Turizmus

Buszmenetrend 2022.

hirdetés

Facebook

Önkéntesség Székesfehérváron

ÖKK Fehérvár Spotify

Ügyintézés

Önkormányzat

Közélet

 1. Elköszöntek a képviselőtől

  Dr. Cser-Palkovics András polgármester és dr. Bóka Viktor címzetes főjegyző szerdán köszönte meg Barlabás András távozó önkormányzati képviselő elmúlt időszakban végzett munkáját. Barlabás András a Momentum önkormányzati képviselőjeként szerzett listán mandátumot még 2019-ben a város közgyűlésébe.

  2022.07.06.
 2. Tanszeradományokat várnak

  Az Igazgyöngy Alapítvány tanulóinak munkáiból készült tárlat szombaton zárja kapuit az Európa Klubban. A hagyományokhoz hűen idén is meghirdette tanszergyűjtő akcióját az alapítvány javára a Klub.

  2022.07.06.
 3. Rekord diákbérlet fogyott

  Májusban több mint 10 ezer, egész pontosan 10 442 helyi diákbérlet fogyott Fehérváron! Eddig tehát szépen igazolódnak a várakozásaink a 280 forintos diák havibérletek kapcsán! - írta Facebook oldalán Cser-Palkovics András polgármester. Ez az értékesített bérletszám a pandémia időszakát megelőző adatokhoz képest 2,5-szeres, a COVID időszakában eladotthoz képest pedig 4-szeres növekedést mutat.

  2022.07.06.
 4. Nyári programkavalkád

  A nyár sokaknak az utazásról szól, szívesen választanak a családok ilyenkor külföldi úticélt, vagy országon belül utaznak. Ám akik itt maradnak Székesfehérváron, illetve idelátogatnak kirándulás gyanánt, nekik is számos programlehetőséget kínál városunk júliusban és augusztusban egyaránt.

  2022.07.06.
 5. Szolgálatban az elektromos buszok

  Két elektromos autóbusszal gazdagodott Székesfehérvár. Az új buszokat, valamint az összesen 12 járműből álló, teljes flotta számára alkalmas töltőinfrastruktúrát a székesfehérvári Volánbusz telephelyén mutatták be.

  2022.07.06.

Kultúra

 1. Szent István 2025

  Székesfehérvár városa csatlakozik a Szent István 2025 programsorozathoz, melyet az államalapítás 1025-dik évfordulója tiszteletére, István király örökségének méltó ápolására indított a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és az Emberi Méltóság Tanácsa Egyesület. Az erről szóló megállapodást szerdán a Nemzeti Emlékhelyen rendezett sajtónyilvános eseményen írták alá.

  2022.07.06.
 2. Nyári programok Fehérváron

  Izgalmas és színvonalas programkínálattal, turisztikai ajánlatokkal várja a városlakókat és a vendégeket a nyár folyamán Székesfehérvár. A júliusi hétvégék már a Székesfehérvári Királyi Napokra hangolnak: szombaton délutánonként óriásbábok, régizenészek és hagyományőrző csapatok várják a Belvárosban járókat, akik 18 órától a Zichy ligetben hallgathatnak muzsikát. 

  2022.07.06.
 3. Díjeső Vasváron

  Taroltak a fehérvári színjátszók a hétvégén megrendezett Vasvári Nemzetközi Színjátszó Fesztiválon. A Szabad Színház, a különböző fehérvári függetlenekből verbuválódott „Örökség csoport” és a Prospero Színkör, szinte minden létező díjat hazahozott a hétvégi találkozóról, mely egyben nemzetközi minősítő fesztivál is volt.

  2022.07.06.
 4. Harmonia Albensis az Aranybulla jegyében

  Az idei „Harmonia Albensis - Templomi hangversenyek” sorozat négy estje az Aranybulla évforduló előtt tisztelegve a magyar egyházzene hosszú történetén vezeti végig a zenebarátokat az államalapítás korától napjainkig.

  2022.07.06.
 5. Taroltak a fehérvári színjátszók

  Taroltak a fehérvári színjátszók a Vasvári Nemzetközi Színjátszó Fesztiválon. A Szabad Színház, a különböző fehérvári függetlenekből verbuválódott „Örökség csoport” és a Prospero Színkör, szinte minden létező díjat hazahozott a hétvégi találkozóról.

  2022.07.05.

Sport

 1. A török bajnok ellen játszott a Vidi

  Kedden délután Grazban, a Merkur Arénában lépett pályára a Vidi a 19-szeres török bajnokcsapat, a Fenerbahce ellen. Az ellenfél jóval előrébb jár már a felkészülésben, a keddi volt az ötödik nemzetközi edzőmeccse ezen a nyáron, az eddigi négy találkozóból hármat megnyert.

  2022.07.06.
 2. Dávid Zoltán vezetőedző bizakodó

  A MÁV Előre-Foxconn férfi röplabdacsapata jó játékkal elérte, hogy aranyérmet nyerjenek az NB I-es bajnoki sorozatban. A csapat jövőre az Extraliga legjobbjai ellen mérkőznek majd. Dávid Zoltán, a csapat vezetőedzője szerint, ha olyan egységesek lesznek, mint voltak az idén, akkor helytállnak!

  2022.07.03.
 3. Újabb kihívás előtt

  Az U21-es bajnokságban arany-, az U19-esben pedig ezüstérmes ifjabb Tálos Péter a MÁV Előre SC-Foxconn felnőtt keretéhez csatlakozik. Az ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár fiatal röplabdázója az Extraligában pallérozódhat a 2022/2023-as idényben.

  2022.07.03.
 4. Döntőben az Enthroners

  A döntőbe jutásért játszott a HFL-ben a fehérvári amerikai futball-csapat. A Fehérvár Enthroners ebben a szezonban még nem kapott ki, és az elődöntőben is érvényesítette a papírformát a Miskolc ellen.

  2022.07.05.
 5. Boxgála, profi címmeccsel

  Ismét lesz profi ökölvívó gála Fehérváron. Július 9-én, szombaton Európa-bajnoki címmérkőzést is láthat, aki jegyet vesz az Alba Regia Sportcsarnokba. Természetesen ezúttal is több meccs várja a nézőket, feljövő és már bizonyított bunyósokkal.

  2022.07.04.

Városfejlesztés

 1. Megérkezett az első kettő

  A Volánbusz székesfehérvári telephelyén szerdán mutatták be az első két elektromos autóbuszt és a teljes, 12 járműből álló flottához kialakított töltőket. A Zöld Busz Program keretében sikerül megvalósítani a fejlesztést, amelynek során szintén a városban gyártott elektromos Ikarus autóbuszok szolgálják majd a helyi közösségi közlekedést. A korszerű, környezetbarát technológia jelentős előrelépés, ami a szolgáltatás színvonalát is emeli.

  2022.07.06.
 2. Ideiglenes parkoló épül

  Kezdődik az ideiglenes parkoló kialakítása a Prohászka Ottokár és a Kaszap István utca sarkán, a volt Garas áruház később Vesztegzár helyén. A terület 100-110 autó parkolására lesz alkalmas és csak egy irányból, a KAszap István utca felől lehet majd be-, illetve kihajtani.

  2022.07.06.
 3. Új autók a városüzemeltetésben

  A héten három új Piaggo Porter NP6 típusú haszonjármű állt szolgálatba a Városgondnokságon. Az LPG gáz és benzin vegyes hajtású kisteherautókat közbeszerzés útján a KB Autoteam Piaggio Márkakereskedéstől vásárolta Székesfehérvár Városgondnoksága.

  2022.07.06.
 4. Kerékpáros fejlesztések

  Átadták a kivitelezőnek a Zámoly- Kiskút útját, a szakemberek ugyanis új járdát építenek ezen a szakaszon és kerékpársávot is kialakítanak. A beruházás nagyjából fél milliárd forintba kerül és 2023. márciusára fejeződik be. A városban több helyen folynak kerékpáros fejlesztések.

  2022.07.05.
 5. Új bölcsőde Feketehegyen

  Új, 28 férőhelyes bölcsőde építés indul a Bodrogi utcában Feketehegy-Szárazrét gyermekei számára. A cél egy olyan intézmény létrehozása, ami biztosítja a minőségi nappali ellátást és a gyermekek személyiségének, egészségének fejlődését. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, mintegy 420 millió forintos vissza nem térítendő uniós támogatással.

  2022.06.29.

Gazdaság

 1. Új modellprogram indul Fejér megye gazdaságának fejlesztéséért

  Aláírták azt az együttműködési megállapodást, melynek értelmében új modellprogram indul Fejér megyében a helyi vállalkozások szolgáltatás-alapú segítése és támogatása, továbbá a térségi munkaerő-kereslet és -kínálat összehangolása és eredményesebbé tétele érdekében.

  2022.06.24.
 2. Fejlesztésre nyertek

  Az acélszerkezetek és acélcsarnokok gyártásával foglalkozó Vass Acélcsarnok Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 1,661 milliárd forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert el innovatív termelési eszközök beszerzésére és termelésirányítási rendszer bevezetésére.

  2022.06.20.
 3. Toborzónapot tart a Volánbusz

  Akit érdekel a személyszállítás és a buszok világa, vagy éppen munkát keres, annak kínál programot a Volánbusz Székesfehérváron. A Piac téri autóbusz-állomáson június 22-én, szerdán 10 és 17 óra között karrierjárattal, szimulátorral és kvízekkel várják az érdeklődőket.

  2022.06.20.
 4. A Városi Alap is segített a Continest 2,4 milliárd forintos tőkebevonásában

  A Székesfehérvár Városi Alap és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures egyaránt 1-1 milliárd forintos tőkeinjekció révén kisebbségi tulajdonosként jelent meg az összecsukható konténertechnológiát fejlesztő és gyártó társaságban, míg a Continest jelenlegi kockázati tőkebefektetője, a Takarék Kockázati Tőkealap további 400 millió forintos befektetést eszközölt a társaságban.

  2022.05.20.
 5. Újabb gyárat épít a Continest

  Három hazai kockázati tőkealap-kezelő összesen 2,4 milliárd forint összegű befektetéssel támogatja a Continest Technologies Zrt-t növekedési terveinek megvalósításában - írja a Világgazdaság. A mostani tőkebevonással lehetővé válik a Continest Factory második székesfehérvári gyáregységének létrejötte.

  2022.05.18.

Fehérvári színes

 1. Tűzoltás és dartsfoci a Bregyóban

  Interaktív játékokkal, rengeteg sportolási lehetőséggel, strandolással, kézműveskedéssel és múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várja a gyerekeket a Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyóban. Szerdán a tűzoltók munkájával ismerkedhettek a gyerekek és kipróbálhatták a dartsfocit is az Értékmentők csapata jóvoltából.

  2022.07.06.
 2. Egészségmegőrző biciklitúra

  Egészségmegőrző biciklis túrát szerveznek a Magyar Kerékpárosklub önkéntesei Székesfehérváron. A túra során Székesfehérvár feszületeinek nyomába eredhetnek a biciklisek Öreghegyen és Felsővárosban. A túra július 9-én 9 órakor indul a Halesz ligetből.

  2022.07.06.
 3. Családi juliális

  Óriásbuborék-show, kézműves foglalkozások, lufihajtogatás és arcfestés – többek között ezek a programok várják július 9-én, szombaton a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban a vendégeket, akik kora este a Kámfor Zenés Bábszínház meseelődását is megtekinthetik majd. A program ingyenes.

  2022.07.05.
 4. Hangolódás a Királyi Napokra

  Már zajlik a készülődés a Székesfehérvári Királyi Napokra, melyet idén augusztus 12-21-e között rendeznek meg. A ráhangolódást a Királyok a Belvárosban programsorozat segíti: július 9-e és augusztus 6-a között minden szombaton este megjelennek az óriásbábok a Fő utcán hagyományőrzők kíséretében. Az eseményt koncert zárja a Zichy ligetben.

  2022.07.05.
 5. Panoráma buszos túrák

  A felújított panoráma Ikarus busszal idén nyáron újra útra kelhetünk. Júliusban és augusztusban minden szombaton 16.00, 17.30 és 19.00 órakor indulnak a túrák az Aranybulla emlékműhöz. A részvétel regisztrációhoz kötött!

  2022.07.05.

Várostörténet

 1. Új tudományos sorozat indul

  A Hiemer-házban mutatták be pénteken Szabados György „Emlékezetes régiek – régiekről emlékezők – történelmi és historiográfiai tanulmányok az Árpád korról” című új kötetét. Ezzel a kiadvánnyal egy új, tudományos sorozatot indított útjára a Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont. 

  2022.06.17.
 2. II. András koronázása

  1205. májusában két ünnepi eseménynek voltak tanúi azok, akik bebocsáttatást nyertek a Szűz Mária Bazilika falai közé. Előbb egy gyermekkirálynak, III. Lászlónak adták meg a végtisztességet, akit az Árpád-házi uralkodók közül utolsóként temettek el Székesfehérvárott. Május 29-én viszont már nem a vég, hanem az új kezdet került az érdeklődés középpontjába. Ezen a napon koronáztak királlyá egy harmincas évei elején járó fiatal férfiút, aki már nagyon várta ezt a pillanatot.

  2022.05.29.
 3. 334 éve szabadult fel a város

  Székesfehérvár török uralom alóli felszabadítása, a város visszavételének 334. évfordulója alkalmából tartottak megemlékező ünnepséget csütörtökön a Nemzeti Emlékhelynél.

  2022.05.19.
 4. 800 éves az Aranybulla

  Az Aranybullát hét példányban állították ki. Az elsőt a pápának küldték, hogy írassa be regisztrumába, a másodikat a johanniták, a harmadikat a templomosok kapták, a negyedik maradt a királynál, az ötödiket az esztergomi, a hatodikat a kalocsai káptalan, a hetediket pedig a nádor őrizte. Az alábbiakban Szabados György írását olvashatják, aki a Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont történésze.

  2022.04.24.
 5. Azonosítják a csontokat

  A székesfehérvári osszáriumból vett mintákból két Árpád-házi személyt azonosítottak a Magyarságkutató Intézet kutatói, akik Corvin János és családja csontjaiból meghatározták a Hunyadi-család származását is - jeletette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

  2022.04.13.

Interjú

 1. Tanulás a 21. században

  A Mathias Corvinus Collegium újabb izgalmas kérdésre kereste a választ. A “Tanulás a XXI. században" című előadásában dr. Setényi János oktatáskutató, az MCC Tanuláskutató Intézetének vezetője azt járta körül, hogy miképpen néz ki a tanulás térképe 10 év múlva? Erről a kérdésekről beszélgettünk az oktatáskutatóval az előadása előtt.

  2022.06.28.
 2. Lemondott Barlabás András

  Barlabás András székesfehérvári közgazdász a Momentum önkormányzati képviselőjeként szerzett listán mandátumot 2019-ben a város közgyűlésébe. Mindössze három év után a pénteki közgyűlésen bejelentette, hogy lemond képviselői mandátumáról. A képviselőt ennek okairól kérdeztük.

  2022.06.24.
 3. Nem sokon múlt a döntő!

  Az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapata bronzéremmel zárta a mögöttük hagyott versenyszezont. Az együttes négy év után ragyogó hajrával szerzett ismét érmet. Az elmúlt szezont Simon Balázzsal, az Alba Fehérvár ügyvezetőjével értékeltük.

  2022.06.22.
 4. Kinek van erre energiája?

  A Mathias Corvinus Collegium legutóbbi előadásán izgalmas kérdésekről beszélt dr. Toldi Ottó, az MCC Klímapolitikai Intézetének kutatásvezetője. A téma a klímahelyzet, az energiaválság és az orosz-ukrán háborús helyzet volt. Az előadás előtt ezekről beszélgettünk vele.

  2022.06.20.
 5. Erőnlét és alakformálás

  Öt éve, 2018 februárjában nyitotta meg Timár Jánosné Évi a Curves Alba Regia mozgásstúdióját Székesfehérvár szívében, a Távírda utcai Torony Üzletházban. A Curves Tudományosan kidolgozott testedzés nőknek, nőknek fejlesztett gépekkel, amelyet személyi tréner segítségével végeznek. Timár Jánosnéval beszélgettünk - róluk.

  2022.06.16.

ÖKK Spotify

Választás 2022.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Eseménynaptár

2022. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

városgondnokság hibabejelentés

Székesfehérvári Futók Köre

KÉMÉNYSEPRŐ-IPARI KÖZSZOLGÁLTATÁS

Városi hírlevél feliratkozás

Webkamera


Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Vörösmarty Rádió

Fehérvár Magazin