A második ütemmel folytatódik az Arany János Iskola felújítása

Folytatódik a Székesfehérvári Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI felújítása. A második ütemben a villamoshálózat és a gépészet újul meg, valamint liftet is kiépítenek, ezzel teljesen akadálymentessé válik a Szekfű Gyula utcai épület – jelentették be szerdán délelőtt sajtótájékoztatón. A már megvalósult teljes tető és homlokzatfelújításról itt olvashat!
2022.07.20. 14:05 |

Az Arany János Iskola épülete 1928-ban épült Téli Gazdasági Iskolaként. Az épület a második világháborúban hadikórházként, az 1950-es évektől orosz iskolaként, majd az 1980-as évektől kisegítő iskolaként működött. Időközben számos átalakításon átesett már, de tervszerűen, komplett felújítását hosszú évtizedeken keresztül nem végezték el.

Több mint másfél éves tervezői munka után, a 2020 februári munkaterület-átadással kezdődött el a nagyszabású rekonstrukció, melyhez mintegy 600 millió forintot biztosít Székesfehérvár Önkormányzata, az épület tulajdonosa. Kevesebb mint egy év alatt, határidőre elkészült az első ütem, a homlokzatfelújítás és a tetőcsere. Sikeres közbeszerzést és a július 18-i, hétfői munkaterületátadást követően a napokban elindul a második ütem – hangzott el az intézményben tartott sajtótájékoztatón.

Mészáros Attila alpolgármester elmondta, a II. ütemben megújul az épület teljes villamoshálózata és gépészete, illetve beépítenek egy liftet, mellyel az egész épület akadálymentessé válik. Augusztus 24-ig elkészül a konyha, az étkező és az irodai blokk, hogy zavartalan legyen a tanévkezdés.

Székesfehérvár Önkormányzata biztosítja a bruttó 304 milliós felújítási költséget, ami része a Közgyűlés által évekkel ezelőtt jóváhagyott 600 milliós keretnek.

„Az összeget időarányosan, a Székesfehérvári Tankerület igényei szerint biztosítjuk. A támogatás nagyon jó helyre kerül, hiszen az épület nagyon szép, a pedagógusok pedig kiváló munkát végeznek. Szeretnénk, hogy az ide járó több száz gyermek minőségi körülmények között tudjon tanulni, a munkatársak pedig dolgozni.” - mondta Mészáros Attila, majd hozzátette, a második ütemmel a 600 milliós keret véget ér, azonban van remény arra, hogy a Tankerületen keresztül, állami beruházással a későbbiekben a nyílászárókat is kicserélik.

Török Szabolcs, a Székesfehérvár Tankerület igazgatója köszönetét fejezte ki az Önkormányzatnak, mint mondta, a felújítással jó döntés született. A látványos részek, a homlokzat és a tetőszerkezet már elkészült. Most a kevésbé látványos, ám a diákok és a pedagógusok mindennapjai szempontjából sokkal fontosabb részek következnek, melyek elengedhetetlenek a mai modern pedagógiai módszertanhoz. Az igazgató köszönetét fejezte ki a pedagógusok konstruktív hozzáállásáért. A felújítás részben bentlakással történik, így igény szerint átmenetileg a közeli Barátság házában kijelölt tantermekben is tudnak tanítani.

Mészárosné Törzsök Zsuzsanna intézményvezető köszönetét fejezte az Önkormányzatnak, a Tankerületnek és az intézmény további konstruktív hozzáállásáról biztosította a tulajdonost és a fenntartót. Kovács Zsoltné önkormányzati képviselő reményét fejezte ki, hogy a jól működő kapcsolat az intézménnyel továbbra is fennmarad.

Városfejlesztés

 1. Újabb elektromos buszok

  Hétfőtől újabb három elektromos Ikarus áll forgalomba Székesfehérvár közösségi közlekedésében, így összesen már öt elektromos busz járja a város útjait. Augusztusban és szeptemberben további hét elektromos busz érkezik. Az elektromos buszok többségében a 31-es, a 33-as, a 34-es, 43-as, 44-es járatokon fognak közlekedni.

  2022.07.31.
 2. Félpályás lezárás van érvényben

  Következő üteméhez érkezik a Sárkeresztúri úton a körforgalmú csomópont kialakítása: pénteken délutántól az eddig lezárt félpályára terelik át a forgalmat, és megkezdik a csomópont másik felének kialakítását, a déli összekötő út építéséhez kapcsolódóan. A közlekedést továbbra is jelzőlámpa irányítja.

  2022.07.29.
 3. Fenntartható Városfejlesztési Stratégia

  Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2021-2027-es EU-s programozási időszakhoz igazodva megkezdte Fenntartható Városfejlesztési Stratégiájának elkészítését. A tervezés része a társadalmi egyeztetés, várják a lakosság visszajelzéseit is a szakmai anyag tervezete kapcsán.

  2022.07.28.
 4. Folytatódik a felújítás

  Folytatódik a Székesfehérvári Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI felújítása. A második ütemben a villamoshálózat és a gépészet újul meg, valamint liftet is kiépítenek, ezzel teljesen akadálymentessé válik a Szekfű Gyula utcai épület – jelentették be szerdán délelőtt sajtótájékoztatón. A már megvalósult teljes tető és homlokzatfelújításról itt olvashat!

  2022.07.20.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár