Közgyűlés

2017.10.23 |
| 2019.09.20. 09:45:00 |

Erdőtelepítésről és útépítésről is döntött a ciklus utolsó Közgyűlése

Az október 13-i önkormányzati választás előtt utolsó közgyűlését tartotta Székesfehérvár képviselő testülete pénteken délelőtt. Az ülés elején néma főhajtással emlékeztek meg a héten elhunyt Horváth Gáborról. A testület kiírta a közbeszerzési eljárását a déli összekötő út megépítésének illetve döntöttek több mint 118 ezer fa elültetéséről is, mely még idén novemberben megtörténik Székesfehérváron.
| 2019.09.02. 12:25:00 |

Helyszínbejáráson mutatták be a tóvárosi óvodában elkészült jelentős fejlesztéseket

Helyszínbejáráson számoltak be a Hosszúsétatéri Óvoda Tóvárosi Tagóvodájában elkészült fejlesztésekről hétfőn. Az Ybl Miklós Intézményfelújítási Program keretében az 5. számú választókörzetben idén a Hosszúsétatéri Óvodában és a Tóvárosi Tagóvodában összesen több mint 47 millió forint értékű felújítás, fejlesztés történt. - tájékoztatott a helyszínen Tóváros önkormányzati képviselője.
| 2019.08.20. 19:30:00 |

Itt a gyermek nevetni mer, OTTHON a szó, mit keresel - Díszközgyűlés a Szent István téren

Szent István napját a hagyományoknak megfelelően díszközgyűléssel ünnepelte Székesfehérvár Önkormányzata a Szent István téren. Az ünnepségen Cser-Palkovics András polgármester különleges városnak nevezte otthonunkat, Székesfehérvárt, ahol a közösség erejével segítettük át magunkat az akadályokon, mindig szem előtt tartva a minket egyesítő célokat. Az ünnepi közgyűlésen átadták az idei Székesfehérvár Díszpolgára és a Pro Civitate díjakat, valamint a Székesfehérvár Tiszteletbeli Polgára címet is.
| 2019.08.16. 10:57:29 |

Ősszel kezdődik a szabadidőpark építése a Palotavárosban

Jelentős mennyiségű fát is ültetnek a Palotavárosi tavak mellett, ahol ősszel kezdődik a Túrózsáki úti szabadidőparkhoz hasonló centrum építése - többek között eről is határozott Székesfehérvár képviselőtestülete pénteken reggel. Döntöttek arról, hogy városi kezelésbe kerül az Akóts malom, önkormányzati támogatást kapnak a polgárőrök és járda illetve közvilágítás épül a Bregyó mellett.
| 2019.07.12. 10:18:49 |

Rendkívüli közgyűlés - nem lesz munkásszálló a Bébic utcában

A közgyűlés döntésével lezárult a Helyi építési szabályzat nagy áttekintése és módosítása, ennek részeként az önkormányzat nem járult hozzá a Raktár utcai bővítéshez, vagyis a szennyvíziszap elhelyezésére vonatkozó terület nem nőhet. Feketehegy-Szárazréten a Bébic utcában nem lesz munkásszálló, az üzemeltető írásban is garanciát adott erre és bérlő lesz az önkormányzat is.
| 2019.07.02. 13:03:10 |

"Egy várost nem gyűlöletből, hanem szeretetből építünk!" - rendkívüli közgyűlés a Sóstón

Kedden délelőtt a MOL Aréna Sóstó adott otthont a rendkívüli közgyűlésének, melyen egy új mentőorvosi jármű beszerzéséhez nyújtott támogatást Székesfehérvár, illetve különböző szakemberek részvételével szó volt a Fehérvári Téglaipari Kft. szennyvíziszap felhasználásával előállított talajáról és arról, hogy senkit nem fenyeget veszély a stadion vízrendszerében megtelepedett Pseudomonas aeruginosa baktérium miatt. Ez utóbbi jelenség nem egyedülálló az új építésű nagy vízhálózatok esetében, és semmi köze a kórházakban előforduló szuperbaktériumokhoz.
| 2019.06.21. 10:09:50 |

Folytatódik a Fiskális út felújítása, új oktatási programok indulnak

Intérményvezetők kinevezéséről, digitális kompetenciákat növelő oktatási programokról és a Fiskális út második ütemének munkálatairól is döntött a közgyűlés pénteken. A közgyűlés döntött arról is, hogy megindítja a kiviteli tervek elkészítésére és a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárást a Székesfehérvári Középiskolai Campus megvalósítására, az építkezés egy év múlva, 2020 júniusában kezdődhet.
| 2019.05.17. 11:11:16 |

Közgyűlés - 30 milliárdos vagyonnövekedés, kezdődik a Homonnai és a Poprádi felújítása

A közgyűlés elején egy perces néma csönddel emlékeztek a 92 éves korában elhunyt Borlói Rudolfra, a zeneiskola egykori igazgatójára, zeneszerzőre. Elfogadta a testület a tavalyi zárszámadást, amiből kiderül, hogy 2010 óta harmincmilliárddal növekedett Fehérvár vagyona. Szó volt a Bébic utcai munkásszállóról, melyet a pénteki közgyűlési döntés értelmében bérbe venne város. Döntött arról is a testület, hogy heteken belül kezdődik az útépítés a Homonnai és a Poprádi utcákban.
| 2019.04.12. 10:34:36 |

Átadták a Székesfehérvár közbiztonságáért díjakat

A pénteki közgyűlésén adták át ünnepélyesen a képviselőtestület által odaítélt "Székesfehérvár Közbiztonságáért" díjakat. 2019-ben Lakatos Domonkosné büntetés-végrehajtási alezredes, Szemán Szilárd rendőr alezredes és Simon Gyula tűzoltó hadnagy munkájáért mondtak köszönetet. Az elismerésekkel Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere adta át. 
| 2019.03.22. 10:49:23 |

Közbeszerzésekről és a Vasútmodell kiállítás támogatásáról is döntött a közgyűlés

A közgyűlés elején a képviselő testület megemlékezett Kossuth Lajos halálának 125. évfordulójáról, valamint az egykor Székesfehérváron tartott díszközgyűlésről. Dr. Demeter Zsófia Fehérvár Díszpolgára, nyugalmazott múzeumigazgató tartott előadást arról, hogy milyen kapcsolatai voltak Kossuth Lajosnak Székesfehérvárral. A Városházán pedig kiállítás is nyílt Kossuth Lajoshoz kapcsolódó dokumentumokból.