Az alkotásban megtaláljuk önmagunkat – májusig látható a Félúton kiállítás

„Szeretném élvezni a födi létet: inspirálni a diákokat, hogy a gyermekeink megtalálják a maguk útját, ezen őket szertettel kísérni és sokat alkotni.” Ezeket a célokat fogalmazta meg Schrenk Rita Anna művésztanár, festő Félúton című kiállítása kapcsán. 
2024.01.14. 19:53 |
Az alkotásban megtaláljuk önmagunkat – májusig látható a Félúton kiállítás

A Pelikán Fészek Padlás Galériában májusig látható tárlaton több mint húsz alkotás ad betekintést a művészi pálya elmúlt két évtizedébe.

Az ÖKK Podcast friss epizódjában az emberábrázolások, irodalmi idézetekkel kísért festmények születéséről, a művészetek szoros kapcsolatáról, a család és az életutat gondosan egyengető pedagógusok szerepéről is mesél Schrenk Rita Anna.

A műsorból az is kiderül, hogy a fehérvári születésű művész a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium első művészeti osztályában végzett, majd Szombathelyen és Pécsen szerzett szakirányú diplomát. A költészet, a színjátszás, a képzőművészet gyermekkorától kiemelt szerepet játszott és jelen van ma is, hiszen a rajztanítás mellett a Kondor Kör egyik vezetője, és az iskolai színjátszókörök szervezésében is tevékenyen részt vesz. Vallja, a tanítás során az a cél, hogy a diákokat a művészeti alkotások megérintsék, mintegy tükröt tartva eléjük, megtalálják benne önmagukat.

Interjú

 1. Nyáron is biztonságban!

  Bajba jutott” unokára hivatkozó hívás, bankszámlát telefonon egyeztető „ügyintéző”, meg nem rendelt csomagról postai értesítő, a „strandtrezor”, azaz a törülközőre bízott értékek biztonsága és a gyermekekre leselkedő veszélyek is szóba kerültek a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által szervezett programon.

  2024.06.30.
 2. Végtelen energia dalban, látványban

  Egy mesébe illő, fordulatokban gazdag életet mutat be a Nicola Tesla – Végtelen Energia látványos musicalshow, amely május 24-én, pénteken 19.30 órakor látható majd Székesfehérváron, az Alba Arénában. Az egyedi látvány- és hangzásvilág megálmodója, az előadás kreatív ötletgazdája Vona Tibor az ÖKK Podcast legfrissebb epizódjában mesél a darab születéséről.

  2024.05.05.
 3. Egyetlen győzelemre a klubtörténeti bronzéremtől

  A MÁV Előre Foxconn női röplabdacsapatát egyetlen győzelem választja el a klub történetének első bajnoki érmétől. Az utolsó összecsapás előtt a csapatkapitánnyal Pallag Ágnessel készült egy rövid interjú, arról, hogy készülnek a csütörtök esti mérkőzésre.

  2024.04.25.
 4. ÖKK Podcast Egerházi Attilával

  A Székesfehérvári Balett Színház naptára az idei évben is bővelkedik eseményekkel, legye szó a tánc világnapi fellépésről, budapesti és nemzetközi szereplésről, vagy éppen több generációt is megszólító programról.

  2024.04.15.