Turizmus

Buszmenetrend 2023.

hirdetés

Facebook

ÖKK Fehérvár Spotify

Projektek

hirdetés

Ügyintézés

Önkormányzat

Közélet

 1. A CSOK Pluszról volt szó

  A lakáspolitika kihívásairól és a CSOK Plusz 2024-es várható hatásairól volt szó a Magyar Közgazdasági Társaság Fejér Megyei Szervezetének közgyűlésén, melyet pénteken este tartottak. A tisztújítás során megerősítették posztján a szervezet elnökségét dr. Madarász László elnök vezetésével.

  2023.12.01.
 2. Dr. Balsay Miklós elismerése

  Polgármesteri Elismerő Emlékérmet vett át pénteken a Városházán Dr. Balsay Miklós diabetológus főorvos. A rangos városi kitüntetésre a Fejér Megyei Cukorbetegek Egyesülete terjesztette fel az orvost, aki évek óta segíti a szervezet tagjait. Dr. Balsay Miklós megtiszteltetésnek nevezte az elismerő emlékérmet, melyre mérföldkőként tekint.

  2023.12.01.
 3. XVII. Príma Gála Fehérváron

  Csütörtökön este a Mercure Hotel Magyar Királyban tizenhetedik alkalommal adta át a Fejér Vármegyei Prima-díjakat a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei Szervezete. A rendezvényen a Megyei Prima-díjakon és a Megyei Év Vállalkozói Díjakon túl átadták a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjat is.

  2023.11.30.
 4. Erzsébet napi adománygyűjtés

  A Szent Imre Gimnázium Általános Iskola és Óvoda idén is adománygyűjtést szervezett a Kríziskezelő Központ ellátottjai számára.

  2023.12.01.
 5. Középiskolai toplista

  Ismét a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium vezeti az ország legjobb középiskoláinak rangsorát idén. A fehérvári intézmények közül négy került a legjobb százba.

  2023.12.01.

Kultúra

 1. XI. Újszövetség Maraton

  A hagyományokhoz híven idén 11. alkalommal rendezte meg a Vörösmarty Színház az Újszövetség Maratont. A négy evangéliumból gondosan összefésült szövegrészek olvasásával Jézus életét idézték meg a fehérváriak advent első vasárnapján. A felolvasások között a Vox Mirabilis kórus lépett színpadra és a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium diákjai adtak kis koncerteket.

  2023.12.03.
 2. Jankovich Ferencre emlékeznek

  Jankovich Ferenc Kossuth-díjas íróra, költőre emlékeznek a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában. Az esemény 2023. december 4-én, hétfőn 17.00 órakor kezdődik.

  2023.12.03.
 3. Új év kezdődik

  Advent első vasárnapja van, a vízkereszt utáni első vasárnapig tartó karácsonyi ünnepkör és az egyházi év kezdete. A Szent András ünnepéhez (november 30.) legközelebb eső vasárnaptól Jézus Krisztus születésének napjáig, december 25-ig tartó advent a keresztény kultúrkörben a karácsonyi előkészület ideje.

  2023.12.03.
 4. Megyei Szavalóverseny

  A Vörösmarty Mihály Általános Iskola évek óta ad otthont a Megyei Szavalóversenynek. A diákok több fordulót követően szakmai zsűri előtt mérettethették meg magukat a döntőben.

  2023.12.01.
 5. Jézus 33 tanítványa

  A Szent István Művelődési Házban mutatták be Schattmann Ferenc, Jézus 33 tanítványa- Papi életutak a 20. század második feléből című könyvét.

  2023.12.01.

Sport

 1. Első helyen az Extraligában

  Négy szettben nyert a MÁV Előre Foxconn a Dág KSE ellen a férfi röplabda Extraliga alapszakaszában vasárnap Esztergomban. Az újabb sikernek köszönhetően a fehérvári csapat átvette a vezetést a tabellán, egy csúnya sérülés miatt azonban nem volt felhőtlen az öröm.Dág KSE – MÁV Előre Foxconn 1-3 (26-24, 15-25, 11-25, 23-25)

