Sóstói Sportnap - szabadidős programokkal várnak mindenkit november 10-én

Lesz lépcsőfutó verseny és kerengő futás a felnőtteknek, a gyerekeknek pedig roller, görkori és kismotoros futamot rendeznek. A november 10-i Sóstói Sportnapra a belépés, de a lépcsőfutó versenyen és a kerengő futáson, jelképes 200 Ft-os nevezési díjjal lehet indulni, amit jótékony célra fordítanak a szervezők.
2018.11.09. 07:50 |

Már csak néhány nap választja el a Sóstói Stadiont attól, hogy rendelkezzen a működéshez szükséges használatbavételi engedélyekkel, azonban mielőtt sor kerülhet az első futballmérkőzésre, Székesfehérvár Önkormányzata szeretné minél több alkalommal, változatos programokkal bemutatni az új létesítményt a város közösségének.

A stadion megnyitója előtti felvezetőprogramokra, melyek az épület multifunkcionalitását is hivatottak bemutatni, a szervezők kortól és nemtől függetlenül várják az érdeklődőket.

A hagyományteremtő sportnap programjairól Mészáros Attila alpolgármester és Csóra Renáta, a rendezvény társszervezője tartott sajtótájékoztatót.

Nagyon közel vagyunk hozzá, hogy megkapja a stadion használatbavételi engedélyét az önkormányzat, ezt követően pedig szeretnénk néhány felvezető programot tartani az első mérkőzés előtt - mondta Mészáros Attila. "Egyértelmű, hogy egy sportlétesítményben az egyik legmegfelelőbb program egy sportnap! Ezt pedig november 10-én, szombaton rendezzük meg. Tudjuk, hogy munkanap, de ezúttal a legfiatalabbakat, vagyis az iskolásokat, óvodások szeretnénk elsősorban megszólítani a rendezvénnyel – persze szeretettel várjuk a felnőtteket is. Hiszek benne, hogy egy nagyon jó hangulatú nap lesz! Szeretnénk, ha minél többen ellátogatnának a Sóstói Stadionba november 10-én, regisztrálni előzetesen, és a helyszínen is lehet majd."

Színes sportprogramokkal várunk mindenkit! - hívta a fehérváriakat Csóra Renáta a sportnapra. "Az ovisoknak, iskolásoknak a belső kerengőben roller, görkorcsolya, és kismotoros versenyt rendezünk, míg a felnőtteket lépcsőfutóversennyel, illetve futóversennyel várjuk. Azt hiszem, nagyon izgalmas szombat vár ránk!"

Fehérvári színes

 1. A szépség és a szörnyeteg - a Koch László utca 11. titka

  A Koch László utca villái az 1930-as években épültek, azt követően, hogy a belváros északi oldalán húzódó vizesárok lefedésre került. Bánó kötélverő mester sátortetős háza közelébe a Somogyi család építette fel csinos villáját.

  2019.01.17.
 2. Magbörze lesz szerdán este a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házban

  Szerdán este 18 órakor magbörzét szervez a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házban a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület. A tagok elviszik a felkínálható magkészletüket, melyek között különleges növények szaporítóanyagai is megtalálhatók lesznek. A rendezvényre minden kertbarátot szeretettel várnak!

  2019.01.16.
 3. Horvát táncház lesz a Kolo együttes és a tököli Délszláv Táncegyüttes tagjaival

  Január 17-én, csütörtökön 17.30 órától horvát táncházba hívja az érdeklődőket a Székesfehérvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba. A táncházat vezeti Rodekné Blahó Márta, a tököli Délszláv Táncegyüttes vezetője, harmonikán közreműködik Halász László a Kolo együttes vezetője. A belépés ingyenes.

  2019.01.16.
 4. Farsangi táncház lesz szombaton a Felsővárosi Közösségi Házban

  Január 19-én, szombaton farsangi táncház lesz a Felsővárosi Közösségi Házban, a Kákics együttessel. A 17 órakor kezdődő eseményen Gula Miklós gyerekeknek tanít táncokat, majd 18 órától Nedvig Bendegúzzal a felnőttek lépnek a parkettre. A belépő 500 forint.

  2019.01.16.
 1. Tavaly több mint 600 madarat látott el a székesfehérvári Vadmadárkórház

  Tavaly több mint hatszáz madarat gyógyítottak a székesfehérvári Vadmadárkórházban. Berkényi Tamás állatorvos, a Vadmadárkórház alapítója elmondta, fő céljuk, hogy egy sérült madarat minél hamarabb visszajuttathassanak a természetbe. 

  2019.01.14.
 2. Januárban is Queen - újabb előadások a Bohém rapszódiából

  A nézői igényeknek eleget téve további előadásokat hirdettek meg a Bohém rapszódiából: a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó történetét januárban még hat alkalommal vetítik a Barátság moziban.

  2019.01.14.
 3. Suliváró programok a Talentum Református Általános Iskolában

  A Talentum Református Általános Iskola szeretettel hívja a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket iskolaváró foglalkozásaira. Február 4-én játékos matematikai foglalkozásra várják a gyerekeket, február 18-án pedig mesés délutánnal várják az iskolába készülő óvodásokat. Mindegyik foglalkozást a Széchenyi utca 20. alatt található iskolában tartják délután fél öttől.

  2019.01.14.
 4. Székesfehérvár biciklis hőtérképét is elkészítette a Magyar Kerékpárosklub

  A Magyar Kerékpárosklub tavaly, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával ismét megszervezte a Bringázz a Munkába kampányt. Újításuk volt a Bike Citizens alkalmazás, ami majdnem 6000 regisztrált felhasználó tekeréseinek útvonalát rögzítette. Minden felhasználó térképen láthatta a saját tekeréseit, melyek alapján összesített hőtérképek is készültek a mérésekből. Az adatok összevetésével látszik, hogy milyen útvonalakon tekertek a résztvevők.

  2019.01.13.

Eseménynaptár

2019. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek