Zenés beszélgetés a Királykút Emlékházban Szirtes Edina Mókussal és Cserta Balázzsal

Május 20-án, hétfőn 18 órai kezdettel zenés beszélgetés lesz a Királykút Emlékházban, ahol Szirtes Edina Mókus és Cserta Balázs lesznek a vendégek.. A házigazda ezúttal is Dr. Bakonyi István, irodalomtörténész, a belépés díjtalan, szeretettel várják az érdeklődőket.
2019.05.19. 10:17 |

Fehérvári színes

 1. Pünkösdkor virágba borul Székesfehérvár Belvárosa

  Sokéves, szép hagyomány Székesfehérváron, hogy pünkösdkor virágdíszbe öltözik a Belváros. Így lesz ez idén is: a virágkötő mesterek látványos kompozíciókkal díszítenek fel egy-egy számukra kijelölt helyszínt. A fehérvári virágos pünkösd idején az összeállításokra szavazni is lehet majd a Székesfehérvár applikáció segítségével.

  2020.05.25.
 2. Még több tábor lesz idén az Alba Innovárban!

  Pillanatok alatt megteltek az Alba Innovár által indított táborok annak ellenére, hogy a megnövekedett igényekhez igazodva idén a megszokottnál több alkalmat hirdetett meg a digitális élményközpont. A megnövekedett igények miatt az Alba Innovár most azon dologzik, hogy még több tábort tudjon biztosítani a fehérvári fiataloknak.

  2020.05.25.
 3. A tavasz legszebb színeiben pompáznak a Seregélyesi úti körforgalom évelő virágai

  Megannyi színben pompázik a Seregélyesi úti körforgalom, köztük a macskamenta, a zsályák, a sarkantyúvirág és a fáklyaliliom. Az növényekről Homoki László  a Városgondnokság parkfenntartási vezetőjét kérdeztük.

  2020.05.25.
 4. Pünkösdi ökotúrák a Sóstó Természetvédelmi Területen

  A közel két hónapos kényszerszünet után, most újra indulnak programok a Sóstó Látogatóközpontban. A pünkösdi hosszú hétvége mindhárom napján várjuk a szabadba vágyókat Ökotúrára. A könnyű, 2 órás séta során szakvezető mesél Sóstó tavaszi, kora nyári érdekességeiről.

  2020.05.24.
 1. Ötletpályázatot írtak ki iskolai osztályoknak a digitális oktatás segítésére

  A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom pályázatot ír ki osztályoknak, tanulóközösségeknek, testvéreknek, hogy küldjék el, töltsék fel, mutassák meg tanulást segítő ötleteiket. A kezdeményezést Székesfehérváron a SZÉNA Egyesület a Családokért civil szervezet koordinálja.

  2020.05.23.
 2. Kakukkfű, zsálya és menta Bakonykútiból - gyógynövénytúra indul vasárnap

  Vasárnap Bakonykútiban folytatódnak a gyógynövény-ismertető és gyűjtő túrák: a kosarakba pitypang, kakukkfű, gólyaorr, zsálya és menta is kerülhet, mondja Lencsés Rita gyógynövényszakértő, a program vezetője.

  2020.05.23.
 3. Városi kert(sz)építő - egynyári virágpázsit a belvárosi harangnál

  A kiültetett egynyári virágok, az egyre népszerűbb évelőkkel beültetett területek, a parkok, fasorok tavasztól őszig a természet díszeit adják a városnak. Az éppen zöldellő, harsány és megannyi színben pompázó növények között jó elidőzni, és jó érzés, ha a gyönyörködés mellett azt is megsúgja valaki, mit látunk. 

  2020.05.22.
 4. Élő swing a Bregyóban - újraindul a közös tánc a szabadban

  A Paraba Swing Club közössége egy nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozik jövő kedden: a legendás Frankie Manning születésnapján a táncosok egy Shim Sham rutinnal köszöntik a stílust és a szabadban újrainduló közös táncot.

  2020.05.22.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V