Sóstói Sportnap - szabadidős programokkal várnak mindenkit november 10-én

Lesz lépcsőfutó verseny és kerengő futás a felnőtteknek, a gyerekeknek pedig roller, görkori és kismotoros futamot rendeznek. A november 10-i Sóstói Sportnapra a belépés, de a lépcsőfutó versenyen és a kerengő futáson, jelképes 200 Ft-os nevezési díjjal lehet indulni, amit jótékony célra fordítanak a szervezők.
2018.11.09. 07:50 |

Már csak néhány nap választja el a Sóstói Stadiont attól, hogy rendelkezzen a működéshez szükséges használatbavételi engedélyekkel, azonban mielőtt sor kerülhet az első futballmérkőzésre, Székesfehérvár Önkormányzata szeretné minél több alkalommal, változatos programokkal bemutatni az új létesítményt a város közösségének.

A stadion megnyitója előtti felvezetőprogramokra, melyek az épület multifunkcionalitását is hivatottak bemutatni, a szervezők kortól és nemtől függetlenül várják az érdeklődőket.

A hagyományteremtő sportnap programjairól Mészáros Attila alpolgármester és Csóra Renáta, a rendezvény társszervezője tartott sajtótájékoztatót.

Nagyon közel vagyunk hozzá, hogy megkapja a stadion használatbavételi engedélyét az önkormányzat, ezt követően pedig szeretnénk néhány felvezető programot tartani az első mérkőzés előtt - mondta Mészáros Attila. "Egyértelmű, hogy egy sportlétesítményben az egyik legmegfelelőbb program egy sportnap! Ezt pedig november 10-én, szombaton rendezzük meg. Tudjuk, hogy munkanap, de ezúttal a legfiatalabbakat, vagyis az iskolásokat, óvodások szeretnénk elsősorban megszólítani a rendezvénnyel – persze szeretettel várjuk a felnőtteket is. Hiszek benne, hogy egy nagyon jó hangulatú nap lesz! Szeretnénk, ha minél többen ellátogatnának a Sóstói Stadionba november 10-én, regisztrálni előzetesen, és a helyszínen is lehet majd."

Színes sportprogramokkal várunk mindenkit! - hívta a fehérváriakat Csóra Renáta a sportnapra. "Az ovisoknak, iskolásoknak a belső kerengőben roller, görkorcsolya, és kismotoros versenyt rendezünk, míg a felnőtteket lépcsőfutóversennyel, illetve futóversennyel várjuk. Azt hiszem, nagyon izgalmas szombat vár ránk!"

Fehérvári színes

 1. Katalin-nap - a Liszt Ferenc utcában, majd a Felősvárosban várják a fehérváriakat

  November 25-én szombaton 17 órától ünneplik a Katalinokat Kocsis Balázs Kati néni szobránál a Liszt Ferenc utcában. A Liszt Ferenc utcából a Táncosok és a zenészek vezetésével vonulnak majd át a Felsővárosi Közösségi Házba, ahol 18 órától Nyárai-Horváth István plébános beszél a közösségi házban, majd utána fellép a TáncolKodó és az Arconic-Köfém Nyugdíjas Klub Férfikórusa és Harmónika Triója.

  2018.11.20.
 2. Történeti patikaenteriőrök - Bugár-Mészáros Károly előadása a Patikamúzeumban

  November 21-én, szerdán 17 órakor kezdődik Bugár-Mészaros Károly Történeti patikaenteriőrök című előadása a Fekete Sas Patikamúzeumban (Fő utca 5.) Az esemény a Barokk év programjaként valósul meg, a belépés díjtalan, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2018.11.20.
 3. Váradi Eszter Sára lesz az év utolsó Csajos estjének vendége

  December 12-én az év utolsó Csajos estjét rendezi meg a Barátság mozi: a filmvetítéssel egybekötött beszélgetés témája a karácsonyi készülődés, a meghívott vendég Váradi Eszter Sára, a Vörösmarty Színház színművésze. A 18 órakor kezdődő beszélgetés után a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba című zenés amerikai vígjátékot vetíti a város mozija.

  2018.11.20.
 4. Sportos programokkal kezdődtek a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok

  A Gyermekek Napjával kezdődött hétfőn a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok a Köfém Sportcsarnokban, ahol futóverseny játszóház, sor és váltóversenyek mellett volt kispályás labdarúgó gálamérkőzés, amelyen a gyerekek legjobbjai, a Gyermekvédelmi Vándorkupa győztesei a Fejér Megyei Közgyűlés csapata ellen léptek pályára. 

  2018.11.19.
 1. Nyílt nappal avatták az új mászófalat az István Király Általános Iskolában

  Falmászó nyílt napot tartott vasárnap az újonnan épült mászófal hivatalos átadóján a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület az István király Általános Iskolában, ahol mindenki kipróbálhatta a falmászást. 

  2018.11.19.
 2. Csodálatos képek a megújult Sóstóról - nézze meg Ön is a levegőből

  Rendkívül látványos videót készített a Vidi az új stadionról és a Sóstóról, melyben Juhász Roland csapatkapitány hívja a nyitómeccsre a szurkolókat. November 21-én, jövő héten szerdán 17.15-től látványos ünnepséggel készül Székesfehérvár, a csapat pedig 19 órától lép pályára régi-új otthonában a Sóstón az Újpest FC ellen. 

  2018.11.17.
 3. A Köfémen is sokan voltak az ingyenes egészségügyi szűrőnapon

  Szombaton délelőtt már negyedik alkalommal várták egészségnapra az érdeklődőket a KÖFÉM Klubházban. Ingyenes állapotfelmérés és különféle szűrővizsgálatok mellett kardiológiai, dietetikai és gyógytorna-tanácsadás is volt a Szent György Kórház és a Humán Szolgáltató Intézet szakembereinek közreműködésével.

  2018.11.17.
 4. Különleges rövidfilm válogatást mutatnak be a Barátság moziban

  A Szabadművelődés Háza által szervezett Fehérvári Filmes Napokhoz csatlakozva a Barátság mozi november 23-án és 24-én, pénteken és szombaton különleges rövidfilm-válogatásokat mutat be. A pénteki vetítés előtt a város mozijának vendége lesz Borsos Miklós filmrendező, a Film Farm címet viselő válogatások összeállítója.

  2018.11.16.

Eseménynaptár

2018. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek