Uszoda, Auchan körforgalom, Sóstó - Facebookon tartott fogadóórát Fehérvár polgármestere

Cser-Palkovics András ismét a Facebookon tartott fogadóórát, ahol az uszodával kapcsolatos kérdésre elárulta, hogy ősszel kezdődhet egy 10 sávos, 50 méteres uszoda tervezése a jelenlegi mellett. Szó volt arról is, hogy hamarosan a kormány elé kerül az Auchan körforgalom mielőbbi bővítése, de az igazi megoldást a szintbeli kereszteződés jelentené. Szó volt a Sóstóról, melyről még egy fotót is posztolt a város polgármestere.
2018.09.10. 22:12 |

Épül-e pláza a murvás parkoló helyén?

Fehérvár polgármestere válaszában leírta, hogy „az ingatlan tulajdonosa a beépítési határidő elmulasztása miatt 2014. április 1. napjától havi 12.500 eurónak megfelelő összegű kötbért, a beépítés elmaradása miatt 4 millió eurónak megfelelő összegű kötbért fizetett meg az Önkormányzat részére és az ingatlan tervezett beépítése továbbra is napirenden van. Az Önkormányzatnak nincs lehetősége az ingatlan megvásárlására, hiszen az sokmilliárd Forintba kerülne, azonban a rendelkezésére álló eszközökkel természetesen annak mielőbbi beépítését támogatni, ösztönözni kívánja. Ez a kereskedelmi tevékenység bővülése mellett több száz parkolót is eredményezne.”

Parkolóház a Palotai úton

A parkolási nehézségekre választ adó új fejlesztés is szóba került, miszerint a Palotai úton a tavaly óta ideiglenes parkolóként működő területen a város egy több ütemben elkészülő, 500 helyes parkolóházat kíván építeni, amelynek terveztetése ősszel indulhat meg.

Csíkvári út - hamarosan befejeződik az építkezés

A Csíkvári út befejezése iránt is többen érdeklődtek. A város további néhány hét türelmet kér az ott közlekedőktől. A sóstói nagyberuházások komoly igénybevételt jelentenek a városrész lakóinak, de az összes környékbeli fejlesztés befejező fázisában tart már és remélhetőleg mielőbb készen lesz.

Auchan körforgalom - minél gyorsabban turbósítanák

Az „Auchan-körforgalomként” ismert M7 autópálya – elkerülő út csomópontban a gyakori torlódásokról is több észrevétel érkezett. Cser-Palkovics András arról tájékoztatta a kérdezőket, hogy a város a Magyar Közút Zrt-vel közösen már jelezte a problémát az illetékes minisztériumnak és a város saját terhére elkezdi a körforgalom ún. „turbósításának” terveztetését. A hosszú távú megoldást egy felüljáró, vagy egy negyedik autópálya lehajtó hozhatja el, mindkettő terv az állam intézkedését kívánja. Mint írta: „Tudomásom szerint a szaktárca támogatja a fejlesztést, ami hamarosan a kormány elé kerülhet.”

Vásárhelyi út

A Vásárhelyi út felújításának kérdése is felmerült a fogadóórán. A város felmérte és beárazta az út felújításának költségeit, azonban az egymilliárd forint feletti várható költség miatt ez több ütemben fog megvalósulni a következő években.

Járda és biciklisút a Kiskút útján

Visszatérő kérdés volt már a Kiskút útján a járda kiépítése. Cser-Palkovics András jó hírekkel szolgált, ugyanis a Kiskút úti járda és kerékpárút tervezésére már kiírta a közbeszerzést a város, 2020 év végére pedig remélhetőleg megvalósul a kivitelezés is.

Sóstó

Sokan érdeklődtek a várva várt Sóstói Stadion helyzetéről. A polgármester válaszában kiemelte, hogy a jövő héten több információt adhat majd, egyelőre a stadion átvétele nem történt meg, a kivitelező az utolsó simításokat végzi az épületen. Hozzátette, hogy személyesen már látta a majdnem kész épületet és mint írta „gyönyörű lesz”.

