Önkéntesség Székesfehérváron

Buszmenetrend 2021.

hirdetés

ÖKK Fehérvár Spotify

Turizmus

Ügyintézés

Önkormányzat

Közélet

 1. Repülőtér, közösségi ház, közlekedés - lakossági fórum Börgöndön

  Lakossági fórum volt hétfőn este Börgöndön, ahol elhangzott, hogy sport és üzleti célú reptér valósulhat meg és nem lesz nem sem cargo, sem nemzetközi repülőtér. A településrész közösségi házának tervei elkészültek, a megépítésre jelenleg saját forrása nincs a városnak. A beruházáshoz forrást keresnek. A lakók kértek mindenkit, hogy tartsa be Börgöndön a 30 km/h-ás sebességkorlátozást!

  2021.09.20.
 2. Elkészült az ideiglenes vízvételi hely a Csitáry kútnál

  Az új Csitáry kút elkészültéig a Városgondnokság kialakított egy olyan ideiglenes vízvételi helyet a korábbi kút helyén a Rózsa ligetben, ahol mindenki meg tudja tölteni az üvegeit savanyúvízzel. Az új kút a korábbi töredezett mészkő helyett valószínűleg gránitból készül majd.

  2021.09.20.
 3. Wathay Ferencre, a hős vicekapitányra emlékeztek a Prohászka ligetben

  Négyszázötvenhárom éve született Wathay Ferenc egykori vicekapitány, akinek nevéhez kötődik Székesfehérvár 1601-es visszafoglalása a törököktől. A Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület 2011 óta évről évre megemlékezik névadójáról, a végvári vitézről, aki 1602- ben alkapitánya is volt Székesfehérvárnak.

  2021.09.20.
 4. A 95 éves Szabó Ferencnét ünnepelték klubtársai a Zsolt utcában

  Nyugdíjas társaival és családtagjaival együtt ünnepelte 95. születésnapját Szabó Ferencné a Zsolt utcai Gondozási Központban. Ilike néni 23 éve jár az itteni idősek klubjába, ő a legrégibb tag, a közösség motorja, akit nagy szeretet és tisztelet övez, akinek életszeretete, tenni akarása, optimizmusa megszívlelendő jó példát mutat mindenkinek. 

  2021.09.20.

Kultúra

 1. Kultúrházak éjjel-nappal: Mindennap értéket adunk Székesfehérváron is!

  Szeptember utolsó hétvégéjén ismét több száz kulturális központ, művelődési ház, közösségi színtér várja az érdeklődőket országszerte és határon túl is változatos és értékes programokkal a 15. Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozaton. Az országos akcióhoz a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ is csatlakozott.

  2021.09.20.
 2. Jazz a múzeumban - Vörös Tamás Project szeptember 21-én

  A Vörös Tamás Project koncertjével folytatódik az Egyházmegyei Múzeum koncertsorozata szeptember 21-én, kedden 18 órakor. A Gotthárd Mike, Horváth János, Hámori János, Potesz Balázs és Vörös Tamás alkotta együttes hangzásában a jazz, a pop, a rock és a soul zene ötvöződik.

  2021.09.20.
 3. Keresik Fejér megye legjobb könyvtárosát - október 15-ig várják a javaslatokat

  Idén is keresi Fejér megye legjobb könyvtárosát a Vörösmarty Mihály Könyvtár. A Tóth György emlékérem várományosára az intézmények dolgozói és az olvasók is tehetnek javaslatot, egyénileg vagy csoportosan október 15-ig.

  2021.09.19.
 4. Gazdag programkínálattal csatlakozott Székesfehérvár a Kulturális Örökség Napjaihoz

  Hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén rendezik meg a Kulturális Örökség Napjai programsorozatot. Az épített örökség ünnepén ingyenes épületlátogatásokkal, vezetésekkel, körsétákkal várták a kíváncsiakat olyan létesítményekben, melyek máskor részben vagy egészen zárva tartanak a látogatók előtt.

  2021.09.18.

Sport

 1. Osztrák jégkorongliga - újabb fehérvári győzelem szombaton

  A Hydro Fehérvár AV19 5-2-re verte az újonc olasz Pustertal Wölfe csapatát az osztrák jégkorongliga (ICE HL) szombati játéknapján, így a magyar csapat két győzelemmel kezdte a szezont. Hydro Fehérvár AV19-Pustertal Wölfe (olasz) 5-2 (1-0, 0-1, 4-1)

  2021.09.19.
 2. Magabiztos győzelemmel kezdte az ICEHL új idényét a Hydro Fehérvár AV19

  A Villach ellen, végre ismét nézők előtt kezdhette a szezont a fehérvári hokicsapat az osztrák bázisú ligában. Háriék kiszolgálták a közönséget, hamar vezetést szereztek és végül fölényes, 5-1-es győzelmet arattak.

  2021.09.17.
 3. Támad a Covid: újabb Vidi-játékosok tesztje lett pozitív

  Szombat este Sopronban játszik Magyar Kupa-mérkőzést a Mol Fehérvár. A keretben eddig is nagyon sok volt a sérült, illetve beteg játékos, most pedig tovább romlott a helyzet, újabb labdarúgók tesztje lett pozitív. Nincs könnyű helyzetben Szabics Imre vezetőedző, ráadásul jövő szerdán a Ferencvárossal játszik rangadót a sok sebből vérző Vidi.

  2021.09.17.
 4. Ingyenes meccsekkel indul az Erste Liga-szezon, a Titánok is csatlakozott

  A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokságban az előző idény jelentős részét zárt kapuk mögött voltak kénytelenek lejátszani a csapatok. A koronavírus-járvány és az oltottsági számok alakulása, illetve a kapcsolódó előírások most lehetővé tették, hogy a közönség visszatérjen a jégcsarnokokba. A klubok az Erste Liga startja előtt úgy döntöttek, szerény kárpótlásként azzal örvendeztetik meg híveiket, hogy első hazai mérkőzésükre ingyen engedik be őket.

  2021.09.17.

Gazdaság - Városfejlesztés

 1. Mindent a duális képzésről - megújult a szakképzés szereplői számára készült honlap

  Megújult a szakképzés szereplői számára készült honlap, amely hangsúlyosan foglalkozik a vállalkozói oldallal, de részletes tájékoztatást nyújt a tanulók számára is.  A duális képzés legfrissebb információiért keresse fel a megújult honlapot!

  2021.09.19.
 2. Duális Roadshow a Széchenyiben – képzésekkel, ipari szereplőkkel ismerkedtek a diákok

  Duális Roadshow-t rendeztek pénteken a Széchenyi István Műszaki Technikumban. A nagyszabású program az intézmény csaknem 900 diákjának nyújtott betekintést a duális oktatásba, az ipari partnercégek világába, kínálatába és a felsőoktatásba.

  2021.09.17.
 3. Szombaton rendezik meg az Építők Napját a Vörösmarty Szakközépiskolában

  Tavasz helyett ősszel, ám hagyományosan gazdag programkínálattal rendezik meg az idei Építők Napját Székesfehérváron. A szakmai és szórakoztató elemeket is tartogató esemény szombaton 10 órakor kezdődik a Vörösmarty Technikumban, ahova szeretettel várják az ARÉV Baráti Kör Egyesület tagjait, családjaikat és minden érdeklődőt!

  2021.09.13.
 4. A Doktor24 és az UNION közös cége felvásárolta a LIFE Egészségcentrumot

  A Doktor24 magánegészségügyi szolgáltató és az UNION Vienna Insurance Group Zrt. közös leányvállalata, az Első Magánegészségügyi Hálózat Zrt. vásárolta meg a székesfehérvári LIFE Egészségcentrumot. A LIFE Egészségcentrumban Székesfehérváron mintegy 50 orvos és további 30 szakdolgozó és adminisztrációs munkatárs dolgozik.

  2021.09.08.
 1. Restaurálják a Püspök kutat, de módosulnak a Várfal park megújításának tervei

  Nagyszabású parkfelújítás kezdődött a Várfal parkban. Ennek keretében biztosan megújul a Püspök kút is, a térrendezés további elemeiről azonban - így a tervezett új, nagy játszótérről is - további egyeztetések szükségesek. Az elkövetkező napokban ezek eredményéről is tájékoztatást adunk majd a fehérváriaknak.

  2021.09.16.
 2. Hatalmas villanyoszlopokat és földkábeleket telepítettek át az épülő kerékpárút nyomvonalán

  A Budapest-Balaton kerékpárút építéséhez helyenként a villamos hálózat átépítése is szükséges. A nyomvonal biztosítása érdekében az E.ON Hungária szakemberei nemrég Székesfehérváron végezték el a kihívásokkal teli munkákat. Videó is készült arról, hogy költöztek azok a 12 méter magas 1 tonna súlyú acéloszlopok, amelyek a Budapest-Balaton kerékpárút tervezett nyomvonalán álltak eddig.

  2021.09.10.
 3. Megújult a Velencei Gyermek- és Ifjúsági Tábor

  Jelképesen a Székesfehérvári Diáktanács elnökének – rajta keresztül pedig a fiataloknak – adta át a város tulajdonában lévő és most megújult Velencei Gyermek- és Ifjúsági Tábor kulcsát dr. Cser-Palkovics András polgármester. A Modern Városok Program keretében 800 millió forintos állami támogatásból valósult meg a teljes újjáépítés, melynek köszönhetően korszerű körülmények között, akár egész évben otthont adhat a tábor ifjúsági rendezvényeknek.

  2021.09.09.
 4. Megkezdődhet a székesfehérvári Szent György Egyetemi Oktató Kórház bővítése

  Megkezdődhet a székesfehérvári Szent György Egyetemi Oktató Kórház bővítése, melyhez a Kormány 11,5 milliárd forint forrást biztosít. - adta hírül közösségi oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője. Székesfehérvár polgármestere Cser-PAlkovics András ugyancsak Facebook oldalán arról írt, hogy teljesítési határidő a szerződéskötéstől számított 730 nap. 

  2021.09.07.

Fehérvári színes

 1. Meseösvény a Sóstón - a népmesék világa találkozik a természettel és a digitális technológiával

  A Sóstó Látogatóközpontban mutatták be annak a fejlesztésnek az eredményét, amelynek köszönhetően a fehérvári természetvédelmi terület hazánkban a harmadik, amely a Digitális Vándor applikáción keresztül „meseösvényként” bejárható. 

  2021.09.20.
 2. Szülők akadémiája a kapcsolódásról, menedzsmentről, szeretetről

  Szülők Akadémiája címmel hirdet előadást szeptember 27-én, hétfőn 17 órától a Mathias Corvinus Collegium. Hal Melinda, az MCC – Mindset Pszichológia Iskola műhelyvezetője a szülői kapcsolódásról, menedzsmentről, szeretetről osztja meg gondolatait a résztvevőkkel, akik természetesen kérdezhetnek is a szakembertől. A részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött.

  2021.09.20.
 3. Jövőre elsős leszek! – tájékoztató programsorozat kezdődik a Németh László Általános Iskolában

  Jövőre elsős leszek! címmel indít iskolába hívogató, tájékoztató programsorozatot a Székesfehérvári Németh László Általános Iskola. Szeptember 22-én, szerdán a szülőknek rendeznek fórumot az intézményről és az itt folyó munkáról.

  2021.09.20.
 4. A legzöldebb busz - a Petőfi parkból indul szombaton a bringás felvonulás

  Hosszú kényszerszünet után újra nyugodtan és a korlátozások nélkül tekerhetnek át a kerékpárosok Székesfehérvár olyan részein, ahol máskor ez sokkal nehezebb. A felvonulást szervező Magyar Kerékpárosklubnál hisznek abban, hogy ahol jó bringázni, ott jó élni.

  2021.09.20.
 5. "Streetfood felsőfokon" – Fehérváron nyitott éttermet A Konyhafőnök nyertese

  Grill Pipi Gourmet néven nyitott új éttermet a Juhász Gyula utcában A Konyhafőnök című műsor idei nyertese. A fehérvári Bóza Roland a szombati nyitást követően vasárnap barátainak, pályatársainak mutatta be a minőségi streetfood ételekre specializálódott helyet.

  2021.09.20.

Kék hírek

Eseménynaptár

2021. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

városgondnokság hibabejelentés

Hirdetés

Hirdetés

Székesfehérvári Futók Köre

KÉMÉNYSEPRŐ-IPARI KÖZSZOLGÁLTATÁS

Városi hírlevél feliratkozás

Webkamera


Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Vörösmarty Rádió

Fehérvár Magazin