Dr. Benkő Ágota kapja idén a Szent István Érdemrendet és Díjat

Augusztus 17-én, csütörtökön 18 órakor 14. alkalommal adják át a Szent István Érdemrendet és Díjat a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Spányi Antal megyés püspök a Szent István Érdemérem és Díj Kuratóriumának elnöke és Csurgai Horváth József, a Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatója pénteken, sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az idei Szent István Érdemrendet és Díjat Dr. Benkő Ágota, Nagycsaládosok Országos Egyesületének volt elnöke kapja.
2017.08.11. 12:13 |
Idén 14. alkalommal kerül adják át a Szent István Emlékérmet és Díjat. A magánszemélyek által 2004-ben alapított díjat minden évben olyan személynek ítélik oda, akinek munkásságához, emberi hozzáállásához mindenkor Szent István öröksége szolgált iránymutatásul.

14 esztendeje már, hogy a Szent István-ünnepkör része a Szent István Érdemrend és Díj átadása Székesfehérváron. A díjat olyan személyek kapták meg eddig, mint például Sobor Antal, író, Fitz Jenő, régészprofesszor, Dosztál Béla, 1956-os forradalmár valamint több az egészségügy, oktatás vagy a szociális ellátás területén szolgáló díjazott. Ez a tendencia folytatódik idén is, hiszen az állampolgári javaslatokat áttekintve, az egész személyiségével és munkásságával a társadalmat értékalapon szolgáló Dr. Benkő Ágotának ítélte a kuratórium az idei Szent István Érdemrendet és Díjat.” – mondta el Csurgai Horváth József, a Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatója.

Dr. Benkő Ágota több cikluson keresztül volt az 1987-ben megalapított Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke. Az egyesület 30 esztendeje része az életének. Alapítóként három kulcsszó mentén építette fel néhány társával a szervezetet; ezek a közösség az érték és az érdek.

Benkő Ágota szolgálata során mindig a családbarát társadalom szükségességére hívta fel a figyelmet. A családokat érintő problémákat minden tőle telhető módon a nyilvánosság elé tárta. Sokszor elmondta, hogy a gyermekbarát társadalom megteremtése nem elsősorban pénzen, hanem a szemléleten és értékrenden múlik.

Közélet

 1. Szombaton Fehérvárra érkezik Böjte Csaba és Balatoni Csillagösvény Missziós Körút

  Július 21-én Székesfehérvárra érkezik a VI. Balatoni Csillagösvény Missziós Körút Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel és a Magyar Örökség Díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Karral. A szentmise 18 órakor kezdődik a Ciszterci Nagyboldogasszony templomban, amelyet koncert követ. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

  2018.07.20.
 2. Óvodákat követően beteg gyerekeket segítettek Fehérvár legjobb sportolói

  A „Gólokkal az óvodákért, a város legjobb sportolóival" jótékonysági akció eseményén a Fehérvár AV19, a Fehérvár Enthroners és az Alba Fehérvár játékosai által felajánlott dedikált mezek 230 ezer forintért, míg az Alba Plaza és a Mol-Vidi FC által licitre bocsájtott labda 70 ezer forintért kelt el, így összesen 300 ezer forinttal támogatták a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermekosztályát. Az adományokat csütörtökön adták át az Alba Plazaban.

  2018.07.19.
 3. A közlekedőket és autóikat is megáldják Szent Kristóf napján Székesfehérváron

  Július 25-én, szerdán szeretettel várja az egyházmegye híveit a maroshegyi templom búcsúnapi programjaira a Szent Kristóf Plébánia. (Batthyány u. 4.) 17:30 órakor a templom énekkara ad ünnepi műsort, 18 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, majd a vásártéren a járművek megáldása. A búcsú napja közös agapéval zárul a közösségi házban.

  2018.07.19.
 4. A 90 esztendős Rozsics Lajosné, Marika nénit köszöntötték

  A 90 esztendős Rozsics Lajosné Marika nénit köszöntötte otthonában Mészáros Attila alpolgármester. Marika néni a Felvidékről származik. Ifjú, kisgyermekes anyaként élelmezésszervezési feladatokat látott el a székesfehérvári diákotthonban, majd a mezőgazdasági főiskola gazdasági igazgatója lett, innen ment nyugdíjba.

  2018.07.19.

Királyi Napok

Hirdetés

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek