Összesen 22 helyszínen kezdődik út- és járdafelújítás a nyári szünetben

Szerdán is folytatódtak a nyárra tervezett út- és járdafelújítások, illetve parkolóépítések munkaterület átadásai városszerte. A Városgondnokság a napokban összesen 22 helyszínen adott át munkaterületet, ami azt jelenti, hogy a kivitelező elkezdheti a felújítási munkálatokat. A kivitelezések az elkövetkező hetekben kezdődnek, és 2021 novemberéig fejeződnek be.
2021.05.26. 13:30 |

A múlt héten csütörtökön és pénteken kezdődtek a munkaterület átadások Székesfehérvár több városrészében. Az alábbiakban a kedden és szerdán felújításra átadott utcákról, járdákról és parkolókról olvashat. 

A Köfém lakótelep 36-38 mellett egy zúzottköves parkoló van jelenleg, mely térköves burkolatot kap. A parkolószámot nem lehet növelni, mert a növényzet ezt nem teszi lehetővé és fontos minden zöldfelület a városban. Mindössze egy húsz méteres bokorsort helyeznek majd át, hogy a parkolóhelyeket szabványos méretben lehessen kialakítani.

A Németh László utca és az Aszalvölgyi árok között a Móra Ferenc utca folytatásaként egy kis köves út vezet a lépcsőig, mely mellé épül egy rámpa és az út összekötésre kerül az Aszalvölgyi sétánnyal is, továbbá a beruházás keretében a közvilágítást is kiépítik.

A Királykút lakónegyed mögött a Forgó utca és a Cserkész utca kereszteződésében épül összesen tíz új parkolóhely, illetve kettő gyalogos átkelőhely. A biztonságos közlekedést segítő gyalogos átkelőhelyre azért is nagy szükség van, mert a város felől ezen az útvonalon közelítik meg sokan a Felsővárosi Általános Iskolát. A beruházás itt is tartalmazza a közvilágítás kiépítését.

Az István Király Általános Iskola mellett a nyári szünetben kezdődik a parkoló és a mellette lévő út felújítása. A platánfák alatti gyephézagos parkolóhelyek mindegyikét felújítják és új helyeket alakítanak ki a kis út túloldalán illetve a csapadékvíz elvezetését is kiépítik a területen. A beruházás során különös tekintettel vigyáznak majd a növényzetre a kivitelezők.

Szintén a Palotavárosban, a Jancsár utcában a volt MÉH telep töredezett betonos felülete újul meg nyáron, illetve a Cserepes köz felé menő jelenleg betonlapos-aszfaltos járdát is felújítják. Nem messze innen a Sziget utcában pedig a 31 és 33 szám között a majd negyven éve épült kis bekötőút felújítása, szélesítése is megtörténik, így kényelmesebben lehet majd közlekedni a házak között.

Ugyancsak a Jancsár utcában az Aldi áruház mellett a jelentős gyalogos forgalom miatt épül kijelölt gyalogátkelőhely a járda melletti közvilágítás kiépítésével együtt.

A Sárkeresztúri úton a városból kifele vezető oldalon a Juharfa utcai buszmegálló burkolatának teljes felújítása is megtörténik nyáron, továbbá az oda vezető út melletti, jelenleg töredezett burkolatú járdát is felújítják a gyalogos átkelőhely és a megálló között.

A Pirosalma utca burkolatfelújítása várhatóan a nyári szünetben kezdődik. Az utcában korábban már felújították a járdákat, a mostani beruházás során pedig kicserélik az út melletti szegélyeket és az út is új burkolatot kap.

A munkaterület átadáson ott volt Szabó Bakos Györgyné a terület önkormányzati képviselője, aki elmondta, hogy a kivitelezők különösen figyelnek majd az utca idős fáinak épségére az építkezés során.

A Sarló utca és a Gőzmalom utca teljes hosszában a Gáz utcától egészen a Király sorig új burkolatot kap, szintén a tanítási szünetben. A beruházás során a Sarló utca "fekvőrendőreit" is szabványosra építik majd. Az utcában néhány éve megújult az összes parkolóhely, most pedig az utca kap új burkolatot. A munkálatokat a nyáron úgy időzítik majd, hogy a legkevésbé legyen zavaró a közlekedésre, de forgalomkorlátozásra biztosan számítani kell majd a kivitelezés ideje alatt.

A pontos időzítésről és a munkálatok ideje alatt várható forgalomkorlátozásokról a kivitelezés megkezdése előtt részletesen tájékoztatják a városrészben élőket.

Az Öreghegyen a Verbói utca teljes burkolatfelújítása történik meg, továbbá az utca csapadékvíz elvezetését is korszerűsítik. A jelenlegi burkolat töredezett és elhasználódott, így a Kassai és a Sasvári utca között teljes hosszában újraépítik a burkolatot és kiépítik a szegélyeket is a beruházás során.

Az elkövetkezendő napokban egyezteti a Városgondnokság és a nyertes kivitelező mind a 22 beruházás pontos kezdési idejét, hogy az elkövetkezendő hónapokban a forgalom legkisebb zavarása mellett készüljenek el a felújítások.

Városfejlesztés

 1. Négy iskola újul meg

  Négy oktatási intézmény vizesblokkjainak felújítása fejeződött be az elmúlt napokban a „Székesfehérvári komplex oktatási célú fejlesztés” elnevezésű projekt keretében. Mintegy bruttó 250 millió Ft-ból valósult meg a Hétvezér Általános Iskola, a Kossuth Lajos Általános Iskola, a Munkácsy Mihály Általános Iskola és a Táncsics Mihály Általános Iskola valamennyi vizesblokkjának felújítása.

  2022.08.10.
 2. Elkészült a 3D-s felfestés

  A Selyem és a Horog utca kereszteződésénél nemrégiben elkészült minikörforgalom közepe egy speciális, 3D-s felfestést kapott a napokban a jobb láthatóság érdekében. A körforgalomban három oldalról gyalogos-átkelőhelyeket is építettek járdakapcsolatokkal és közvilágítás is létesült.

  2022.08.09.
 3. Újabb elektromos buszok

  Hétfőtől újabb három elektromos Ikarus áll forgalomba Székesfehérvár közösségi közlekedésében, így összesen már öt elektromos busz járja a város útjait. Augusztusban és szeptemberben további hét elektromos busz érkezik. Az elektromos buszok többségében a 31-es, a 33-as, a 34-es, 43-as, 44-es járatokon fognak közlekedni.

  2022.07.31.
 4. Félpályás lezárás van érvényben

  Következő üteméhez érkezik a Sárkeresztúri úton a körforgalmú csomópont kialakítása: pénteken délutántól az eddig lezárt félpályára terelik át a forgalmat, és megkezdik a csomópont másik felének kialakítását, a déli összekötő út építéséhez kapcsolódóan. A közlekedést továbbra is jelzőlámpa irányítja.

  2022.07.29.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár