Fogadalmi szentmise - Nem veszhet el az örökségül ránk hagyott igazság

A Szent Istváni-i országfelajánlás napján, augusztus 14-én, a Szent Imre templomban tartották a Székesfehérvári Egyházmegye hagyományos fogadalmi ünnepét. A szertartás előtt a Püspöki Palotából körmenetben vitték a Magyar Szent Család (Szent István király, Boldog Gizella és Szent Imre herceg) ereklyéit.
2019.08.14. 19:33 |
A templomban a fogadalmi szentmise előtt imaórát tartottak, majd a szentmisében Spányi Antal megyés püspök újította meg hazánk felajánlását Szűz Máriának, ahogyan azt Szent István király tette, 1038-ban, a halálát megelőző napon. Az ünnepi szentmisén az egyházmegye papjai, az egyházi iskolák tanulói, valamint a város és a különböző intézmények, szervezetek tisztségviselői is részt vettek. Az ünnepi liturgiában a megyés püspök a Magyarok Nagyasszonya pártfogását, közbenjárását kérte az egész magyar népért. Szent Istvánnak is döntenie, választania kellett újra, meg újra. Bizonyára sokan voltak körülötte olyanok, akik megmaradtak volna a régi pogány szokások mellett és valamely nemzetség kis tartományává lettünk volna – mondta Spányi Antal. Szent István kemény utat választott, azt az utat, mely meredek és keskeny, mely fölfelé visz és a hitnek az útja, ami a nemzet megtartásának az útja is egyben – emelte ki. Nem hagyhatjuk el, nem engedhetjük el Istentől és a múltunkból ránk bízott, örökségül ránk hagyott igazságot.

Közélet

 1. Székesfehérváron ülésezett a nemzetközi munkacsoport

  A Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokságnál (Headquarters Multinational Division – Centre; HQ MND-C) szolgálatot teljesítők személyesen is megismerhették Denis Tretinjak vezérőrnagyot, a szervezet leendő parancsnokát, aki tervezetten augusztus 1-jén érkezik és veszi át beosztását Székesfehérváron - írja a honvedelem.hu

  2020.07.06.
 2. Szent Iván-napi búcsú - 240 éve szentelték fel a székesfehérvári szerb templomot

  Szent Iván-napi búcsúra várták a híveket, illetőleg a vendégeket vasárnap, Székesfehérváron, a Rác utcai szerb ortodox templomba és a templom kertjébe. Az ünnep délelőtt szent liturgiával kezdődött, amelyet követett a hagyományos kalács és koljivoszentelés.

  2020.07.05.
 3. Új nyitvatartás a kormányablakokban - Fehérvárin így tartanak nyitva

  A hatékony és gyors ügyintézés biztosítása érdekében a kormányhivatal a Miniszterelnökséggel együttműködve felülvizsgálta a megyei kormányablakok nyitvatartási idejét, és – figyelembe véve az elmúlt évek tapasztalatait, az ügyfélforgalmi adatokat és a helyi sajátosságokat – új, az állampolgárok számára kedvezőbb ügyfélfogadási rendet határozott meg.

  2020.07.05.
 4. Címzetes főjegyzői címet kapott a miniszterelnöktől dr. Bóka Viktor

  Címzetes főjegyzői címet adományozott Orbán Viktor miniszterelnök dr. Bóka Viktor, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának jegyzője számára.

  2020.07.02.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2