Fényfestés, koncertek és Mikulásváró - programok a második adventi hétvégére

A hétvégén folytatódnak a Fehérvári Advent programjai, karácsonyfa díszeket és karácsonyi képeslapokat készíthetünk, koncerteket hallgathatunk és Mikulásváró programokon is részt vehetnek a családok. Szombaton a Püspökség adventi udvarán a Székesfehérvári Egyházmegye katolikus iskolásainak műsorát láthatjuk, vasárnap pedig Maroshegyen, Feketehegy-Szárazréten és Csalán is várhatják a gyerekek a Mikulást.
2021.12.03. 09:11 |

Kézműveskedéssel, Mikulásvárással, koncertekkel és izgalmas gyerekprogramokkal telik Székesfehérváron advent második hétvégéje

December 4., szombat

15.00–19.00 Kézműves délután a Terembura Kulturális Egyesülettel: Karácsonyi Fénybütykölde (Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, Fürdő sor 3.)

Szuper csillogó-világító karácsonyfadíszek készítése a Fénybütykölde csapatával: készíts magadnak saját, világító karácsonyfaékszereket az ünnepekre! A csapat tagjai segítenek, hogy néhány LED és egy elem segítségével te magad készíthesd el egyedi fényékszeredet, amit akár a fenyőfára, vagy ablakaidba tehetsz.

15 órától folyamatosan: Okoskodó Társasjátéksarok – közös játék családoknak, barátoknak. (A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Ficsak Székesfehérvár segítségével valósul meg.)

17.00–21.00 Interaktív játékos vetítés (Varkocs-szobor)

17.00–21.00 Holografikus adventi vetítés (Zichy liget)

17.30 Meglepetés minden napra: élő adventi naptár (Városháza ablakai)

Sötétedéstől: ünnepi fényfestés (Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ épülete, Fürdő sor 3.)

Ajánljuk még erre a napra:

9.00–13.00 Családi kreatív délelőtt: mézeskalács készítése és díszítése, karácsonyfadíszek készítése (Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház)

10.00–19.00 Jótékonysági és kézműves vásár (Püspöki Palota, Adventi udvar)

10.00–16.00 Karácsonyfák utcája – általános iskolás osztályok, csoportok és családok saját készítésű díszeiket helyezhetik el saját fájukon. További információ: www.fehervarikezmuvesek.hu (Rác utca)

10.00 Várjuk együtt a Mikulást! – családi délelőtt játékkal, kézműves foglalkozással (Vörösmarty Mihály Könyvtár – Központi Könyvtár Gyermekrészleg)

10.00 Kerekítő a Mikulás jegyében – Családi délelőtt a piciknek ölbeli játékokkal (Vörösmarty Mihály Könyvtár – Budai úti Tagkönyvtár)

14.30–16.30 Mikulásváró kézműveskedés.

A Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban immár hagyomány, hogy Mikulás napja közeledtével megemlékeznek Szent Miklós püspökről. Tóth Eszter és Csákberényi-Nagy Katalin vezetésével a résztvevők karácsonyfadíszeket készíthetnek, amelyeket az elmúlt es foglalkozássalévekhez hasonlóan a Karitász Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élők Nappali Intézmény lakóinak ajándékoznak.

Jelentkezni lehet Pásztor Katalin múzeumigazgató-helyettesnél az info@szenteknyomaban.hu e-mail címen november 30-ig. További információ: www.szfvar.katolikus.hu (Székesfehérvári Egyházmegyei Látogatóközpont) (Belépődíjas)

15.00–18.00 Vízivárosi Advent (Vizivárosi Általános Iskola aulája)

16.00–18.00 Gyermekjátszó táncház a Szedtevette zenekarral és Mikulásváró családi délután (Kisfaludi Közösségi Ház)

16.30 Adventi gyertyagyújtás Spányi Antal megyés püspök adventi gondolataival, a színpadon a Székesfehérvári Egyházmegye katolikus iskolásainak adventi műsora (Püspöki Palota, Adventi udvar)

December 5., vasárnap

15.00–19.00 Kézműves délután a Terembura Kulturális Egyesülettel: Küldj egy lapot karácsonyra! (Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, Fürdő sor 3.) Készíts egyedi és különleges karácsonyi képeslapokat színes, unatkozó papírdarabokból, papírkivágásos technikával. Karácsonyig még célba ér a jókívánság!

15 órától folyamatosan: Okoskodó Társasjátéksarok – közös játék családoknak, barátoknak (A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Ficsak Székesfehérvár segítségével valósul meg.)

17.00–21.00 Interaktív játékos vetítés (Varkocs-szobor)

17.00–21.00 Holografikus adventi vetítés (Zichy liget)

17.30 Meglepetés minden napra: élő adventi naptár (Városháza ablakai)

17.35 Az Alba Regia Vegyeskar adventi műsora (Adventi színpad, Városház tér)

Az Alba Regia Vegyeskar története több mint száz évre nyúlik vissza, a kórus jogelődje az 1892-ben alapított Déli Vasúti Dalárda, amely 1949-ben alakult MÁV Vegyeskarrá. Az Alba Regia nevet 1971-ben vette fel a kórus, amely a legendás karnagy, Kneifel Ferenc vezetésével már a következő évben megszerezte az első országos minősítést. A színvonalas műsorok, az itthoni elismerések nyomán számos külföldi meghívásnak is eleget tettek az elmúlt évtizedekben. A kilencvenes évek elején az Alba Regia egyesült az Ikarus Kórussal, azóta a Fricsay-díjas Kneifel Imre vezeti a vegyeskart, amelyet 2000-ben hivatalosan is hangversenykórussá minősítették. Repertoárjukon a zeneirodalom kiemelkedő művei szerepelnek. Rendszeres résztvevői a hangversenybérlet sorozatok koncertjeinek, a városi rendezvényeknek, a Zenei Világnapon, a Musica Sacrán tartott előadásoknak.

18.00 A város adventi koszorúján Törő Gábor országgyűlési képviselő és Tóth Tamás esperes gyújtja meg a második gyertyát (Adventi színpad, Városház tér)

18.05 A Seres Brothers adventi kiskoncertje (Adventi színpad, Városház tér)

A Seres Brothers gitáros-énekes tagjait a Fivérek együttesből ismerhetik a latinos hangulatú zenék kedvelői. A muzsikus családba született Seres Róbert és Seres Krisztián fivérük, Antal és két másik zenész társaságában résztvevői voltak a 2010-es Megasztárnak: a tehetségkutató révén szereztek országos ismertséget, komoly rajongó táboruk alakult, koncertjeikre népes közönség kísérte őket. A Fivérek együttes 2014-ben megszűnt, néhány éve azonban a Seres Brothers, azaz Krisztián és Róbert ismét jelen van a színpadon. Karácsonyi hangulatú műsorukban ismert magyar és világslágereket hallhat a közönség.

Sötétedéstől: ünnepi fényfestés (Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ épülete, Fürdő sor 3.)

Ajánljuk még erre a napra:

10.00–18.00 Advent a Rác utcában: „Adjon Isten sokakat, szép karácsony napokat…” – karácsonyfa-díszítő és ajándékkészítő kézműves foglalkozások; mézeskalács sütése és díszítése; karácsonyi dalok, mesék; adventi forgatag: kézműves tárgyak vására az udvarban (Kézművesek Háza)

10.00–19.00 Jótékonysági és kézműves vásár (Püspöki Palota, Adventi udvar)

10.30 Adventi szentmise és zenés áhítat – közreműködik az Ars Oratoria Kamarakórus, vezényel Pad Zoltán Liszt-díjas karnagy (Szent Imre-templom)

11.00 és 16.00 Fagyvirág és vattacukorfelhő – avagy: titokzatos légköri jelenségek a Mikulásgyár felett. Interaktív meseelőadás gyermekeknek, családoknak (Igéző) (Belépődíjas)

Élőzenés, izgalmas Mikulásváró műsorra invitálja a családokat a Szabad Színház az Igézőbe. A résztvevő gyerekek előzetes regisztráció alapján csomagokat is kapnak a Mikulástól. Regisztráció (és esetleges allergiák jelzése), jegyrendelés: www.facebook.com/igezo vagy személyesen a Basa u. 1-ben hétköznap 14.00–19.00-ig

14.00 Advent vasárnapi előadások: Ajándékozz egészséget 1. – szívmelengető gyógyfüves-mézes finomságok, Lencsés Rita előadása. A helyszínen maximum 30 főt tudnak fogadni, érkezési sorrendben (SZIKM – Országzászló tér)

14.00–17.00 Mikulásváró családi délután (Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar)

15.00 Találkozz a Mikulással Maroshegyen!

A Mikulás csengőszóval, ünnepi dallamokkal, szaloncukorral érkezik az utcákba és több állomáson megállva fogadja a gyerekek énekét, köszöntését. A pontos útvonal tervezett időpontjai és a megállóhelyek listája a művelődési ház honlapján és Facebook-oldalán olvasható. Indulás a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár elől hintón

16.00–18.00 Mikulásváró családi délután (Csalai Közösségi Tér)

17.00 A Karosi-Kovács-Rieger trió koncertje (Karosi Júlia – ének, Kovács Linda – ének, Rieger Attila – gitár). A koncerten legfeljebb 45 főt tudnak fogadni érkezési sorrendben! (Szent István Király Múzeum, Városi Képtár – Deák Gyűjtemény)

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár