Rezsitámogatások

Turizmus

Buszmenetrend 2022.

hirdetés

Facebook

ÖKK Fehérvár Spotify

Ügyintézés

Önkormányzat

Közélet

 1. Költségvetés 2023.

  Elkészült Székesfehérvár 2023. évi költségvetésének tervezete. A tervezetet hagyományosan sajtónyilvános eseményen adta át az előkészítésért felelős dr. Bóka Viktor címzetes főjegyző Székesfehérvár polgármesterének, hogy dr. Cser-Palkovics András az aláírást követően beterjeszthesse a javaslatot a képviselőtestületnek. A tervezetet február 10-én, jövő pénteken tárgyalja majd a város Közgyűlése. 

  2023.02.03.
 2. XII. Fehérvári Orvosnapok

  Két év után újra személyesen találkozhattak a szakemberek a XII. Fehérvári Orvosnapok keretében. A szakma képviselői a sürgősségi betegellátás kérdését vitatják meg, melynek témája a módosuló egészségügyi jogszabályok miatt kiemelt fontosságú.

  2023.02.03.
 3. Ki ölte meg Kennedyt?

  „Ki ölte meg Kennedyt?” címmel tartanak előadást 2023. február 7-én, kedden 17.00 órai kezdettel a Mathias Corvinus Collegium Székesfehérvári Képzési Központjában. A programra a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

  2023.02.02.
 4. Elkészült a költségvetés

  Elkészült Székesfehérvár 2023. évi költségvetése. A közel 104 milliárd forintos főösszegből garantált a város stabil működése, finanszírozni lehet az energiaárak emelkedését, az infláció hatásait.

  2023.02.03.
 5. Viharos lesz a hétvége

  Csak az induljon útnak a hétvégén, aki semmi esetre sem tudja elhalasztani utazását-figyelmeztet honlapján a Magyar Közút. Az előttünk álló napokban akár 100 kilométer/órás széllökések is előfordulhatnak.

  2023.02.03.

Kultúra

 1. Csoóri 90, Csanádi 100

  Pénteken este mutatták be a Csoóri Sándor 90, Csanádi Imre 100 című tanulmánykötetet a Szent István Művelődési Házban. A Csoóri Sándor Társaság szervezte eseményen Vári Fábián László Kossuth-díjas költő, Izabella Caussanel és Csoóri Sándor “Sündi”, az Ötödik Évszak zenekar tagjai, valamint Csengey Márton versmondó lépett fel. 

  2023.02.04.
 2. Brückner Ákos Előd köszöntése

  Dallal, verssel és szeretetvendégséggel köszöntötték Brückner Ákos Előd ciszterci szerzetest, a Ciszterci Szent István Gimnázium spirituális vezetőjét, akit éppen 60 évvel ezelőtt ezen a napon, azaz 1963. február 3-án szenteltek pappá. A plébánia közösségeinek képviselői a Nagyboldogasszony - Nepomuki Szent János-templom oratóriumában gyűltek össze, és lepték meg e jeles napon plébánosukat.

  2023.02.03.
 3. Diákszínpad a Podcastban

  A nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel február 17-én ismét látható lesz a Ciszterci Szent István Gimnázium színpadán Shakespeare Sok hűhó semmiért című komédiája az iskola színjátszókörének előadásában.

  2023.02.03.
 4. Gyertyaszentelő Boldogasszony napján

  Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, amely egyben a Megszentelt élet világnapja is Spányi Antal celebrált szentmisét a Szent István Székesegyházban.

  2023.02.03.
 5. Ki(s)állítás

  Kisállítás címmel nyílt kamarakiállítás a Vörösmarty Mihály Könyvtár Tolnai utcai Tagkönyvtárában. Danka Attila grafikusművész kiállítása kis grafikákból álló válogatást mutat be.

  2023.02.02.

Sport

 1. A nyolc között kell maradni

  A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata a Klagenfurt együttesét fogadta az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A két csapat a biztos rájátszást jelentő legjobb 6 közé igyekezett volna. Ha a hazaiak nyernek megközelítik az előttük álló Klagenfurtot, a hatodik Viennát. Vereségükkel az előttük álló nyolc ponttal ellépett tőlük, de a kilencedik is közelebb jött hozzájuk.

  2023.02.04.
 2. Ez mér kicsit sok(k)

  Az Alba Fehérvár férfi NB I-es A-csoportos kosárlabdacsapata Kecskemétre utazott. A fehérváriak gödörbe kerültek, hiszen sorozatban háromszor veszítettek. De továbbra sem megy az együttesnek, kikaptak úgy, hogy a mérkőzés négy negyedéből mindössze egyet tudtak nyerni. Az utolsó 10 perc és a mérkőzés is a házigazdáké lett.

  2023.02.03.
 3. Mínusz hatból plusz négy!

  Az Alba Fehérvár FC női NB I-es kézilabdacsapata a Kisvárda Master Good együttesét fogadta. A két csapat azonos pontszámmal állt holtversenyben a tabellán. A tét, aki nyer, az lépéselőnybe kerül. Félidőben a hazai csapat híveit nem sokat adtak volna csapatuk sikeréért. De mégis nyert az Alba Fehérvár KC!

  2023.02.03.
 4. Kilábalnának a hullámvölgyből

  Rossz sorozatban van az Arconic-Alba Fehérvár a kosárlabda-bajnokságban. Három vereség után újabb nehéz meccs vár a fehérváriakra.

  2023.02.02.
 5. Tovább kell lépni a kupadöntő után

  A héten folytatódik az osztrák jégkorong liga, amelyben továbbra is a rájátszásért küzd a Hydro Fehérvár AV19. A Magyar Kupa döntőjében büntetőkkel kikapott a Volán, de pénteken a Klagenfurt ellen az ICE-ligában javíthat.

  2023.02.01.

Városfejlesztés

 1. Megújul a Tóparti

  Megkezdődött a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium épületének teljes körű felújítása. A január 20-i munkaterület-átadást követően a tornaterem épületében indultak el a munkálatok. A mintegy 3,1 milliárd forint értékű fejlesztés során, amely a város több oktatási intézményét érintő „Székesfehérvári komplex oktatási célú fejlesztés” elnevezésű projekt keretében valósulhat meg, kívül-belül megújul az épület. A beruházással tervezetten 2024 tavaszára végeznek.

  2023.01.31.
 2. Megújul a Szent István Művház

  Javában zajlik a Szent István Hitoktatási Művelődési Ház felújítása. Székesfehérvár egyik legnagyobb közművelődési intézményének homlokzata és udvara is megszépül a falak, a díszítőelemek, a nyílászárók rekonstrukciójával és a belső díszkivilágítás bővítésével. Utoljára még a Megyei Művközpont épületeként a nyolcvanas években újították fel az épületet.

  2023.01.27.
 3. Épülhet a szárazréti bölcsőde

  Jogerőssé vál a szárazréti bölcsőde építési engedélye, a létesítmény a Bodrogi utca 4. szám alatt épül. Az intézmény kétszer 14 fő gyermeket tud fogadni és minden törvényi előírásnak megfelel - számolt be közösségi oldalán Szigli István, a városrész önkormányzati képviselője.

  2023.01.25.
 4. Épül a kőtár és kutatóközpont

  Nemsokára kőtár és kutatóközpont várja majd az érdeklődőket a volt Köztársaság mozi épületében. A beruházás nemcsak azért fontos, mert az egykori királyi bazilika kövei méltó elhelyezést kapnak, de egyúttal egy építészettörténeti emléket is megmentenek vele. A munkálatokról videóban számolt be közösségi oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

  2023.01.24.
 5. Mikor lehet használatba venni?

