Turizmus

Buszmenetrend 2024.

hirdetés

Buszhálózat bővítés 2024.

Facebook

ÖKK Fehérvár Spotify

Ügyintézés

Önkormányzat

Közélet

 1. 5000 tő virág a számlapon

  Évről évre változik a Virágóra beültetése és hagyomány már, hogy a kertészek minden évben máshogy tervezik a virágágyásokat. Az idei egynyári virágokat, mintegy 5000 tő növényt kedden kezdte kiültetni a Virágórába a Városgondnokság. A beültetésre három tervet készített Homoki László kertészmérnök, melyek közül tavaly ősszel szavazással választhattuk ki, hogy melyik valósuljon meg idén.

  2024.04.23.
 2. Stílus és politika

  A stílusos megjelenés alapjairól, valamint a politika világában megfigyelhető stílusirányzatokról tart előadást dr. Schiffer Miklós, író, divat- és stílustanácsadó április 24-én szerdán 17 órától az MCC Székesfehérvári Képzési Központban.

  2024.04.22.
 3. Lányok Napja április 25-én

  Különleges programösszeállítással várják a középiskolás fiatalokat a Lányok Napján, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. Az április 25-én, csütörtökön 8.30 és 13.00 óra között zajló eseményre a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

  2024.04.22.
 4. Meddig tart még az áprilisi tél?

  Az áprilist időjárás tekintetében szeszélyesnek tartják, amit tapasztalhatunk is ezekben a hetekben. Szinte az összes évszak megmutatta magát: volt 30 fok körüli nyár is néhány napra, de a télbe is visszacsöppentünk. De vajon meddig tart még a hideg időjárás?

  2024.04.23.
 5. Nőtt a bírósági eljárások száma

  Több mint két százalékkal több bírósági eljárás indult 2023-ban a Székesfehérvári Törvényszéken, mint a korábbi évben, ezzel együtt nőtt azoknak az ügyeknek a száma, melyeket befejeztek a bíróságok.

  2024.04.23.

Kultúra

 1. Hiszek a változás erejében

  Hiszek a változás erejében mottóval festménykiállítás nyílik 2024. április 24-én, szerdán 18.30 órakor a székesfehérvári Castrum Hotelben. Márfy Gabriella és Tomek Noémi közös ihletésű tárlata nyár végéig látogatható.

  2024.04.23.
 2. A középkor művészete

  A középkori festészetről és szobrászatról szól Szűcs Erzsébet művészettörténész előadása április 25-én. A Városi Képtár – Deák Gyűjteményben csütörtökön 17 órakor kezdődő Műtárgyak és sorsok előadássorozatban az érdeklődők megismerhetik egyes korszakok fontos és ismert alkotásait és a hozzájuk kapcsolódó emberi sorsokat.

  2024.04.23.
 3. Bemutatkozik a THEFOUR

  A THEFOUR tervezőpáros ruháiból és munkafolyamataiból nyílik virtuális és valóságos kiállítás április 26-án, pénteken 18 órakor a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében. Az Eredet című tárlatot Csalár Bence divatújságíró, divatszakértő ajánlja a jelenlévők figyelmébe, a megnyitón fellép Hegyi Dóra „OHNODY”, Junior Artisjus-díjas énekesnő.

  2024.04.23.
 4. Élő Ige

  A református egyház az Élő Ige évét éli, ezért a Budai úti református templom gyülekezete vasárnaptól szerdáig négy napos előadássorozatot szervezett. Az első alkalommal Németh Tamás, a Pápai Református Teológiai Akadémia rektora tartott előadást.

  2024.04.23.
 5. Az én természetem

  Nagy érdeklődés mellett nyílt meg, Babos Rita természetfotós első kiállítása. Az én természetem című tárlat az Zsolt utcai Közösségi Házban tekinthető meg.

  2024.04.23.

Városfejlesztés

 1. 64 új kórterem a kórházban

  Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása. A 112 ágyas, 64 kórtermes új kórházi épület a belgyógyászaton kívül a tüdőgyógyászati osztálynak ad majd otthont, de itt kezelik majd a rákos és fertőzéses megbetegedéssel küzdő betegeket is. Az új kórházi épület, a teljes berendezéssel együtt nyáron állhat a fehérvári egészségügy szolgálatába.

  2024.04.23.
 2. Fejlesztések Csalán

  A Depónia Nonprofit Kft. csalai központjában két fontos beruházás is elkészült: egy megújult, 21. századi lakossági fogadóteret alakítottak ki, valamint a hulladékkezelő központ belső útját is felújították. A fejlesztésekrő tartott tájékoztatón elhangzott, hogy már nem csak érkezik, hanem távozik is a hulladék Csaláról, ami más helyeken kerül újrahasznosításra.

  2024.04.22.
 3. Turbósítás, kétsávosítás

  A város saját költségén indította el az Új Csóri úti körforgalom nagyobb áteresztő képességének érdekében egy engedélyes terv elkészítését. A körforgalom kapacitásbővítésével kapcsolatos engedélyezési tervdokumentáció a Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel egyeztetve készült a sok közlekedési problémát okozó csomópont fejlesztéséről, melynek döntéselőkészítő anyagának kivonatát az alábbiakban olvashatják.

  2024.04.21.
 4. Győzelem az új arénában

  A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken. Több ok miatt is nagyon különleges az új épület. Egyrészt mert Fehérvár összes szeretett sportágának helyet tud biztosítani, de koncerteknek, vásároknak, konferenciáknak és egyéb kulturális rendezvényeknek is otthont adhat.Magyarország - Norvégia 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)

  2024.04.19.
 5. Új helyre kerül a Szent György kút

  Hamarosan elfoglalja új helyét a felújított Szent György kút. Bory Jenő alkotása továbbra is Felsővárosban hirdeti a sárkányölő hős tettét, a restaurálást követően az Illyés ligetet ékesíti majd – adta hírül közösségi oldalán a városrész képviselője, Földi Zoltán.

  2024.04.19.

Gazdaság

 1. Lányok napja 2024

  Idén székesfehérvári helyszínként a Hydro és az Óbudai Egyetem csatlakozott a Lányok Napja országos programsorozathoz. A tudomány, technológia, mérnöki és matematika területekhez közelálló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap eseményeire a diáklányokat várják április 25-én, csütörtökön.

  2024.04.23.
 2. Nitrogénüzem a Harmannál

  Nagyértékű beruházás keretében épített nitrogénüzemet a Messer Hungarogáz az elektronikai gyártással foglalkozó Harman Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft. székesfehérvári gyárának területén. A cél az autóipari elektronikai gyártó nitrogénigényének közvetlen, helyszíni kiszolgálása egy új, energiahatékonyságot növelő technológiai megoldással. 

  2024.04.18.
 3. Alba Regia Állásbörze

  Harmadik alkalommal rendezték meg az Alba Regia Állásbörzét a Sóstói Stadionban pénteken. Többek között iparvállalatok, kereskedelmi szolgáltatók és közlekedési társaságok jelentek meg a seregszemlén, de voltak munkaerő-közvetítők is. A kiállítás iránt már a nyitáskor nagy volt az érdeklődés.

  2024.04.12.
 4. A magyar gazdaság helyzete, kilátásai

  A magyar gazdaság helyzete, kilátásai és a VOSZ programja volt napirenden a szövetség Fehérváron tartott vállalkozói fórumán. Az aktív szerepvállalás a fenntartható gazdaság kialakításában, a növekedés beindítása, a vállalkozói aktivitás fokozása és egy korszerű, hatékony vállalkozásfejlesztési rendszer kialakítása a legfontosabb feladat - hangzott el a fórumon, ahol vállalkozóktól azt kérték, nyissák meg a cégeiket a fiatalok előtt a duális képzés terén.

  2024.04.12.
 5. Fejlesztett az Alba-Kor Kft.

  Átadták az Alba Ipari Zónában az Alba-Kor Kft új felületkezelő üzemcsarnokát. A felületkezeléssel foglalkozó fehérvári Alba-Kor Kft. 722,86 millió forint összköltségvetésű fejlesztésének megvalósításával erősíteni tudja Magyarország zöldgazdaságát, az ipar környezettudatosabbá zöldebbé válását és egyedülálló technológiájával növeli a piaci részesedését.

  2024.04.11.

Fehérvári színes

 1. Piknik két helyszínen

  Két ingyenes piknikre is várják az érdeklődőket Székesfehérváron április 27-én, szombaton. Az Aszalvölgyi pikniken ár 14 órától elindulnak a programok a Túrózsáki úti szabadidőparkban, a Ligetsori pikniket pedig 15 órától a Vörösmarty Mihály Általános Iskola melletti területen tartják. Az aktivitások sokszínűek és már igencsak nyári hangulatban telnek majd: koncertekre, kézműves-, sport- és gyermekprogramokra várják a családokat.

  2024.04.23.
 2. Szakmák utcája április 24-én

  A Székesfehérvári Szakképzési Centrum tizenegy iskolájának képzési kínálatával ismerkedhet meg az, aki április 24-én 12 és 19 óra között a Széchenyi István Műszaki Technikumba látogat. A Budai út 45-ös szám alatt színpadi programok, toborzópont, katasztrófavédelmi bemutatók és a duális partnerek standjai várják a továbbtanulni vágyó fiatalokat.

  2024.04.23.
 3. A természet védelméért

  A Föld Napján a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos mentőhelye lett a Sóstó Vadvédelmi Központ. Egyedülálló módon jött létre ez a példamutató együttműködés, melynek célja, hogy az állatvédelem és a természetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet hazánk páratlan természeti kincsekben gazdag környezetében.

  2024.04.22.
 4. Fehérvári Diáknapok 2024.

  A középiskolás korosztály nagydíját a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium vehette át, az általános iskolás korosztály nagydíját a Kodolányi János Gimnázium felső tagozatosai kapták, a fesztiváldíjat pedig a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola diákjai nyerték. A Fehérvári Diáknapok közönségdíjasa a Teleki Blanka Gimnázium Vegyeskara lett.

  2024.04.22.
 5. Fecskebarát Fehérvár

  Idén is folytatódik a Fecskebarát Fehérvár program. Hétfőn délelőtt a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár homlokzatára szereltek fel 28 darab, agyagból készült fészket a Városgondnokság munkatársai. A kezdeményezéssel védik a fecskeállományt és sokat tesznek a szemléletformálás terén is.

  2024.04.22.

Várostörténet

 1. Székesfehérvár a frontvonalban

  Pénteken délután nyílt meg a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint a Szent István Király Múzeum Székesfehérvár a frontvonalban 1944 - 1945 című közös kamara kiállítása. A tárlat több mint egy évig látogatható, keddtől vasárnapig, 10 és 18 óra között. A belépés díjtalan.

  2024.04.05.
 2. Az anyósok kedvenc leshelye

  Székesfehérvár egyes belvárosi épületeit jellegzetes sarokerkélyek díszítik, melyek nem csak mutatósak, de komoly társadalmi szerepük is volt régen. Március 30-án, szombaton 10.00 órakor indul a Tourinform Iroda által szervezett séta, melynek keretében mindent megtudhatunk a különleges balkonokról.

  2024.03.28.
 3. Az anyai ágat vizsgálják

  Béla macsói herceg maradványainak genetikai vizsgálatával folytatja munkáját a Magyarságkutató Intézet (MKI) Archeogenetikai Kutatóközpontja. Béla macsói herceg genetikai vizsgálata azzal a reménnyel kecsegtet, hogy IV. Béla számos gyermekének a genetikai meghatározásához további támpontokat lehet nyerni.

  2024.03.22.
 4. Híres házak, híres emberek

  Folytatódnak a Helytörténeti esték az Aranybulla Könyvtárban. Március 21-én, csütörtökön 17 órakor Keszei István költő és a Zichy liget 7. számú ház történetét ismerheti meg a hallgatóság Magony Imre előadásában.

  2024.03.20.
 5. Újabb feltárás a Romkertben

  Folytatódik a Szent István Király Múzeum tervásatása, amit a Nemzeti Emlékhelyen kezdtek meg az intézmény szakemberei. A munkálatok ma indultak és a tervek szerint a jövő héten is a területen dolgoznak a régészek. Az újabb tudományos módszerek segítségével korábban már kiderült: Székesfehérvár városfala a 11. században épült. 

  2024.03.06.

Interjú

 1. ÖKK Podcast Egerházi Attilával

  A Székesfehérvári Balett Színház naptára az idei évben is bővelkedik eseményekkel, legye szó a tánc világnapi fellépésről, budapesti és nemzetközi szereplésről, vagy éppen több generációt is megszólító programról.

  2024.04.15.
 2. Beszélgetés a városgondnokkal

  A Városgondnokság éves üzleti terve, az egyik legfontosabb dokumentum az önkormányzati szolgáltató cég működésével kapcsolatosan. Mik lesznek az idei évi feladatok és legfontosabb fejlesztések, mennyi pénzből gazdálkodhat, mennyi emberrel dolgozhat a Városgondnokság 2024-ben? A kérdésekre Bozai István városgondnok válaszolt.

  2024.04.06.
 3. Podcast a költségvetésről

  Óvatos optimizmussal született meg Székesfehérvár 2024-es költségvetésének tervezete, melyet február 15-én fogadott el a Közgyűlés. A város a válságkezelő esztendőket követően visszatérhet a normál működésre, a költségvetést átfogó jelleggel a stabilitás jellemzi.

  2024.02.17.
 4. Az alkotásban megtaláljuk önmagunkat

  „Szeretném élvezni a födi létet: inspirálni a diákokat, hogy a gyermekeink megtalálják a maguk útját, ezen őket szertettel kísérni és sokat alkotni.” Ezeket a célokat fogalmazta meg Schrenk Rita Anna művésztanár, festő Félúton című kiállítása kapcsán. 

  2024.01.14.
 5. Azt kell keresni, ami összeköt

  A közösségfejlesztésről és a városi életminőséget meghatározó széles társadalmi egyetértéssel megvalósuló iskolafelújítási, közlekedési, illetve zöld beruházások mellett arról is kérdeztük év végi beszélgetésünkkor Székesfehérvár polgármesterét Cser-Palkovics Andrást, hogy mik voltak a legemlékezetesebb találkozásai 2023-ban, de arra is kíváncsiak voltunk, hogy melyik volt a legfinomabb csokoládé, amit evett idén.

  2023.12.28.

Tegyünk Együtt 2030.

Eseménynaptár

2024. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

városgondnokság hibabejelentés

Székesfehérvári Futók Köre

Városi hírlevél feliratkozás

Webkamera


Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Vörösmarty Rádió

Fehérvár Magazin