  2023.12.03.
 2. Hazai győzelem

  Az éllovas Arconic-Alba Fehérvár a Sopront győzte le hazai pályán a férfi kosárlabda NB I alapszakaszának szombati játéknapján. A fordulóban a Szeged után a Fehérvár is elérte a százas határt, a hazaiaknál Isaiah Philmore 25, Jordan Barnett pedig 20 ponttal járult hozzá a sikerhez.Arconic-Alba Fehérvár - Sopron KC 100-73 (21-22, 19-17, 37-16, 23-18)

  2023.12.02.
 3. Győzelem az Innsbruck ellen

  A Hydro Fehérvár AV19 hazai pályán 5-3-as győzelmet aratott az Innsbruck felett az osztrák jégkorongliga szombati játéknapján. A magyar csapat így 17 sikerrel és nyolc vereséggel jelenleg a második helyen áll a tabellán.Hydro Fehérvár AV19 - HC Innsbruck (osztrák) 5-3 (0-1, 1-1, 4-1)

  2023.12.02.
 4. Az Aranycsapat emlékei

  Hetven éve aratta világraszóló diadalát Angliában az Aranycsapat. Az évfordulón Németh János a Fehérvár FC utánpótlás vezetője bemutatta a mérkőzésről összegyűjtött relikviáit.

  2023.11.29.
 5. A Tóvárosi nyerte a diákolimpiát

  A Tóvárosi Általános Iskola csapata nyerte a városi diákolimpiát futsalban. A Fehérvár FC fedett csarnokában rendezett két napos torna első helyezettjeként a csapat továbbjutott a megyei döntőbe.

  2023.11.23.

Városfejlesztés

 1. Több mint 200 fát ültetnek

  223 darab háromszor iskolázott fát ültetnek el a napokban a Városgondnokság kertészei a Béla úti temetőben és Börgöndön. A fákat az Alba Aréna kivitelezője, a Market Építő Zrt. ajánlotta fel a környezetvédelmi és társadalmi felelősségvállalás programjának keretében. 

  2023.11.29.
 2. Felújítják a Barátság Házát

  A Modern Városok Program keretében kapott forrásokból indulhat el a Barátság házának részleges felújítása és átalakítása - írta Facebook oldalán Székesfehérvár polgármestere. "Erre az épületre is ráfér a renoválás, hiszen városunk kulturális, közösségi intézményei és civil szervezetei állandó helyhiánnyal küzdenek, ebben is jelenthet majd előrelépést a mostani beruházás."

  2023.11.19.
 3. Óvodák újultak meg

  Hét óvoda, két bölcsőde és két szociális intézmény fejlesztésére összesen 415 millió forintot költött saját forrásból Székesfehérvár Önkormányzata az elmúlt időszakban. A munkálatok sokrétűek voltak, hiszen az igényeknek megfelelően újult meg a tetőszerkezet, a fűtésrendszer, cseréltek nyílászárókat, vagy szépült meg a homlokzat.

  2023.11.16.
 4. Megújult a Táncsics iskola

  Lezárult a komplex energetikai felújítás a Székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskolában. Közel 300 millió forintból korszerűsítették a nyílászárókat, és elkészült a hőszigetelés és a napelemes rendszer is. A küllemében is megújult, szép és vonzó épületben hétfőn sajtónyilvános bejárást tartottak, ahol elhangzott, hogy hamarosan a Hétvezér iskolában kezdődik hasonló volumenű felújítás.

  2023.11.06.
 5. Történelmi pillanat

  Pénteken délután egy kis időre birtokba vehette a még épülő Alba Aréna jegét a Hydro Fehérvár AV19 csapata. A fehérvári hokisok egy sajtónyilvános esemény keretein belül 2x8 perces mérkőzésen tesztelték le jövőbeli otthonukat, ahol a történelmi első gólt is meglőtték. A tervek szerint a hokisok a következő szezont már az új csarnokban kezdik.

  2023.11.03.

Gazdaság

 1. KarrierKavalkád Fehérváron

  A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ és a Konnekt Egyesület advent első szombatján Karrier Kavalkádot szervezett a központ Fürdő sori épületében, ahol előadások, szakmai beszélgetések, önismereti workshopok segítettnek abban, hogy a fiatalok megtalálhassák, vagy közelebbről megismerhessék jövendőbeli szakmájukat.

  2023.12.02.
 2. Fórum az Óbudai Egyetemen

  Szerdán délután közös fórumot tartott a középiskolai igazgatók, pedagógusok, osztályfőnökök számára az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Keleti Károly Gazdasági Kar. A fórumon bemutatták a műszaki és gazdasági képzéseket, valamint a felvételi eljárásról és a többletpontokról is szó esett.

  2023.11.29.
 3. Közös fejlesztésű alváz

  Az Ikarus Járműtechnika Kft. és az Óbudai Egyetem együttműködésében megvalósult kutatás-fejlesztési projekt sikeresen lezárult a GINOP-2.2.1-18 kódszámú "K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések" című pályázati felhívás keretében. A megalkotott új, elektromos meghajtású autóbusz alvázcsaládot kedden délelőtt sajtónyilvános rendezvényen mutatták be.

  2023.11.28.
 4. KarrierKavalkád Fehérváron

  A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ és a Konnekt Egyesület 2023. december 2-án, szombaton KarrierKavalkádot szervez a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében, ahol előadások, szakmai beszélgetések, önismereti workshopok segíthetnek abban, hogy a fiatalok megtalálhassák, vagy közelebbről megismerhessék álmaik szakmáját.

  2023.11.25.
 5. Kutatólabor az Óbudain

  Újabb mérföldkőhöz érkezett az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar fejlesztése. Az intézmény – Magyarország kormányának támogatásával, az Önkormányzat és az ipari szereplők együttműködésével – létrehozza a Székesfehérvári Tudományos és Innovációs Parkot, azaz Science Parkot, ahol egy, a kutatás-fejlesztést támogató laborinfrastruktúra jön létre.

  2023.11.21.

Fehérvári színes

 1. Fehérvári Advent

  Advent első vasárnapjára díszbe öltözött Székesfehérvár. Az első gyertya meggyújtását követően a Kisangyalok kara négy énekese kapcsolta fel a karácsonyfa és a Belváros ünnepi fényeit. A Városház tértől a Fő utcán át a Zichy ligetig hangulatos terek, apró meglepetések, játékos feladatok, adventi vásár, fotópontok és fényvonat is várja az ünnepre hangolódókat.

  2023.12.03.
 2. Bennünk is ugyanaz a szív dobog

  Közel húsz fogyatékossággal élő modell lépett a közönség elé szombaton délután a Bennünk is ugyanaz a szív dobog 2.0 fashion show keretében a Hiemer-ház báltermében, megmutatva az összefogás erejét és megmelengetve szívünket az első adventi hétvégén.

  2023.12.03.
 3. Első gyertya Vízivárosban

  December első szombatján elkezdődtek a Vízivárosi Advent programjai. A gyertyagyújtáson Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, valamint dr. Horváth Miklósné és Deák Lajosné önkormányzati képviselők, majd Tornyai Gábor plébános osztották meg gondolataikat a résztvevőkkel, a minden emberben ott lakozó jóságról, a készülődés és várakozás öröméről, és a szeretet ünnepének fényéről.

  2023.12.02.
 4. Adventi jótékonysági est

  Rendkívül szeretetteljes hangulatú volt a 18. Ökumenikus Adventi Jótékonyság Est pénteken a Szent István Művelődési Házban. A gyűjtés eredményeként 1 millió 450 ezer forinttal segítettek Kárpátaljai intézményeket.

  2023.12.02.
 5. Megnyitott a Kori Liget

  A mintegy nyolcszáz négyzetméteres pálya új, nagyobb gépészettel üzemel, így enyhébb időben sem lesz vizes a jég. Nem csak a gépészet, hanem a pálya elrendezése is új, ugyanis egy száz méter hosszú jégfolyosót is építettek. A Kori Liget szolgáltatásai is jobbak idén: nagyobb és kényelmesebb lett a büfé és a Zenepavilonban elhelyezett székekről jól rá lehet látni a pályára.

  2023.12.02.

Várostörténet

 1. Film a borzalmakról

  A pákozdi katonai emlékpark lövészárkaiban folytatódott a „Haza! ­– Lantai Májer József szibériai hadifogoly naplója" című film forgatása. A fiatal katona az I. világháborús harcokról és a hadifogoly létről számol be naplójában.

  2023.11.24.
 2. A Bakony Füszért múltja

  Ismét érdekes gyűjtemény került fel a Városi Levéltár és Kutatóintézet oldalára, a Székesfehérvár Topotékára, ahol ezúttal egy 1950-ben alapított székesfehérvári cég, a Bakony Füszért fotói, kordokumentumai láthatók.

  2023.11.21.
 3. 497 éve temették el II. Lajost

  A török elleni küzdelemben a középkori Magyar Királyság két uralkodóját veszítette el: 1444. november 10-én hunyt el a várnai csatában az akkor húsz éves I. Ulászló magyar király (1440–1444), majd 1526. augusztus 29-én az ugyancsak huszadik életévében járó II. Lajos (1516–1526) Mohácsnál.

  2023.11.10.
 4. 940 éve avatták szentté Imre herceget Székesfehérváron

  1083 november 4-én Székesfehérvár ismét szentté avatási ünnepre készülődött. István király földi maradványainak augusztusi felemeltetését két és fél hónappal követte fia, Imre herceg kanonizációja. Amint az ismeretes, a kezdeményező király I. László (1077–1095) volt, akit 1192-ben III. Béla (1172–1196) kezdeményezésére iktattak a szentek sorába.

  2023.11.06.
 5. Emlékeket vár a múzeum

  150 éves a Szent István Király Múzeum – ehhez kapcsolódóan intézett felhívást a látogatókhoz az intézmény. Várják a múzeumhoz kötődő élményeket, így például a múzeumi eseményekről készült fotókat, emlékeket digitálisan és analóg formában!

  2023.11.03.

Interjú

 1. 15 éve a fehérvári közterületekért

  A napokban volt 15 esztendeje, hogy városgondnokká választotta Székesfehérvár Közgyűlése Bozai Istvánt. 2008-ban még intézményként működött és alvállalkozókkal üzemeltette a közterületeket a Városgondnokság, ma viszont több mint hárommilliárdos városi vagyonnal és 540 munkavállalóval dolgoznak. Az elmúlt másfél évtized városüzemeltetéséről Bozai Istvánnal beszélgettünk.

  2023.11.21.
 2. Sikeres a program Fehérváron

  A csütörtökön megjelent Magyar Közlönyben a kormány bejelentette, hogy lezárja a Modern Városok Programot. Mit jelent ez Székesfehérvár esetében – erről kérdeztük dr. Cser-Palkovics András polgármestert, aki megerősítette: a folyamatban lévő valamennyi fejlesztés befejeződik, ezek forrása is biztosított, illetve visszafizetési kötelezettsége sincs a városnak. Az interjúban valamennyi programpontra kitérünk.

  2023.11.03.
 3. „Síppal, dobbal, nádi hegedűvel”

  Egy több mint ezer darabból álló hangszergyűjteménybe ad betekintést a velencei Meszleny-Wenckheim Kastélyban november közepéig látható tárlat. A Velencei Helytörténeti Egyesület kiállítótermében mintegy 80 népi hangszert ismerhetünk meg a tárogatóktól a cserépsípokon át a citerákig. 

  2023.10.27.
 4. A gondolkodó, szófogadó segítőtárs

  Az anyai ölelést, a gondozók szeretetét, a nevelőcsalád felelős szocializációját, majd a kiképző határozott tanítását követve lép munkába a segítő kutya. Olyan társsá válik, aki végtelenül engedelmes, mindig lesi a gazdája óhajait, de közben önálló, saját gondolatokkal rendelkezik, és elég magabiztos ahhoz, hogy váratlan, szokatlan helyzetekben gondolkodjon és megoldja azt, meséli Rózsa Kata.

  2023.10.16.
 5. Mutatom az utat!

  A népművészet és a népi iparművészet legrangosabb hazai elismerése a Népművészeti Egyesületek Szövetsége által alapított Király Zsiga-díj, melynek idei kitüntetettjei között szerepel Szenczi Jánosné, a Fehérvári Kézművesek Egyesületének elnöke is.

  2023.10.10.

Tegyünk Együtt 2030.

Eseménynaptár

2023. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

városgondnokság hibabejelentés

Székesfehérvári Futók Köre

Városi hírlevél feliratkozás

Webkamera


Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Vörösmarty Rádió

Fehérvár Magazin