Még mindig érkeztek kérdések a MOL-Vidi névváltoztatása kapcsán. Cser-Palkovics András visszautalt korábbi Facebook jegyzetében nyilvánosságra hozott véleményére, továbbá elmondta, hogy a közeljövőben ül le tárgyalni az RBD-vel annak lehetőségéről, hogy közterületet nevezzenek el a Videotonról, ezzel új formában megörökítve a híres nevet.

Kezdődhet ősszel az új uszoda tervezése

Jó hírrel tudok szolgálni, mert még az ősszel elkezdődik a tervezése egy új sportuszodának, ami a jelenlegi létesítmény területén valósul meg a Vízilabda Szövetség támogatásának köszönhetően. Egy 10 sávos, 50 méteres szabványos medence valósulna meg a terveink szerint.” - írta az uszodával kapcsolatos kérdésre válaszolva Fehérvár polgármestere. „A tervezés és az engedélyeztetés kicsivel több mint egy évig tart majd. Közben pedig keressük a forrást, hiszen a harmadát önerőből kell finanszíroznia Székesfehérvárnak, ami szinte biztos, hogy legalább kettőmilliárd forint lesz.”

Érkeztek javaslatok és vélemények is, hogy a tíz éve elhunyt Gáspár Attila tiszteletére közterület elnevezést kezdeményeznének. "A város a Sóstó tanösvény egyik játszóterét és találkozóhelyét nevezi el a Sóstó Természetvédelmi Területen, amely Gáspár Attila nélkül nem érhette volna meg a mostani átfogó rehabilitációt."

"Szeretem Székesfehérvárt"

Egy kérdező arról érdeklődött, hogy a polgármester ismeri-e a „Szeretem Székesfehérvárt” Facebook csoportot. Mint válaszában írta „Természetesen hallottam már erről a csoportról, tudomásom szerint MSZP-s politikusok indították, felügyelik és szűrik is. Ha valaki tőlem szeretne kérdezni vagy nekem szeretne egy problémát jelezni, esetleg javaslata van kérem, hogy a nyílt Facebook oldalamra, az Instagram vagy Twitter oldalamra írjon. Ha lehet akkor pedig tényleg szeressük Fehérvárt!”

A kérdések zömét az alábbi poszt hozzászólásai között találják

Közélet

 1. Elfogadás-díjakat adtak át Fehérváron a Nevelőszülők Napja alkalmából

  A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok második napja a nevelőszülőknek adott tisztelet és megbecsülés jegyében telt Székesfehérváron, a Tüzér utcai Gyermekvédelmi Központban, ahol kedden három, szolgálatát hosszú ideje végző nevelőszülő, Nagypéterné Sipos Magdolna, Várhegyiné Békési Gyöngyi és Nagy Imréné kaptak Elfogadás-díjat. A díjátadás ünnepélyes pillanatait követően a résztvevők a nevelőszülők mindennapjairól hallhattak előadást.

  2018.11.20.
 2. Ma délután mutatják be a Városházán a Településképi Arculati Kézikönyvet

  A Városházán kedden, november 20-án mutatják be a Székesfehérvár építészetét bemutató szakmai képeskönyvet: a Településképi Arculati Kézikönyv azzal a céllal készült, hogy izgalmas kalandra hívja az olvasót – bemutatva az építészeti arculat múltját és jelenét.

  2018.11.20.
 3. November 23-án kezdődik az idei Krisztus Király Napok

  November 23-a és november 25-e között kerül sor az idei Krisztus Király Napok programjaira, amely a Zsolt utcai Templomban és Közösségi Házban lesz. A programsorozaton belül énekel a Vox Angelorum gyermekkar is.

  2018.11.20.
 4. A Szociális Munka Napját ünnepelték - Bernáth Károlyné kapta a város elismerését

  Székesfehérvár Önkormányzata hagyományosan minden évben köszönti a szociális szféra helyi vezetőit, dolgozóit, és ádja át a Pro Caritate Albae Regiae díjat a Szociális Munka Napján. A város elismerését az idén Bernáth Károlyné, a Székesfehérvár - Vasútvidék Római Katolikus Plébánia Karitász Csoportjának vezetője vehette át.

  2018.11.19.

Eseménynaptár

2018. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek