Önkéntesség Székesfehérváron

Buszmenetrend 2022.

hirdetés

Facebook

ÖKK Fehérvár Spotify

Turizmus

Ügyintézés

Önkormányzat

Kultúra

 1. Jazzpéntek olasz bőgőssel

  A Marcello Sebastiani Trio lesz a Jazzpéntek vendége júniusban a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében. Marcello Sebastiani az olasz jazzélet meghatározó bőgős egyénisége, magyarországi turnéján a hazai jazz két kiválósága, Gáspár Károly zongorista és Bágyi Balázs dobos lesz a partnere. A fehérvári koncert június 3-án, pénteken 19 órakor kezdődik.

  2022.05.27.
 2. Az Aranybulla királya

  Június 2-án, csütörtökön mutatják be Zsoldos Attila: Az Aranybulla királya című könyvét a Városi Levéltár és Kutatóintézetben. Szeretettel várnak minden érdeklődőt a 17 órakor kezdődő, ingyenes eseményre!

  2022.05.26.
 3. Könyvtári stand gyerekeknek

  A Vörösmarty Mihály Könyvtár is csatlakozik a hétvégi Hetedhét Játékfesztiválhoz. Az intézmény önálló standdal, játékos programokkal és nyereményjátékkal várja a kicsiket-nagyokat egyaránt. A Budai úti Tagkönyvtárba május 28-ra tervezett Kerekítő című mondókás programot egy héttel később, június 4-én rendezik meg.

  2022.05.26.
 4. Percről percre

  Az irodalom és a táncszínház találkozott a Vörösmarty Színházban Örkény István és L. Simon László művei, Egerházi Attila és Ole Kristian Tangen koreográfiái által a Székesfehérvári Balett Színház Percről percre című bemutatóján.

  2022.05.25.
 5. Gyökerek és szárnyak

  Gyökerek és szárnyak, ezzel a címmel invitálták a népzene kedvelőit a Szent István Művelődési Házba. Az esten a Hermann László szakgimnázium végzős növendékei adtak nagy sikerű koncertet.

  2022.05.25.

Sport

 1. Egy védő, egy csatár

  A Hydro Fehérvár AV19 vezetői nem tétlenkednek. A nagy bravúrral, kiváló teljesítménnyel ICEHL ezüstérmet szerzett csapat tovább erősödik. Egyrészt a sikercsapat játékosai közül sokkal már megegyeztek a folytatást illetően, illetve a héten új szerzemények is vannak. Ismerjék meg őket!

  2022.05.27.
 2. Kezdődhet a nagy kaland!

  Impozáns helyszínen, az elit világbajnokság helyszínén, Tamperében a Nokia Arenában került sor a Champions Hockey League, azaz a Jégkorong Bajnokok Ligája csoportkör sorsolására. Az eseményen az európai klubjégkorong-megmérettetés harminckét résztvevő csapatát sorsolták nyolc négy csapatos csoportba, amelyek mindegyikéből az első két helyezett jut majd tovább a legjobb tizenhat közé.

  2022.05.26.
 3. Fiatal bokszolók látogatása

  A Fehérvár Küzdősport SE fiatal sportolói tettek látogatást a Városházán szerdán délután. A sikeres bokszolók és edzőjük beszámoltak az elmúlt években elért sikerekről, beszéltek az edzésfilozófiájukról, valamint azt is elárulták, mi a kedvenc desszertjük egy-egy fontos meccs után.

  2022.05.25.
 4. Köszöntötték a fiatal bunyósokat

  Számos válogatott versenyzőt ad a korosztályos nemzeti csapatokba a Fehérvári Küzdősport Egyesület. Többen Eb-részvétellel, és magyar bajnoki címekkel büszkélkedhetnek.

  2022.05.26.
 5. Mozgásban a város

  Még nincs késő, ahhoz, hogy azok, akiknek ma még nem volt módja sportosan mozogni csatlakozzanak a Kihívás napja városi programjaihoz, amelyek este kilenc órakor zárulnak. A közös sportolás már szerda éjfélkor elkezdődött.

  2022.05.25.

Városfejlesztés

 1. Települési jól-lét

  Új társadalmi innovációs programot indított a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány. A települési jól-lét, az idős- és fogyatékospolitika, valamint az adományozás rendszerszintű fejlesztését célzó WellOSyst erősíti az összefogást és az együttműködést az önkormányzat és a különböző szervezetek, intézmények, civilek között.

  2022.04.30.
 2. Mondja el véleményét!

  Már zajlik az aktuális Európai Uniós támogatási ciklushoz kapcsolódó fejlesztési tervezés, amelyhez Székesfehérvár Önkormányzata a lakosság véleményét várja. Kérik, hogy minél többen töltsék ki április 30-án éjfélig a városi honlapon elérhető kérdőívet!

