Mintegy 40 ezer látogatóval, óriási bulikkal és kiadós esővel zárt az idei FEZEN

A FEZEN zárónapjára retro házibulival készültek a szervezők, ám a forgatókönyvet fél tíztől az időjárás írta: Thomas Anders koncertje félbeszakadt, de a Korda György-Balázs Klári páros fellépésére a fedett helyszínen rengetegen tomboltak. Míg a világ dj-elitjéhez tartozó holland sztár, Fedde Le Grand táncoltatta meg a nagyérdeműt, a keményebb muzsikák hívei az amerikai heavy metal-legenda, a Queensrÿche, a görög Firewind és a Moby Dick zenéire bulizhattak.
2019.07.28. 04:05 |

A nagyszínpadok előtti nézőterek szombaton zsúfolásig megteltek: Horváth Tamás, a Quimby, a görög power metal banda, a Firewind, Hobo és Bill, valamint a negyven esztendős Karthago fellépéseire sok ezren voltak kíváncsiak.

Utóbbi zenekar még éppen be tudta fejezni koncertjét, ám a szintén nagyszínpados Thomas Anders koncertje alig fél órásra sikeredett; háromnegyed tízkor erős zivatar támadt, amely részben elmosta a két nagyszínpad további programját.

Összességében azonban mindössze két fellépés maradt el, az amerikai hardcore zenekar, az Ignite koncertjét és DJ Metzker Viktória setjét nem lehetett megrendezni, a világhírű holland lemezlovas, Fedde Le Grand buliját a fedett JBL színpadra tették át a szervezők.

Az állócsillag Korda György-Balázs Klári művészházaspár, Fedde Le Grand, majd a NECC Party fergeteges bulikat csaptak a fedett rendezvényhelyszínen.

A FEZEN közönsége szívesen fogadta a fesztivál idei újdonságait, sokan vettek részt a sportos és egészséges életmódot népszerűsítő ReAktiváló programokon.

Megvan a jövő évi dátum is: 2020-ban augusztus 5-8. között várja majd a fesztiválozókat a FEZEN Székesfehérváron.

Fehérvári színes

 1. Pozitív tapasztalatokat szereztek a FEMA Állatmentők a rendkívüli időszakban

  Pozitív tapasztalatokkal zárta a koronavírus-járvány okozta rendkívüli időszakot a Fejér Megyei Állatmentő és Állatvédő Egyesület, azaz a FEMA. A szokásosnál több volt az örökbefogadás és az adomány is – mondták a szervezet vezetői. Az állatmenő - rehabilitációs munka ezután is teljes gőzzel folytatódik, a támogatásokra folyamatosan számítanak. Június közepétől újraindulnak a látogatói napok, melyre előre kell időpontot egyeztetni.

  2020.05.29.
 2. Hamarosan nyílnak a hortenziák is az Országzászló téren

  Az Országzászló téren tíz, cserjékkel, díszfüvekkel és évelő fajokkal beültetetett zöld sziget található. A Belváros egyik zöld éke a park az öreg és az újonnan beültetett fákkal. Nyílnak már a zsályák, és hamarosan kibontja óriási fehér gömbvirágait a hortenzia is.

  2020.05.29.
 3. Szombaton reggel nyit a városi strand - 16 óra után féláron látogatható

  Szombaton reggel nyit a városi strand. Az 1300 fő befogadására alkalmas létesítménybe most, a speciális szabályok betartására figyelve maximum 900 fő léphet be. Bár nem lesz kifejezetten strandidő a hétvégén, a medencék vize fűtött. A Városgondnokság a biztonságos távolságtartás érdekében felfestette a strand területén a 4x4 méteres zónákat.

  2020.05.29.
 4. Pénteken délután virágba borul Székesfehérvár Belvárosa

  Sokéves, szép hagyomány Székesfehérváron, hogy pünkösdkor virágdíszbe öltözik a Belváros. Így lesz ez idén is: a virágkötő mesterek látványos kompozíciókkal díszítenek fel egy-egy számukra kijelölt helyszínt. A fehérvári virágos pünkösd idején az összeállításokra szavazni is lehet majd a Székesfehérvár applikáció segítségével.

  2020.05.29.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V