Gazdasági hírek

/ 2023.12.06. 17:33:30 |

Átadta eddigi legnagyobb raktárcsarnokát az Alba-Zöchling

Az Alba-Zöchling Kft. a cég történetének legnagyobb összegű beruházásában 3 milliárd forintból építette fel új raktárcsarnokát. Az új épületet szerdán délután ünnepélyes keretek között avatták fel. Az alkalommal bejelentették, hogy Cserta János alapító-tulajdonos helyét fia, Cserta Róbert veszi át a cégvezetésben.
/ 2023.12.06. 14:40:02 |

Támogatás a műszaki orientációhoz – újabb csekket vehetett át a Vasvári Gimnázium

A Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium és az Howmet-Köfém Kft. együttműködése eredményeként ebben az évben is 20 ezer dolláros – közel 7 millió forintos – támogatásban részesítette a STEM természettudományos, műszaki és mérnöki pályák felé orientáló iskolai projektet a vállalat Alapítványa.
/ 2023.12.05. 16:21:18 |

Új gyárcsarnokot épít és nyolcvan munkahelyet teremt a Howmet-Köfém Fehérváron

Új gyárcsarnokot épít és jelentősen bővíti kapacitását a Howmet-Köfém Kft. Székesfehérváron. Az új egységben a gyár által hazánkban kifejlesztett, „Dura Bright” bevonattal ellátott keréktárcsákat fogják gyártani, melyek könnyen tisztíthatóak, így felhasználóbarátok. A 17 milliárd forintos beruházást 5 milliárd forinttal támogatja Magyarország kormánya – hangsúlyozta a keddi alapkőletételen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
/ 2023.12.04. 17:10:00 |

Nyílt napok az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán

Két nyílt napot szerveznek az Óbudai Egyetem székesfehérvári képzéseinek a bemutatására december 11-én, illetve 2024 január 15-én. Az alkalmakon lehetőséget biztosítanak az egyetem duális partnereinek is a kitelepülésre, illetve a tájékoztatók mellett, bemutatják a legújabb laborokat is.
/ 2023.12.04. 13:56:57 |

Online nyílt napot tart a Kodolányi János Egyetem pénteken

Online nyílt napra várja az érdeklődőket 2023. december 8-án, pénteken 17 órától a Kodolányi János Egyetem. A 2024-es felvételi eljárás során alap- és mesterképzésekre, valamint szakirányú továbbképzésekre jelentkezhetnek majd nappali, levelező és távoktatás formában.
/ 2023.12.02. 15:04:37 |

KarrierKavalkád Fehérváron – a pályaválasztásban segített a rendezvény

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ és a Konnekt Egyesület advent első szombatján Karrier Kavalkádot szervezett a központ Fürdő sori épületében, ahol előadások, szakmai beszélgetések, önismereti workshopok segítettnek abban, hogy a fiatalok megtalálhassák, vagy közelebbről megismerhessék jövendőbeli szakmájukat.
/ 2023.11.29. 17:19:16 |

Felsőoktatási tájékoztató fórumot rendezett az Óbudai Egyetem

Szerdán délután közös fórumot tartott a középiskolai igazgatók, pedagógusok, osztályfőnökök számára az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Keleti Károly Gazdasági Kar. A fórumon bemutatták a műszaki és gazdasági képzéseket, valamint a felvételi eljárásról és a többletpontokról is szó esett.
/ 2023.11.28. 14:50:57 |

Közösen fejlesztett új alvázcsaládot az Ikarus és az Óbudai Egyetem

Az Ikarus Járműtechnika Kft. és az Óbudai Egyetem együttműködésében megvalósult kutatás-fejlesztési projekt sikeresen lezárult a GINOP-2.2.1-18 kódszámú "K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések" című pályázati felhívás keretében. A megalkotott új, elektromos meghajtású autóbusz alvázcsaládot kedden délelőtt sajtónyilvános rendezvényen mutatták be.
/ 2023.11.25. 13:13:00 |

KarrierKavalkád Fehérváron – Tudj meg többet álmaid szakmájáról!

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ és a Konnekt Egyesület 2023. december 2-án, szombaton KarrierKavalkádot szervez a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében, ahol előadások, szakmai beszélgetések, önismereti workshopok segíthetnek abban, hogy a fiatalok megtalálhassák, vagy közelebbről megismerhessék álmaik szakmáját.
/ 2023.11.21. 14:46:14 |

Átadták a Székesfehérvári Tudományos és Innovációs Park első kutatólaborjait az Óbudai Egyetemen

Újabb mérföldkőhöz érkezett az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar fejlesztése. Az intézmény – Magyarország kormányának támogatásával, az Önkormányzat és az ipari szereplők együttműködésével – létrehozza a Székesfehérvári Tudományos és Innovációs Parkot, azaz Science Parkot, ahol egy, a kutatás-fejlesztést támogató laborinfrastruktúra jön létre.
/ 2023.11.17. 15:20:41 |

Ötletfejlesztéstől a prototípusgyártásig 24 óra alatt- elrajtolt a második HARMAN Hackathon

Második alkalommal hirdette meg az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, a Harman Becker Kft. és Székesfehérvár Önkormányzata a „Junior Engineers Camp – HARMAN Hackathon” ötlet- és prototípusfejlesztő versenyt. A középiskolások és egyetemisták alkotta csapatok egy kisfilm elkészítésével nevezhettek a selejtezőbe, ahonnan hat középiskolai és nyolc egyetemi csapat jutott a pénteken kezdődött, 24 órán keresztül tartó döntőbe.
/ 2023.11.16. 12:48:03 |

Sport és branding - Fiatal Vállalkozók Hete Székesfehérváron

A sport és márkaépítés kapcsolatáról, a vállalkozói attitűd kialakításáról, a hatékony vállalkozásépítésről is szó volt a Fiatal Vállalkozók Hete fehérvári eseményén. A Fiatal Vállalkozók Hetében izgalmas és informatív rendezvényeket szerveznek országszerte ezen a héten. 
/ 2023.11.15. 17:09:42 |

Gépi tanulás, UAV-k, robotautó – beszámoló az 58. Tudományos Diákköri Konferenciáról

A Science Park C1 épülete adott otthon szerda délután az 58. Tudományos Diákköri Konferencia Ifjúsági, valamint Geoinformatikai és Műszaki Szekciójának. Az eseményre a középiskolás diákok négy TDK dolgozattal neveztek, még az egyetemi hallgatók hat dolgozatot mutattak be.
/ 2023.11.15. 08:28:33 |

Sport és Branding - A Fiatal Vállalkozók Hetének eseménye Székesfehérváron

A Fiatal Vállalkozók Hete egy izgalmas és informatív rendezvény, amelynek keretében vállalkozók, kezdő vállalkozók és érdeklődők kapnak lehetőséget mélyebben belelátni a vállalkozások rejtelmeibe, előadásokon inspirálódni, valamint egyes témakörökben tudásukat fejleszteni.
/ 2023.11.14. 08:56:00 |

Láthatatlan szolgáltatás - tudta, hogy 30 km saját optikai hálózatot működtet Fehérvár?

Az Önkormányzat Informatikai Központ Kft (ÖIK) nem végez túl látványos tevékenységet, viszont annál fontosabb a munkájuk. Az önkormányzati cég látja el a város gazdasági társaságait és intézményeit informatikai szolgáltatásokkal: szervereket üzemeltet, weboldalakat tárol és levelezési rendszereket működtet, de a városi térfigyelő rendszert is fejleszti, illetve működteti.