Dr. Benkő Ágota kapja idén a Szent István Érdemrendet és Díjat

Augusztus 17-én, csütörtökön 18 órakor 14. alkalommal adják át a Szent István Érdemrendet és Díjat a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Spányi Antal megyés püspök a Szent István Érdemérem és Díj Kuratóriumának elnöke és Csurgai Horváth József, a Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatója pénteken, sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az idei Szent István Érdemrendet és Díjat Dr. Benkő Ágota, Nagycsaládosok Országos Egyesületének volt elnöke kapja.
2017.08.11. 12:13 |
Idén 14. alkalommal kerül adják át a Szent István Emlékérmet és Díjat. A magánszemélyek által 2004-ben alapított díjat minden évben olyan személynek ítélik oda, akinek munkásságához, emberi hozzáállásához mindenkor Szent István öröksége szolgált iránymutatásul.

14 esztendeje már, hogy a Szent István-ünnepkör része a Szent István Érdemrend és Díj átadása Székesfehérváron. A díjat olyan személyek kapták meg eddig, mint például Sobor Antal, író, Fitz Jenő, régészprofesszor, Dosztál Béla, 1956-os forradalmár valamint több az egészségügy, oktatás vagy a szociális ellátás területén szolgáló díjazott. Ez a tendencia folytatódik idén is, hiszen az állampolgári javaslatokat áttekintve, az egész személyiségével és munkásságával a társadalmat értékalapon szolgáló Dr. Benkő Ágotának ítélte a kuratórium az idei Szent István Érdemrendet és Díjat.” – mondta el Csurgai Horváth József, a Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatója.

Dr. Benkő Ágota több cikluson keresztül volt az 1987-ben megalapított Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke. Az egyesület 30 esztendeje része az életének. Alapítóként három kulcsszó mentén építette fel néhány társával a szervezetet; ezek a közösség az érték és az érdek.

Benkő Ágota szolgálata során mindig a családbarát társadalom szükségességére hívta fel a figyelmet. A családokat érintő problémákat minden tőle telhető módon a nyilvánosság elé tárta. Sokszor elmondta, hogy a gyermekbarát társadalom megteremtése nem elsősorban pénzen, hanem a szemléleten és értékrenden múlik.

Közélet

 1. Két hétig lehet még szavazni a Príma-díj jelöltjeire

  November 11-én lesz a Fejér Megyei Príma Díjátadó Gála a Magyar Királyban. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei Szervezete 12. alkalommal adja át a Fejér Megyei Príma-díjakat. Az elismeréseket olyan személyeknek ítélik oda, akik saját területükön maradandót alkottak. A jelöltekre a város honlapján lehet szavazni!

  2017.10.24.
 2. Örökségünk a szabadság vágya – az 56-os forradalomra emlékeztek a színházban

  Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztek hétfőn este a Vörösmarty Színházban, ahol beszédekkel és színpadi műsorral idézték fel a hatvanegy évvel ezelőtti napokat. Az ünnepségen, nemzeti ünnepünk alkalmából adták át a megyei elismeréseket is Fejér megye rendőr-főkapitánya és a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka előterjesztései alapján.

  2017.10.23.
 3. Néma főhajtás '56 hőseinek emléke előtt Székesfehérváron

  A nemzeti ünnep tiszteletére néma koszorúzással hajtottak fejet az '56-os forradalom és szabadságharc hősei előtt, a Szent István-székesegyház ’56-os emlékkeresztjénél. Székesfehérvár és Fejér megye önkormányzata mellett a rendvédelmi szervezetek, egyházak, pártok és civil szervezetek helyezték el koszorúikat a templom falán elhelyezett, Nagy Benedek által készített feszület alatt.

  2017.10.23.
 4. 1956 - Székesfehérváron is a diákok tüntetésével kezdődött a forradalom

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc Székesfehérváron az akkori diákok követeléseivel, tüntetéseivel kezdődött. Az október 24-i sortűz következményeként a gyárak, hivatalok dolgozói és alkalmazottai is csatlakoztak a fehérvári diákokhoz. A Szent István Király Múzeumtól kapott képekkel betekintést nyerhetnek az 56 októberi fehérvári eseményekbe.

  2017.10.23.

seuso kiállítás

Év honlapja

Eseménynaptár

2017. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek