Turizmus

Buszmenetrend 2024.

hirdetés

Buszhálózat bővítés 2024.

Facebook

ÖKK Fehérvár Spotify

Ügyintézés

Önkormányzat

Közélet

 1. Biztos tudás és karrier

  Duális információs napot és állásbörzét rendeztek csütörtökön az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. Az intézmény duális vállalati partnerei közül számos cég mutatta be gyakorlati képzési kínálatát a leendő egyetemistáknak. A duális napon elhangzott, hogy az Óbudai Egyetem végzett hallgatók átlagos elhelyezkedési ideje kevesebb mint egy hónap.

  2024.04.18.
 2. Stílus és politika

  A stílusos megjelenés alapjairól, valamint a politika világában megfigyelhető stílusirányzatokról tart előadást dr. Schiffer Miklós, író, divat- és stílustanácsadó április 24-én szerdán 17 órától az MCC Székesfehérvári Képzési Központban.

  2024.04.18.
 3. Dicsőségfal a Széchenyiben

  Dicsőségfalat avattak szerdán a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Műszaki Technikumban az iskola legjobb sportolói és az intézmény városszerte ismert, egykori legendás tanára, Demeter Vilmos tiszteletére. A jeles eseményre a Széchenyi 85 éves fennállását ünneplő, jubileumi évben került sor.

  2024.04.17.
 4. Dicsőségfalat avattak

  Felavatták Demeter Vilmos és a legjobb sportolók dicsőségfalát a a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Műszaki Technikumban. A jeles eseményre a Széchenyi 85 éves fennállását ünneplő, jubileumi évben került sor.

  2024.04.18.
 5. Eltévedt mesehősök

  A tavaszi vármegyei képzőművészeti kiállítás díjkiosztó ünnepségét rendezték a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI-ban. A pályázatra a vármegye 16 iskolájából összesen 150 pályamű érkezett.

  2024.04.18.

Kultúra

 1. Dobri Dániel nemzetközi elismerése

  Dobri Dániel Halmazállapot-változások (States of Matter) című hegedű-cselló-zongora triója Washingtonban kerül bemutatásra az Art Music Society 2024-25-ös évadában.

  2024.04.18.
 2. Retró Felsővárosban

  Retro piknikre hívják az érdeklődőket a Felsővárosi Közösségi Házba 2024. április 20-án, szombaton 15 és 19 óra között. A délután nosztalgikus hangulatban telhet a felnőtteknek és izgalmas programokat kínál a gyerekeknek is: bohócműsor, mesejáték, gyerekkoncert az egyik korosztálynak – retro büfékínálat, valamint játékgépek a másiknak. A rendezvény ingyenes.

  2024.04.18.
 3. Francia impressziók

  A márciusban elhunyt Eötvös Péter Szent István Renddel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerzőre emlékezik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar április 25-én a Szent István teremben. A tavaszi kortárs-klasszikus hangverseny fókuszában a francia impresszionizmus színgazdagsága, valamint a zenei párbeszéd áll Eötvös Péter, Maurice Ravel és Dobri Dániel művein keresztül.

  2024.04.17.
 4. Eötvös Péterre emlékeznek

  Kortárs-klasszikus hangversenyre készül az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Eötvös Péter emlékére. A koncert április 25-én lesz a Szent István Teremben.

  2024.04.17.
 5. Floralia Gorsiumban

  Kocsiverseny, gladiátorjáték, rabszolgavásár és császári bevonulás - mindez várja azokat, akik az utolsó áprilisi hétvégén kilátogatnak Tác mellé. Kicsit több, mint egy hét múlva rendezik idén a fehérváriak kedvenc tavaszköszöntő programját, a Floraliát, Gorsiumban.

  2024.04.16.

Sport

 1. Egyetlen győzelemre a bronztól

  A MÁV Előre Foxconn fordulatos, ötszettes mérkőzésen legyőzte a BRSE csapatát a női röplabda Extraliga bronzpárharcának harmadik mérkőzésén szerda este Békéscsabán. A fehérvári együttes ezzel karnyújtásnyira került a végső sikerhez.Swietelsky-Békéscsaba – MÁV Előre Foxconn 2-3 (-22, -22, 20, 18, -11)

  2024.04.17.
 2. Győzött az Alba Sopronban

  Az Arconic-Alba Fehérvár magabiztos sikert aratott Sopronban a férfi kosárlabda NB I keddi játéknapján, ezzel a Fehérvár 2-0-ás előnybe került. Vojvoda Dávidék Sopronban az első felvonást még hátrányban zárták, de többek között a 33 éves magyar válogatott játékos remek játékának és 33 pontjának köszönhetően végül 19 pontos sikert könyvelhettek el.Sopron KC - Arconic-Alba Fehérvár 78-97 (23-22, 16-25, 16-27, 23-23)

  2024.04.16.
 3. Elkezdődött a döntő

  A címvédő Kaposvár nyerte az első mérkőzést a férfi röplabda Extraliga döntőjében, miután kedden hazai pályán 3-1-re legyőzte a kihívó MÁV Előrét. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc második összecsapása pénteken lesz Székesfehérváron.Fino Kaposvár - MÁV Előre Foxconn 3-1 (22, 15, -21, 16)

  2024.04.16.
 4. Népszerű volt a félmaraton

  Futókkal telt meg a belváros és környéke. A IX. Cerbona Félmaraton nagy népszerűségnek örvendett, több mint 800 amatőr és profi futó állt rajthoz. A leggyorsabbak értékes pénznyereménnyel és ajándéktárgyakkal gazdagodtak.

  2024.04.15.
 5. Jól kezdték a negyeddöntőt

  A kosárlabda-bajnokság rájátszásának első mérkőzésén érvényesítette a papírformát az Arconic-Alba Fehérvár. Hazai pályán száz pont fölé jutva nyertek a Sopron ellen a fehérváriak.

  2024.04.15.

Városfejlesztés

 1. Fehérvár lett az első

  Ünnepélyes keretek között vette át az Egyensúly Intézet által alapított Településindex-díjat dr. Cser-Palkovics András polgármester szerdán Gödöllőn A jövő települései Magyarországon konferencia keretében. Az Egyensúly Intézet minden évben frissítve teszi közzé településindexét, hogy minden döntéshozó és érdeklődő olvasó számára követhetővé válhasson az egyes magyar települések fejlődésének üteme. 

  2024.04.17.
 2. Tematikus tanösvény

  Hamarosan egy tematikus, geológiai tanösvényt alakítanak ki a Rác bányában, ami a Velencei-hegység legnyugatibb látható része. A terület geológiai érdekességei mellett a Rác bánya növény- és állatvilágát is bemutatják úgy, hogy a terüelt alkalmas lesz környezetismeret, természetismeret és földrajz órák megtartására is.

  2024.04.14.
 3. Esőkert a Török udvarban

  Már épül Székesfehérvár első esőkertje a Török udvarban, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. támogatásával. A rossz minőségű, homogén fű helyére mintegy ezer tő, mutatós, évelő növényt telepítenek, melyeket a környező épületekről levezetett esővízzel öntöznek majd önfenntartó módon.

  2024.04.03.
 4. Új tornacsarnok a Ciszterben

  Éppen 108 esztendeje, Székesfehérváron született a legendás Kaszap István. Az évforduló alkalmából emléknapot rendeztek egykori iskolájában, a mai Ciszterci Szent István Gimnáziumban, és mostantól az ő nevét őrzi az intézmény új tornacsarnoka, melyet Spányi Antal megyés püspök áldott meg. Az emléknap programját ünnepi konferenciával és csarnokavató röplabdamérkőzésekkel folytatták.

  2024.03.25.
 5. Elkészült a felújítás

  A Városgondnokság és a Polgármesteri Hivatal szakemberei a terület önkormányzati képviselőjével közösen tartottak bejárást a Rózsa ligetben, ahol az új rózsatövek elültetésével befejeződött a parkfelújítás. Megújultak a pergolák, a sétányok, felújították a füvesítést, új fákat ültettek és mintegy hatezer új, a gombás betegségekkel szemben ellenálló rózsatövet ültettek el az ágyásokban.

  2024.03.22.

Gazdaság

 1. Alba Regia Állásbörze

  Harmadik alkalommal rendezték meg az Alba Regia Állásbörzét a Sóstói Stadionban pénteken. Többek között iparvállalatok, kereskedelmi szolgáltatók és közlekedési társaságok jelentek meg a seregszemlén, de voltak munkaerő-közvetítők is. A kiállítás iránt már a nyitáskor nagy volt az érdeklődés.

  2024.04.12.
 2. A magyar gazdaság helyzete, kilátásai

  A magyar gazdaság helyzete, kilátásai és a VOSZ programja volt napirenden a szövetség Fehérváron tartott vállalkozói fórumán. Az aktív szerepvállalás a fenntartható gazdaság kialakításában, a növekedés beindítása, a vállalkozói aktivitás fokozása és egy korszerű, hatékony vállalkozásfejlesztési rendszer kialakítása a legfontosabb feladat - hangzott el a fórumon, ahol vállalkozóktól azt kérték, nyissák meg a cégeiket a fiatalok előtt a duális képzés terén.

  2024.04.12.
 3. Fejlesztett az Alba-Kor Kft.

  Átadták az Alba Ipari Zónában az Alba-Kor Kft új felületkezelő üzemcsarnokát. A felületkezeléssel foglalkozó fehérvári Alba-Kor Kft. 722,86 millió forint összköltségvetésű fejlesztésének megvalósításával erősíteni tudja Magyarország zöldgazdaságát, az ipar környezettudatosabbá zöldebbé válását és egyedülálló technológiájával növeli a piaci részesedését.

  2024.04.11.
 4. Continest Defence Industry Day

  Az összecsukható konténereket és egyedi konténeralapú infrastruktúraegységeket gyártó és fejlesztő székesfehérvári Continest Technologies Zrt. először rendezte meg a Continest Defence Industry Day-t, amelyre három kontinensről, több mint 15 országból érkeztek védelmi ipari képviselők, gyártók és innovátorok.

  2024.04.09.
 5. Közösen a legnagyobbal

  A Budapesti Közlekedési Központ szóló és csuklós trolibuszokra kiírt tenderén induláshoz kötött egymással partneri megállapodást a 130 éves múltra visszatekintő magyar buszgyártó, az Ikarus, és a maga tíz százalékot meghaladó globális piaci részesedésével a világ legnagyobb buszgyártója, a Yutong Bus Co. Ltd., vagyis a Jütung.

  2024.04.02.

Fehérvári színes

 1. Önkéntestoborzó az állatotthonban

  Állatbarát önkéntes munkatársakat keres a HEROSZ Fehérvári Állatotthona, a Takarodó úti létesítményben április 20-án, szombaton 9.00 és 17.00 óra között toborzónapot tartanak. Szeretettel várják minden érdeklődő jelentkezését!

  2024.04.18.
 2. Hétvégén ásványbörze

  Drágakövek, ékszerek, ásványok, csiszolatok, kövületek sokasága, számos különlegesség és gyermekprogram várja az érdeklődőket a 34. Alba Regia Nemzetközi Ásványbörzén és Ékszervásáron. A seregszemle április 21-én, vasárnap 9.00 és 17.00 óra között tart nyitva a Videoton Oktatási Központban.

  2024.04.18.
 3. Érdemes korán érkezni

  Nem csak a pályán várják érdekes programmal a közönséget az Alba Aréna április 19-i és 20-i nyitórendezvényén. A kiérkezők az Aréna épülete előtt és a folyosókon is rengeteg aktivitásba kapcsolódhatnak be. Fontos információ, hogy a büfékben kizárólag bankkártyával lehet fizetni, illetve a sportmérkőzésekre vonatkozó biztonsági előírások miatt többek között PET-palack, illetve esernyő sem vihető be a csarnokba.

  2024.04.17.
 4. Hadi-technika a VOKE-ban

  Hadi-technika címmel nyílik kiállítás a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtárban. A tárlat egy hónapig látogatható.

  2024.04.17.
 5. Mozgás idős korban

  Az egészség hullámhosszán címmel dr. Zahár Ákos főorvos, a Szent György Kórház Mozgásszervi Sebészeti Centrum vezetője tart előadást 2024. április 18-án, csütörtökön 14.00 órakor a Felsővárosi Közösségi Házban, a „Nem csak a 20 éveseké a világ” Felsővárosi Nyugdíjasklubban, a Havranek József u. 27 szám alatt.

  2024.04.17.

Várostörténet

 1. Székesfehérvár a frontvonalban

  Pénteken délután nyílt meg a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint a Szent István Király Múzeum Székesfehérvár a frontvonalban 1944 - 1945 című közös kamara kiállítása. A tárlat több mint egy évig látogatható, keddtől vasárnapig, 10 és 18 óra között. A belépés díjtalan.

  2024.04.05.
 2. Az anyósok kedvenc leshelye

  Székesfehérvár egyes belvárosi épületeit jellegzetes sarokerkélyek díszítik, melyek nem csak mutatósak, de komoly társadalmi szerepük is volt régen. Március 30-án, szombaton 10.00 órakor indul a Tourinform Iroda által szervezett séta, melynek keretében mindent megtudhatunk a különleges balkonokról.

  2024.03.28.
 3. Az anyai ágat vizsgálják

  Béla macsói herceg maradványainak genetikai vizsgálatával folytatja munkáját a Magyarságkutató Intézet (MKI) Archeogenetikai Kutatóközpontja. Béla macsói herceg genetikai vizsgálata azzal a reménnyel kecsegtet, hogy IV. Béla számos gyermekének a genetikai meghatározásához további támpontokat lehet nyerni.

  2024.03.22.
 4. Híres házak, híres emberek

  Folytatódnak a Helytörténeti esték az Aranybulla Könyvtárban. Március 21-én, csütörtökön 17 órakor Keszei István költő és a Zichy liget 7. számú ház történetét ismerheti meg a hallgatóság Magony Imre előadásában.

  2024.03.20.
 5. Újabb feltárás a Romkertben

  Folytatódik a Szent István Király Múzeum tervásatása, amit a Nemzeti Emlékhelyen kezdtek meg az intézmény szakemberei. A munkálatok ma indultak és a tervek szerint a jövő héten is a területen dolgoznak a régészek. Az újabb tudományos módszerek segítségével korábban már kiderült: Székesfehérvár városfala a 11. században épült. 

  2024.03.06.

Interjú

 1. ÖKK Podcast Egerházi Attilával

  A Székesfehérvári Balett Színház naptára az idei évben is bővelkedik eseményekkel, legye szó a tánc világnapi fellépésről, budapesti és nemzetközi szereplésről, vagy éppen több generációt is megszólító programról.

  2024.04.15.
 2. Beszélgetés a városgondnokkal

  A Városgondnokság éves üzleti terve, az egyik legfontosabb dokumentum az önkormányzati szolgáltató cég működésével kapcsolatosan. Mik lesznek az idei évi feladatok és legfontosabb fejlesztések, mennyi pénzből gazdálkodhat, mennyi emberrel dolgozhat a Városgondnokság 2024-ben? A kérdésekre Bozai István városgondnok válaszolt.

  2024.04.06.
 3. Podcast a költségvetésről

  Óvatos optimizmussal született meg Székesfehérvár 2024-es költségvetésének tervezete, melyet február 15-én fogadott el a Közgyűlés. A város a válságkezelő esztendőket követően visszatérhet a normál működésre, a költségvetést átfogó jelleggel a stabilitás jellemzi.

  2024.02.17.
 4. Az alkotásban megtaláljuk önmagunkat

  „Szeretném élvezni a födi létet: inspirálni a diákokat, hogy a gyermekeink megtalálják a maguk útját, ezen őket szertettel kísérni és sokat alkotni.” Ezeket a célokat fogalmazta meg Schrenk Rita Anna művésztanár, festő Félúton című kiállítása kapcsán. 

  2024.01.14.
 5. Azt kell keresni, ami összeköt

  A közösségfejlesztésről és a városi életminőséget meghatározó széles társadalmi egyetértéssel megvalósuló iskolafelújítási, közlekedési, illetve zöld beruházások mellett arról is kérdeztük év végi beszélgetésünkkor Székesfehérvár polgármesterét Cser-Palkovics Andrást, hogy mik voltak a legemlékezetesebb találkozásai 2023-ban, de arra is kíváncsiak voltunk, hogy melyik volt a legfinomabb csokoládé, amit evett idén.

  2023.12.28.

Tegyünk Együtt 2030.

Eseménynaptár

2024. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

városgondnokság hibabejelentés

Székesfehérvári Futók Köre

Városi hírlevél feliratkozás

Webkamera


Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Vörösmarty Rádió

Fehérvár Magazin