Egy szál virág is mosolyt hoz - különleges köszöntés Katalin-napon

Színes virágokkal köszönti ma a Katalinokat Székesfehérvár. A járványügyi szabályok miatt elmaradt a hagyományos délutáni ünnepség Kati néni szobránál, de a Virág-Vár Virágüzlet felajánlásának köszönhetően a szobor körül álló, színpompás virágokból minden Katalin és arra járó hölgy vihet magával egy-egy szálat – mondta el a helyszínen a város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András.
2020.11.25. 16:27 |

A Virág-Vár Virágüzlet felajánlásának köszönhetően Kati néni szobra körül álló, színpompás virágokból minden Katalin és arra járó hölgy vihet magával egy-egy szálat.

Üde színfoltja ma a Belvárosnak a piacról haza felé tartó Kati néni. Az egykori felsővárosi asszonynak emléket állító szobrot színpompás gerberákkal vették körbe, és a hagyományokhoz hűen egy szép csokrot helyezett el a fertályos kocsi tetején a város polgármestere.

A járványügyi szabályok nem engedik, hogy a szokásoknak megfelelően, késő délután egy kis műsor keretében köszöntsük a Katalinokat, egy szép felajánlásnak köszönhetően mégis megemlékezhetünk, és megajándékozhatjuk a névnaposokat és az erre járó hölgyeket, emelte ki dr. Cser-Palkovics András, aki a helyszínen mondott köszönetet a nemes felajánlásért a Virág-Vár Virágüzlet tulajdonosának.

Peresztegi-Nagyné Bőcs Hajnalka újságírói kérdésre elmondta: férjével közösen úgy gondolták, ezekben a nehéz időkben nagyon fontos, hogy a város hű maradjon hagyományaihoz. A Katalin-napi ünnepség családi kötődés miatt is kiemelt számukra. A mostani helyzetben még inkább kell, hogy megőrizzük az ünnep hangulatát, emlékezzünk Kati nénire, és köszöntsük a velünk élő Katalinokat egy szál virággal, amely bármikor mosolyt hozhat a szürke hétköznapokba.

Kati néni a legszebb korban - beszélgetés Kocsis Balázs szobrászművésszel

Közélet

 1. Beszélgetés a vírushelyzetről - érkezik a segítség a fehérvári vendéglátósoknak

  „Mikor térhet vissza az életünk egy normálisabb kerékvágásba? Hogyan segíthet ebben a koronavírus elleni vakcina?” címmel szervezett kerekasztal-beszélgetést a Prosperis Alba Kutatóközpont Nonprofit Kft. Az online is követhető fórumon Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy az Önkormányzat olyan csomagot dolgott ki, amivel segíthetik a fehérvári vendéglátósokat, ennek pontos részleteit hamarosan bejelentik. A teljes beszélgetés visszanézhető a cikkben!

  2021.01.28.
 2. Speciális védőmaszkokat adományozott az Önkormányzatnak a Karsai Holding Zrt.

  A cseppfertőzés és a levegőben terjedő fertőzés ellen is megbízható védelmet nyújtanak azok a speciális arcmaszkok, melyeket a Karsai Holding Zrt. gyárt Székesfehérváron. A cégcsoport elnöke, Karsai Béla 100 darabot adományozott az egyedi felszerelésből Székesfehérvár Önkormányzatának a járvány elleni hatékony védekezés érdekében.

  2021.01.28.
 3. Átadták az adományokat a fehérvári Anyaotthon számára

  Szerdán adták át a Családok Átmeneti Otthona számára azt az adományt, amelyet a Sikerativ Életmód Egyesület decemberben meghirdetett felhívására gyűjtöttek össze a segítő szándékú fehérváriak. Az egyesület adventkor hirdette meg akcióját azzal a céllal, hogy szebbé tegyék a fehérvári Anyaotthonban élők következő évét.

  2021.01.27.
 4. Elkezdődött az építkezés – méltó helyre kerülnek a magyarság szent kövei

  Hosszú idő után az Aranybulla kihirdetésének 800. évfordulójára olyan kiállítótérbe kerülnek a 38 királykoronázást látott kőfaragványok, mely segít elképzelni a korabeli Európa egyik legnagyobb és a középkori Magyar Királyság legfontosabb templomát. Az egykori királyi bazilika kövei négyszáz év után méltó elhelyezést kapnak, valamint a volt Köztársaság mozi épületét is sikerül megmenteni és kulturális-tudományos célokra felújítani.

  2021.01.27.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár