Negyedik alkalommal báloztak együtt a székesfehérvári gólyák

Szelfigép, bálkirálynő- és bálkirályválasztás, egy napra szóló alkalmi "esketés", különleges hátterekkel készült greenbox-fotózás, valamint a Blahalouisiana zenekar, a Fantom zenekar és DJ Juhász Laci tették emlékezetessé idén a Székesfehérvári Felsőoktatási Gólyabált. 
2019.11.08. 23:07 |

A város a Hallgatói Tanáccsal, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusával, a Kodolányi János Egyetemmel és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával együttműködve már negyedik alkalommal várta a Székesfehérváron tanuló gólyákat és régebb óta gólyákat a fergeteges hangulatú Összegyetemi Gólyabálra, melyet idén a MOL Aréna Sóstóban rendeztek.

Pénteken este közel kétszáz elegáns öltönybe öltözött úr és csinos koktélruhát viselő fiatal hölgy töltötte meg a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermét a IV. Székesfehérvári Összegyetemi Gólyabál ünnepélyes megnyitóján.

A város nevében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédében örömét fejezte ki, hogy a városban működő felsőoktatási intézmények hallgatói létszáma évről évre egyre nő: „Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, a Kodolányi János Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa magas színvonalú oktatása mellett természetesen tudjuk, hogy az egyetemi élet nemcsak a zh-kból és tanulásból áll, hanem pezsgő hallgatói életből is.

Ehhez hozzájárulva rendezzük meg minden évben a felsőoktatási sportnapot, a gólyatúrát, valamint a gólyabálokat is.” Az alpolgármester köszöntőjében kiemelte a Hallgatói Tanács áldozatos munkáját, valamint jó szórakozást kívánt a fiataloknak a ma estéhez. A bálozókat köszöntötte Holl Nándor János, a Székesfehérvári Hallgatói Tanács elnöke is.

A köszöntők után a hallgatók kívánsága is teljesült, ugyanis a Blahalousiana zenekar csapott a húrok közé és táncoltatta meg fergeteges koncertjével a gólyákat. A MOL Aréna Sóstó csodálatos panorámát nyújtó rendezvénytermében a buli moldvai dallamokkal folytatódott, majd a Fantom zenekar és DJ Juhász Laci húzta a talpalávalót. Természetesen a hagyományos bálkirály- és bálkirálynő-választás, greenboxos-fotózás, alkalmi „esketés” és a tombola sem hiányzott a báli palettáról.

Fehérvári színes

 1. Karanténnaplót írtak a diákok a Comenius iskolában

  Karanténnapló  és a Comenius címmel készített összeállítást a székesfehérvári Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola, mert szülők és pedagógus-szülők is úgy érezték, szeretnék megfogalmazni, mit éltek át az elmúlt hónapokban, mit tapasztaltak gyermekeik kapcsán.

  2020.05.30.
 2. Kakukkfű, zsálya, menta és bodza - Csalára indul gyógynövénytúra pünkösdhétfőn

  A Herbarius programok következő gyógynövénygyűjtő túrája Csalára indul: pünkösdhétfőn kakukkfüvet, zsályát, mentát és bodzát is szedhetünk. A házipatikák praktikáiról Lencsés Rita szakértő beszél a résztvevőknek, akik a virágzó természet élményével is gazdagabbak lesznek.

  2020.05.30.
 3. Pünkösdi programajánló - ezek lesznek a hétvégi programok Fehérváron

  Virágdíszbe öltözött Belváros, Hősök Napja, tematikus séták, strandnyitó, gyermeknapi meglepetés, Fehérvári Kavalkád – színes programok közül választhatnak május utolsó hétvégéjén a fehérváriak és a városba érkezők.

  2020.05.29.
 4. Napközis táborok a Bregyóban – idén nyolc turnusban várják a gyerekeket

  Székesfehérvár Önkormányzata a nyári időszakban is szeretné segíteni a kisgyermekes családokat, így – mivel a jogszabályok lehetővé teszik - megszervezi hagyományos nyári napközis táborát. Idén is rengeteg színes és érdekes programmal várja majd a gyerekeket a Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó Sportcentrumban. 

  2020.05.29.
 1. Hamarosan nyílnak a hortenziák is az Országzászló téren

  Az Országzászló téren tíz, cserjékkel, díszfüvekkel és évelő fajokkal beültetetett zöld sziget található. A Belváros egyik zöld éke a park az öreg és az újonnan beültetett fákkal. Nyílnak már a zsályák, és hamarosan kibontja óriási fehér gömbvirágait a hortenzia is.

  2020.05.29.
 2. Szombaton reggel nyit a városi strand - 16 óra után féláron látogatható

  Szombaton reggel nyit a városi strand. Az 1300 fő befogadására alkalmas létesítménybe most, a speciális szabályok betartására figyelve maximum 900 fő léphet be. Bár nem lesz kifejezetten strandidő a hétvégén, a medencék vize fűtött. A Városgondnokság a biztonságos távolságtartás érdekében felfestette a strand területén a 4x4 méteres zónákat.

  2020.05.29.
 3. Pénteken délután virágba borul Székesfehérvár Belvárosa

  Sokéves, szép hagyomány Székesfehérváron, hogy pünkösdkor virágdíszbe öltözik a Belváros. Így lesz ez idén is: a virágkötő mesterek látványos kompozíciókkal díszítenek fel egy-egy számukra kijelölt helyszínt. A fehérvári virágos pünkösd idején az összeállításokra szavazni is lehet majd a Székesfehérvár applikáció segítségével.

  2020.05.29.
 4. Magony Henriett online tárlattal mutatkozik be az Igézőben

  Az Igézőben mutatkozik be online tárlattal Magony Henriett. A képeken a fantázia, a karnevál és a mesevilág rajzolja az arcokat, feltűnik közöttük a napfény bohóca, Oleg Popov, Fellini Gelsominája vagy Don Quijote, a Szélmalomharcos és Macskancellár. 

  2020.05.28.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V