Kezdődik a sportcsarnok és kollégium építése a Corvinus mögött

Kezdődik egy háromezer férőhelyes kosár- és kézilabdacsarnok építése a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári campusának területén. Hétfőn ünnepélyes keretek között helyezték el az Alba Innovációs Park Tudásközpont Sportcsarnok és Kollégium időkapszuláját az építkezés helyén. A mintegy ötmilliárd forintos beruházás a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének TAO-s támogatásával és másfél milliárdos önkormányzati támogatással valósul meg. 
2019.05.06. 14:58 |

Ez a kosárlabda és a város ünnepe is, hiszen a beruházás nem jöhetett volna létre a Magyar Kosárlabda Szövetség nélkül - mondta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. Nagyon jelentős, mintegy ötmilliárd forintos beruházás kezdődik el, amihez 3.5 milliárd forintot kap a város a szövetségtől és mintegy másfél milliárd forintnyi önerőt biztosít az önkormányzat. Kiemelte a szövetség, a klub, a város és az egyetem együttműködését. „Nagyon örültünk annak, amikor a Corvinus úgy döntött, hogy Székesfehérváron campust létesít és az ország egyik legértékesebb diplomáját adó egyetemeként sokféle szakmai és infrastrukturális együttműködésben partner.”

Hamarosan elkészül a Corvinus új épületének felújítása is, ahol szeptembertől már tanulhatnak a hallgatók.

Az együttműködés bizonyos területeken kifejezetten erős, ilyen a sport területe, ami Székesfehérváron stratégiai jelentőségű. Ezért is indult el a sporthoz kapcsolódó képzés a Corvinuson, ami csak Fehérváron elérhető. Nem titkol szándékunk, hogy meg tudjunk szólítani azzal fiatal sportolókat, hogy ha Fehérvárra jön sportolni, akkor a Corvinuson értékes képzést tud választani magának.

A város polgármestere köszönetet mondott az Alba Fehérvárnak, hogy belevágott ebbe a beruházásba, ami komoly kihívásokat rejt magában. A csarnok kivált két ma meglévő csarnokot: a kosárlabda és a kézilabda otthonát is. A kosárlabda otthona már nem felel meg a nemzetközi elvárásoknak, a kézilabda esetében pedig a Köfém csarnok már nagyon elavult. Fontos az új csarnok megépítése a városi rendezvények szempontjából is, aminek jó példája, hogy a szombaton az eső miatt elmaradt ballagást nem lehetett megrendezni olyan helyen, ahol 1500 diák és a családjuk kényelmesen elfért volna. Kifejezetten egy olyan multifunkcionális létesítmény megépítésében gondolkodtunk, ami a közösségi tér funkciót is betölti nem csak a sport, hanem a kultúra vagy az oktatás területén.

Szalay Ferenc a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke elmondta, ahhoz, hogy a sport stratégiai ágazat lehessen, a mindennapos testnevelés bevezetésén túl szükséges a létesítmények fejlesztése és építése is.

A csarnok megépítéséhez másfél milliárd forintos önerőt az önkormányzat biztosítja. A multifunkcionális létesítményben helyet kap egy 3000 férőhelyes kosár -és kézilabda pálya, egy edzőcsarnok, tekepályák, de előadótermek, ruhatár és gyermekmegőrző is.

András Krisztina a BCE Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja arról beszélt, hogy a városban egyedülálló módon duális formában is elérhető nappali szakon a sportközgazdász mesterszak.

Városfejlesztés

 1. Teljesen megújult a Távirda és a Kégl György utca víziközmű-hálózata és útburkolata

  Székesfehérvár Önkormányzata 149,80 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatással valósította meg a Távirda és a Kégl György utca csapadékcsatorna felújítását, így biztonságosabbá és egészségesebbé válhatott a lakókörnyezet. Önkormányzati forrásból megújult mindkét utca út-, valamint járdaburkolata is.

  2019.05.17.
 2. Eszközfejlesztés négy fehérvári bölcsődében

  Székesfehérvár Önkormányzata a „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” keretében nyújtott be pályázatot és nyert több mint tízmillió forintot bölcsődék eszközfejlesztésére. Négy intézményt, a Nyitnikék, a Napraforgó, a 7. számú és a 8. számú bölcsődét érintette a mostani fejlesztés.

  2019.05.13.
 3. A héten elkezdődik a Berényi úton a temető felőli két sáv bontása

  Végéhez közeledik hamarosan a Berényi út felújítása. A hét elejétől, amennyiben az időjárás engedi, és befejezték a hordréteg aszfaltozását az út városból kivezető oldalán az Olaj utca és a Vértanú utca között, úgy megkezdődik a temető felőli két sáv bontása is. 

  2019.05.13.
 4. Újabb beruházással folytatódik a Sóstó környezetvédelmi rehabilitációja

  A korábbi tulajdonossal kötött gyors és korrekt megállapodást követően megkezdődött az Ózon Kft. volt telephelyének bontása a Temető utcai parkolónál. A bontás után a terület megújul és tájba illeszkedő közfunkciót kap. „A beruházás, teljes tereprendezést jelent, mely a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs projekt része és kormányzati forrásból valósul meg.” - tájékoztatott a pénteki nyilvános bejáráson Fehérvár polgármestere.

  2019.05.10.
 1. Kezdődik a sportcsarnok és kollégium építése a Corvinus mögött

  Kezdődik egy háromezer férőhelyes kosár- és kézilabdacsarnok építése a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári campusának területén. Hétfőn ünnepélyes keretek között helyezték el az Alba Innovációs Park Tudásközpont Sportcsarnok és Kollégium időkapszuláját az építkezés helyén. A mintegy ötmilliárd forintos beruházás a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének TAO-s támogatásával és másfél milliárdos önkormányzati támogatással valósul meg. 

  2019.05.06.
 2. Jövő év elején nyit az első fehérvári parkolóház

  Több mint két évnyi papírmunka szükségeltetett ahhoz, hogy elkezdődhessen a 4500 négyzetméteres parkolóház építése, ahol négy szinten 134 gépjármű és 11 motor fér el. Az épületbe két irányból lesz be és kihajtási lehetőség, így mind a Várkörút felől, mind a Távírda utca felől megközelíthető lesz. 

  2019.05.02.
 3. Elkészült a hosszúsétatéri burkolat-felújítás első üteme, megújult a páratlan oldali járda

  A Hosszúsétatér Horvát István út és a vasúti aluljáró közötti szakaszának komplett felújítását még 2018-ban terveztette meg a Városgondnokság. A Regia-Plan Kft. tervei alapján a kivitelezési munkák első üteme valósult most meg, az „ÚT 2017-19” program keretében. A beruházás költsége bruttó 16.345.094 forint volt, mely 100%-ban önkormányzati forrásból valósult meg.

  2019.04.29.
 4. Kezdődik a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda felújítása és bővítése

  Heteken belül kezdődik a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda bővítése és átalakítása Székesfehérváron. A jelenleg 12 osztálytermes általános iskola további 4 teremmel, valamint a szükséges szaktantermek és kistermek kialakításával bővül és egy multifunkcionális aulát is kialakítanak. Az épületet pedig energetikailag is korszerűsítik.

  2019.04.25.

Kortárs Művészeti Fesztivál

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek