Út- és járdaépítések kezdődnek - pénteken is folytatódott a munkaterületek átadása

Az Új Csóri úton a Szamos és az Ipoly utca között teljesen megújul a járda, szilárd burkolatot kap a Kút dűlő, a Szedreskerti lakónegyedben a Ligetsor 7-9 épület előtt készül új járda, a Sárkeresztúri úton pedig a murvás szegély helyett térköves épül. A beruházások munkaterület átadását pénteken délelőtt tartották. A csütörtöki munkaterület átadásokat itt találja!
2021.05.21. 12:36 |

Az Új Csóri úton az Ipoly és a Szamos utca között újul meg a járda. Nagyon régi probléma már, hogy az Új Csóri úti járda nem megfelelő állapotú és most nyílt lehetőség arra, hogy az út- és járdafelújítási program keretében elkezdődhessen a felújítás. Az Ipoly és a Szamos utca között új pályaszerkezettel és új szegélyekkel és új aszfalttal és minden remény megvan arra, hogy még az idei évben folytatni tudjuk a következő ütemmel – mondta Tímár Tibor a Városgondnokság Útfenntartási Divíziójának műszaki munkatársa.

Az Új Csóri úti járda teljes hosszában való felújítása mintegy 92 millió forintba kerülne, de az a döntés született, hogy szakaszosan újul meg a gyalogjárda az út mellett – mondta Szigli István a városrész önkormányzati képviselője. A legrosszabb szakasszal kezdődik a munka és halad a város irányába és reményeim szerint őszre a Szamos és a Bébic utca közötti rész is megújul.

A Kút dűlőben, mely jelenleg mart aszfaltos burkolattal rendelkezik az útpálya burkolatát újítják majd meg hamarosan. A technológia hasonló lesz, mint a Kőrösi utca szilárd burkolatú részén. A munkával a nyár első felében szeretnének majd végezni.

A Szedreskerti lakónegyedben is folytatódik a házak előtti járdák felújítása. Most a Ligetsor 7-9 számú épület előtt. Mint Kovács Zsoltné a terület önkormányzati képviselője elmondta korábban elkészült már a szomszédos háznál a járdafelújítás és ütemezetten haladnak tovább a lépcsőházak előtti járdák felújításával.

A ház előtt az egyik fának a gyökere a  padkát megkerülve nőtt, melynek épségére különösen ügyelni fognak a kivitelezéskor. Minden valószínűség szerint a gyökér körül lévő burkolatot és padkát nem mozgatják, hanem ehhez igazítják majd az új részeket. 

A Sárkeresztúri úton az útpálya és a járda közötti murvás szegély térkövezését kezdik hamarosan. A Halom utcától egészen a Sárkeresztúri 151-ig épül meg a burkolt szegély és ezzel a munkával is ütemezetten haladnak majd a város felé.

Városfejlesztés

 1. Közutas Szakmai Nap a Sóstón - újabb útfejlesztésekről számoltak be

  A Közlekedéstudományi Egyesület Fejér Megyei Területi Szervezete huszonhatodik alkalommal rendezte meg a hagyományos Közutas Szakmai Napot, amelyre ezúttal a Sóstó természetvédelmi területen található Zöldtanyán került sor. A szakmai napon szó volt Székesfehérvár közlekedésfejlesztéséről, a megye közlekedési aktualitásairól, valamint bemutatták a lime rollert is.

  2021.06.12.
 2. További elektromos autóbuszok érkezhetnek a Volánbuszhoz - Fehérvárra 12 darab

  A Volánbusz a korábban megpályázott 60 elektromos autóbusz után újabb 40 beszerzésére nyújtott be pályázatot a Zöld Busz Program keretében. A pályázatok és a közbeszerzési eljárások eredményessége esetén Győrben 13, Székesfehérváron 12, Zalaegerszegen 11, Szolnokon 10, Szegeden 8, Egerben 6, a fővárosi agglomerációban pedig 40 jármű korszerűsítheti a járműállományt.

  2021.06.08.
 3. Összesen 22 helyszínen kezdődik út- és járdafelújítás a nyári szünetben

  Szerdán is folytatódtak a nyárra tervezett út- és járdafelújítások, illetve parkolóépítések munkaterület átadásai városszerte. A Városgondnokság a napokban összesen 22 helyszínen adott át munkaterületet, ami azt jelenti, hogy a kivitelező elkezdheti a felújítási munkálatokat. A kivitelezések az elkövetkező hetekben kezdődnek, és 2021 novemberéig fejeződnek be.

  2021.05.26.
 4. Indul az idei út- és járdafelújítási program – munkaterület-átadások több városrészben

  Csütörtökön több városrészben is munkaterület-átadásokra került sor. A 2021. évi útfelújítási program keretében kezdheti meg a fejlesztéseket a Városgondnokság. Vízivárosban és az ’író utcákban’ járdafelújítások lesznek, az Álmos vezér és a Töhötöm utcák csomópontjában kopóréteg-cserét végeznek, a Rádió lakótelepen pedig szintén járdafelújítás indul, illetve folytatódik a sétány építése.

  2021.05.20.
 1. Egyre kevesebb hulladékot raknak le Csalán - hamarosan az összes hulladékot válogatják

  A tervek szerint jövő év elején költözik a Csalai Hulladékkezelő Telepre a Depónia Kft és a Continuos Nova Kft központi telephelye a Sörház térről. A költözés nem jelent majd észrevehető forgalomnövekedést Csalán, hiszen eddig is ide érkeztek a szolgáltató kukásautói. Mindeközben olyan válogatógépsorok állnak hamarosan üzembe, amivel az összes beérkező hulladékot válogatni fogják.

  2021.05.15.
 2. Jól halad a déli összekötő építése - drónfelvétel mutatja be a fejlesztést

  A déli összekötőút építkezéséről tett közzé drónfelvételt közösségi oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője. A munkálatok során mintegy 1050 méter utat újítanak fel és 4085 méternyi új út épül. Emellett 4500 méter kerékpárút, 2 vasúti felüljáró és 4 körforgalom is megvalósul a fejlesztés során.

  2021.05.13.
 3. Intelligens zebra épül a kórháznál és a Horvát István úton

  Speciális időszakban speciális fényjelzéssel, a látható biztonságért! Fehérvári fejlesztésű intelligens zebra épül május végén, június elején a kórház előtt a Seregélyesi úti gyalogos-átkelőhelynél, illetve a Horvát István út Hosszúsétatéri csomópontjában. A SafeXOne rendszer érzékeli az átkelési szándékot, sárga villogó fénnyel jelez a járművezetőknek, illetve lézerfénnyel teszi láthatóvá a gyalogos mozgását.

  2021.05.11.
 4. Budapest - Balaton kerékpárút - Fehérváron kerékpáros felüljáró is épül

  A Budapest-Balaton kerékpárút székesfehérvári szakaszán a projekt kezdőszelvénye a Balatoni út – Úrhidai út – Nagykárolyi út körforgalom Szabadbattyán felé vezető ágánál található. A kerékpárút nyomvonala a Balatoni út nyugati oldalán a zöldsávban vezet, itt kétirányú önállóan vezetett kerékpárút épül a bel-, és külterületi szakaszokon a 7-8. sz. elkerülőn átvezető kerékpáros felüljáróval.

  2021.05.06.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4