A város történetének eddigi legnagyobb egyetemi fejlesztése készült el

Szeptembertől birtokba vehetik a diákok a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának B épületét. A beruházás során az épület teljes gépészeti és esztétikai rekonstrukción esett át. A közel 2000 négyzetméteres épület öt előadóteremnek, több konferenciateremnek, labornak és a campus könyvtárának is helyet ad.
2019.06.18. 11:54 |
Az előadótermek és laborok mellett egy modern, hangulatos könyvtár is helyet kapott az új épületben.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében 1,475 milliárd forint támogatást nyert el a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának infrastrukturális fejlesztésére és tudásközpontjának kialakítására. Az épület teljes gépészeti és esztétikai rekonstrukción esett át, szem előtt tartva mind a kor, mind a környezetvédelmi és energiatakarékossági elvárásokat. Az általános oktatási célú tantermeken kívül egy 160 fős, két 80 fős előadótermet, több konferenciatermet és konzultációs szobát alakítottak ki. A tetőtér ad otthont a campus könyvtárának. Szintén itt kapott helyet az EFOP 3.4.3 pályázati forrásból kialakított többcélú labor és konferencia terem.

Az épületet kedden tekintette meg Hinek Mátyás projektmenedzser, Pavlik Lívia kancellár, Dr. Lánczi András rektor, Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester.

A Corvinus Egyetem kancellárja, Pavlik Lívia elmondta, hogy 2018 máriusában tették le a beruházás alapkövét és röpke idő alatt egy gyönyörű épület jött létre. "Modern oktatási központ jött létre az oktatók és a hallgatók nagy örömére, amire nagy szükség is van, hiszen az A épületet már megtelt hallgatókkal és 2019 szeptemberétől egy újabb évfolyam vár arra, hogy megkezdje tanulmányait egyetemünkön." - mondta el a kancellár.

Dr. Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora szerint a Corvinus átalakulása egy nemzeti vállalkozás, ennek része a Székesfehérvári Campus új épülete is, ami jelentős lépés az egyetem életében már csak azért is, mert az itt folytatott képzések középpontjában a duális képzés áll.

Cser-Palkovics András polgármester kiemelte, hogy nehéz feladatot vállalt a kivitelező, hiszen egy régi patinás, de nagyon rossz állapotban lévő épületet kellett újjávarázsolnia a XXI. századi igényeknek megfelelően, megőrizve annak értékeit. "A város felsőoktatási történetét tekintve az egyik legnagyobb, vagy inkább a legnagyobb egyetemi fejlesztés, ami elkészült és a követező évtizedekben is meghatározza a város fejlődését. A kezdetektől hiszünk benne, hogy van értelme a város és a Corvinus együttműködésének, szerencsére folyamatosan nő a hallgatói létszám, szeptembertől pedig nagy szükség van már az új épületre is." - fogalmazott a polgármester, aki hozzátette, hogy a beruházás kapcsán az önkormányzat vállalta a parkosítást és a parkolóhelyek kialakítását és elkezdődött a campushoz kapcsolódó sportcsarnok és kollégium építése is. 

Városfejlesztés

 1. Világszínvonalú mentőorvosi kocsit állítanak szolgálatba Fehérváron

  Az OMSZ a mentőszolgálat létszámfejlesztésének köszönhetően új mentőorvosi kocsit tud működtetni a székesfehérvári mentőállomáson. A mentőautóban alkalmazott eszközök egy része Magyarországon eddig még nem alkalmazott, világszínvonalú technológia Székesfehérvárra hozatalát jelenti.

  2019.07.19.
 2. Elkészült a Rákóczi úti burkolat javítása

  Befejezték a Rákóczi úti burkolat javítását: déltől átadták a forgalomnak a Várkörút – Watthay utca közötti szakaszt.

  2019.07.17.
 3. A gáz és az ivóvíz fővezeték után kezdődik a csapadék csatorna építése a Fiskális úton

  A szennyvíz, gáz és ivóvíz vezetékek cseréje után kezdődik a nagy átmérőjű csapadék csatorna kiépítése a Fiskális út alatt, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy az öreghegyi nagyobb belső utcák felújítása elkezdődhessen. A közműépítés és útfelújítás után, egy a kor igényeinek megfelelő, kerékpárúttal és jó minőségű járdákkal ellátott utat vehetünk majd birtokba.

  2019.07.15.
 4. Befejeződött a Berényi út felújítása - megszűnt a forgalomkorlátozás

  A felújítás befejeződött, megszűnt a forgalomterelés és –korlátozás a Berényi úton, újra teljes hosszában használható Székesfehérvár egyik forgalmas közlekedési útvonala. A projekt legfontosabb céljai között volt a biztonságos közlekedési feltételek megteremtése, a gyorsabb áthaladás biztosítása.

  2019.07.12.
 1. 17 új parkolóhely a Cserepes közben – ősszel fasort telepítenek köré

  A Cserepes köz 2. mellett 17 új parkolóhelyet alakítottak ki az elmúlt hetekben, mellette pedig egy fasort is telepítenek ősszel. A beruházás a Városgondnokság Út-Híd programja keretében városi forrásból valósult meg.

  2019.07.11.
 2. Faültetéssel is jár az új parkoló kialakítása a Horvát István lakótelepen

  A környék lakóinak javaslatára összesen 17 új parkolóhelyet alakítottak ki a Horvát István lakótelepen a református óvoda melletti területen, ami a meglévő 8-9 állásos térköves parkolóhoz csatlakozik. Az új parkoló építésével együtt ősszel hét fát is ültetnek a környéken és sok bokrot telepítenek a parkoló köré. 

  2019.07.11.
 3. Vízmedencés szökőkút köti össze a Fő utcát a Zichy ligettel

  Egy 160 négyzetméter alapterületű vízmedencés szökőkút épül, hét új fát is ültetnek körülötte és a burkolat korszerű, vízáteresztő lesz. Biciklitárolós, korszerű utcabútorok kerülnek majd az új szökőkút köré. A liget intenzív használata során több helyen kitaposták a növényzetet, melyet szintén további növénytelepítéssel pótolnak. 

  2019.07.09.
 4. Befejeződött a Széchenyi utcai járdák felújítása

  A Széchenyi utca 27-29., illetve a 39-43. előtti járdaszakasz is megújult az elmúlt hetekben az 5. számú választókörzetben. A két beruházás összértéke mintegy 11,5 millió forint volt, mondta el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Mészáros Attila önkormányzati képviselő.

  2019.07.09.

Eseménynaptár

2019. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek