Feketehegy-Szárazrét után a Szedreskerten is kihelyezték az új utcajelző táblákat

Feketehegy-Szárazrét városrész után a Szedreskerten is új utcajelző táblákat helyeztek ki, a munka a mai nappal befejeződött – jelentette be sajtótájékoztatón Szigli István, a 9. számú választókörzet önkormányzati képviselője. Most azt szeretnék, hogy a városrészeket jelző táblák is készüljenek.
2024.03.08. 09:05 |
Feketehegy-Szárazrét után a Szedreskerten is kihelyezték az új utcajelző táblákat

Tavaly tavasszal a Feketehegy-Szárazrét teljes területén lecserélték a régi, elhasználódott utcajelző táblákat és az azokat tartó állványokat. Akkor mintegy 4 és félmillió forint beruházással több mint 100 új táblát és mintegy 60 díszes öntvénykeretet készíttettek.

Csütörtökön egy újabb munkafázis zárult le a 9. számú választókörzetben. A Szedreskerten – az ott élők kérésére – szintén kihelyezték az utcajelző táblákat, szám szerint 25-öt a tartókeretekkel együtt, mintegy 2,6 millió forint értékben.

A körzet valamennyi utcájánál megvannak az új, kulturált és az eligazodást segítő utcanév táblák – mondta Szigli István önkormányzati képviselő.

A tavalyi és az idei beruházás a Saára Gyula-programon belüli városrészi képviselői keretből valósult meg. A képviselő hozzátette, szintén kihelyezték a közintézményeket jelölő táblákat, most pedig tervezik, hogy a két városrész elnevezését jelző táblák is legyenek a választókörzet több pontján.

Városfejlesztés

 1. Tematikus tanösvény

  Hamarosan egy tematikus, geológiai tanösvényt alakítanak ki a Rác bányában, ami a Velencei-hegység legnyugatibb látható része. A terület geológiai érdekességei mellett a Rác bánya növény- és állatvilágát is bemutatják úgy, hogy a terüelt alkalmas lesz környezetismeret, természetismeret és földrajz órák megtartására is.

  2024.04.12.
 2. Esőkert a Török udvarban

  Már épül Székesfehérvár első esőkertje a Török udvarban, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. támogatásával. A rossz minőségű, homogén fű helyére mintegy ezer tő, mutatós, évelő növényt telepítenek, melyeket a környező épületekről levezetett esővízzel öntöznek majd önfenntartó módon.

  2024.04.03.
 3. Új tornacsarnok a Ciszterben

  Éppen 108 esztendeje, Székesfehérváron született a legendás Kaszap István. Az évforduló alkalmából emléknapot rendeztek egykori iskolájában, a mai Ciszterci Szent István Gimnáziumban, és mostantól az ő nevét őrzi az intézmény új tornacsarnoka, melyet Spányi Antal megyés püspök áldott meg. Az emléknap programját ünnepi konferenciával és csarnokavató röplabdamérkőzésekkel folytatták.

  2024.03.25.
 4. Elkészült a felújítás

  A Városgondnokság és a Polgármesteri Hivatal szakemberei a terület önkormányzati képviselőjével közösen tartottak bejárást a Rózsa ligetben, ahol az új rózsatövek elültetésével befejeződött a parkfelújítás. Megújultak a pergolák, a sétányok, felújították a füvesítést, új fákat ültettek és mintegy hatezer új, a gombás betegségekkel szemben ellenálló rózsatövet ültettek el az ágyásokban.

  2024.03.22.