  Miért nem lehet használni egy utat, ami láthatóan készen van? - teszi fel a kérdést Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András közösségi oldalán annak kapcsán, hogy a déli összekötő út lassan a befejezéséhez közeledik. Facebook posztjában leírja, hogy milyen folyamatoknak kell megelőznie azt, hogy az új utat használhassák a közlekedők.

  2023.01.20.

Gazdaság

 1. Mérséklődés az ingatlanpiacon

  Csaknem két év után először mérséklődtek a lakbérek 2022 decemberében: országosan 0,7 százalékkal lettek alacsonyabbak az előző hónaphoz képest - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal és az ingatlan.com lakbérindexéből. Az Otthon Centrum pedig arról adott ki tájékoztatást, hogy vidéken a panellakások ára átlagosan 2 százalékkal, a téglalakások átlagosan 8, a kertes házak négyzetméterára pedig átlag 10 százalékkal mérséklődött 2022 negyedik negyedévére.

  2023.01.26.
 2. A Fehérvári Fogyasztókért

  Március 10-ig várja a jelöléseket az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra. Az elismerések átadására 2023-ban is sor kerül, melyről sajtótájékoztató keretében számolt be Róth Péter alpolgármester és Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért kurátora.

  2023.01.26.
 3. Társasjátékkal tanítanak

  Kedden délelőtt gyárlátogatáson vehettek részt a bicskei Vajda János Technikum tanulói, miután társuk, Bakonyi Márk harmadik helyezést ért el a Profi-T-Ability logisztika társasjáték országos versenyén. Mint kiderült, a korábban Székesfehérvári Szakképzési Centrumhoz tartozó iskolák diákjai által is kipróbált társasjáték nem csak szórakoztat, de közelebb is hozhatja a logisztika világát a diákok számára.

  2023.01.24.
 4. Csökkenő energiaköltségek

  A kormány lehetőséget teremt a földgázt árindexált - nem fix hirdetményi áron vásárló - többek közt állami és önkormányzati intézmények számára arra, hogy márciustól szeptember végéig rögzített áron vásárolhassák meg a működésükhöz szükséges földgázt földgázkereskedőjüktől.

  2023.01.21.
 5. 1.2 milliárd forintos fejlesztés

  A székesfehérvári Alba-Kor Kft. kapacitásbővítő és termelékenység növelő beruházást hajt végre, mely mintegy 1,2 milliárd Forint összköltségvetésű fejlesztést jelent. A projekt megvalósulásával az Alba-Kor Kft. egy új technológiai rendszert is kialakít, mellyel elősegíti az ipar környezettudatosabbá válását és egyedülálló technológiájával növelni szeretné a piaci részesedését.

  2023.01.18.

Fehérvári színes

Várostörténet

 1. 977 éve hunyt el Könyves Kálmán

  Kegyelem és kegyetlenség, követés és megújítás jellemezte személyiségét és uralkodását. Korának egyik legműveltebb alakja volt. Az általa létrehozott magyar–horvát államközösség 816 éven keresztül állt fenn. A bosszúálló emlékezet ravasz nyomorékká torzította alakját, de száz év múltán már szent királyaink közé is sorolták. 

  2023.02.03.
 2. A Szent Sebestyén templomról

  A felsővárosiak kápolnáját, már 1775-ben templomnak minősítették. A két torony építése 1836-ban történt, Fridl Károly rajzmester tervei alapján és az építkezés idejére még a téglaégetőt is a templom rendelkezésére bocsátotta a város. A felsővárosi templomnak 1917 előtt hat harangja volt, ma a 951 kg-os harang szól a Felsővárosban.

  2023.01.20.
 3. ALBA REGIA – BULLA AUREA

  ALBA REGIA – BULLA AUREA – Régészeti és történeti perspektívák Székesfehérvár régmúltjának kutatásábancímmel szerveztek tudományos konferenciát a Hiemer-házban. A Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont ezzel az eseménnyel zárta a 2022-es Aranybulla Emlékévet. Az esztendő hivatalosan emléktábla-avatással ér véget szombaton a Nemzeti Emlékhelyen.

  2022.12.14.
 4. Fehérvár korai századai

  972, 1172 és 1222 jubileuma alkalmából tudományos konferenciát szervez december 14-én, szerdán a Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont. Érdekes előadások keretében mutatják be Székesfehérvár, hazánk történelmi fővárosának korai évszázadait.

  2022.12.13.
 5. Élet a középkori Székesfehérváron

  A középkor világa elevenedik meg mindazok előtt, akik Branczeiz Zsuzsa vezetésével az általa készített rekonstrukciós rajzokban bővelkedő kötetét fellapozzák. Tizenegy évvel a székesfehérvári Királyi Bazilikáról készített könyvét követően jelent meg a Középkori Székesfehérvár című kiadvány, amelyben a külvárosból indulva a Palotai és Budai kapun át belépve történelmi sétát tehetünk az egykori királyi koronázóvárosban.

  2022.12.09.

Interjú

 1. Az írónő valósága

  Sohonyai Edit írónő. Fiatalon lett azzá, Fejér megyei Príma díjas. Két gyerek édesanyja, emellett nagyon sok gyerek életét segítette tanácsokkal élőben és a könyveiben. A kamaszok életét, örömét, bánatát mindig kiemelten kezelte, segítette őket ahogy és amivel tudta. 

  2023.01.28.
 2. Folyamatosan fejlődni

  A Fehérvár Rögbi SE egyesület két szakosztállyal működik: rögbi és súlyemelő. Mindkettőben jeleskednek, válogatott versenyzőkkel, nemzetközi sikerekkel is büszkélkedhetnek. Az egyesület tavalyi évét Gyolcsos Ferenc edző, alelnök értékelte.

  2023.01.27.
 3. Elismerés a városüzemeltetésért

  A városüzemeltetésért és a város fejlesztéséért Polgármesteri Elismerő Emlékérmet adományozott Cser Palkovics András polgármester Zákányi Tamásnak, aki majd húsz éve a Városgondnokság munkatársa és az utóbbi mintegy másfél évtizedben városüzemeltetési igazgatóként dolgozott, most azonban nyugdíjba vonul.

  2023.01.12.
 4. „Egyértelműen ez a polgármesteri ciklus hozta a legtöbb kihívást eddigi szolgálatomban"

  Éppen csak fellélegezhettünk volna a pandémiás időszak után, amikor értelmetlen háború kezdődött tőlünk néhány száz kilométerre, melynek hatásait mostanra mindannyian érezzük már a hétköznapokban is. Az épített és közösségi környezetünk fejlesztése fenntartása is rég nem látott nehéz döntéseket hozott 2022-ben, de megannyi örömteli dolog is történt a város életében. Az idei esztendőről Cser-Palkovics Andrással, Székesfehérvár polgármesterével beszélgettünk. Az interjú alatt meghallgathatja az ÖKK podcast polgármesteri évértékelőjét is.

  2022.12.29.
 5. A karmester és a muzsikus lelkek

  Dobszay Péter. Fiatalember és sikeres. Karmesterként, orgonistaként nem csupán itthon, de a nagyvilágban is ismert, nagy és híres koncerttermekben léphetett fel hangszer játékosként, dirigensként egyaránt. Sikerei ellenére szerény ember. Ismerjék meg őt!

  2022.12.23.

Tegyünk Együtt 2030.

Aranybulla emlékév 2022.

Eseménynaptár

2023. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

városgondnokság hibabejelentés

Székesfehérvári Futók Köre

KÉMÉNYSEPRŐ-IPARI KÖZSZOLGÁLTATÁS

Városi hírlevél feliratkozás

Webkamera


Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Vörösmarty Rádió

Fehérvár Magazin