A két évvel ezelőtti bajnok Frankfurtot fogadja a Fehérvár Enthroners szombaton

A European League of Football első kiírásának bajnokát, a Frankfurt Galaxyt fogadja a Fehérvár Enthroners szombaton a Takarodó úton. A hazai csapat a múlt héten debütált Európa legerősebb amerikaifutball-bajnokságában közel 2000 néző előtt, a hétvégi mérkőzésen pedig hasonlóan jó hangulatú találkozóra van kilátás.
2023.06.08. 15:11 |
A két évvel ezelőtti bajnok Frankfurtot fogadja a Fehérvár Enthroners szombaton

Folytatja szereplését a European League of Football küzdelmeiben a Fehérvár Enthroners.

A székesfehérvári csapat múlt hét szombaton a Berlin Thunder ellen 3-36-os vereséget szenvedett, azonban rögtön itt a lehetőség a jobb szereplésre, hiszen június 10-én, szombaton 17 órától a Frankfurt Galaxyt fogadják. Frankfurtban nagy múltra tekint vissza az amerikaifutball, hiszen az ELF csapat elődje, a szintén Galaxy néven szereplő együttes 1991-ben alapítótagja volt a World Football League-nek, ami később NFL Europe néven 2007-ig töltötte meg a stadionokat Európában.

A Frankfurt az Enthronershez hasonlóan vereséggel kezdte a szezont, alapszakasz-rekordot jelentő 12.656 néző előtt kaptak ki a Rhein Fire otthonában.

Legveszélyesebb játékosuk a 7-es számban játszó irányító, Jakeb Sullivan, akit korábban a liga Legjobb Támadójának, valamint a bajnoki döntő Legértékesebb Játékosának is megválasztottak. Az Enthroners támadóit Jerod Evans, a korábbi Virginia Tech-es irányító vezeti majd, akinek az első héten ugyan meggyűlt a baja a berlini védőkkel, de mutatott biztató jeleket a szezon további részére nézve.

A belépőket a fedett lelátós oldalra 3000, míg a napos oldalra 2000 forintos áron válthatják meg a szurkolók. Az elővételes jegyeket az Eventim oldalán, ide kattintva érhetik el. Helyszíni jegyvásárlásra okostelefonon lesz lehetőség. A mérkőzések látogatása 6 éves kor alatt ingyenes, diákigazolvánnyal pedig féláron lehetséges. A klub kérése, hogy lehetőség szerint minden szurkoló a csapat színében, kékben érkezzen a stadionba.

A First Field a megújult büfék mellett igazi családi délutánra is remek lehetőséget kínál majd: amerikaifocis ugrálóvár, dobófal, ügyességi játékok és arcfestés is várja a nézőket szombaton 15.30 órától.