Megújult az Arany János Iskola homlokzata és teteje - idén belső felújítás kezdődik

Lezárult az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI felújításának első üteme, elsőként az épület homlokzata és tetőszerkezete újult meg. Idén a belső terek újulnak meg komplett gépészettel és a villamos hálózat felújításával együtt a Szekfű Gyula utcai épületben.
2021.01.25. 12:23 |

Kívülről már megújult az 1928-ban épült Szekfű Gyula utcai intézmény, elkészült a homlokzat- és a tetőfelújítás is.

Az Önkormányzat a teljes felújítást 600 millió forinttal támogatja, ebből a tető- és homlokzatfelújítás összértéke bruttó 235 millió forint volt. A kivitelezési munkálatokat a Pretz-Mozaik Építőipari Kivitelező és Szolgáltató Kft. végezte el. Következő ütemben belső munkálatok zajlanak majd, a gépészet és az elektromos hálózat is megújul, majd a harmadik ütemben kerül sor a nyílászárók cseréjére. 

Cser-Palkovics András polgármester a felújítás kapcsán kiemelte, hogy régi adóssága volt a városnak az épület felújítása az épített örökség és különösen a benne zajló szakmai és pedagógiai tevékenység miatt.

Székesfehérvár polgármestere köszönetet mondott az építészeknek, tervezőknek, kivitelezőknek azért, hogy látványos eredménnyel zárult a felújítás első üteme. Kiemelte, hogy a munkálatok gépészeti és villamossági felújítással, majd a nyilászárók cseréjével folytatódnak. 

Szinte egyszerre újulnak meg a környék oktatási és egészségügyi intézményei

Cser-Palkovics András polgármester örömét fejezte ki, hogy hamarosan a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában is fontos elérelépés történik majd, ahol egy okostanterem készül, tavaszra pedig az Arany János Iskolával szemben lévő Szekfű Gyula utcai rendelő teljes felújítása is befejeződik, így a környék valamennyi egészségügyi és oktatási intézményében minőségi változást tapasztalhatunk. 

Székesfehérvár polgármestere felhívta a figyelmet arra is, hogy az a 600 millió forintos önkormányzati forrás, amellyel a város az Arany János Iskola Szekfű Gyula utcai intézményének felújítását meg tudja valósítani, az mind az iparűzési adóbevételből származik. Hozzátette, hogy fehérvári vállalkozások végezték a felújítást, így fehérvári embereknek adott munkát az Önkormányzat az állammal és a tankerülettel karöltve egy gazdaságilag nehéz időszakban.

A polgármester megemlékezett Bartyik Mihálynéról, az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola korábbi igazgatójáról is, aki az elsők között szorgalmazta a beruházást és aki már nem érhette meg a felújítást. 

Február elején írják ki a közbeszerzést a gépészeti és a villamos hálózat felújítására

Török Szabolcs tankerületi igazgató kiemelte, hogy a leglátványosabb része készült el az épület felújításának kevesebb mint egy év alatt. Szólt arról is, hogy a második ütem a külvilág felé kevésbé látványos, de nagyon fontos munka lesz majd a gépészeti és villamossági felújítással. Ez utóbbi munkákra február elején írják ki a közbeszerzést. A harmadik ütem uniós forrásból, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében valósul majd meg. Török Szabolcs köszönetet mondott a gyógypedagógusok munkájáért, kiemelve, hogy egészen pici kortól adnak otthont az intézményben azoknak a különleges gondoskodást igénylő gyermekeknek, akik a legjobb szakemberektől kapják meg a fejlesztést.
Mészárosné Törzsök Zsuzsanna intézményvezető a felújítás kapcsán arról szólt, hogy a szülők, pedagógusok és gyerekek örömére végre méltó környezetet biztosíthatnak annak a gyógypedagógiai munkának, amit az intémény folytat. A igazgató köszönetet mondott a kivitelezőnek a szoros együttműködésért és azért is, hogy mindig tekintettel voltak a gyerekek érdekeire a munkálatok során. 

Minőségi felújítást végeztek a Szekfű Gyula utcai épületen

Az épület 1928-ban épült két épületszárnnyal, jelentősebben felújítást 1948-ban és az 1980-as években végeztek. A tavaly februárban indult felújítás során a homlokzaton helyreállították az ablakpárkányokat és a keretezéseket, rendbe hozták a három főbejárat körüli míves keretezést, műkő lábazatot cseréltek a B szárnynál, a földszinti folyosón visszaépítettek egy ablakot, illetve az udvari homlokzat felőli teraszt. Lecserélték a bádogos szerkezeteket, leverték a laza homlokzati részeket, és javították a vakolt felületeket. A tető új cserepet kapott és a teljes külső homlokzatot is lefestették üvegszálas glettezést követően.

Az eseményen részt vett Mészáros Attila alpolgármester, dr. Kovács Zsoltné önkormányzati képviselő, valamint a Tankerület, a tervező és a kivitelező cég képviselői.

Városfejlesztés

 1. Négy iskola újul meg

  Négy oktatási intézmény vizesblokkjainak felújítása fejeződött be az elmúlt napokban a „Székesfehérvári komplex oktatási célú fejlesztés” elnevezésű projekt keretében. Mintegy bruttó 250 millió Ft-ból valósult meg a Hétvezér Általános Iskola, a Kossuth Lajos Általános Iskola, a Munkácsy Mihály Általános Iskola és a Táncsics Mihály Általános Iskola valamennyi vizesblokkjának felújítása.

  2022.08.10.
 2. Elkészült a 3D-s felfestés

  A Selyem és a Horog utca kereszteződésénél nemrégiben elkészült minikörforgalom közepe egy speciális, 3D-s felfestést kapott a napokban a jobb láthatóság érdekében. A körforgalomban három oldalról gyalogos-átkelőhelyeket is építettek járdakapcsolatokkal és közvilágítás is létesült.

  2022.08.09.
 3. Újabb elektromos buszok

  Hétfőtől újabb három elektromos Ikarus áll forgalomba Székesfehérvár közösségi közlekedésében, így összesen már öt elektromos busz járja a város útjait. Augusztusban és szeptemberben további hét elektromos busz érkezik. Az elektromos buszok többségében a 31-es, a 33-as, a 34-es, 43-as, 44-es járatokon fognak közlekedni.

  2022.07.31.
 4. Félpályás lezárás van érvényben

  Következő üteméhez érkezik a Sárkeresztúri úton a körforgalmú csomópont kialakítása: pénteken délutántól az eddig lezárt félpályára terelik át a forgalmat, és megkezdik a csomópont másik felének kialakítását, a déli összekötő út építéséhez kapcsolódóan. A közlekedést továbbra is jelzőlámpa irányítja.

  2022.07.29.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár