Összesen 22 helyszínen kezdődik út- és járdafelújítás a nyári szünetben

Szerdán is folytatódtak a nyárra tervezett út- és járdafelújítások, illetve parkolóépítések munkaterület átadásai városszerte. A Városgondnokság a napokban összesen 22 helyszínen adott át munkaterületet, ami azt jelenti, hogy a kivitelező elkezdheti a felújítási munkálatokat. A kivitelezések az elkövetkező hetekben kezdődnek, és 2021 novemberéig fejeződnek be.
2021.05.26. 13:30 |

A múlt héten csütörtökön és pénteken kezdődtek a munkaterület átadások Székesfehérvár több városrészében. Az alábbiakban a kedden és szerdán felújításra átadott utcákról, járdákról és parkolókról olvashat. 

A Köfém lakótelep 36-38 mellett egy zúzottköves parkoló van jelenleg, mely térköves burkolatot kap. A parkolószámot nem lehet növelni, mert a növényzet ezt nem teszi lehetővé és fontos minden zöldfelület a városban. Mindössze egy húsz méteres bokorsort helyeznek majd át, hogy a parkolóhelyeket szabványos méretben lehessen kialakítani.

A Németh László utca és az Aszalvölgyi árok között a Móra Ferenc utca folytatásaként egy kis köves út vezet a lépcsőig, mely mellé épül egy rámpa és az út összekötésre kerül az Aszalvölgyi sétánnyal is, továbbá a beruházás keretében a közvilágítást is kiépítik.

A Királykút lakónegyed mögött a Forgó utca és a Cserkész utca kereszteződésében épül összesen tíz új parkolóhely, illetve kettő gyalogos átkelőhely. A biztonságos közlekedést segítő gyalogos átkelőhelyre azért is nagy szükség van, mert a város felől ezen az útvonalon közelítik meg sokan a Felsővárosi Általános Iskolát. A beruházás itt is tartalmazza a közvilágítás kiépítését.

Az István Király Általános Iskola mellett a nyári szünetben kezdődik a parkoló és a mellette lévő út felújítása. A platánfák alatti gyephézagos parkolóhelyek mindegyikét felújítják és új helyeket alakítanak ki a kis út túloldalán illetve a csapadékvíz elvezetését is kiépítik a területen. A beruházás során különös tekintettel vigyáznak majd a növényzetre a kivitelezők.

Szintén a Palotavárosban, a Jancsár utcában a volt MÉH telep töredezett betonos felülete újul meg nyáron, illetve a Cserepes köz felé menő jelenleg betonlapos-aszfaltos járdát is felújítják. Nem messze innen a Sziget utcában pedig a 31 és 33 szám között a majd negyven éve épült kis bekötőút felújítása, szélesítése is megtörténik, így kényelmesebben lehet majd közlekedni a házak között.

Ugyancsak a Jancsár utcában az Aldi áruház mellett a jelentős gyalogos forgalom miatt épül kijelölt gyalogátkelőhely a járda melletti közvilágítás kiépítésével együtt.

A Sárkeresztúri úton a városból kifele vezető oldalon a Juharfa utcai buszmegálló burkolatának teljes felújítása is megtörténik nyáron, továbbá az oda vezető út melletti, jelenleg töredezett burkolatú járdát is felújítják a gyalogos átkelőhely és a megálló között.

A Pirosalma utca burkolatfelújítása várhatóan a nyári szünetben kezdődik. Az utcában korábban már felújították a járdákat, a mostani beruházás során pedig kicserélik az út melletti szegélyeket és az út is új burkolatot kap.

A munkaterület átadáson ott volt Szabó Bakos Györgyné a terület önkormányzati képviselője, aki elmondta, hogy a kivitelezők különösen figyelnek majd az utca idős fáinak épségére az építkezés során.

A Sarló utca és a Gőzmalom utca teljes hosszában a Gáz utcától egészen a Király sorig új burkolatot kap, szintén a tanítási szünetben. A beruházás során a Sarló utca "fekvőrendőreit" is szabványosra építik majd. Az utcában néhány éve megújult az összes parkolóhely, most pedig az utca kap új burkolatot. A munkálatokat a nyáron úgy időzítik majd, hogy a legkevésbé legyen zavaró a közlekedésre, de forgalomkorlátozásra biztosan számítani kell majd a kivitelezés ideje alatt.

A pontos időzítésről és a munkálatok ideje alatt várható forgalomkorlátozásokról a kivitelezés megkezdése előtt részletesen tájékoztatják a városrészben élőket.

Az Öreghegyen a Verbói utca teljes burkolatfelújítása történik meg, továbbá az utca csapadékvíz elvezetését is korszerűsítik. A jelenlegi burkolat töredezett és elhasználódott, így a Kassai és a Sasvári utca között teljes hosszában újraépítik a burkolatot és kiépítik a szegélyeket is a beruházás során.

Az elkövetkezendő napokban egyezteti a Városgondnokság és a nyertes kivitelező mind a 22 beruházás pontos kezdési idejét, hogy az elkövetkezendő hónapokban a forgalom legkisebb zavarása mellett készüljenek el a felújítások.

Városfejlesztés

 1. Közutas Szakmai Nap a Sóstón - újabb útfejlesztésekről számoltak be

  A Közlekedéstudományi Egyesület Fejér Megyei Területi Szervezete huszonhatodik alkalommal rendezte meg a hagyományos Közutas Szakmai Napot, amelyre ezúttal a Sóstó természetvédelmi területen található Zöldtanyán került sor. A szakmai napon szó volt Székesfehérvár közlekedésfejlesztéséről, a megye közlekedési aktualitásairól, valamint bemutatták a lime rollert is.

  2021.06.12.
 2. További elektromos autóbuszok érkezhetnek a Volánbuszhoz - Fehérvárra 12 darab

  A Volánbusz a korábban megpályázott 60 elektromos autóbusz után újabb 40 beszerzésére nyújtott be pályázatot a Zöld Busz Program keretében. A pályázatok és a közbeszerzési eljárások eredményessége esetén Győrben 13, Székesfehérváron 12, Zalaegerszegen 11, Szolnokon 10, Szegeden 8, Egerben 6, a fővárosi agglomerációban pedig 40 jármű korszerűsítheti a járműállományt.

  2021.06.08.
 3. Út- és járdaépítések kezdődnek - pénteken is folytatódott a munkaterületek átadása

  Az Új Csóri úton a Szamos és az Ipoly utca között teljesen megújul a járda, szilárd burkolatot kap a Kút dűlő, a Szedreskerti lakónegyedben a Ligetsor 7-9 épület előtt készül új járda, a Sárkeresztúri úton pedig a murvás szegély helyett térköves épül. A beruházások munkaterület átadását pénteken délelőtt tartották. A csütörtöki munkaterület átadásokat itt találja!

  2021.05.21.
 4. Indul az idei út- és járdafelújítási program – munkaterület-átadások több városrészben

  Csütörtökön több városrészben is munkaterület-átadásokra került sor. A 2021. évi útfelújítási program keretében kezdheti meg a fejlesztéseket a Városgondnokság. Vízivárosban és az ’író utcákban’ járdafelújítások lesznek, az Álmos vezér és a Töhötöm utcák csomópontjában kopóréteg-cserét végeznek, a Rádió lakótelepen pedig szintén járdafelújítás indul, illetve folytatódik a sétány építése.

  2021.05.20.
 1. Egyre kevesebb hulladékot raknak le Csalán - hamarosan az összes hulladékot válogatják

  A tervek szerint jövő év elején költözik a Csalai Hulladékkezelő Telepre a Depónia Kft és a Continuos Nova Kft központi telephelye a Sörház térről. A költözés nem jelent majd észrevehető forgalomnövekedést Csalán, hiszen eddig is ide érkeztek a szolgáltató kukásautói. Mindeközben olyan válogatógépsorok állnak hamarosan üzembe, amivel az összes beérkező hulladékot válogatni fogják.

  2021.05.15.
 2. Jól halad a déli összekötő építése - drónfelvétel mutatja be a fejlesztést

  A déli összekötőút építkezéséről tett közzé drónfelvételt közösségi oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője. A munkálatok során mintegy 1050 méter utat újítanak fel és 4085 méternyi új út épül. Emellett 4500 méter kerékpárút, 2 vasúti felüljáró és 4 körforgalom is megvalósul a fejlesztés során.

  2021.05.13.
 3. Intelligens zebra épül a kórháznál és a Horvát István úton

  Speciális időszakban speciális fényjelzéssel, a látható biztonságért! Fehérvári fejlesztésű intelligens zebra épül május végén, június elején a kórház előtt a Seregélyesi úti gyalogos-átkelőhelynél, illetve a Horvát István út Hosszúsétatéri csomópontjában. A SafeXOne rendszer érzékeli az átkelési szándékot, sárga villogó fénnyel jelez a járművezetőknek, illetve lézerfénnyel teszi láthatóvá a gyalogos mozgását.

  2021.05.11.
 4. Budapest - Balaton kerékpárút - Fehérváron kerékpáros felüljáró is épül

  A Budapest-Balaton kerékpárút székesfehérvári szakaszán a projekt kezdőszelvénye a Balatoni út – Úrhidai út – Nagykárolyi út körforgalom Szabadbattyán felé vezető ágánál található. A kerékpárút nyomvonala a Balatoni út nyugati oldalán a zöldsávban vezet, itt kétirányú önállóan vezetett kerékpárút épül a bel-, és külterületi szakaszokon a 7-8. sz. elkerülőn átvezető kerékpáros felüljáróval.

  2021.05.06.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4