Új utcajelző táblákat helyeztek ki Feketehegy-Szárazréten

Lecserélték az utcajelző táblákat és az azokat tartó állványokat Feketehegy-Szárazréten. A képviselői keretből finanszírozott beruházással a mai napon végeztek a szakemberek a városrész teljes területén – tájékoztatott Szigli István a városrész önkormányzati képviselője.
2023.03.14. 13:52 |
Új utcajelző táblákat helyeztek ki Feketehegy-Szárazréten

A régi állványokat és táblákat mintegy 15 évvel ezelőtt állították a városrészben a tájékozódás megkönnyítésére. A szerkezetek kiszolgálták az idejüket, elkoptak, elhasználódtak, így szükség volt a cserére.

Szigli István elmondta, képviselői keretből, mintegy négy és félmillió forint beruházással több mint 100 új táblát és mintegy 60 díszes öntvénykeretet készíttettek.

A régieket eltávolították, az újakat pedig az elmúlt időszakban szerelték fel, a munkálatokkal kedden végeztek. Újdonság, hogy az Új Csóri út mentén is helyeztek ki táblákat.

A képviselő hozzátette, a későbbiekben a közintézményeket jelölő táblák kihelyezését is tervezik.

Városfejlesztés

 1. Tematikus tanösvény

  Hamarosan egy tematikus, geológiai tanösvényt alakítanak ki a Rác bányában, ami a Velencei-hegység legnyugatibb látható része. A terület geológiai érdekességei mellett a Rác bánya növény- és állatvilágát is bemutatják úgy, hogy a terüelt alkalmas lesz környezetismeret, természetismeret és földrajz órák megtartására is.

  2024.04.12.
 2. Esőkert a Török udvarban

  Már épül Székesfehérvár első esőkertje a Török udvarban, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. támogatásával. A rossz minőségű, homogén fű helyére mintegy ezer tő, mutatós, évelő növényt telepítenek, melyeket a környező épületekről levezetett esővízzel öntöznek majd önfenntartó módon.

  2024.04.03.
 3. Új tornacsarnok a Ciszterben

  Éppen 108 esztendeje, Székesfehérváron született a legendás Kaszap István. Az évforduló alkalmából emléknapot rendeztek egykori iskolájában, a mai Ciszterci Szent István Gimnáziumban, és mostantól az ő nevét őrzi az intézmény új tornacsarnoka, melyet Spányi Antal megyés püspök áldott meg. Az emléknap programját ünnepi konferenciával és csarnokavató röplabdamérkőzésekkel folytatták.

  2024.03.25.
 4. Elkészült a felújítás

  A Városgondnokság és a Polgármesteri Hivatal szakemberei a terület önkormányzati képviselőjével közösen tartottak bejárást a Rózsa ligetben, ahol az új rózsatövek elültetésével befejeződött a parkfelújítás. Megújultak a pergolák, a sétányok, felújították a füvesítést, új fákat ültettek és mintegy hatezer új, a gombás betegségekkel szemben ellenálló rózsatövet ültettek el az ágyásokban.

  2024.03.22.