Szent Flórián-napi köszönet a tűzoltóknak - ma is kétezren vannak szolgálatban

Szirénájukat hallva azonnal tudjuk, hogy segíteni indulnak. Tűzesetek, balesetek, viharkárok és még sorolhatnánk, hol számíthatnak a bajbajutottak a tűzoltókra. Védőszentjük, Szent Flórián napja, május 4-e a tűzoltók napja. A készenléti szolgálat azonban az ünnepen is működik: ahogyan az év minden napján, úgy ma is csaknem kétezer tűzoltó van szolgálatban országszerte ötszáz járművel.
2021.05.04. 12:00 |
Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán mondott köszönetet a városban szolgálatot teljesítő hivatásos és önkéntes tűzoltóknak. A bejegyzés az alábbiakban olvasható:

„Szent Flórián, tehát a tűzoltók napja a mai. Különleges és nélkülözhetetlen hivatás az övék, ami városunkban testületi formában immár több mint 150 éves, és a közösség abszolút tiszteletét érdemli azóta is. Székesfehérvár hálával gondol hivatásos és önkéntes lánglovagjaira, eseménymentes szolgálatokat kívánunk mindannyiuknak!”

Szent Flórián, tehát a tűzoltók napja a mai. Különleges és nélkülözhetetlen hivatás az övék, ami városunkban testületi...

Közzétette: Dr. Cser-Palkovics András – 2021. május 4., kedd

Közélet

 1. Ismét Fehérvárra látogatott a Belarusz Köztársaság magyarországi nagykövete

  A tavalyi év márciusa után ma újra Székesfehérvárra látogatott Aleksandr Ponomarev, a Belarusz Köztársaság magyarországi nagykövete, akit székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András fogadott a Városházán. A kötetlen találkozó során több jövőbeni gazdasági és kulturális együttműködés lehetősége is felmerült.

  2021.05.06.
 2. Székesfehérvár fejlesztési források formájában kap kompenzációt az államtól

  Jelentős adócsökkentést kaptak a kormány döntésének köszönhetően a kis- és középvállalkozások. Az önkormányzatoknál ez bevételkiesést jelent, ezért az állam kompenzációt biztosít majd a településeknek. Az erre biztosított keretösszeget és a felosztási kategóriákat ma a Kormányinfón jelentették be. Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán szólalt meg a témában, ahol leírja: a város fejlesztési források formájában kap majd kompenzációt, és erről már folynak az egyeztetések a kormánnyal. 

  2021.05.06.
 3. Megjelent a Városi Civil Alap kiírása - május 21-ig lehet pályázni

  Megjelent a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Városi Civil Alap civil közösségi tevékenységek támogatását elősegítő pályázati kiírása. A cél, hogy az 5000 fő feletti településeken székhellyel rendelkező civil szervezetek részére is elérhetővé tegyék azon célok támogatását, amelyek a Falusi Civil Alap terhére már támogatásban részesültek. A pályázat benyújtási határideje május 21., péntek 12 óra.

  2021.05.06.
 4. Irány a tér! - infrastrukturális fejlesztés a Fehérvári Civil Központban

  11 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós forrásból infrastrukturális fejlesztést hajtott végre az elmúlt egy év során a Fehérvári Civil Központ Nonprofit Kft. A projektnek köszönhetően kültéri és beltéri prezentációt segítő technikai eszközök színesítik ezentúl az intézmény szolgáltatási palettáját.

  2021.05.06.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Hirdetés

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár