetekben és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. Az Állásbörze egy olyan fórum, ahol az új munka iránt érdeklődők, a váltani akarók és a munkát kínáló vállalatok közvetlenül, személyesen ismerhetik meg egymást.

Gazdaság

 1. GISopen konferencia

  Ünnepélyes keretek között nyitották meg szerdán a térinformatikusok, földügyi és ingatlanügyi szakemberek országos szakmai találkozóját a GISopen-t, amely éves rendszerességgel a geodéta és földmérő élet aktualitásaira fókuszál. A hazai konferenciák közül a székesfehérvári az egyik legnépszerűbb szakmai összejövetel az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézet szervezésében.

  2024.05.22.
 2. 30 éve Fehérváron

  Harminc évvel ezelőtt, 1994-ben érkezett a városba az Emerson globális technológiai és szoftver vállalat azzal a céllal, hogy kibővítse gyártókapacitását a régióban. A kerek évforduló alkalmából az Emerson telephelyén köszöntötték a vállalat dolgozóit, valamint avattak fel a főbejárat előtt egy erre az alkalomra készült alkotást.

  2024.05.15.
 3. Légiipari Napok Börgöndön

  Kedden és szerdán a Börgöndi Repülőtéren rendezik meg a Légiipari Szakmai Napokat. Itt a pályaválasztás előtt álló diákok megismerkedhetnek a légiipari köthető hivatásokkal, előadásokat hallgathatnak és akár a szimulátorokat is kipróbálhatják.

  2024.05.14.
 4. VIDEOTON üzleti fórum

  Hagyomány, hogy évente üzleti fórumot szervez a VIDEOTON Holding, melyet ezúttal Kihívások és lehetőségek – 5 év múlva a világ…? címmel rendeztek. Fejér vármegye legjelentősebb cégeinek képviselői beszélgettek a globális és az európai gazdaság elmúlt időszakáról, kilátásairól. Szó volt az energiaválságról, az autóipar jövőjéről, a klímaváltozásról, illetve az infláció várható alakulásáról, hatásairól.

  2024.05.14.