Dr. Benkő Ágota kapja idén a Szent István Érdemrendet és Díjat

Augusztus 17-én, csütörtökön 18 órakor 14. alkalommal adják át a Szent István Érdemrendet és Díjat a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Spányi Antal megyés püspök a Szent István Érdemérem és Díj Kuratóriumának elnöke és Csurgai Horváth József, a Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatója pénteken, sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az idei Szent István Érdemrendet és Díjat Dr. Benkő Ágota, Nagycsaládosok Országos Egyesületének volt elnöke kapja.
2017.08.11. 12:13 |
Idén 14. alkalommal kerül adják át a Szent István Emlékérmet és Díjat. A magánszemélyek által 2004-ben alapított díjat minden évben olyan személynek ítélik oda, akinek munkásságához, emberi hozzáállásához mindenkor Szent István öröksége szolgált iránymutatásul.

14 esztendeje már, hogy a Szent István-ünnepkör része a Szent István Érdemrend és Díj átadása Székesfehérváron. A díjat olyan személyek kapták meg eddig, mint például Sobor Antal, író, Fitz Jenő, régészprofesszor, Dosztál Béla, 1956-os forradalmár valamint több az egészségügy, oktatás vagy a szociális ellátás területén szolgáló díjazott. Ez a tendencia folytatódik idén is, hiszen az állampolgári javaslatokat áttekintve, az egész személyiségével és munkásságával a társadalmat értékalapon szolgáló Dr. Benkő Ágotának ítélte a kuratórium az idei Szent István Érdemrendet és Díjat.” – mondta el Csurgai Horváth József, a Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatója.

Dr. Benkő Ágota több cikluson keresztül volt az 1987-ben megalapított Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke. Az egyesület 30 esztendeje része az életének. Alapítóként három kulcsszó mentén építette fel néhány társával a szervezetet; ezek a közösség az érték és az érdek.

Benkő Ágota szolgálata során mindig a családbarát társadalom szükségességére hívta fel a figyelmet. A családokat érintő problémákat minden tőle telhető módon a nyilvánosság elé tárta. Sokszor elmondta, hogy a gyermekbarát társadalom megteremtése nem elsősorban pénzen, hanem a szemléleten és értékrenden múlik.

Közélet

 1. Nyers disznóhús és nitrátos kútvíz okozta a legsúlyosabb megbetegedést tavaly

  A népegészségügyi szakemberek tavaly közel 10 ezer ellenőrzést folytattak le Fejér megyében különböző szakterületeken, laboratóriumi mérésekkel egybekötve. Élelmiszer miatt tavaly kevesebben betegedtek meg, mint 2016-ban, azonban sajnos ivóvízzel kapcsolatos súlyos megbetegedés is előfordult. Egy 3 hónapos csecsemő kapott kékkórt és majdnem belehalt abba, hogy tápszerét nem vezetékes vízzel, hanem saját udvari kútból származó nitrátos vízzel készítették el.

  2018.01.16.
 2. Nyílt nap az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán

  Nyílt napot tartottak hétfőn az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán, melyen a szakokkal és az egyetemi élettel is megismerkedhettek a fiatalok. A karon duális alapképzésben műszaki menedzser, mérnökinformatikus, földmérő és földrendező mérnök, gépészmérnök szakokra lehet jelentkezni, mesterképzésen pedig mechatronikai mérnök szak indul.

  2018.01.15.
 3. Püspöki gyászmise lesz hétfőn Dr. Szilárdfy Zoltán művészettörténész, áldozópapért

  Dr. Szilárdfy Zoltán, művészettörténész, a Székesfehérvári Egyházmegye áldozópapja, életének 80. évében, hosszú, türelmetlenül viselt szenvedés után elhunyt. (Zoltán atya saját megfogalmazása.) A gyászmisét a Székesegyházban, január 15-én, hétfőn este 18 órakor Spányi Antal, megyés püspök celebrálja. 

  2018.01.15.
 4. Hét díjra várják a fehérváriak javaslatait február 1-ig!

  A Penna Regia, a Sipos Gyula, a város oktatásáért, ifjúságáért, sportjáért, egészségügyéért, valamint közbiztonságáért díjakra írt ki felhívást Székesfehérvár Önkormányzata. A javaslatokat valamennyi kitüntetésre február 1-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatalhoz személyesen, vagy postai úton. Az egyes kitüntetésekkel kapcsolatos tájékoztatók, valamint az ajánlások megírásával és leadásával kapcsolatos részleteket a cikkben olvashatja!

  2018.01.15.

Eseménynaptár

2018. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek