Kezdődik a sportcsarnok és kollégium építése a Corvinus mögött

Kezdődik egy háromezer férőhelyes kosár- és kézilabdacsarnok építése a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári campusának területén. Hétfőn ünnepélyes keretek között helyezték el az Alba Innovációs Park Tudásközpont Sportcsarnok és Kollégium időkapszuláját az építkezés helyén. A mintegy ötmilliárd forintos beruházás a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének TAO-s támogatásával és másfél milliárdos önkormányzati támogatással valósul meg. 
2019.05.06. 14:58 |

Ez a kosárlabda és a város ünnepe is, hiszen a beruházás nem jöhetett volna létre a Magyar Kosárlabda Szövetség nélkül - mondta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. Nagyon jelentős, mintegy ötmilliárd forintos beruházás kezdődik el, amihez 3.5 milliárd forintot kap a város a szövetségtől és mintegy másfél milliárd forintnyi önerőt biztosít az önkormányzat. Kiemelte a szövetség, a klub, a város és az egyetem együttműködését. „Nagyon örültünk annak, amikor a Corvinus úgy döntött, hogy Székesfehérváron campust létesít és az ország egyik legértékesebb diplomáját adó egyetemeként sokféle szakmai és infrastrukturális együttműködésben partner.”

Hamarosan elkészül a Corvinus új épületének felújítása is, ahol szeptembertől már tanulhatnak a hallgatók.

Az együttműködés bizonyos területeken kifejezetten erős, ilyen a sport területe, ami Székesfehérváron stratégiai jelentőségű. Ezért is indult el a sporthoz kapcsolódó képzés a Corvinuson, ami csak Fehérváron elérhető. Nem titkol szándékunk, hogy meg tudjunk szólítani azzal fiatal sportolókat, hogy ha Fehérvárra jön sportolni, akkor a Corvinuson értékes képzést tud választani magának.

A város polgármestere köszönetet mondott az Alba Fehérvárnak, hogy belevágott ebbe a beruházásba, ami komoly kihívásokat rejt magában. A csarnok kivált két ma meglévő csarnokot: a kosárlabda és a kézilabda otthonát is. A kosárlabda otthona már nem felel meg a nemzetközi elvárásoknak, a kézilabda esetében pedig a Köfém csarnok már nagyon elavult. Fontos az új csarnok megépítése a városi rendezvények szempontjából is, aminek jó példája, hogy a szombaton az eső miatt elmaradt ballagást nem lehetett megrendezni olyan helyen, ahol 1500 diák és a családjuk kényelmesen elfért volna. Kifejezetten egy olyan multifunkcionális létesítmény megépítésében gondolkodtunk, ami a közösségi tér funkciót is betölti nem csak a sport, hanem a kultúra vagy az oktatás területén.

Szalay Ferenc a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke elmondta, ahhoz, hogy a sport stratégiai ágazat lehessen, a mindennapos testnevelés bevezetésén túl szükséges a létesítmények fejlesztése és építése is.

A csarnok megépítéséhez másfél milliárd forintos önerőt az önkormányzat biztosítja. A multifunkcionális létesítményben helyet kap egy 3000 férőhelyes kosár -és kézilabda pálya, egy edzőcsarnok, tekepályák, de előadótermek, ruhatár és gyermekmegőrző is.

András Krisztina a BCE Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja arról beszélt, hogy a városban egyedülálló módon duális formában is elérhető nappali szakon a sportközgazdász mesterszak.

Városfejlesztés

 1. A gáz és az ivóvíz fővezeték után kezdődik a csapadék csatorna építése a Fiskális úton

  A szennyvíz, gáz és ivóvíz vezetékek cseréje után kezdődik a nagy átmérőjű csapadék csatorna kiépítése a Fiskális út alatt, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy az öreghegyi nagyobb belső utcák felújítása elkezdődhessen. A közműépítés és útfelújítás után, egy a kor igényeinek megfelelő, kerékpárúttal és jó minőségű járdákkal ellátott utat vehetünk majd birtokba.

  2019.07.15.
 2. Befejeződött a Berényi út felújítása - megszűnt a forgalomkorlátozás

  A felújítás befejeződött, megszűnt a forgalomterelés és –korlátozás a Berényi úton, újra teljes hosszában használható Székesfehérvár egyik forgalmas közlekedési útvonala. A projekt legfontosabb céljai között volt a biztonságos közlekedési feltételek megteremtése, a gyorsabb áthaladás biztosítása.

  2019.07.12.
 3. Bemutatták az „Auchan-körforgalom” kapacitásbővítésére készülő terveket

  Fontos egyeztetésre hívta Székesfehérvár polgármestere és a Magyar Közút megyei igazgatója csütörtökön a Sóstói Ipari Parkban működő cégek, illetve bevásárlóközpont képviselőit. Az „Auchan-csomópont” kapacitásbővítésének terveit ismerhették meg, véleményezhették a résztvevők. Olyan rendszer kialakítását tervezik, ami segíti az állandó torlódás és balesetveszély megszüntetését. 

  2019.07.11.
 4. 17 új parkolóhely a Cserepes közben – ősszel fasort telepítenek köré

  A Cserepes köz 2. mellett 17 új parkolóhelyet alakítottak ki az elmúlt hetekben, mellette pedig egy fasort is telepítenek ősszel. A beruházás a Városgondnokság Út-Híd programja keretében városi forrásból valósult meg.

  2019.07.11.
 1. Vízmedencés szökőkút köti össze a Fő utcát a Zichy ligettel

  Egy 160 négyzetméter alapterületű vízmedencés szökőkút épül, hét új fát is ültetnek körülötte és a burkolat korszerű, vízáteresztő lesz. Biciklitárolós, korszerű utcabútorok kerülnek majd az új szökőkút köré. A liget intenzív használata során több helyen kitaposták a növényzetet, melyet szintén további növénytelepítéssel pótolnak. 

  2019.07.09.
 2. Befejeződött a Széchenyi utcai járdák felújítása

  A Széchenyi utca 27-29., illetve a 39-43. előtti járdaszakasz is megújult az elmúlt hetekben az 5. számú választókörzetben. A két beruházás összértéke mintegy 11,5 millió forint volt, mondta el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Mészáros Attila önkormányzati képviselő.

  2019.07.09.
 3. Elkészült a Robottechnikai Központ az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán

  Elkészült az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán azt a Robottechnológiai Központ, amit az egyetem Székesfehérvár Önkormányzatának és a Hanon Systems Hungary Kft. támogatásának köszönhetően tud megvalósítani a fehérvári karon. A labort ősztől a mechatronika illetve a gépészmérnök hallgatók is használatba vehetik.

  2019.07.08.
 4. Biogázzal termelnek majd áramot a fehérvári szennyvíztisztító telepen

  Székesfehérvár Szennyvíztisztító telepén elektromos áramot fognak termelni egy 0.8 MW-os gázmotornak köszönhetően, a telep fűtését pedig a szennyvízből származó hővel biztosítják majd. A szennyvíztisztító telep energiahatékonysági fejlesztéséhez 1,583 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás nyert el Székesfehérvár.

  2019.07.05.

Eseménynaptár

2019. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek