Megújult az Arany János Iskola homlokzata és teteje - idén belső felújítás kezdődik

Lezárult az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI felújításának első üteme, elsőként az épület homlokzata és tetőszerkezete újult meg. Idén a belső terek újulnak meg komplett gépészettel és a villamos hálózat felújításával együtt a Szekfű Gyula utcai épületben.
2021.01.25. 12:23 |

Kívülről már megújult az 1928-ban épült Szekfű Gyula utcai intézmény, elkészült a homlokzat- és a tetőfelújítás is.

Az Önkormányzat a teljes felújítást 600 millió forinttal támogatja, ebből a tető- és homlokzatfelújítás összértéke bruttó 235 millió forint volt. A kivitelezési munkálatokat a Pretz-Mozaik Építőipari Kivitelező és Szolgáltató Kft. végezte el. Következő ütemben belső munkálatok zajlanak majd, a gépészet és az elektromos hálózat is megújul, majd a harmadik ütemben kerül sor a nyílászárók cseréjére. 

Cser-Palkovics András polgármester a felújítás kapcsán kiemelte, hogy régi adóssága volt a városnak az épület felújítása az épített örökség és különösen a benne zajló szakmai és pedagógiai tevékenység miatt.

Székesfehérvár polgármestere köszönetet mondott az építészeknek, tervezőknek, kivitelezőknek azért, hogy látványos eredménnyel zárult a felújítás első üteme. Kiemelte, hogy a munkálatok gépészeti és villamossági felújítással, majd a nyilászárók cseréjével folytatódnak. 

Szinte egyszerre újulnak meg a környék oktatási és egészségügyi intézményei

Cser-Palkovics András polgármester örömét fejezte ki, hogy hamarosan a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában is fontos elérelépés történik majd, ahol egy okostanterem készül, tavaszra pedig az Arany János Iskolával szemben lévő Szekfű Gyula utcai rendelő teljes felújítása is befejeződik, így a környék valamennyi egészségügyi és oktatási intézményében minőségi változást tapasztalhatunk. 

Székesfehérvár polgármestere felhívta a figyelmet arra is, hogy az a 600 millió forintos önkormányzati forrás, amellyel a város az Arany János Iskola Szekfű Gyula utcai intézményének felújítását meg tudja valósítani, az mind az iparűzési adóbevételből származik. Hozzátette, hogy fehérvári vállalkozások végezték a felújítást, így fehérvári embereknek adott munkát az Önkormányzat az állammal és a tankerülettel karöltve egy gazdaságilag nehéz időszakban.

A polgármester megemlékezett Bartyik Mihálynéról, az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola korábbi igazgatójáról is, aki az elsők között szorgalmazta a beruházást és aki már nem érhette meg a felújítást. 

Február elején írják ki a közbeszerzést a gépészeti és a villamos hálózat felújítására

Török Szabolcs tankerületi igazgató kiemelte, hogy a leglátványosabb része készült el az épület felújításának kevesebb mint egy év alatt. Szólt arról is, hogy a második ütem a külvilág felé kevésbé látványos, de nagyon fontos munka lesz majd a gépészeti és villamossági felújítással. Ez utóbbi munkákra február elején írják ki a közbeszerzést. A harmadik ütem uniós forrásból, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében valósul majd meg. Török Szabolcs köszönetet mondott a gyógypedagógusok munkájáért, kiemelve, hogy egészen pici kortól adnak otthont az intézményben azoknak a különleges gondoskodást igénylő gyermekeknek, akik a legjobb szakemberektől kapják meg a fejlesztést.
Mészárosné Törzsök Zsuzsanna intézményvezető a felújítás kapcsán arról szólt, hogy a szülők, pedagógusok és gyerekek örömére végre méltó környezetet biztosíthatnak annak a gyógypedagógiai munkának, amit az intémény folytat. A igazgató köszönetet mondott a kivitelezőnek a szoros együttműködésért és azért is, hogy mindig tekintettel voltak a gyerekek érdekeire a munkálatok során. 

Minőségi felújítást végeztek a Szekfű Gyula utcai épületen

Az épület 1928-ban épült két épületszárnnyal, jelentősebben felújítást 1948-ban és az 1980-as években végeztek. A tavaly februárban indult felújítás során a homlokzaton helyreállították az ablakpárkányokat és a keretezéseket, rendbe hozták a három főbejárat körüli míves keretezést, műkő lábazatot cseréltek a B szárnynál, a földszinti folyosón visszaépítettek egy ablakot, illetve az udvari homlokzat felőli teraszt. Lecserélték a bádogos szerkezeteket, leverték a laza homlokzati részeket, és javították a vakolt felületeket. A tető új cserepet kapott és a teljes külső homlokzatot is lefestették üvegszálas glettezést követően.

Az eseményen részt vett Mészáros Attila alpolgármester, dr. Kovács Zsoltné önkormányzati képviselő, valamint a Tankerület, a tervező és a kivitelező cég képviselői.

Városfejlesztés

 1. A börgöndi reptérfejlesztésről, új elektromos buszokról és új kutatóközpontról is megállapodtak

  A börgöndi repülőtér fejlesztésének irányairól, új elektromos buszok beszerzésének támogatásáról és egy, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karához kapcsolódó technológiai kutatóközpont kialakításáról is tárgyalt szombaton dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel dr. Cser-Palkovics András polgármester és Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

  2021.02.20.
 2. Hétfőn kezdődnek a Szekfű Gyula utcai rendelő felújítási munkálatai

  A munkaterület átadását követően február 22-én, hétfőn megkezdődik a Szekfű Gyula utcai rendelő teljes körű felújítása és akadálymentesítése. A porral, zajjal és megnövekedett forgalommal járó munkálatok idejére kérik a lakosok megértését és türelmét!

  2021.02.18.
 3. Jól halad a Szent István Király Múzeum Rendházépületének felújítása

  Bejárás keretében mutatták be pénteken a Szent István Király Múzeum Rendházépületében eddig lezajlott felújítási és átalakítási munkálatokat. A bruttó 5,3 milliárd forintos beruházás a tervek szerint 2021. október végére fejeződik be, majd elkezdődhet az egyedülálló „Királyok és szentek. Az Árpádok kora” című kiállítás berendezése.

  2021.02.12.
 4. Kezdődik a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium felújítása

  Kezdődik a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola felújítása és bővítése. Beépítik a tetőteret, kialakítanak egy kórus illetve egy tánctermet, felújítják a tornatermet és egy sportudvart is építenek. A beruházást követően pedig önkormányzati forrásból az iskola homlokzatfelújítását is elvégzik.

  2021.02.05.
 1. Megújult az Arany János Iskola homlokzata és teteje - idén belső felújítás kezdődik

  Lezárult az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI felújításának első üteme, elsőként az épület homlokzata és tetőszerkezete újult meg. Idén a belső terek újulnak meg komplett gépészettel és a villamos hálózat felújításával együtt a Szekfű Gyula utcai épületben.

  2021.01.25.
 2. A héten folytatódik a Mártírok útja felújítása

  Január 18-án, hétfőtől folytatódnak a kivitelezési munkálatok a Mártírok útján: a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt, a múlt év szeptemberében elindult Mártírok útja csapadékcsatorna II. szakaszának felújítása a tervek szerint a tavasz folyamán készül el, összesen 456,5 millió forint értékű beruházással.

  2021.01.18.
 3. Január végén kezdődik a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelő teljes felújítása

  Kezdődik a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelőintézet teljes körű felújítása, akadálymentesítése és új eszközökkel, berendezésekkel történő felszerelése. A felújítást követően hét felnőtt háziorvosi és nyolc fogorvosi alapellátás lesz az épületben, ez utóbbiak egy része a Kégl György utcából költözik majd át. 

  2021.01.15.
 4. Újragondolt közösségi terek - a COVID utáni időszakot tervezik a fehérvári diákok

  Az oltások megkezdésével egyre nagyobb az esély, hogy az év második felében visszatérhessen a közösségi élet a városba. A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség "Gondoljuk újra közösségi tereinket" címmel indított projektet, arról is kérdezve a Székesfehérváron tanuló középiskolásokat, hogyan tennék vonzóbbá azokat a helyeket a saját generációjuk számára, ahol a legszívesebben találkoznak.

  2021.01.10.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár