Turizmus

Buszmenetrend 2023.

hirdetés

Facebook

ÖKK Fehérvár Spotify

Projektek

hirdetés

Ügyintézés

Önkormányzat

Közélet

 1. Közmeghallgatás december 8-án

  Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése december 8-án, pénteken 08.00 órától „Tájékoztató az önkormányzatot, intézményeit, közszolgáltatásait érintő energiahelyzetről” napirenddel közmeghallgatást tart a Városháza Dísztermében, melyre tisztelettel hívják és várják az érdeklődőket.

  2023.12.06.
 2. Kettőskarrier-program

  Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Olimpiai Bizottság és a Kodolányi János Egyetem. A MOB szeptember végén mutatta be Kettőskarrier-programját, amelynek küldetése, hogy a sportolóknak segítsen céljaik elérésében – legyen szó fizikai vagy mentális segítségről –, illetve segítsen abban, hogy ne kelljen választaniuk a sport és a tanulás, illetve a sport és a munka között.

  2023.12.05.
 3. Egyetemisták a Városházán

  Szeptemberben Székesfehérváron is elindult az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar Gazdálkodás és menedzsment képzése. Az első évfolyamos hallgatókat kedden reggel dr. Cser-Palkovics András polgármester fogadta a Városházán.

  2023.12.05.
 4. Adomány a Vasvárinak

  Táborok, kirándulások, természettudományos tárgyak népszerűsítése. Ezekre fordítja majd a Howmet-Köfém Kft. csaknem 7 millió forint összegű adományát a Vasvári Pál Gimnázium.

  2023.12.06.
 5. Megújult a Munkácsy Iskola

  Kívül-belül megújult, megszépült a Munkácsy Mihály Általános Iskola. Szerdán egy bejárás keretében mutatták be az elkészült beruházást, amely 350 millió forintos uniós forrásból valósulhatott meg.

  2023.12.06.

Kultúra

 1. Karácsonyi ének Öreghegyen

  Adventi műsorra hívja az érdeklődőket a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ az Öreghegyi Közösségi Házba. A december 15-én, pénteken öt órakor kezdődő rendezvényen Szőcs Henrik ad zongorakoncertet, majd hat órától az Apolló Színház társulata adja elő Charles Dickens Karácsonyi ének című kisregényének színpadi változatát.

  2023.12.07.
 2. Nyugdíjasok Karácsonya

  Székesfehérvár önkormányzata minden év decemberében színes, szórakoztató előadással ajándékozza meg az idősebb generáció képviselőit. Idén a hazai zenés színházak kiválóságait, Szinetár Dórát, Szendy Szilvit, Egyházi Gézát és Laki Pétert láthatja és hallhatja a szépkorú közönség december 13-án, szerdán 14 órától az Alba Regia Sportcsarnokban.

  2023.12.07.
 3. Gyermekeké a színpad!

  Hosszú évek szép hagyománya, hogy a karácsonyváró időszakban hétköznap délelőttökön gyerekhangok zengik be a Városház teret, kisiskolások és óvodások mutatják be karácsonyi műsoraikat az Adventi színpadon. Ebben az évben december 7–15. között két tucat csoportot láthatnak itt szerepelni zenés, verses összeállításokkal, kis jelenetekkel, betlehemes műsorral.

  2023.12.07.
 4. Élet feketén fehéren

  Két évtizede hunyt el Kovács Jenő. A népszerű fotóművészre alkotásaival emlékeztek a Vörösmarty Mihály Művelődési Ház kiállítótermében.

  2023.12.06.
 5. Tündérek fia

  Jankovich Ferencre a székesfehérvári születésű Kossuth-díjas költőre emlékeztek a Széna téri Könyvtárban. A beszélgetésen Buriánné Tarró Edit társaságában családja idézte meg életét.

  2023.12.06.

Sport

 1. MÁV Előre győzelem a ligában

  A MÁV Előre 3-0-ra legyőzte az osztrák Amstettent a férfi röplabda Közép-európai Liga alapszakaszának negyedik fordulójában, szerdán Mariborban. A MÁV Előre ebben a szezonban már harmadszor csapott össze mostani riválisával, amelyet a Challenge Kupa első körében kettős győzelemmel búcsúztatott.MÁV Előre Foxconn - VCA Amstetten NÖ (osztrák) 3-0 (20, 23, 20)

  2023.12.07.
 2. Kikaptunk Békéscsabán

  Három szettben veszített a MÁV Előre Foxconn női röplabdacsapata a BRSE ellen az NBI. Extraliga alapszakaszában Békéscsabán szerdán. A fehérvári együttes a hétvégén még fontos rangadót nyert, most azonban nem tudta felvenni a versenyt a tavalyi ezüstérmessel.Swietelsky - Békéscsaba – MÁV Előre Foxconn 3-0 (25-21, 25-21, 25-15)

  2023.12.06.
 3. DKKA csoportgyőzelem!

  Egy hajszálon múlt, de megmaradt a veretlensége, és ezzel megnyerte csoportját a DKKA junior fiú csapata. A 81-80-as, csoportgyőzelmet és négy továbbvitt pontot érő győzelemből a 39 VAL-ig jutó Denk Norbert oroszlánrészt vállalt, mellette a döntő pontokat szerző Valicsek Donát (17 pont, 21 VAL) is kiemelkedőt nyújtott.

  2023.12.06.
 4. Ünnepi futballfesztivál

  Karácsony és szilveszter között ismét futballünnep várja a Székesfehérváriakat a VOK-ban. A három napos focitorna során számos amatőr, profi és gálamérkőzést tekinthet meg a közönség.

  2023.12.06.
 5. Rendhagyó testnevelésóra

  Testnevelésórán vettek részt az Arconic-Alba Fehérvár játékosai a Sziget utcai Általános Iskolában, amely során számos labdás játékot próbálhattak ki a kosárlabda iránt érdeklődő fiatalok.

  2023.12.06.

Városfejlesztés

 1. Felújították a Munkácsyt

  Lezajlott a Székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskola felújítása, ami közel 350 millió forint értékben kapott többek között új nyílászárókat, homlokzat-hőszigetelést, tetőszerkezet hő- és vízszigetelést, valamint napelemes rendszert. A beruházást szerdán délelőtt sajtónyilvános bejáráson zárták le.

  2023.12.06.
 2. Fejlesztések a Fecskeparton és a Királykúton

  Régóta ígért beruházásoknak örülhetnek a Királykút lakónegyedben élők. Megújult és kétsávosra bővült a Cserkész és a Mikszáth Kálmán utcákat összekötő út, megújult a járda, illetve új parkolók is épültek. A Fecskeparton egy új kutyafuttató szolgálja a lakosok és kedvenceik kikapcsolódását. A beruházásokról helyszíni sajtótájékoztatón számolt be Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője.

  2023.12.06.
 3. Befejeződött a lámpák cseréje

  Tavasz elején kezdődött és az év végi határidőnél gyorsabban megtörtént több mint 11 ezer közvilágítási lámpatest cseréje Székesfehérváron. A város egészét érintő közvilágítás-fejlesztési beruházás műszaki része lezárult, de folyamatosan dolgoznak a szakemberek a hálózat hibáinak javításán is. Ha közvilágítási hibát észlelnek, akkor a Városgondnokság hibabejelentő felületén vagy a Székesfehérvár applikáción keresztül lehet jelezni.

  2023.12.05.
 4. Buszhálózat-bővítés 2024.

  Többszöri előkészítést követően jövőre tovább bővül a helyijáratos buszhálózat Székesfehérváron. Az elmúlt időszak tapasztalatait figyelembe véve nem egyszerre, hanem ütemezetten, bizonyos időszakonként, néhány járatot érintve lépnek majd életbe a hálózatot és a menetrendet is érintő változások. Az I. ütemet a jelenlegi elképzelések szerint tavasszal vezetnék be.

  2023.12.04.
 5. Zárul a Móri út felújítása

  Zárul a Móri út felújítása, a város egyik jelentős bevezető útját két ütemben, egy év alatt újította fel a közbeszerzésen nyertes Útéppark Kft. A város és a kivitelező képviselői hétfőn reggel sajtónyilvános bejáráson nézték meg a beruházást.

  2023.12.04.

Gazdaság

 1. Átadták a legnagyobb csarnokot

  Az Alba-Zöchling Kft. a cég történetének legnagyobb összegű beruházásában 3 milliárd forintból építette fel új raktárcsarnokát. Az új épületet szerdán délután ünnepélyes keretek között avatták fel. Az alkalommal bejelentették, hogy Cserta János alapító-tulajdonos helyét fia, Cserta Róbert veszi át a cégvezetésben.

  2023.12.06.
 2. Újabb csekk a Vasvárinak

  A Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium és az Howmet-Köfém Kft. együttműködése eredményeként ebben az évben is 20 ezer dolláros – közel 7 millió forintos – támogatásban részesítette a STEM természettudományos, műszaki és mérnöki pályák felé orientáló iskolai projektet a vállalat Alapítványa.

  2023.12.06.
 3. Bővít a Howmet-Köfém

  Új gyárcsarnokot épít és jelentősen bővíti kapacitását a Howmet-Köfém Kft. Székesfehérváron. Az új egységben a gyár által hazánkban kifejlesztett, „Dura Bright” bevonattal ellátott keréktárcsákat fogják gyártani, melyek könnyen tisztíthatóak, így felhasználóbarátok. A 17 milliárd forintos beruházást 5 milliárd forinttal támogatja Magyarország kormánya – hangsúlyozta a keddi alapkőletételen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

  2023.12.05.
 4. Óbudai nyílt napok

  Két nyílt napot szerveznek az Óbudai Egyetem székesfehérvári képzéseinek a bemutatására december 11-én, illetve 2024 január 15-én. Az alkalmakon lehetőséget biztosítanak az egyetem duális partnereinek is a kitelepülésre, illetve a tájékoztatók mellett, bemutatják a legújabb laborokat is.

  2023.12.04.
 5. Nyílt nap a KJE-n

  Online nyílt napra várja az érdeklődőket 2023. december 8-án, pénteken 17 órától a Kodolányi János Egyetem. A 2024-es felvételi eljárás során alap- és mesterképzésekre, valamint szakirányú továbbképzésekre jelentkezhetnek majd nappali, levelező és távoktatás formában.

  2023.12.04.

Fehérvári színes

 1. Megérkezett a Mikulás

  Eső, hó és az igazán téliesre fordult időjárás ellenére is kitartó gyereksereg fogadta a Mikulást idén Székesfehérváron. A Városház téren ezúttal is a Szabad Színház társulatával menthettük meg a Krampusz ármánykodásaitól a "Nagyszakállút", vagy éppen válhattunk manóvá a próbákat teljesítve a Tourinform irodában.

  2023.12.06.
 2. Mikulás-futás az István Királyban

  Egész nap a „mikulásozás” jegyében telt a Székesfehérvári István Király Általános Iskolában. A nap fénypontjaiként Mikulás-futást rendeztek az intézményben, Kovács István Mikulás-nagykövet, a futás kitalálója részvételével. A programba az alsó és felső évfolyamosok mellett részt vettek a szomszédos Palotavárosi Tagóvodába járó gyerekek is.

  2023.12.06.
 3. LOMBkoronás Székesfehérvár

  A LOMBkoronás Székesfehérvár faültetési pályázatra augusztus végén lehetett jelentkezni. Összesen 154 pályázatot tudtak jóváhagyni a kertészek, ebből 112 helyre fát, 42 helyre pedig cserjét kapnak idén a jelentkezők. A növényeket a héten osztják ki a pályázóknak a Halász utcai iparcikk piac parkolójában.

  2023.12.06.
 4. Karácsonyi fúvóskoncert

  Szeretettel várja a közönséget karácsonyi koncertjére a Székesfehérvári Fúvószenekar, 2023. december 17-én vasárnap 17 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba. Az esten a Hermann László Zeneiskola fúvószenekara és a Fehérvári Fúvószenekar játszik, vezényel Hámori János és Zsédely Tamás. 

  2023.12.06.
 5. Ünnepi nyitvatartás

  A Kori Liget december 24-én 14:00-ig tart nyitva, a téli szünetben pedig december 25-26-án és január 1-jén is délelőtt 10-től este 8-ig vár mindenkit. Az uszoda december 24-én délig lesz csak nyitva, december 25-26-án, 31-én és január 1-jén zárva lesz. A Városi Piac december 24-én és 31-én is délig tart nyitva, bolhapiac pedig december 17-én lesz utoljára idén.

  2023.12.06.

Várostörténet

 1. Film a borzalmakról

  A pákozdi katonai emlékpark lövészárkaiban folytatódott a „Haza! ­– Lantai Májer József szibériai hadifogoly naplója" című film forgatása. A fiatal katona az I. világháborús harcokról és a hadifogoly létről számol be naplójában.

  2023.11.24.
 2. A Bakony Füszért múltja

  Ismét érdekes gyűjtemény került fel a Városi Levéltár és Kutatóintézet oldalára, a Székesfehérvár Topotékára, ahol ezúttal egy 1950-ben alapított székesfehérvári cég, a Bakony Füszért fotói, kordokumentumai láthatók.

  2023.11.21.
 3. 497 éve temették el II. Lajost

  A török elleni küzdelemben a középkori Magyar Királyság két uralkodóját veszítette el: 1444. november 10-én hunyt el a várnai csatában az akkor húsz éves I. Ulászló magyar király (1440–1444), majd 1526. augusztus 29-én az ugyancsak huszadik életévében járó II. Lajos (1516–1526) Mohácsnál.

  2023.11.10.
 4. 940 éve avatták szentté Imre herceget Székesfehérváron

  1083 november 4-én Székesfehérvár ismét szentté avatási ünnepre készülődött. István király földi maradványainak augusztusi felemeltetését két és fél hónappal követte fia, Imre herceg kanonizációja. Amint az ismeretes, a kezdeményező király I. László (1077–1095) volt, akit 1192-ben III. Béla (1172–1196) kezdeményezésére iktattak a szentek sorába.

  2023.11.06.
 5. Emlékeket vár a múzeum

  150 éves a Szent István Király Múzeum – ehhez kapcsolódóan intézett felhívást a látogatókhoz az intézmény. Várják a múzeumhoz kötődő élményeket, így például a múzeumi eseményekről készült fotókat, emlékeket digitálisan és analóg formában!

  2023.11.03.

Interjú

 1. 15 éve a fehérvári közterületekért

  A napokban volt 15 esztendeje, hogy városgondnokká választotta Székesfehérvár Közgyűlése Bozai Istvánt. 2008-ban még intézményként működött és alvállalkozókkal üzemeltette a közterületeket a Városgondnokság, ma viszont több mint hárommilliárdos városi vagyonnal és 540 munkavállalóval dolgoznak. Az elmúlt másfél évtized városüzemeltetéséről Bozai Istvánnal beszélgettünk.

  2023.11.21.
 2. Sikeres a program Fehérváron

  A csütörtökön megjelent Magyar Közlönyben a kormány bejelentette, hogy lezárja a Modern Városok Programot. Mit jelent ez Székesfehérvár esetében – erről kérdeztük dr. Cser-Palkovics András polgármestert, aki megerősítette: a folyamatban lévő valamennyi fejlesztés befejeződik, ezek forrása is biztosított, illetve visszafizetési kötelezettsége sincs a városnak. Az interjúban valamennyi programpontra kitérünk.

  2023.11.03.
 3. „Síppal, dobbal, nádi hegedűvel”

  Egy több mint ezer darabból álló hangszergyűjteménybe ad betekintést a velencei Meszleny-Wenckheim Kastélyban november közepéig látható tárlat. A Velencei Helytörténeti Egyesület kiállítótermében mintegy 80 népi hangszert ismerhetünk meg a tárogatóktól a cserépsípokon át a citerákig. 

  2023.10.27.
 4. A gondolkodó, szófogadó segítőtárs

  Az anyai ölelést, a gondozók szeretetét, a nevelőcsalád felelős szocializációját, majd a kiképző határozott tanítását követve lép munkába a segítő kutya. Olyan társsá válik, aki végtelenül engedelmes, mindig lesi a gazdája óhajait, de közben önálló, saját gondolatokkal rendelkezik, és elég magabiztos ahhoz, hogy váratlan, szokatlan helyzetekben gondolkodjon és megoldja azt, meséli Rózsa Kata.

  2023.10.16.
 5. Mutatom az utat!

  A népművészet és a népi iparművészet legrangosabb hazai elismerése a Népművészeti Egyesületek Szövetsége által alapított Király Zsiga-díj, melynek idei kitüntetettjei között szerepel Szenczi Jánosné, a Fehérvári Kézművesek Egyesületének elnöke is.

  2023.10.10.

Tegyünk Együtt 2030.

Eseménynaptár

2023. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

városgondnokság hibabejelentés

Székesfehérvári Futók Köre

Városi hírlevél feliratkozás

Webkamera


Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Vörösmarty Rádió

Fehérvár Magazin