Dr. Benkő Ágota kapja idén a Szent István Érdemrendet és Díjat

Augusztus 17-én, csütörtökön 18 órakor 14. alkalommal adják át a Szent István Érdemrendet és Díjat a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Spányi Antal megyés püspök a Szent István Érdemérem és Díj Kuratóriumának elnöke és Csurgai Horváth József, a Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatója pénteken, sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az idei Szent István Érdemrendet és Díjat Dr. Benkő Ágota, Nagycsaládosok Országos Egyesületének volt elnöke kapja.
2017.08.11. 12:13 |
Idén 14. alkalommal kerül adják át a Szent István Emlékérmet és Díjat. A magánszemélyek által 2004-ben alapított díjat minden évben olyan személynek ítélik oda, akinek munkásságához, emberi hozzáállásához mindenkor Szent István öröksége szolgált iránymutatásul.

14 esztendeje már, hogy a Szent István-ünnepkör része a Szent István Érdemrend és Díj átadása Székesfehérváron. A díjat olyan személyek kapták meg eddig, mint például Sobor Antal, író, Fitz Jenő, régészprofesszor, Dosztál Béla, 1956-os forradalmár valamint több az egészségügy, oktatás vagy a szociális ellátás területén szolgáló díjazott. Ez a tendencia folytatódik idén is, hiszen az állampolgári javaslatokat áttekintve, az egész személyiségével és munkásságával a társadalmat értékalapon szolgáló Dr. Benkő Ágotának ítélte a kuratórium az idei Szent István Érdemrendet és Díjat.” – mondta el Csurgai Horváth József, a Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatója.

Dr. Benkő Ágota több cikluson keresztül volt az 1987-ben megalapított Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke. Az egyesület 30 esztendeje része az életének. Alapítóként három kulcsszó mentén építette fel néhány társával a szervezetet; ezek a közösség az érték és az érdek.

Benkő Ágota szolgálata során mindig a családbarát társadalom szükségességére hívta fel a figyelmet. A családokat érintő problémákat minden tőle telhető módon a nyilvánosság elé tárta. Sokszor elmondta, hogy a gyermekbarát társadalom megteremtése nem elsősorban pénzen, hanem a szemléleten és értékrenden múlik.

Közélet

 1. Tájsebészet - díjakat kaptak az illegális hulladék ellen harcoló önkéntesek

  Fejér megyében a Gaja Környezetvédő Egyesület felhívására minden esztendőben tucatnál is több, önkéntesekből álló csapat veszi fel a küzdelmet a tájsebek begyógyításáért. 2017-ben 22 megyei szervezet, mintegy 1500 önkéntessel, mintegy 307 köbméternyi illegális szemetet számolt fel és helyezett el legális hulladéklerakón. A programban résztvevőknek kedden, a Hiemer-házban mondtak köszönetet munkájukért.

  2018.03.20.
 2. Magyar-Lengyel Barátság Napja - koncert és rendhagyó testnevelés óra is lesz pénteken

  Lengyel zsonglőr tart bemutatót a Tóvárosi Általános Iskolában, az ünnepi programnak a Szent István Művelődési Ház ad otthont és a "Lengyelország Hangja" tehetségkutatón felfedezett testvérpár ad koncertet a Petőfi Kultúrtanszéken - színes programmal készül a március 23-i Magyar-Lengyel Barátság Napjára Székesfehérvár és Fejér megye.

  2018.03.20.
 3. Rákóczi versenynap – több száz Fejér megyei diák ad számot tehetségéről

  Megkezdődött a Rákóczi versenynap a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, ahol közel 300 Fejér megyei diák adhat számot tehetségéről. A különböző szaktantárgyak mellett kispályás labdarúgásban is megmérkőznek a diákok és számos tanuló vesz részt ma a Huszárgyerek, huszárgyerek című Kárpát-medencei gyermekrajzpályázaton is.

  2018.03.20.
 4. Püspöki áldásban részesültek a fehérvári édesapák

  Ünnepi szentmise keretében áldották meg az apákat hétfőn, Székesfehérváron, a Kármelhegyi Boldogasszony templomban. Az egykori szemináriumi templom védőszentjének ünnepén Spányi Antal megyés püspök a város papságával, a papi otthonban élő paptestvéreivel mutatott be szentmisét, kérve Szent József közbenjárását az apai-nagyapai hivatásokért.

  2018.03.20.

Eseménynaptár

2018. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek