Projektek

Eseménynaptár

2019. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Ügyintézés

Önkormányzat

Közélet

 1. Több évtizedes elhivatottság az emberekért

  A katasztrófavédelem hivatásos állományában hosszú időn át töltött szolgálata és eredményes munkája elismeréséül Magyarország belügyminisztere Szolgálati Jelet adományozott három Fejér megyei tűzoltónak.

  2019.11.22.
 2. Ú,j szemléletformáló kisfilmekkel segíti a korszerű hulladékgyűjtést a Deponia

  A Hulladékcsökkentés hete keretében mutatták be azokat a kisfilmeket, melyeket a Depónia Nonprofit Kft. és a Fehérvár Médiacentrum közösen készített el. A Kukakommandó című kisfilm-sorozat a helyes hulladékgyűjtéssel foglalkozik és szemléletformálási szándékkal készült.

  2019.11.21.
 3. A saját család nélkül nevelkedő fiataloknak gyűjtenek élelmiszert a "nagy" Tescoban

  November 22 péntek délután 14 órától november 24-én vasárnap este 18 óráig több mint húsz önkéntes segítségével Székesfehérváron a saját család nélküli gyermekek és fiatalok számára  gyűjt tartós élelmiszer adományt az Aszalvölgyúti Tesco áruházban a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület.

  2019.11.21.
 4. Hétfőn lesz a Bazilika felszentelésének évfordulója - megbízóleveleket adnak át

  November 25-én, hétfőn a Székesegyház felújítása miatt a Szent Imre templomban ünneplik az 1938-ban „Basilica Minor” rangot kapott Székesfehérvári Székesegyház felszentelésének évfordulóját. A 17 órakor kezdődő koncelebrált szentmise keretében adja át Spányi Antal, megyés püspök az újonnan végzett világi lelkipásztori munkatársak számára a püspöki megbízólevelet. 

  2019.11.21.

Kultúra

Sport

 1. A Puskás Akadémiát fogadja a MOL Fehérvár FC szombaton

  Csaknem egy hónap után kerül sor újabb hazai mérkőzésre a MOL Aréna Sóstóban, amikor a Vidi a Puskás Akadémiát fogadja az OTP Bank Liga 13. fordulójában. A találkozó november 23-án 17 órakor kezdődik. Jegyet online, a VidiShopban, a Fehérvári Jegyirodában és a Petőfi Kultúrtanszéken is lehet váltani.

  2019.11.22.
 2. Elmarad a bokszgála, így Lengyelországba utaznak edzőtáborozni Kiliti Tamásék

  A december 7-re meghirdetett profi bokszgála technikai okok miatt elmarad – jelentette be hivatalos oldalán a szervező Felix Promotion International. A gálán kötelek közé lépett volna a fehérvári harcos, Kiliti Tamás is, aki így december első hetében Budakalász helyett a lengyelországi Częstochowa felé veszi az útirányt és folytatja az intenzív felkészülést.

  2019.11.21.
 3. Idegenben játszott a Honvéd Szondi mindkét NB-s csapata

  A Honvéd Szondi első csapata Győrbe látogatott az NB I. Nyugati csoport 6. fordulójában. A Honvéd Szondi második csapata Gyenesdiás együttesével mérkőzött meg az NB II. Dél-Nyugati csoport 6. fordulójában. November 23-án, szombaton az NB I-es és az NB II-es csapat is hazai pályán játszik a Hétvezér Téri Általános Iskolában 11 órakor, előbbi a Pénzügyőr, utóbbi a Kanizsa együttesét fogadja.

  2019.11.21.
 4. Cél a legjobb négy közé jutás - szurkolói ankétot tartott az Alba Fehérvár

  Szeptemberi ígéretéhez híven ankétra invitálta szerdán koraestére szurkolóit az Alba Fehérvár. A konstruktív találkozón a klub vezetői értékelték a csapat eddigi szezonbeli teljesítményét, szó esett a következő öt mérkőzés elvárásairól, de beszéltek a saját nevelésű fiatal játékosok szerepéről, a magyar kosárlabda irányairól, a csapatkapitány, Markovics Luka állapotáról és az új csarnok építéséről is.

  2019.11.21.

Gazdaság - Városfejlesztés

 1. Palotavárosi szabadidőközpont - idén befejezik még az alapépítményi munkákat

  Megkezdődtek a Palotavárosi tavak sport- és szabadidőközpont kivitelezési munkái: jelenleg az alapozásokat és a közműépítéseket végzik, a tervek szerint idén végeznek az alapépítményi munkálatokkal. Az 1,248 milliárd forint értékű TOP-os fejlesztés a terület környezettudatos, család- és klímabarát megújítását jelenti, biztosítva a zöld környezet továbbfejlesztését. 

  2019.11.20.
 2. Új játszóeszközök kerültek az Ybl játszótérre - tavasszal parkosítanak

  A játszótér a felújítás első ütemében mászókával, labirintussal és kétállásos hintával bővült, valamint megújultak a padok és a meglévő játszóeszközök. A fejlesztés tavasszal folytatódik a régi ütéscsillapító burkolat cseréjével és a zöldfelület rendezésével.

  2019.11.18.
 3. Világszínvonalú mentőorvosi autó állt szolgálatba Székesfehérváron

  Új mentőorvosi-mentőtiszti kocsi állt szolgálatba a székesfehérvári Mentőállomáson. A mentőautóban található eszközök egy része Magyarországon eddig még nem alkalmazott, világszínvonalú technológia Székesfehérvárra hozatalát jelenti. A fejlesztést az önkormányzat támogatásával valósították meg.

  2019.11.18.
 4. Hulladékkezelés, parkolás és közlekedés - lakossági fórum a Rákóczi iskolában

  A 2. számú választókörzetben élőknek szerveztek lakossági fórumot hétfőn a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A fórumon bemutatkozott a körzet új önkormányzati képviselője, dr. Kovács Zsoltné és számos kérdésre, megoldandó problémára kaphattak választ a városrész lakói.

  2019.11.11.

Fehérvári színes

 1. Megérkezett Székesfehérvár karácsonyfája

  Másfél tonna és több mint tíz méter magas a város idei karácsonyfája. A Bory-vár szomszédságában nevelkedett ezüstfenyőt Kaleta János és Kaleta Jánosné ajánlotta fel a város számára, és a Városgondnokság irányításával csütörtökön szállították a főtérre.

  2019.11.21.
 2. Négy szombaton át tart az ünnepváró kézművesség Csalán

  Négy részből álló adventi kézműves foglalkozás-sorozat indul a Csalai Közösségi Térben. Az adventi időszakban szombat délelőttönként, 9 és 11 óra között várják a kreatív kikapcsolódásra vágyó gyerekeket és szüleiket, a nyitó program november 23-án lesz.

  2019.11.21.
 3. Gyermektelen 20-40 éves fiatalokat keresnek szakdolgozati kutatáshoz

  Kívés Blanka a Károli Gáspár Egyetemen pszichológia mesterszakos hallgatója szakdolgozatának  kutatásához keres olyan 20-40 év közötti, még gyermektelen férfiakat és nőket, akik szívesen válaszolnának azzal kapcsolatos kérdésekre, hogy miért vagy miért nem szeretnének gyereket vállalni. A kérdőívet 10-15 perc alatt lehet kitölteni.

  2019.11.21.
 4. Amerikaland - Nervetti Károly és Kőszegi Adrienn fotótárlata az Öreghegyi Közösségi Házban

  November 22-én, pénteken 18 órakor nyílik meg Nervetti Károly és Kőszegi Adrienn Amerikaland című kiállítása az Öreghegyi Közösségi Házban. A tárlatot megnyitja: Nervetti Károly, a Főnix fotóművészeti kör tagja, köszöntőt mond: Östör Annamária önkormányzati képviselő. A kiállítás január 31-ig az intézmény nyitvatartási idejében tekinthető meg.

  2019.11.21.

Kék hírek

Advent

Balett

Városi hírlevél feliratkozás

Webkamera


városgondnokság hibabejelentés

Nyitott tornatermek

Választás

Vörösmarty Rádió

Fehérvár Magazin