Turizmus

Buszmenetrend 2024.

hirdetés

Facebook

ÖKK Fehérvár Spotify

Projektek

hirdetés

Ügyintézés

Önkormányzat

Közélet

 1. Egészségügyi szűrőnap

  Feketehegy-Szárazréten folytatódott a városrészi szűrőnapok sorozata. A Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda és az Önkormányzat közös egészségmegőrző eseményére ezúttal is nagy volt az érdeklődés. A városrészben élők EKG, kardiológiai, boka-kar index, COPD vizsgálaton és általános állapotfelmérésen is részt vehettek.

  2024.06.22.
 2. Pálos települések találkoztak Göncön

  Immár 12. alkalommal tartottak találkozót azok a települések, akiknek múltja – hosszabb vagy rövidebb időre – összekapcsolódott a Magyar Pálos Renddel. Az idei esztendőben Gönc adott otthont az összejövetelnek, ahol közel százan vettek részt a közösségépítő és a múltbeli értékekre épülő, de a jövőt és a fejlődést szolgáló kezdeményezésekről is szóló programokon. Székesfehérvárt Deák Lajosné tanácsnok képviselte.

  2024.06.21.
 3. Átvették megbízóleveleiket

  Jogerőre emelkedtek a 2024. június 9-i önkormányzati választás eredményei, így a Városháza Dísztermében csütörtökön – több időpontban – került sor a mandátumok ünnepélyes átadására. A 2024. június 9-i választások székesfehérvári lebonyolításáról és eredményéről a Helyi Választási Bizottság elnöke adott rövid összegzést. Az új képviselőtestület alakuló ülésére októberben kerül majd sor.

  2024.06.20.
 4. A Gorlice-Tarnów offenzíva

  A Gorlice-Tarnów offenzíva jelentősége címmel az I. világháború egyik kultikus csatájáról hallgathattak előadást az érdeklődők. Ezzel befejeződött a Levéltár "Kik acél falakként állották a vártát." programsorozata.

  2024.06.21.
 5. Életbe lépett a vörös kód

  Közép- és Nyugat-Dunántúl több vármegyéje után Fejérben is vörös kódot jelentettek be. A szociális intézmények vezetői arra kérnek mindenkit, hogy most a megszokottnál nagyobb odafigyelést mutassunk a bajba jutott embertársaink iránt.

  2024.06.21.

Kultúra

 1. Pezsgő Belváros

  Szubjektív tárlatvezetés hegedűszóval, népdalokkal, retro élményutazás és old timer autók, koncertek hangulatos belvárosi udvarokban, történelmi utazás István király és az Árpád-házi királyok idejében. Felsorolni is nehéz lenne azt a színes és tartalmas programkínálatot, amellyel a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozat kiemelt helyszíne, Székesfehérvár várta szombaton a látogatókat.

  2024.06.22.
 2. Múzeumok Éjszakája

  A Múzeumok Éjszakája országos programsorozat kiemelt, központi helyszíne idén Székesfehérvár. A kora délután induló programokra ellátogatott a leendő kultúráért és innovációért felelős miniszter is. Hankó Balázs bekapcsolódott a városházi körsétába, majd rövid sajtótájékoztatót követően a Nemzeti Emlékhely – Középkori Romkertbe látogatott.

  2024.06.22.
 3. Szent János ünnepe a Székesegyházban

  Hagyományosan Keresztelő Szent János születésének ünnepén, június 24-én a Székesegyházban 10 órakor Spányi Antal főpásztor diakónussá szenteli Mesics Richárd János akolitust.

  2024.06.22.
 4. Loveshake - Az élet összeráz

  Népszerű darabot tekinthettek meg Székesfehérváron az érdeklődők, de ezúttal nem a Vörösmarty Színházban, hanem a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Ház színpadán. A Loveshake - Az élet összeráz a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szervezésében érkezett Fehérvárra.

  2024.06.21.
 5. Nyáresti olasz melódiák

  Bel Canto címmel a szép énekek estéjére invitálta a székesfehérvári zenebarátokat az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A koncert szólistái Kertesi Ingrid és Boncsér Gergely operaénekesek voltak.

  2024.06.21.

Sport

 1. A Wroclaw Panthers lesz az ellenfél

  Hazai pályán, a Wroclaw Panthers ellen folytatja az ELF szezont a Fehérvár Entrhoners. A fehérvári amerikaifutball-csapat két idegenbeli mérkőzés után vasárnap 13 órától szerepel ismét a Takarodó úti First Fielden. Jegyeket online, a https://bit.ly/elf_2024_ticket webcímen lehet vásárolni.

  2024.06.22.
 2. Ezüstös ARAK-osok

  Nagyüzem volt három napon keresztül a Bregyó közben. Az ARAK toplistás versenyt és KöAP fesztivált követően az U18-as bajnokságon bizonyítottak a fehérváriak. A 16-17 évesek Országos Bajnokságának ismét a székesfehérvári Regionális Atlétikai Központ nyújtott otthont és a remek helyszín mellett a színvonalas rendezés is segítette a kiemelkedő versenyeket, eredményeket.

  2024.06.18.
 3. Július 9-én Gyulai Fehérváron

  Többek között a görögök távolugró világklasszisa, Miltiadisz Tentoglu, az olaszok újdonsült súlylökő Európa-bajnoka, Leonardo Fabbri és az egyik legrégebb óta fennálló világcsúcsot idén megdöntő Mykolas Alekna litván diszkoszvető is szerepelni fog a július 9-i Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon.

  2024.06.18.
 4. Tíz éves az ARAKocska

  Az Alba Regia Atlétika Klub legfiatalabb korosztályát foglalkoztató utánpótlás csapata, az ARAKocskák immár 10 éve működnek városunkban, és ez alkalomból egy élményben dús délutánt tölthettek el a kicsik szüleik és edzőik társaságában.

  2024.06.19.
 5. Kezdődik a foci EB!

  Pénteken kezdődik Németországban a labdarúgó Európa-bajnokság. A magyar válogatott természetesen már a helyszínen készül, mégpedig komoly érdeklődés közepette.

  2024.06.13.

Városfejlesztés

 1. Elkészült a felújítás

  A munkaterületet tavaly ősz végén átadták a kivitelezőnek, azonban a kivitelezést tavasszal kezdték el a Gáz utcai garázssornál. A teljes útfelújítás első üteme a Rákóczi utcai négyemeletes épületek felőli oldalt és a házak közötti parkolók bekötőútjait érintette és várhatóan még ebben az évben elkészül a felújítása a garázssor másik oldalán található útnak is.

  2024.06.20.
 2. Új bölcsőde épül

  Ünnepélyes keretek között tették le szerdán délután annak az új, 28 férőhelyes bölcsődének az alapkövét, amely a Bodrogi utcában Feketehegy-Szárazrét gyermekei számára épül. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg 420 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A Székesfehérvári Hit Gyülekezete fenntartásában működő intézmény a tervek szerint idén nyitja meg kapuit.

  2024.06.19.
 3. Öleléssel búcsúztak

  Zajlik a pakolás és a visszaszámlálás a Vasvári Pál Gimnáziumban, amely átfogó felújítás előtt áll. A diákok és tanáraik egymás kezét fogva ölelték át az ódon falakat, majd az udvaron egy óriási bulival búcsúztak a szeretett intézménytől. A Vasvári a nyár folyamán beköltözik a régi Bory Jenő Általános Iskola épületébe és a teljes körű rekonstrukciót, bővítést követően, várhatóan két év múlva költözhet majd vissza a megszokott helyére.

  2024.06.18.
 4. Több mint 50 e-töltő

  Újabb elektromosautó-töltők létesültek Székesfehérváron. A Vantage Towers Zrt., az Elektromotive Hungary és a város Önkormányzata együttműködésében három új állomást telepítettek a városba. Egyiket – egy gyorstöltőt – a Belváros peremén, a Fal közben adták át csütörtökön, valamint a Zichy liget és az Uszoda mellé is került egy-egy töltő néhány hete. Ezekkel együtt már több mint 50 elektromos töltőállomás szolgálja az autósokat Székesfehérváron.

  2024.06.13.
 5. Épületbejárás diákokkal

  Befejeződött a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, valamint a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ épületegyüttesének teljes körű felújítása. Pénteken dr. Cser-Palkovics András polgármester a végzős gimnazistákkal közösen nézte meg a kívül-belül megújult intézményt. Az iskola a nyár folyamán visszaköltözik az épületbe, az új tanévet már itt kezdhetik majd a tópartis tanulók és tanáraik.

  2024.05.31.

Gazdaság

 1. A siker titka

  A siker titka - TDK Orientációs Délután címmel rendeztek programot hétfőn az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. Itt került sor a Bejczy Antal Robotverseny díjátadó ünnepségére és az elkészített munkák bemutatására is. A díjátadót a TDK versenyzők és WordSkills helyezettek rövid élménybeszámolói követték.

  2024.06.10.
 2. Oktatással segít a Kyndryl

  A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház dolgozóinak számítógépes ismereteit fejlesztik a Kyndryl Informatikai Szolgáltatóközpontjának székesfehérvári munkatársai. Az ingyenes programban a Kyndryl szakemberei önkéntes munkában Excel képzést nyújtanak a kórház HR és gazdasági területein dolgozóknak.

  2024.06.06.
 3. Testvérvárosi együttműködéssel nyert közvetlen uniós forrást Székesfehérvár

  Sikeres volt Székesfehérvár első közvetlen EU-s forrásra benyújtott pályázata. A testvérvárosok bevonásával megvalósuló pályázat a generációk közötti együttélést állítja a középpontba. A 2024 őszétől 2025 nyárig tartó időszakban 5 város (Gyulafehérvár, Kranj, Opole, Zadar és Székesfehérvár) valósít meg közös programokat a 38 055 eurós vissza nem térítendő támogatásból.

  2024.06.04.
 4. Szavazzon a fehérvári hotelre!

  A székesfehérvári Best Western Plus Lakeside Hotelt jelölték a szakma egyik legnagyobb elismerésére, a Business Excellence díjra a „legjobb vidéki business hotel” kategóriában. A hotelre a fehérváriak is szavazhatnak a https://business-excellence.hu/kozonsegszavazas/ oldalon.

  2024.05.29.
 5. Vállalkozni Fejér megyében

  Május 30-án 17 órától kerül sor a Fejér Vármegyei FIVOSZ rendezvényére. Az esemény remek lehetőséget biztosít a kapcsolatépítésre, az új üzleti trendek megismerésére és a tapasztalatcserére.

  2024.05.29.

Fehérvári színes

 1. Akrobatikus tanévbúcsúztató

  A Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban az idei tanév is iskolanapokkal zárult. A három napos programsorozat fénypontja a Face Team Akrobatikus Sportszínház Youngsters előadása volt pénteken, melyen kosárlabda zsonglőrök és akrobaták kápráztatták el kicsiket és a nagyokat egyaránt.

  2024.06.22.
 2. Tűzzel-vassal Fehérváron

  Huszadik alkalommal rendezték meg Székesfehérváron a Tűzzel-vassal Fesztivált, a késes és késkészítő mesterek, kovácsok és fegyverkovácsok országos találkozóját. A Fehérvári Kézművesek Egyesülete és a Magyarországi Kovácsmíves Céh felhívására idén 88 késes és kovácsmester érkezett a városba, hogy bemutassa mesterségét, alkotásait. 

  2024.06.22.
 3. Könyves Már Vártalak 10.

  A gyerekeknek és a felnőtteknek is programokkal készült a tízéves születésnapját ünneplő Könyves Már Vártalak. A hűs fák alatti kerti buliban érdekes programokkal, tortával és a meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetésével várták a közönséget. A napot Vecsei H. Miklós és az Etnofon Zenei Társulás koncertje zárta.

  2024.06.21.
 4. Helló, nyár!

  Idén is egy koncerttel kezdődött a nyári szünet Székesfehérváron. A Helló, nyár! programot 2017-ben hívta életre Székesfehérvár Önkormányzata, hogy a város általános és középiskolás diákjai egy nagy, közös bulival búcsúztassák a tanévet és kezdhessék a vakációt. Pénteken este a WellHello adott ingyenes koncertet a Zichy-színpadon.

  2024.06.21.
 5. Orosz József kilencven éves

  Szabó Bakos Györgyné adta át a miniszterelnök által aláírt emléklapot és a város ajándékcsomagját Orosz József nyá. ezredesnek. A Papi Otthonban tartott ünnepségen a körzet önkormányzati képviselője mellett barátai, kollégái, családtagjai köszöntötték az ünnepeltet.

  2024.06.21.

Várostörténet

 1. 861 éve volt a fehérvári csata

  Vannak az Árpád-kori magyar történelem ismétlődő jelenségei között is különleges mozzanatok, szép számmal. Ilyen az alább következő esetrajzolat, amely egy rokoni viszályba enged bepillantani. Jóllehet az Árpád-ház tagjai között gyakran ütötte fel a fejét hatalmi harc, trónviszály, de 1163 nyarának fejleménye több szempontból igen egyedinek mondható. 

  2024.06.19.
 2. László Gyula régészprofesszorra emlékezik a Várostörténeti Kutatóközpont

  26 éve, 1998. június 17-én hunyt el László Gyula régészprofesszor, a „kettős honfoglalás” elméletének megalkotója. A Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont Szabados György írásával emlékezik a professzorra.

  2024.06.18.
 3. Fehérvár a Nagy Háborúban

  Az I. világháború Székesfehérvárhoz kapcsolódó eseményeit, szereplőit, történéseit mutatja be a Városi Levéltár és Kutatóintézet új előadássorozata. A Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvánnyal közös sorozat első részében az I. világháború hadszinterein működő tábori lelkészi szolgálatot ismerhetik meg az érdeklődők június 6-án, csütörtökön 17 órától a Városi Levéltár Szekfű Gyula termében, a Zichy liget - Malom utca sarkán.

  2024.05.31.
 4. II. András koronázására emlékezünk

  1205. májusában két ünnepi eseménynek voltak tanúi azok, akik bebocsáttatást nyertek a Szűz Mária Bazilika falai közé. Előbb egy gyermekkirálynak, III. Lászlónak adták meg a végtisztességet, akit az Árpád-házi uralkodók közül utolsóként temettek el Székesfehérvárott. Május 29-én viszont már nem a vég, hanem az új kezdet került az érdeklődés középpontjába. Ezen a napon koronáztak királlyá egy harmincas évei elején járó fiatal férfiút, aki már nagyon várta ezt a pillanatot.

  2024.05.28.
 5. 666 éve, 1358. május 15-én kezdte el írni Fehérváron a Képes Krónika alapszövegét Kálti Márk

  Udvari pap-historikus és székesfehérvári lakos. A Szűz Mária Bazilikában teljesített szolgálatot, és itt, Magyarország ősi koronázó templomában juthatott hozzá régi gesztáinkhoz, krónikáinkhoz, továbbá más írásos forrásaihoz (oklevelek, királyok halálozási jegyzékei), amelyekből művének megírásához merített.

  2024.05.15.

Interjú

 1. Végtelen energia dalban, látványban

  Egy mesébe illő, fordulatokban gazdag életet mutat be a Nicola Tesla – Végtelen Energia látványos musicalshow, amely május 24-én, pénteken 19.30 órakor látható majd Székesfehérváron, az Alba Arénában. Az egyedi látvány- és hangzásvilág megálmodója, az előadás kreatív ötletgazdája Vona Tibor az ÖKK Podcast legfrissebb epizódjában mesél a darab születéséről.

  2024.05.05.
 2. Egyetlen győzelemre a klubtörténeti bronzéremtől

  A MÁV Előre Foxconn női röplabdacsapatát egyetlen győzelem választja el a klub történetének első bajnoki érmétől. Az utolsó összecsapás előtt a csapatkapitánnyal Pallag Ágnessel készült egy rövid interjú, arról, hogy készülnek a csütörtök esti mérkőzésre.

  2024.04.25.
 3. ÖKK Podcast Egerházi Attilával

  A Székesfehérvári Balett Színház naptára az idei évben is bővelkedik eseményekkel, legye szó a tánc világnapi fellépésről, budapesti és nemzetközi szereplésről, vagy éppen több generációt is megszólító programról.

  2024.04.15.
 4. Beszélgetés a városgondnokkal

  A Városgondnokság éves üzleti terve, az egyik legfontosabb dokumentum az önkormányzati szolgáltató cég működésével kapcsolatosan. Mik lesznek az idei évi feladatok és legfontosabb fejlesztések, mennyi pénzből gazdálkodhat, mennyi emberrel dolgozhat a Városgondnokság 2024-ben? A kérdésekre Bozai István városgondnok válaszolt.

  2024.04.06.
 5. Podcast a költségvetésről

  Óvatos optimizmussal született meg Székesfehérvár 2024-es költségvetésének tervezete, melyet február 15-én fogadott el a Közgyűlés. A város a válságkezelő esztendőket követően visszatérhet a normál működésre, a költségvetést átfogó jelleggel a stabilitás jellemzi.

  2024.02.17.

városgondnokság hibabejelentés

Eseménynaptár

2024. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


Fehérvár Magazin

Tegyünk Együtt 2030.

Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Székesfehérvári Futók Köre

Városi hírlevél feliratkozás

Vörösmarty Rádió