  2022.04.27.
 3. Megszépült az Aranybulla környéke

  Az Aranybullánál megmaradt a felfelé vezető út, de sokkal gyalogos-barátabb lett. Kialakítottak egy rendezvényterületet is, ami egyfajta kilátó teraszként is funkcionál és épült egy fa burkolatú pihenőterasz, ami akár színpadként is szolgálhat. A Csúcsos hegyen sokezer tő növényt ültettek és öntözőrendszert is építettek.

  2022.04.25.
 4. Zöld busz teszt

  Egy hete járja Székesfehérvár utcáit a MAN tisztán elektromos csuklós autóbusza. A Zöld Busz még egy hétig lesz kipróbálható, ennek alkalmából csütörtökön délelőtt sajtótájékoztatón ismertették a jövőbeli e-busz beszerzéseket és a közösségi közlekedést érintő fejlesztéseket.

  2022.04.21.
 5. újabb fontos lépés

  Újabb fontos, a székesfehérvári vasúti csomópont fejlesztésére vonatkozó közbeszerzési eljárást hirdettek meg a vasútállomás déli oldali munkálataira. A felhívás külön részprojektként fűződik az intermodális beruházáshoz és a már elkészült gyalogos felüljáróhoz. A 153 parkoló mellett 100 kerékpáros tárolót is kialakítanak.

  2022.04.12.

Gazdaság

 1. A Városi Alap is segített a Continest 2,4 milliárd forintos tőkebevonásában

  A Székesfehérvár Városi Alap és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures egyaránt 1-1 milliárd forintos tőkeinjekció révén kisebbségi tulajdonosként jelent meg az összecsukható konténertechnológiát fejlesztő és gyártó társaságban, míg a Continest jelenlegi kockázati tőkebefektetője, a Takarék Kockázati Tőkealap további 400 millió forintos befektetést eszközölt a társaságban.

  2022.05.20.
 2. Újabb gyárat épít a Continest

  Három hazai kockázati tőkealap-kezelő összesen 2,4 milliárd forint összegű befektetéssel támogatja a Continest Technologies Zrt-t növekedési terveinek megvalósításában - írja a Világgazdaság. A mostani tőkebevonással lehetővé válik a Continest Factory második székesfehérvári gyáregységének létrejötte.

  2022.05.18.
 3. A vegán fele nyitnak

  A Cerbona Élelmiszergyártó Kft. megjelent a vegán élelmiszerek piacán, amelytől a következő években érdemi, évi mintegy 100 millió forint többletbevételt remél.

  2022.05.13.
 4. Megyei együttműködés

  A Fejér Megyei Önkormányzat, a Fejér Megyei Kormányhivatal, Székesfehérvár Önkormányzata és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei Szervezete között olyan stratégiai együttműködés veszi kezdetét, amelynek célja a vállalkozások szolgáltatás-alapú segítése, továbbá a térségi munkaerő-kereslet és -kínálat megyei szintű összehangolásának erősítése.

  2022.05.05.
 5. Fehérvári szakma-sztárok

  A háromnapos versenysorozat utolsó napját hatalmas sikerrel zárták a Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskola növendékei. A Vörösmarty csapatából a legszebben csillogó érem Svehlik László burkoló nyakába került, így méltán mondhatja, hogy ma a szakmájában ő a legjobb.

  2022.04.28.

Fehérvári színes

 1. Városi táborok

  Idén is megújult tartalommal, rengeteg érdekes és színes programmal várja az általános iskolásokat a Bregyó-közi napközis tábor, valamint a teljesen újjáépített Gyermek és Ifjúsági Tábor Velencén. A táborokba jelentkezni elektronikus úton a www.varosgondnoksag.hu/tabor oldalon található jelentkezési adatlap segítségével lehet.

  2022.05.27.
 2. Animóka tábor Felsővárosban

  A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ művészeti tábort szervez a 9–16 éves korosztály számára a Felsővárosi Alkotóházban (Székesfehérvár, Kertalja utca 8.) és annak kertjében. A napközis jellegű táborban statikus képeket, térbeli figurákat, majd ezek felhasználásával – a dinamikus mozgás illúzióját keltve – animációs filmet készítenek a gyerekek.

  2022.05.27.
 3. A békefenntartás magyar "találmány"

  Csütörtökön Pákozdon, a Katonai Emlékpark, a Nemzeti Emlékhely adott otthont a Békefenntartók Napja alkalmából megrendezett ünnepségnek. A zászlóavatás mellett megkoszorúzták a békefenntartók emlékművét.

  2022.05.26.
 4. Gyereknap Sóstón

  Gyereknapi ökotúrát szerveznek május 28-án a Sóstón. A résztvevők családok játékos keretek között ismerkedhetnek a természetvédelmi terület értékeivel. A részvételhez előzetes regisztrációt kérnek.

  2022.05.26.
 5. Családi program Szárazréten

  Családi programra hív május 28-án, szombaton a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar: többek között arcfestés, kézműves foglalkozások, csúszdás légvár, ugrálóvár, mesejáték és lézerharc is szórakoztatja a vendégeket az ingyenes rendezvényen. Az esemény az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ Segítő Fehérvár programja keretében, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szervezésében valósul meg.

  2022.05.26.

Várostörténet

 1. 334 éve szabadult fel a város

  Székesfehérvár török uralom alóli felszabadítása, a város visszavételének 334. évfordulója alkalmából tartottak megemlékező ünnepséget csütörtökön a Nemzeti Emlékhelynél.

  2022.05.19.
 2. 800 éves az Aranybulla

  Az Aranybullát hét példányban állították ki. Az elsőt a pápának küldték, hogy írassa be regisztrumába, a másodikat a johanniták, a harmadikat a templomosok kapták, a negyedik maradt a királynál, az ötödiket az esztergomi, a hatodikat a kalocsai káptalan, a hetediket pedig a nádor őrizte. Az alábbiakban Szabados György írását olvashatják, aki a Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont történésze.

  2022.04.24.
 3. Azonosítják a csontokat

  A székesfehérvári osszáriumból vett mintákból két Árpád-házi személyt azonosítottak a Magyarságkutató Intézet kutatói, akik Corvin János és családja csontjaiból meghatározták a Hunyadi-család származását is - jeletette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

  2022.04.13.
 4. Történelmi könyvbemutató

  A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban mutatták be pénteken este Ribi András: A fehérvári keresztes konvent története című könyvét. A fehérvári keresztes konvent most megjelent monográfiája a város és környéke középkori történetének egy igen fontos szeletét tárja elénk. 

  2022.02.25.
 5. 579 éve ezen a napon, február 23-án született Mátyás király

  Mátyás horoszkópja több kódexben is fennmaradt, s ezek mindegyike február 23-at írja a király születése napjának. Arra azonban már Gouth Kálmán rámutatott 1943-ban, hogy miután az asztrológiai napkezdetet a kor sajátosságait figyelembe véve déli időpontra kell helyezni, ezen ábrázolásokat úgy kell értelmezni, hogy a király valójában másnap, 24-én, azaz Mátyás napján hajnali 3 körül látta meg a napvilágot.

  2022.02.23.

Interjú

 1. Képregény közösségi finanszírozással

  Kovács Milán különleges fiatalember. Járja a maga útját rendületlenül, tudja mit akar, mit szeretne elérni. Az élet persze, hogy állít elé akadályt, ezeket vagy átugorja, vagy átlépi. És van egy különleges hobbija, ami meghatározza mindennapjait. Olvassák hát el, mit jelentenek számára a képregények, ismerjék meg őt, a különleges fiatalembert.

  2022.05.27.
 2. Lelki egészségóra

  Érdekes foglalkozásra invitálta a Vörösmarty Színház az ifjakat. Az UNICEF és a Színház közös programja részeként az Antigone című darabot beszélték meg a középiskolásokkal a Lelki Egészségóra és közönségtalálkozó során.

  2022.05.14.
 3. Néptánc egy életen át

  Botos József hatvan sikeres évet töltött el a táncművészet szolgálatában. Négy földrészt bejárt az Alba Regia Táncegyüttes Művészeti vezetőjeként, sok értékes hazai és külföldi fesztivál díjat, többek között 1993-ban az Európa díj a Népművészetért díjat és az Örökös Kiváló Együttes címet is elnyerték.

  2022.04.29.
 4. Gál Péter Pál elnök értékel

  A Hydro Fehrvár AV19 jégkorongcsapata fennállása legnagyobb sikerét érte el. Tudjuk, a sportoló, a szurkoló mindig a legtöbbet akarja elérni abban a versenyben, amiben részt vesz. De ennek van objektív valósága, lehetősége, vagy lehetetlensége.

  2022.04.21.
 5. Interjú Tóth Norbert bajnokkal

  A Honvéd Szondi SE atlétikai szakosztályában gyaloglók eddzenek, szerepelnek. Az Őze Tibor által irányított csapat fiataljai ebben a furcsa sportban sikeresek. Furcsa sport ez, a technikája teszi különlegessé, nem elég gyorsnak és kitartónak lenni, de a technikára is figyelni kell, mert a pontatlan lépésekért nagy árat kell fizetni...

  2022.04.19.

ÖKK Spotify

Választás 2022.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Eseménynaptár

2022. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

városgondnokság hibabejelentés

Székesfehérvári Futók Köre

KÉMÉNYSEPRŐ-IPARI KÖZSZOLGÁLTATÁS

Városi hírlevél feliratkozás

Webkamera


Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Vörösmarty Rádió

Fehérvár Magazin