Buszmenetrend 2021.

hirdetés

Önkéntesség Székesfehérváron

ÖKK Fehérvár Spotify

Projektek

hirdetés

Ügyintézés

Önkormányzat

Közélet

Kultúra

 1. Ecsetszerelem – könyvbemutató a Felsővárosi Közösségi Házban

  Egy székely fiú életének történetét meséli el Sükösd Gézáné Schuller Erzsébet Ecsetszerelem című könyve, amelynek bemutatóját július 26-án, hétfőn 17 órakor rendezik a Felsővárosi Közösségi Házban. A szerzővel Vakler Lajos szerkesztő-riporter beszélget, az esten a kötet megvásárolható. A program ingyenes.

  2021.07.23.
 2. Párizsi éjszakák - teltházas sanzonestet rendeztek Öreghegyen

  Franciaországba, Párizsba repítette a hallgatóságot a Nyáresti vigadalom sanzonestje: az Öreghegyi Közösségi Ház hangulatos kertjében Györfi Anna és Kéméndi Tamás előadásában Edith Piaf legnagyobb slágereit hallhatta a közönség.

  2021.07.23.
 3. Országos elismerést kapott a könyvtár Helyismereti csoportja

  Elismerést kapott az Országos Honismereti Akadémián a könyvtár Helyismereti csoportja. A debreceni rendezvényen a honismereti mozgalomban végzett értékes munkát ismerték el.

  2021.07.22.
 4. A közlekedőket és járműveiket is megáldják Szent Kristóf búcsúnapján vasárnap

  Július 25-én, vasárnap szeretettel várja a híveket a Maroshegyi templom búcsúnapi programjaira a Szent Kristóf Plébánia. 17.30 órakor hangverseny kezdődik: a veszprémi Szilágyi Keresztény Iskola Harangegyüttese lép fel, akik a templom kórusával, és a Dóczi István vezette ökomenikus kórusssal teszik szebbé ezt az ünnepet. Orgonán közreműködik Tóka Szabolcs orgonaművész.

  2021.07.22.

Sport

 1. A Lököttek csapata vezeti a II. Fehérvári Strandröplabda Bajnokságot

  A II. Fehérvári Strandröplabda Bajnokság második fordulóját követően a Lököttek áll első helyen. Az éllovas mindhárom szerdai párharcát győzelemmel zárta.

  2021.07.23.
 2. Nemzeti színbe öltöztek a város ikonikus épületei a magyar olimpikonok tiszteletére

  Az olimpia megnyitója előtti estén a hazai és székesfehérvári sportolók tiszteletére, 20 és 24 óra között a Városháza és a MOL Aréna Sóstó is piros-fehér-zöldbe öltözött. Július 23. és augusztus 8. között rendezik Tokióban a 32. nyári olimpiai játékokat.

  2021.07.23.
 3. Boris Dvoršek az Alba Fehérvár KC új vezetőedzője

  Sajtótájékoztató keretében mutatták be az Alba Fehérvár KC új vezetőedzőjét és frissen leigazolt játékosait ma a Köfém Sportcsarnokban. A jelentős sikereket elért horvát szakember, Boris Dvoršek célja, hogy mind egyénileg, mind csapat szinten jobbá váljanak a játékosok. A csapat három új tagja is komoly tervekkel, elszántan kezdte meg a közös munkát.

  2021.07.21.
 4. Fehérváriak is szerepeltek a junior ökölvívó Európa-bajnokságon Tbilisziben

  Georgia fővárosában rendezték az idei junior ökölvívó Európa-bajnokságot. A Fehérvár Küzdősport SE Ökölvívó Szakosztálya versenyzőt és edzőt is delegált az év legfontosabb versenyére; Turós Arnold edzőként, míg a magyar bajnok Tóth Adrián (75 kg) versenyzőként vett részt a megmérettetésen. Adrián először jutott ki ilyen rangos versenyre és a nyolcaddöntőben megosztott pontozással kapott csak ki fehérorosz ellenfelétől.

  2021.07.21.

Gazdaság - Városfejlesztés

 1. Az 50 feletti generáció digitális készségeinek fejlesztése a célja az eDigiStars kezdeményezésnek

  Számos kihívás van a Duna makrorégióban amelyekkel ideje szembenéznünk: elöregedő társadalom, versenyképesség csökkenés és foglalkoztathatósági problémák, a szakképzett munkaerő hiánya a digitális területeken. A székesfehérvári Innoskart Digitális Klaszter vezető partnersége alatt megvalósuló, 8 Duna menti országot érintő eDigiStars kezdeményezés az 50 feletti generáció digitális készségeinek fejlesztésével veszi fel a harcot a nehézségekkel.

  2021.07.21.
 2. Bővülő duális képzési lehetőségek - a metALCOM-mal is megállapodott az Óbudai Egyetem

  Duális együttműködési megállapodást írt alá kedden a Városházán az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a metALCOM Zrt. A távközlés üzeltágban tevékenykedő cégnél mintegy 40 mérnökhallgató szerezhet gyakorlati ismereteket.

  2021.07.06.
 3. Új, 6000 négyzetméteres csarnokot avatott az STX Horseboxes Kft.

  2009-ben költözött Székesfehérvárra, és azóta folyamatosan bővíti gyártókapacitását és üzemeit az STX Horseboxes Kft. Az európai piacvezető, egyedi lószállító járműveket gyártó cég szombaton avatta legújabb, 6000 m2-es csarnokát. Több mint 450 főt foglalkoztatnak, de folyamatosan keresik a szakképzett munkaerőt, valamint a duális képzésbe is bekapcsolódtak.

  2021.07.03.
 4. Élet a vírus alatt/után - üzleti fórum a város nagyvállalataival

  Gazdaság és COVID - Élet a vírus alatt/után címmel üzleti fórumot rendezett Székesfehérváron a Videoton Holding Zrt., ahol a város és legfontosabb vállalatainak vezetői tartottak szakmai konferenciát a Magyar Király Hotelben. Az előadások és a kerekasztal beszélgetések a koronavírus járvány globális gazdaságra és az autóiparra gyakorolt hatásairól, a hazai munkaerőpiaci helyzet aktualitásairól és az ellátási láncban tapasztalható nehézségekről, illetve ezek okairól szóltak.

  2021.07.01.
 1. Zajlik a Táncsics Mihály Általános Iskola udvarfelújítása

  Már zajlanak a KÉPES program idei felújítási munkálatai: a Táncsics Iskola udvarán folyik a felszedett régi térkő elszállítása, majd a földmunkákkal, a vízelvezetéssel és az új térkő lerakásával folytatódik a tér szépítése.

  2021.07.23.
 2. A Turisztikai Ügynökség képviselői tartottak bejárást a felújított Tourinform Irodában

  Hétfőn este a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetői a város országgyűlési képviselőivel és alpolgármesterével közösen nézték meg a májusban átadott, felújított Tourinform Irodát. A látogatás apropója az a keddi konzultáció Székesfehérváron, ami az Ügynökségnek a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 keretében végzett tevékenységeiről, a helyi fejlesztésekről fog szólni.

  2021.07.19.
 3. Valódi környezetvédelem - ötödére csökken a lerakott hulladék mennyisége Csalán

  Hulladékgazdálkodási és környezetvédelmi célja is van azoknak a nagyberuházásoknak a Csalai Hulladékkezelő telepen, melyet a Depónia és a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás végez. Új csarnokok, új irodaépületek és világszínvonalú válogatógépek állnak hamarosan üzembe. A beruházásról a város polgármestere Cser-Palkovics András közösségi oldalán tájékoztatott. 

  2021.07.16.
 4. 1,67 milliárd forinttal támogatja a Ciszterci Gimnázium felújításának 2. ütemét a Kormány

  A Kormány 1,67 milliárd forinttal támogatja a Ciszterci Gimnázium felújításának 2. ütemét, így megszakítás nélkül folytatódhat, és jövőre be is fejeződhet a megkezdett munka - jelentette be közösségi oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

  2021.07.08.

Fehérvári színes

 1. Népi bútorfestő workshopot tart vasárnap Sáringer Éva iparművész

  Virágos vasárnap délutánra várja az alkotókedvűeket Sáringer Éva népi iparművész. A VOKE Művházban közkívánatra ismétlik meg a népművészet motívumaival dolgozó workshopot.

  2021.07.23.
 2. Lépcsőfutásban is jeleskedtek a székesfehérvári katonák

  Civilek és hivatásos, önkéntes tűzoltók mellett a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonái is részt vettek az 5. Rock n’ Roll Fehérvár Lépcsőfutás programon.

  2021.07.23.
 3. A gyerekekben működik az öngyógyító folyamat - podcast Kégl Viktória gyermekszakpszichológussal

  Volt, aki örült, volt, aki bánkódott, volt, aki kivirult és nagyon sokan bezárkóztak. A koronavírus nagy küzdelemre hívta a testet, és annak ellenére, hogy szerencsére sokan nem fertőződtek meg, a járvánnyal járó lezárások, korlátozások, a közösségi lét hiánya bizony a lelket is próbára tette.

  2021.07.22.
 4. Textiludvar, textilkert – új programsorozat indul a Fehérvári Kézművesek Házában július 24-én

  Textiludvar, textilkert címmel új programsorozatot indít a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. Az első alkalmon, július 24-én lesz babakészítés, szövés, kiállítás és vásár a Rác utcai porta udvarán. A belépés díjtalan.

  2021.07.22.
 5. Csóboréké a nagy aranyérem a rangos borversenyen

  Rangos borverseny eredményhirdetésének adott otthont a pákozdi Lics Pincészet. A megmérettetésen a Noé-hegyi Szent István és a velencei Szent Benedictus Borlovagrend borászai mellett az adonyi Duna-menti Szent Orbán Borrend tagjai mérettettek meg nemes nedűikkel.

  2021.07.22.

Kék hírek

Hirdetés

városgondnokság hibabejelentés

Veszélyhelyzeti döntések 2020. március-június

Hirdetés

Székesfehérvári Futók Köre

KÉMÉNYSEPRŐ-IPARI KÖZSZOLGÁLTATÁS

Városi hírlevél feliratkozás

Webkamera


Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Vörösmarty Rádió

Fehérvár Magazin