Hétvégi sport - négy mérkőzésből kettőt játszanak hazai pályán az élcsapatok

Szeptember vége felé egyre több sportág küzdelmei elrajtoltak, elrajtolnak, lassan teljes lesz a sor. Ezen a hétvégén Székesfehérvár élvonalbeli csapatai három sportágban négy mérkőzésen lesznek majd érintettek.
2023.09.21. 10:24 |
Hétvégi sport - négy mérkőzésből kettőt játszanak hazai pályán az élcsapatok

A legkorábban a jégkorongozók kezdik és zárják a mérkőzések sorát. A Hydro Fehérvár AV19 együttese bravúrosan kezdte a szezont, két mérkőzésből kettőt nyert, és tette mindezt idegenben. Most pénteken, 19.15 órakor a Raktár utcai jégcsarnokban az EC Red Bulla Salzburg legénységét, az osztrák nemzetközi liga meghatározó csapatát fogadják.

Nehéz mérkőzés vár Bartalisékra, de mutatkozzanak be itthon is győztesen.

Az Alba Fehérvár KC NB I-es női kézilabdázói a felkészülés során alig találtak legyőzőre, de a három hete kezdődött bajnokságban még „ponttalanok”. Most pénteken, 18 órakor a Motherson Mosonmagyaróvári KC otthonában lépnek parkettre. Ellenfelünk két győzelemmel és egy vereséggel áll: a Budaörs ellen hét góllal nyertek, ezt követte az Győri ETO elleni bravúrgyőzelem, majd a Ferencváros három góllal múlta felül őket. Mit mond a találkozóról a fehérvári csapat két játékosa?

Bojtos Bea, az Alba Fehérvár KC balszélsője: „Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, hiszen már a szezon elején meglepetést okozott a Móvár az ETO elleni győzelmével, de semmiképpen sem feltett karokkal fogunk kiállni. Szeretnénk megmutatni, hogy mire képes a csapat. A védekezésen lesz a hangsúly, amit egész héten gyakoroltunk.”

Tamara Smbatian, az Alba Fehérvár KC irányító-átlövő: „A Mosonmagyaróvár nagyon jó csapat, és úgy gondolom, ebben a szezonban erősödtek tavalyhoz képest. Mindig jól játszunk ellenük, néha meglepetést is tudunk okozni; kellemetlen ellenfél vagyunk a nekik, ezt meg kell próbálnunk kihasználni."

Vasárnap a Fehérvár FC labdarúgói és a jégkorongozók játszanak. A Vidi itthon lép pályára, 15 órakor a Zalaegerszegi TE FC lesz a vendégük. A Fehérvár FC 6 forduló után a 9. helyen áll 4 ponttal, míg a vendégek a 11. helyen tanyáznak 3 ponttal. Itt a lehetőség, hogy a fehérváriak győzelemmel kárpótolják híveiket az ESMTK elleni kupakudarc miatt.

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongozóra hosszú út vár, 17.30 Klagenfurt AC elleni csata vár. A mérkőzés 17.30-kor kezdődik.