Turizmus

Buszmenetrend 2023.

hirdetés

Facebook

ÖKK Fehérvár Spotify

Projektek

hirdetés

Ügyintézés

Önkormányzat

Közélet

 1. Te vagy az első!

  2023. július 12-ig átgondolhatják és módosíthatják a 2023-as általános felvételi eljárásban résztvevők a jelentkezéseik sorrendjét. A Kodolányi János Egyetemre idén dupla annyian jelentkeztek, mint tavaly. A jelenlegi és korábbi hallgatók a rugalmasságot, a jó hangulatot és az oktatás színvonalát tartják az intézmény fő erősségeinek.

  2023.06.08.
 2. Több az autó, mint a hely

  Lakossági fórumot tartottak szerdán este a Városházán a belvárosi parkolásról és a hatósági ellenőrzésekről. A parkolási rendelet belvárost érintő változásai is szó volt és elhangzott, hogy a történelmi belváros területén az év első öt hónapjában 1114 esetben intézkedtek a közterület felügyelők engedély nélküli behajtás miatt, tavaly a teljes évben 976 esetben kellett intézkedni. A fórumon szó volt a belvárosi vendéglátóhelyekről is.

  2023.06.07.
 3. Önkéntesek hete

  Második alkalommal szervezte meg az Önkéntesek hete programot a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ. A június első hetében a vármegyében több helyszínen zajló eseménysorozatban civil szervezeti bemutatók és kihelyezett osztályfőnöki órák népszerűsítik az önkéntességet a fiatalok körében. A szerdai székesfehérvári szakmai nap középpontjában az iskolai közösségi szolgálat állt.

  2023.06.07.
 4. Csökkent a villámárvizek esélye

  Csökkent a Váli-völgyben a villámárvizek kockázata - befejeződött a Váli-vízfolyás rendezése, ezzel egy közel 10 éves projekt végére értek a vízügy szakemberei. 3.6 milliárd forintos EU-s forrásból több, mint 35 km-es szakaszon újíották fel az ottani vízfolyást és az azt övező vizes élőhelyeket.

  2023.06.08.
 5. Fórum a Belvárosban

  Lakossági fórumot tartott a Városházán Szabó Bakos Györgyné, a Belváros önkormányzati képviselője. A két fő téma a kiemelt övezet parkolási rendjének változásai és a hatósági ellenőrzések eredményei voltak.

  2023.06.08.

Kultúra

 1. A Kodály gyermekkar sikere

  A Városházán köszöntötte dr. Cser-Palkovics András polgármester a Székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI Gyermekkarát. Az ötödik és hatodik osztályos diákokból álló, 55 fős énekkar Nyárs Annamária karnagy vezetésével nemzetközi elismerést ért el.

  2023.06.08.
 2. Irodalmi séta

  Székesfehérvár számos írónak, költőnek adott otthont, akiknek emlékét ma is őrzi a koronázóváros. Életútjukat és az itt töltött idejüket kísérhetjük figyelemmel Váczi Márk várostörténész vezetésével azon a sétán, amely június 10-én, szombaton 10.00 órakor indul a Tourinform iroda elől. A részvételhez előzetes regisztrációt kérnek az iroda honlapján.

  2023.06.08.
 3. Újra szól a jazz

  Június 16-án, pénteken 19 órától a Fekete-Kovács–Szabó–Tóth trió ad koncertet a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében. A Jazzpéntek sorozat ezután nyári szünetet tart, de ősszel újra lesznek koncertek. A júniusi Jazzpéntekre június elsejétől lehet jegyet váltani a helyszínen és online a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon 1500 forintért.

  2023.06.08.
 4. A Kodály kórusa a legjobbak között

  Arany diplomával zárta a 18. Budapesti Nemzetközi Kórusversenyt és Fesztivált, valamint kategóriájában a második helyezést szerezte meg a Kodály iskola kórusa. Az ötödikes és hatodikos diákokból álló csapatot a polgármester fogadta a Városházán.

  2023.06.08.
 5. Ünnepi Könyvhét a Zsolt utcában

  Bobory Zoltán moderálásával két kortárs író, költő mutatkozott be az Ünnepi Könyvhét programjában. A Zsolt utcai Közösségi Ház vendégei Gulyás Imre és Erdélyi Csaba voltak, a Közösségi és Kultúrszalon keretében.

  2023.06.08.

Sport

 1. A Frankfurt jön az koronázókhoz

  A European League of Football első kiírásának bajnokát, a Frankfurt Galaxyt fogadja a Fehérvár Enthroners szombaton a Takarodó úton. A hazai csapat a múlt héten debütált Európa legerősebb amerikaifutball-bajnokságában közel 2000 néző előtt, a hétvégi mérkőzésen pedig hasonlóan jó hangulatú találkozóra van kilátás.

  2023.06.08.
 2. Erősödik a csapat

  A kanadai Phillips, a 24 éves játékos az utánpótlás évei után, az első profi évében az ECHL-ben, majd az AHL-ben szerepelt (még junior korú játékosként), így három évet töltött a hátvéd a második legerősebb tengerentúli bajnokságban. 

  2023.06.08.
 3. Első meccs az ELF-ben

  Magyar csapatként elsőként a Fehérvár Enthroners kezdhette meg szerepelését az európai elit amerikaifutball-ligában. A European League of Football első mérkőzésén, hazai pályán a Berlin Thunder együttesével küzdöttek meg a Koronázók. A mérkőzést figyelemmel kísérte a helyszínen az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete, David Pressman is.

  2023.06.03.
 4. Kihívás Napja Fehérváron

  0 órakor mát többen sportoltak a városban. Akkor kezdődött a Kihívás Napja. Székesfehérváron száz helyszínen várták napközben a mozogni vágyókat. Aki szeretne csatlakozni a programok valamelyikéhez, 21 óráig még megteheti.

  2023.05.31.
 5. Az ezüstérmet ünnepelték

  Ezüst éremmel zárta a kosárlabda bajnokságot az Arconic-Alba Fehérvár. Ez alkalomból az országalmánál gyűlt össze a csapat, majd előbb a Városháza Kistanács teremében köszöntötte őket a városvezetés, végül pedig a Dísztermemben találkoztak a szurkolók is kedvenceikkel.

  2023.05.30.

Városfejlesztés

 1. Átépítik a Vendel-árkot

  A nyílt árok helyén zárt csapadékcsatorna készül, várhatóan szeptember végéig elkészül a Vendel-árok Móri úti és Aranysas utcai tömbbelső közötti szakaszán az átépítés.

  2023.06.08.
 2. Japánkert a szigeten

  Felavatták szerdán délelőtt a japánkeret a Csónakázó-tó szigetén, Székesfehérváron. A négy évszakos, tematikus kertet a 25 éve a városban működő DENSO Gyártó Magyarország Kft. ajándékozta a városnak, hogy maradandó emléket állítson kollégáinak és a városlakóknak. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Masato Otaka japán nagykövet és Kitano Masayuki, a cég magyarországi elnöke.

  2023.06.07.
 3. XXI. századi hulladékkezelés

  Bejárást szerveztek a csalai lakosoknak a Csala-Pénzverővölgyi Hulladékudvar és Hulladékkezelő Központban. A résztvevők Steigerwald Tibornak, a DEPÓNIA ügyvezetőjének kalauzolásával nézhették meg a központ létesítményeit, kiemelten azt a két új csarnokot, ahol a vegyes és a szelektív hulladék korszerű válogatása, kezelése folyik.

  2023.06.06.
 4. Teljesen megújul a közvilágítás

  A város legnagyobb elektromos fogyasztója a közvilágítás, ami a régi rendszerrel közel 5.6 millió kWh-t fogyaszt évente. Az most cserélendő 11.171 lámpatest jelenlegi összteljesítménye 1116kW, ami a korszerűsítés után 629 kW-ra csökken majd. A fényerő nem változik, azonban az évei 5.6 millió kWh fogyasztás kevesebb mint felére, 2.4 millió kWh-ra csökken.

  2023.05.31.
 5. Elkészült az új kishíd

  Egy 2017-es hídvizsgálat során derült ki, hogy a Fürdő utcai Malom-csatorna közúti hídnak komoly szerkezeti meghibásodása van, ami miatt le kellett zárni a gépjárműforgalom elől. Hosszas előkészítés és a környék komplex tervezése után, megannyi közműkiváltást követően mostanra elkészült az új híd megépítése.

  2023.05.22.

Gazdaság

 1. A SZETÁT támogatja a Kifli

  Június elsején kezdte meg a kiszállítást Székesfehérváron a budapesti online élelmiszerbolt. A Kifli.hu név sokak számára ismerős, hiszen a cég már közel két éve szállít a Velencei-tó körüli és balatoni címekre is, és most a rengeteg vásárlói levélre reagálva már Fehérváron is megkezdte működését.

  2023.06.04.
 2. Sztrájk az Arconic-Köfémben

  Eredménytelenül zárultak a sztrájktárgyalások a székesfehérvári Arconic-Köfém Kft. és a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokonszakmában Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége között, ezért a szakszervezet úgy döntött, határozatlan idejű sztrájkot kezdenek vasárnap hajnalban a cégnél - tájékoztatott közleményben a VDSZ.

  2023.06.03.
 3. Tovább fejleszt a Continest

  A székesfehérvári Continest Technologies-nél, a Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló gyárfejlesztési projekt várhatóan 2024 második felében fejeződik be, amelynek jelenlegi eredményeit egy gyárbejárással egybekötött Open Day esemény keretében mutatták be a vállalatnál.

  2023.06.01.
 4. Karriernap kismamáknak

  Karriernapot szervezett a fehérvári Emerson az otthon lévő kismamák számára. Fő céljuk, hogy a gyermekvállalásról nyíltabban tudjanak kommunikálni céges környezetben. A programhoz az Emerson vezetősége már a kezdetektől rendkívül támogatóan állt hozzá.

  2023.05.25.
 5. „Aki nem fejleszt, az lemarad.”

  Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli az Adu Alba Kft. A faalapú csomagolóanyagokkal, raklapokkal, ládákkal, valamint különböző műanyagokkal foglalkozó székesfehérvári cég 2003-ban 30 négyzetméteren kezdte meg munkáját, hamarosan azonban 3000 négyzetméteren folytathatják tevékenységüket. A jeles alkalomból a város nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a céget.

  2023.05.22.

Fehérvári színes

 1. Költözik a Jancsárkert Piac

  Parkoló- és zöldterület-építés miatt ideiglenesen picit arrébb – az úthoz közelebb – költözik jelenlegi helyéről a Jancsárkert Piac, valamint átmenetileg a parkolási lehetőség is megszűnik a területen. Az árusítás azonban folyamatos, a termelők várják a vásárlókat!

  2023.06.08.
 2. Varázslatos túrák Fehérváron

  Városnéző sétákra, fáklyás esti kirándulásokra, panorámabuszos és kisvonatos élményekre, valamint Székesfehérvár természetvédelmi területének, a Sóstónak a felfedezésére hívja 2023 nyarán a Tourinform Iroda a vendégeket. Külföldi, belföldi és fehérvári résztvevők ezrei távoztak elégedetten tavaly a garantált tourinformos programokról: idén is ez a cél!

  2023.06.08.
 3. Szárnyaltak a főnixesek

  Az idei félévben is bebizonyították a Főnix Rock and Roll SE növendékei, hogy az ország legjobbjaihoz tartoznak. Gyönyörű eredményekkel büszkélkedhetnek a fehérvári rockysok. Nagy boldogság, hogy ismét országos bajnokok öregbítették az egyesület és Székesfehérvár hírnevét - mondta Benedek Dóra az egyesület elnöke.

  2023.06.08.
 4. Gyereket a magasba!

  Hatodik alkalommal, ezúttal rendhagyó módon szervezi meg a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a Gyereket a magasba! rendezvényét, melyhez Székesfehérváron a SZÉNA Egyesület is csatlakozik. Idén flashmob formájában valósul meg a program, melynek üzenete, hogy a gyerek örök érték, és a jövőnket jelenti!

  2023.06.08.
 5. Kisállat-kiállítás a Gárdonyiban

  Egy mini kenguru, valamint hüllők és papagájok is láthatóak lesznek azon a kisállat-kiállításon, amely június 10-én, szombaton érkezik a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárba. A belépőjegy árán felül ingyenes fotózást kínálnak, és a kinyomtatott plakáttal kedvezmény kérhető a gyerekbelépő árából.

  2023.06.07.

Várostörténet

 1. Szent István nyomában

  Ünnepi szentmisével kezdődött a Szent István nyomában rendezvény, a Székesfehérvári Egyházmegye, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint az Emberi Méltóság Tanácsa és a Magyar Polgári Együttműködési Egyesület szervezésében. A Szent Jobb megtalálásának emléknapján Balogh Elemér jogtörténész, egyetemi tanár tartott előadást „Szent István, a magyar büntetőjog reformátora” címmel a Városháza Dísztermében.

  2023.05.30.
 2. II. András koronázására emlékezünk

  1205. májusában két ünnepi eseménynek voltak tanúi azok, akik bebocsáttatást nyertek a Szűz Mária Bazilika falai közé. Előbb egy gyermekkirálynak, III. Lászlónak adták meg a végtisztességet, akit az Árpád-házi uralkodók közül utolsóként temettek el Székesfehérvárott. Május 29-én viszont már nem a vég, hanem az új kezdet került az érdeklődés középpontjába. Ezen a napon koronáztak királlyá egy harmincas évei elején járó fiatal férfiút, aki már nagyon várta ezt a pillanatot.

  2023.05.29.
 3. Háború, régészet

  Csütörtökön a Városháza Díszterme adott otthont a Háború, régészet és kulturális örökségvédelem VI. történelmi konferenciának. A szakmai program a Szent István Király Múzeum, valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum szervezésében zajlik, a kétnapos esemény a két intézmény közötti együttműködés egyik első állomása.

  2023.05.25.
 4. Csendes megemlékezé

  Székesfehérvár török alóli visszavételének 335. évfordulójára emlékeztek pénteken. A Nemzeti Emlékhely Várkörút felőli oldalán található emléktáblánál csendes koszorúzást tartottak.

  2023.05.19.
 5. 120 éve történt

  Éppen 120 évvel ezelőtt indult el a villamosenergia-termelés Székesfehérváron. A jubileum alkalmából a SZÉPHŐ Zrt. különleges időutazásra hívja az érdeklődőket. Legközelebb május 18-án csütörtökön  17 órai kezdettel várják az érdeklődőket, a programra telefonon vagy e-mailben lehet bejelentkezni.

  2023.05.16.

Interjú

 1. Minden fehérvári a város nagykövete

  A Tourinform Iroda idén is színes programokkal, garantált vezetésekkel várja a városba érkező vendégeket és a fehérváriakat egyaránt. A Belváros szívében, a Hiemer-ház gyönyörű épületében egy lelkes csapat többnyelvű információszolgáltatással, ingyenes tájékoztató nyomtatványokkal és programajánlatokkal fogadja a látogatókat.

  2023.05.23.
 2. Zemlényi Katica prózában

  Zemlényi Katica. A Vox Mirabilis Kamarakórus vezetője, szólista, orgonista, és kántor, a város meghatározó zenei egyénisége. Játszott a Vörösmarty Színház zenés produkcióiban, ahol zenei tudásával segítette a színészeket, szereplőket, de volt a színház karigazgatója is. De ki is ő valójában?

  2023.05.13.
 3. Egymást kell keresni

  Fehérvárról is sokan utaztak el a Szentatya vasárnapi szabadtéri miséjére és sok fehérvári pap volt a Szent István Bazilikában is, ahol a papokkal találkozott a Pápa. A Szentatya minden gondolata ajándék volt számunkra - mondta Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, aki a Katolikus Karitasz vezetőjeként fogadta a pápát a Rózsák terei Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban. A pápalátogatásról és annak hátteréről beszélgettünk Spányi Antal püspökkel

  2023.05.06.
 4. Érzékenység, empátia, türelem

  Mindennap jól indul, mosolyogva lép be a munkahelyére, hiszen az apró gyermekek arcán és lelkében minden visszatükröződik. Jókedv, mosoly, tettrekészség. E szavakkal jellemzik a szülők és kollégák Bettit, azaz Lukács Erzsébet kisgyermeknevelőt, aki elsőként kapta meg a város frissen alapított elismerését, a „Bölcsődei Gondozásért” díjat a bölcsődék napján tartott ünnepségen.

  2023.05.05.
 5. A város mindig változik

  Hogyan pótolhatók a bezáró postahivatalok? Könnyebbé tenné az ügyintézést, ha a közüzemi szolgálatók egy helyszínen, akár a Budai úti egykori posta épületében várnák a fehérváriakat? Mikortól használhatják a fehérváriak a déli elkerülőt? A város lakóinak ötlete alapján milyen szerepet kaphat a kiürült Sörház tér? Hol valósulhat meg egyszer az alkotóművészek nyitott műterme, és mire fordítja megtakarításait a város? Többek ezekről a kérdésekről is szól az ÖKK podcast legújabb adása.

  2023.04.22.

Kihívás Napja 2023.

Tegyünk Együtt 2030.

Eseménynaptár

2023. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

városgondnokság hibabejelentés

Székesfehérvári Futók Köre

KÉMÉNYSEPRŐ-IPARI KÖZSZOLGÁLTATÁS

Városi hírlevél feliratkozás

Webkamera


Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Vörösmarty Rádió

Fehérvár Magazin