Wathay-emléknap - megemlékezés hétfőn délután

A hagyományokhoz hűen, katonai tiszteletadás mellett emlékeznek meg Székesfehérvár 1601-es, török uralom alóli ideiglenes felszabadításáról szeptember 19-én. A Prohászka ligetben hétfőn 14 órakor kezdődő ünnepségen Váczi Márk történész idézi fel az egykoron történteket, majd a Hungaricum együttes hagyományőrző műsorával folytatódik a program. 
2022.09.19. 08:41 |
Wathay-emléknap - megemlékezés hétfőn délután

A megemlékezés koszorúzással zárul Wathay Ferenc vicekapitány szobránál. A szervező, Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület szeretettel várja a megemlékezőket.

A Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület 2011 óta évről évre megemlékezik névadójáról, a végvári vitézről, aki 1602-ben Székesfehérvár alkapitánya volt. A négyszázötvennégy éve született Wathay Ferenc - egykori vicekapitány - nevéhez kötődik Székesfehérvár 1601-es visszafoglalása a törököktől. Az ünnepség katonai tiszteletadás mellett szeptember 19-én, hétfőn 14 órakor kezdődik a Prohászka ligetben. Zenés műsort ad a Hungarikum együttes, majd Váczi Márk történész mond megemlékező beszédet. A bajtársi egyesület itt adja át elismeréseit azoknak, akik az elmúlt időszakban sokat tettek a közösségért, a katonai hagyományok ápolásáért.